Inte helt enligt planeringen

Det var meningen att Vatten-Åke skulle få prova på VATTENAPPORTERING idag. Matte tror nog att det är en aktivitet som Åke-Hjärtat gillar. Nu satte tyvärr vädergudarna käppar i hjulet för oss. Det blev ju ett "Herrans Åskväder", så det blev inte tal om att släppa några vovvar i vattnet. Men Birgitta frisserade det sista lilla på Snygg-Åke, vi ska nämligen till Norrköping på lördag och visa upp Snyggingen. Håll gärna tummarna!Snyggare än Snyggast skyndar vi ut i bilen!

Innan vi begav oss till Borlänge gjorde Tilda-Hjärtat och Matte en vända runt dammen och som vanligt höll Tilda-Fröken på att få värmeslag.Matte försökte svalka ner Lill-Fia. Men det hjälpte föga, det slutade med att Matte fick bära Guld-Klimpen hem.

Olika aktiviteter

A och O för Vilda-Tilda är motion, så det fick det bli idag för damen:Men vi började med FRITT FÖLJ.Sedan fick hon "Fritt Spring"Och hon sprang tillsorken tog slut!

Matte har bokat in två tävlingar för Åke-Vännen, så vi får inte ligga på latsidan:Men i träning ingår även massor med LEK!Hoppsan!Det blev mycket FOT.APPORT. Duktig kille!

Lekkompisar

Idag blev det en vända hem till Nick igen. Denna gång utan klotång med i bagaget. Nä, idag var det Nicks Matte som var i centrum och en blomma med istället. Där var det personer i alla storlekar. Mys-Åke fattade tycke för en 5, snart 6-årig person:Lite trevande till att börja med,men sen visade det sig att det fanns lika mycket spring i benen på båda två!!

Matte höll Vilda-Tilda i bilen tills de yngre vänt näsan mot Västerås. Men sen:blev det livat för de minsta.Full fart i gröngräset!

Hemmaplan

Denna helg tillbringar vi hemma, det enda inplanerade var hundträffen. Därför kunde vi börja dagen med mys:Mysstart på lördagen.

Sedan vet inte Matte vad som hände, för plötsligt var klockan tre och hög tid för hundträffen:Som tur var fick vi lift, TACK Inga-Britt!Junior väntar snällt på Matte ,som går ett varv runt ringen.SIDAN=FOTSlut för idag!För Åke-Hjärtat blev det lite träning på hemmaplan. LÄGGANDE.STÄLLANDE. BRAA!

Veckans höjdpunkt

En god tradition. När barnen var små så var fredagseftermiddag en efterlängtad stund. Nu när barnen flugit ur boet så har vovvarna tagit över traditionen:Mmm, fredagsgott! (grädde)Åååå, vad gottit!Hm, fick hon mer än mig? undrar Snabb-Åke.

Hi, hi!

Matte blir sittande med en kopp kaffe och får underhållning:-Klara, Färdiga,Gå!Inget särskilt

Idag fick det bli vovvarnas favoritvändor:För Spring-Åke blev det förstås fårhagen.Varje gång som vi "bara" går förbi på våra promenader tittar Åke-Vännen på Matte med bedjande ögon, SNÄLLA MATTE! Idag var Matte snäll.Livet leker!-Nåja, lite träning blev det också. Typ, STÄLLANDE.Vild-Tilda gillar bäst slätt underlag som t ex en liten grusväg.-Men, men, måste du gå såå nära bäcken? Mattes vattenskräck försvinner INTE!Lill-Hjärtat fick träna på "FJÄRREN", LIGG.SITT.

Här och Där

Innan Matte gick till skolan så tog hon fram blod och rådjursskånkar ur frysen. Så fort jobbet var avklarat så blev det två spår lagda. Sedan i med vovvarna i bilen för att göra en tripp in till Hedemora. När Matte hade gjort det hon skulle blev det socialträning för de fyrbenta:Oj, vad många spännande dofter.Självklart höll vi oss på de vita strecken när vi skulle gå över gatan.Ingen kunde se att "Lantisarna" var på stan!Det tog sin lilla tid för oss "att göra stan".

Hemma igen blev det en kopp te för Matte och Husse. Vovvarna åt kvällsmat, sen drog vi oss ut i skogen:En "triggad" terrier!Tjopp så var vi igång!Wow, kolla vad som låg här!!!Mattes Spår-Tilda. DUKTIG TJEJ!!!Åke-Hjärtat lurade Matte och spelade lugn.....men så fort vi passerade startpunkten så blev det full fart. Så Matte fick lov att bromsa sin Springer i vanlig ordning.Han tappade bort sig en gång, men var snart uppe på spåret igen och det tog inte långa stunden för Snabb-Åke att hitta rätt.DUKTIG Kille!!

