Lök = Gift

För att få Tilda att jobba i rätt riktning går det åt en hel del godis, har ibland gett henne köttbullar. Men efter vad som hände en kväll i mellandagarna, så aldrig en köttbulle till!

Äldsta sonen med flickvän hade ätit pizza och lämnat en stor bit uppe på rummet. Detta upptäckte min lilla älskling. På pizzan fanns det bl.a lök. Plötsligt blir det väldigt tyst och lugnt här nere. Var är Tilda? Ner för trappan kommer en proppfull hund med en tårtbit pizza i munnen. Hon vill inte låta matte få sig en bit. Nej minsann, så hon stegar in bakom soffan. Nu ställs matte mot pizzan. För husfridens skull kommer hon fram och ett bestämt loss får henne att släppa godsakerna.

"Hon har ju ätit upp allt!" hörs en förtvivlad röst från övervåningen.

023 646 10 får ett samtal av en frustrerad matte. "Få hunden att kräkas" uppmanas hon. Tilda får en rejäl dos Apotekssenap som efterrätt. Inget händer.

21:50 drar vi mot Falu Djursjukhus. Efter cirka fem kilometer i bilen lägger min fyrbenta älskling en pizza i bilen, tack och lov.

Vi fortsätter ändå mot Falun. Där får vi höra hur farligt det är med lök för våra hundar. 75 gram är en dödlig dos för Tilda, som får vågen att visa fem kilo.

Tilda får numera klara sig utan köttbullar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0