Lugnare dag

Efter en fullspäckad helg så var det skönt att ta det lite lugnare idag:Tiiilda! Ömsesidig glädje!-Hej, vänta på mig!Lill-Tilda fick hålla till godo med gamla Matte.

För Åke-Hjärtat blev det lite LINFÖRIGHETSTRÄNING:FOTSedan blev det LEK för hela slanten!Ja, kom igen då Matte!

Två trötta hundar

Vi har varit på spårkurs idag igen. Matte kan lova att det är lugnt på Klackvägen just nu. Jag har aldrig sett Vilda-Tilda såå trött som idag. Hon kan ju inte rå för att hennes ben är så korta. Hennes spår var inte lätt: stora stenbumlingar, gammalt ris, tät blåbärsskog etc. etc. och som kronan på verket gassade solen het. Men terrier som hon är så gav hon INTE upp. Verkligen BRA jobbat Gull-Fia!!
Mattes Spring-Åke var het på gröten som vanligt. Han gick ut lite för snabbt så Matte hade bromsen i till att börja med. Men inga problem med att ta sig fram till rådjursskånken. DUKTIGT Spår-Åke!!Man blir så glad när vovvarna kommer stolta som tuppar med skånken i munnen. Här är det Clapton som kommer!Molly väntar snällt tills Matte kommer med spännande doft på fingrarna.Molly sätter nosen i backen och så är de iväg.Spår-Åke vill IVÄG!Över stock och sten!Matte bromsar.Braa!Duktig kille!-Titta vad jag hittade, Matte!En Stolt Åke!En nöjd Åke!Så var det Lill-Frökens tur.Matte kommer med doftande fingrar, Lill-Tilda vet vad som är på gång!Startpunkten!Oländig terräng, men Fia SKA fram!Upp och ner, över och under!Lön för mödan!En MYCKET trött och stolt Tilda!

Nådde inte ända fram

Näpp, det fattades två poäng idag till en första placering! Det momentet som drog ner var LINFÖRIGHET. Nosar och skäller står det under ANTECKNINGAR och herr Domare höjde "ajabaja fingret" till Matte. -Du får inte dra i kopplet! Alltså, som vanligt sköter sig Åke-Hjärtat och Matte drar i kopplet! Fast Matte är nöjd med dagen ändå, det blev en andra klassplacering så vi kom hem med en till pokal.Taktiksnack.Väntar på vår tur.Detta moment får vi ta tag i!! (LINFÖRIGHET)LÄGGANDE, 7p DKHOPP ÖVER HINDER, 8p  slår i.Jaa, nu var vi klara!!Harriet och Inka går FRITT FÖLJKarin och Mumma står beredda.-Var är TUURE!! Ja, vovven som vann klass 1 hette Ture.Ture, Inka, Åke och Mumma. Tack för idag.

Lill-Fia gick ner och kände på planen men,nää, hon ville hem och gå på HUNDTRÄFFEN.Freja och Carina tog täten ner på bruket.Vi delade upp oss så Rollex, Berit, Lill-Fröken och jag gick åt ena hållet.Sedan blev det passivträning nere vid dammen.Det är inte det lättaste att bara vara.Berit och Anki hälsar på varandra och vovvarna sköter sig i vanlig ordning.

Hälsat på hos Nick

Herr Noltes klor behövdes klippas, så vi tog klotången med oss och susade iväg.Efter ett par racesvängar kunde man få kontakt!Lill-Fia tog sig friheter!En vanlig syn när vi kommer på besök.Även Snygg-Åke kommer ihåg.Wow, där doftade det mera.....Hm, vad är det för pygme som bor här?

Cykel o promenadvända

Nu var det någon dag sedan vi cyklade, Åke-Vännen och Matte. Så det fick bli dagens aktivitet:Lite otur hade vi, för en bra bit in på "vår" cykelväg kom vägskrapan. Hej och hå vad tungt det blev.

Tilda-Hjärtat och Matte tog en stillsam promenad genom skogen och ut på vägen mot Undvika:Gårdagens drabbning är historia, nu är vi kompisar igen. Puss på dig!

Osäkert kort

MORRR! Vilda-Tilda gjorde Matte SKOGSTOKIG idag!!! Matte tränade Skrutt-Fia på momenten i klass två. FRITT FÖLJ, LÄGGANDE, SÄNDANDE MED STÄLLANDE, APPORTERING och FJÄRRDIRIGERING. Hon var verkligen kanonduktig MEN sen.......SÄNDANDE MED STÄLLANDE. BRAAAA!Efter alla momenten får hon pipleksaken som belöning,sen slog det slint!!!!HON DROG TILL SKOGS!! Matte blev skogstokig....... CENSUR

Matte fick lov att stilla sig en stund och låta andningen återgå till normal hastighet, innan Lill-Killen kunde börja.
Vi drog igenom klass ett och Åke-Hjärtat återställde Mattes lugn. Kanonduktig!! Nu vilar vi oss till på lördag.INKALLNING. BRAAA!HOPP ÖVER HINDER. BRAA!!Som belöning toklekte vi innan vi skulle gå in,Lek-Åke vill helst inte gå in.

Snygg-Åke och Söt-Tilda

Idag var det dags att göra något åt Snygg-Åkes tjusarlockar. Vi ska ju till Sandviken på lördag för att försöka upprepa förra helgens resultat. Om inte så får de i alla fall se en Snygging!När vi kom till Birgitta mötte Nelson och Jolene oss.Här ryker lockarna!Halsstorleken minskar med två storlekar.Snygg-Åke och Lill-Prinsen Nelson.Vi har införskaffat ett nytt fint halsband med fasaner på från Definity.Matte piffar till Lill-Fia så att hon också får känna sig SÖT!

Hmm, tänk om.....

Vi har tränat på momenten i klass två idag. För att inte krångla till det för Åke-Vännen så blev det PLATSLIGGANDE, LÄGGANDE, SÄNDANDE MED STÄLLANDE och FJÄRRDIRIGERING. Båda Vovvarna var verkligen kanonduktiga. Så långt bak i Mattes huvud gror en tanke på att plocka upp Vilda-Tilda på planen igen!!Matte började med Åke-Hjärtat, det gillades INTE av Lill-Fröken!-Wow, Åke-Gubben!!!!!!PLATSLIGGANDE i klass två: föraren avlägsnar sig gående utom synhåll för hunden. Matte stod bakom knuten 3 min.
Braaa!-Jag kan också!!!! Duktig tjej!!!


Mitt internet ville inte fungera igår, så gårdagen får hänga på dagens inlägg:Vi var på UTSTÄLLNINGSKURS i Solvarbo. Vår kanonutställare LINNEA lärde upp ett gäng vovvar med förare.Mycket att tänka på, kolla hunden, ögonkontakt med domaren mm.mm.Springa i triangel eller fram och tillbaka.Lill-Fia är ingen utställningshund, Matte tror nog att hon var glad att slippa springa runt, runt i blött gräs. Så hon "boade" i bilen.Du är Mattes champion!Två trötta!

Att räkna med!!!!!!!

165 p och en första placering!!!!! BRA JOBBAT HJÄRTAT MITT!!!!  Oj, oj vad Matte blev stolt. Vilken dag:Eftersom vi var först ut och PLATSLIGGNINGEN skulle vara sist, blev Matte lite stressad, men vi tjoade upp oss.På väg in på plan, oj vad taggade vi var!-Goddag, Goddag, herr Domare. Åke-Vännen får en 10 på TANDVISNINGEN.Matte lugnar ner sig en smula, innan vi sätter igång.LINFÖRIGHET  8,0APPORTERING 8,0Jennie med Axa gör sig redo.Karin och Mumma väntar på sin tur.Ett snyggt LÄGGANDE!Karin och Mumma koncentrerar sig.FRITT FÖLJ LÄGGANDEINKALLANDE MED STÄLLANDESÄNDANDE MED STÄLLANDE, Tjusigt!APPORTERING hämtar ochkommer tillbaka.Lill-Fia var med och hejade!Matte tappade hakan vid prisutdelningen!Karin fick också en förstaplacering! GRATTIS!!Även Jennie tog en förstaplacering! GRATTIS!Allt måste förevigas!Tre stolta ekipage!

Matte gasade på så att vi hann hem till hundträffen.Kristina med JanaBerit med nytrimmade Rollex.Bra fokus, Lill-Fröken!Kristina och Carina hälsar på varandra, vovvarna sköter sig!Plötsligt tappar Lill-Hjärtat fokus på sin Matte,aha, det är Junior med Matte som kommer!Idag gjorde vi en "NEJ-ruta".Ett gott slut på hundträffen!


Braa!

Ja, Matte klarade av att vara TYST! Inte ett kommando över läpparna på två dagar, DUKTIG! Men det har kostat på, för att inte köra med vovvarna fick jag mycket annat gjort. Typ fönstertvätt, bytt lakan och torkat alla golv. Det Ni!!- Vi tänkte just lägga oss en stund! Retstickor!-Nu kan vi väl leka!-Lite mer till vänster!

"Livet består av möten"

Matte är säker på att Tilda-Gumman känner igen ljudet när Nicks Matte kommer farande i bilen:Innan Matte hann uppfatta vem som kom hade Lill-Fia redan uppfattat det.Så klart att Lill-Fia fick stopp på bilen.Lite senare var det Husse som kom farande och stannade för att få en puss av Åke-Hjärtat.

Populärt ställe

Idag fick det bli fårhagen för båda vovvarna. Ett SISTA träningspass för Åke-Hjärtat fick det bli. Nu vilar vi oss i form till på lördag.På väg ner till fårhagen kände vi doften av hamburgare så vi fastnade en stund vid kiosken tillsammans med Sook och Erik.Efter en PLATSLIGGNING och INKALLNING kom Pipisen fram!Tänk att det kan vara såå kuul!

Lill-Fia träffade också på bekanta på vår väg ner till fårhagen:Vilda-Tilda visste inte på vilket ben hon skulle stå! Det var läängesedan hon träffade Kasper.Men till slut sansade hon sig. Puss,puss.Vi hann med att leka en stund innan orken tog slut. Matte fick bära hem Söt-Nosa idag igen. Värmeslag??

Ändrade planer

Idag flyttade fjärilarna in i Mattes mage. MÅSTE kanske känna på LINFÖRIGHETEN, lite bara tänkte Matte. Hmm, det blev även LÄGGANDE, STÄLLANDE, APPORTERING och HOPP. Mellan varje moment busade vi hej vilt, KUUL!! Om Matte fått sätta poäng hade vi gladeligen fått en första placering!!!
Lill-Fröken var med och LEKTE så att det stod härliga till. Känns som Matte fått en något gladare vovva. KUUL!!!-JAA, vad kul! Lill-Fia blev överlycklig när Matte plockade fram Pipisarna.-Ger du dig?PIIIIIP!!Vilken glädje!Nu är det väl min tur att få busa med Matte?!JAAA!!Full fart!!

Matte har fått blodleverans (till spårträningen) från vårt lokala bageri: FREDHOLMS BRÖD, tack Helena!Blod och rådjursskånkar finns nu i frysen.

Siesta!

Idag har det inte blivit många knop. Känns lite seegt. MEN, Matte börjar sakta förbereda sig inför tävlingen på lördag. Det gäller att få fart på LINFÖRIGHETEN till helgen. Tänker "vila" till på onsdag, köra igenom Åke-Hjärtat och sedan "vila" till det är dags. Lill-Fia får hänga med på samma pass. Här har vi tillbringar eftermiddagen:Fröken Pettersson.Spanar-Åke.

Pga. driftproblem så blev inte gårdagens bravader synliga förrän idag. Så kan det bli ibland!

Spårsöndag

Ännu en kanondag i SPÅRSKOGEN!Vi börjar med att lägga spåren. Ibland räcker inte händerna till så då kan man få en rådjursskånk i bakfickan.Spårselen på.Iväg med spårlinan.SITT OCH STANNA KVAR, medan Matte duttar fingrarna i första markeringen.Här ska Matte föra Spår-Åke till markering nr.1. Men Snabb-Åke kan själv!Broomsa!Här går det undan!Wow, en älgskånk som belöning!Idag var HOLLIVERAS Milo med Matte med. KUUL! Sele på.SITT OCH STANNA KVAR!Ner till första markeringen.SÖK SPÅR!Så var de igång!Det var första gången Milo gick blodspår men han fattade snabbt vad som förväntades av honom!Jaa, skånken hittad, av med selen.Spännande!Braa jobbat!Två stolta!Lill-Fia väntar på att få sätta igång.Jaa, hänger du med Matte?!Matte hinner hämta andan lite.Full fart igen!Sele av och belöning!Det blev många vätskepausar.HOLLIVERAS Clapton ville ju gärna leka men visst tar det på krafterna att spåra,så leken blev inte såå livlig!

Tack för idag!

Lördag igen!

Oj vad dagarna rusar fram, dags för hundträff igen.Kul att se dig igen! Det blev en kindpuss när Junior-Älsklingen kom!!En ny bekantskap, vovvan Vilma med Matte. Kul!Vilda-Tilda var på bästa lekhumör. Junior tyckte att hon var lite "för mycket på".Mys-Åke och Matte följde Junior och hans Matte till bilen. Oj, oj vad Mattarna hade mycket att tala om!

Ur spår

Ja, ja. Man kan inte ligga på topp jämt! Matte la ett blodspår som fick ligga i fyra timmar, tog Spår-Åke med sig och drog ut i skogen. Han var snabbt iväg, men kom ur kurs efter vinkeln. Matte stod tyst och stilla medan han sökte och sökte. Efter lite spring fram och tillbaka var han på G igen!Denna gången tjoade vi med rådjursskånken när han nosade upp den.Så han tog den beslutsamt och med svansen högt i skyn och stolt som en tupp gick vi hem.Väntar på att få börja!Bättre reaktion denna gång!Bra jobbat Vännen min!

Även Lill-Fia tappade spåret, hon klarade vinkeln men sen vet Matte inte vad som hände. Men efter en stunds nosande kom hon fram till skånken.Vill iväg!Belöningen!En till stolt vovve! Bra jobbat, Lill-Tjejen!

Två galna hundar!

Nu är Matte laddad inför morgondagens höjdpunkt:BLOD, RÅDJURSSKÅNKAR och PAPPERSSNITSLAR. Jag kan meddela att det är två till som är laddade. Matte fick gömma undan allt för att få ordning på sina älskade vovvar.Läängtar tills imorgon. Tack Elsa och Sten för blodet!

Tillbaka på ruta ett!

Matte kunde förstås inte hålla sig helt från träning. Med facit i hand önskar jag att det var ogjort. LINFÖRIGHETEN var rena katastrofen!! Lille-Man var inte med alls. Måste nog konsultera Gurun.Matte gav upp och plockade fram bollen istället.Som vanligt när Lill-Fröken och Matte gör sina vändor. Där Matte "kliver" ur "kliver" Lill-Fia i.

Skoga

För att vovvarna ska få känna på olika träningsplaner begav vi oss idag till Skoga:Tilda-Gumman blir alltid glad när hon kommer till Skoga.Det märks på Bus-Tilda att vi inte har tränat lika mycket som förra året. ELLER är det så att hon bara vill latja med sin Matte. Här rundade hon HINDRET, tjuvar på INKALLNINGEN och sätter sig på STÄLLANDET, hmmm.
På agilityplanen klättrade och hoppade hon hej vilt!

Åke-Mannen tyckte också att Skoga var helt OK.Vi drog igenom de flesta momenten och Åke-Vännen kändes kanon säker. Här ett perfekt LÄGGANDE även STÄLLANDET fixade vi likaså HOPP ÖVER HINDER! På INKALLNINGEN gjorde han en extra vända bakom ryggen på Matte annars KANONDUKTIG!Även Åke-Hjärtat kände på agilitytunneln.Det bästa spar vi som vanligt till sist! LEEEK!!!

Passar-passar inte

Lill-Fia nobbade frukosten i morse, vilket inte är så ovanligt. Det resulterade förstås i att hon blev sååå hungrig nu på eftermiddagen. Men se då blir Matte tvär. Det blir att vänta till kvällsmaten, fröken Pettersson.Fröken Sur-Kart vet att maten finns i tvättstugan. -Jag tänker INTE komma förrän jag fått MAT!!Åke-Hjärtat han äter när det bjuds!

När så allas magar var mätta blev det som vanligt igen:Hopp och Lek. -Ger du dig? undrar Lek-Åke.Pussgurkor!

Wow, vilken kanondag!!

Första spårkursdagen avklarad. Åh, såå spännande det var att se hur vovvarna jobbade! Det var sex vovvar, fem Springer Spaniel, varav två HOLLIVERA grabbar. Och en Jack Russell fröken vid namn Tilda! Vi fick lägga spår till varandra, Veronica höll lite teori och tips på utrustning och så klart fikade vi. En riktig toppendag!Vovvarna fick snällt vänta i bilarna tills det blev deras tur. Holliveras Clapton väntar troget på att Husse ska komma.Koppel fram till "startpunkten" sedan på med spårsele och lina.Sitt och Stanna kvar. Husse och Veronica går fram till första markeringen, där Husse "duttar" med fingrarna.Husses fingrar doftar spännande tycker Clapton!Så är dom iväg!Jaa, braaa! Rådjursklöven markerar "mål"! Här tas selen av. Färdigtjobbat!Stolt som en tupp!En fokuserad Spår-Åke!I ett huj var vi klara med spåret. Matte fick bromsa Spring-Åke ett par gånger. Kanonduktig!!!Så var det då Lill-Fias tur.Här hann Matte med att se snitslarna. Och likt Lille-Bror gick hon som tåget!!!Duuktiig tjej!

RSS 2.0