Gott Nytt År!

Här sitter vi och myser i soffan, vi får väl se om vi orkar hålla oss vakna till tolvslaget. Inga smällare än, det kan ev. bli en och annan nyårsraket klockan 12. Matte ser fram mot ett nytt år med många härliga träningar, tävlingar och utställningar!Gott Nytt År!

Matte får svans

Om Matte ska lämna hemmet en längre stund så får hon en svans. Långt innan hon nämnt att hon ska iväg så har hon två par sorgsna ögon som följer henne, släpande tassar som tassar runt.-Kan vi inte få följa med?

Utställning på gång

Idag var det dags för sista trimningen inför utställningen för Snygg-Åke. 7 januari är det utställning i Göteborg och då är Holliveras kennel med vill jag lova. Om jag inte minns fel så är det fem vovvar från Hollivera som är anmälda. Matte har varit på några sådana tillställningar tidigare, och tyckt att den ena hundägaren var tokigare än den andra. Vi får väl se i vilken kategori Matte hamnar. Håll tummarna för oss!
Temperaturen kryper stadigt ner, ligger just nu runt -20 grader. Det är ingen av Mattes sötnosar som tjatar och vill ut.-Vi tänker inte gå ut, det är för kallt!

Gäsp

Vi ställer snabbt in oss på att få sova lite längre på mornarna nu när Matte har jullov. Så därför var det två trötta vovvar imorse när Matte kom och påstod att det var tid för morgonpromenaden. Damlaget skulle nämligen iväg på mellandagsrea i Västerås.Tilda-Gumman gjorde inga tecken på att vilja gå ut med Matte.Inte heller Åke-Vännen var upplagd för någon morgonpromenad.Två vinterpromenader

På med vinertäcket och ut!Åke-Pojken har kastat blicken in mot skogen flera dagar så idag fick det ÄNTLIGEN bli race!Matte brukar kalla sin gosse för: Åke Hit och Dit!Vad finns under snön?

Lill-Tilda fick en annan promenadtur:Fröken håller sig helst i bilspåren.Men korsas vägen av rådjursspår, så kan hon också plöja ner i snön!

Tyst och skönt

Matte har tappat rösten, så nu kan hon inte bombardera oss med en massa kommandon.Även vovvarna har fått jullov!

Tack tomten

Både stora och små somnade nöjda på julaftonskvällen.Lill-Fia hade ju tjuvöppnat Åkes julklapp igår, så hon hade ju vanan inne när det blev legalt att öppna. Rätt klapp idag!Gentleman som han är "sa" han inget om att någon hade påbörjat öppningen.Det tog inte många minuter för Chilla att slita av papper och snören!

Nu är det juldagen och vi är lite sega, då är det inte dumt att få pälsen igenomkammad!Sköönt!

God Jul!

Nu lutar vi oss tillbaka och inväntar julefriden!Till er alla, från oss alla: GOD JUL!

Julbus!

Medan Matte julstädar händer det massor:Om Tilda hade haft ögon i nacken....så hade hon förstått hur Matte visste vem som spelat schack under matsalsbordet!Nää, Tilda inte röra!Nu var Matte inte med! (det var Åkes julklapp!!)Åke-Pojken blir bara trött på allt stök!Nåja, det blir väl jul i år igen, GOD JUL på er alla!

En för tidig julklappJulstädning var vad som behövdes! Mattes högertoffla låg UNDER en korg!

Igår var det dags för andra rabiessprutan för Åke, nu får vi vänta i fyra månader och hoppas att han "svarar" denna gång.Passet är i alla fall klart!

Kärlek

Matte blir varm i hjärtat när hon ser sina vovvar gosa med varandra.Puss

Snögubbe

Det är en fröjd att se Åke-Pojken busa runt i snön. Han blir som en säl, mulvad och snögubbe. Tilda-Gumman förblir en kortbent Jack Russell.Lill-Killen plöjer fram i snön.Nyss uppkommen från en snödriva.Måste vi gå här?-Jag kommer väl då!

Inomhusträning

För att få lite hjärngympa när utetemperaturen visar -20, så får det bli LIGG och APPORT.Inte så snabbt nedläggande som Matte önskar, dock ett LIGG.Vi kör på!Ett nytt moment för Tilda-Gumman. APPORT!"vad vill Matte nu då?"Aha!

Vinter

Nu får vi inte klaga, -14 grader och strålande sol. Här på Klacken går dock meningarna isär, Åke-Pojken bara älskar att simma runt i snön, Tilda-Gumman hoppar på tre ben och vill in så fort hon kommit ut och Chilla går inte ut alls.Åke förvandlas till en säl när han kommer ut i snön!Tilda håller sig till TV-fåtöljen.Chilla vill inte bli upptäckt.

Tilda x2

Nu har vi två stycken Tildor i huset.Tack Bojan!

Bus i snön

Idag har det varit en helt underbar dag. Så fort Matte kom hem begav vi oss ut i nysnön.Åke-Pojken in action

"Rackarns att man har så korta ben".Skönt att ha Matte med sig!Men visst blev det bus också!Mattes sötnosar!

Äntligen!

Nu äntligen kan vi få julstämning här! Stora snöflingor dansar runt utanför fönstret och Tilda-Gumman har nosat upp julklappshögen.
Vacker tass

Idag har det varit manikyr på Klackvägen.

Nu får vi lägga om våra promenadrundor. Matte får katastroftankar nu när Grycken börjar bli försedd med is.Våra vändor får bli i skogen hädanefter.Matte glömmer INTE vårt vinterbad för två år sedan.

Julbadet

Det traditionella julbadet inföll något tidigare i år. Dels för Åkes trimmning och dels för att båda älsklingarna var VÄLDIGT lortiga efter allt regnande. Nu hoppas Matte på en riktig vinter.Åke-Pojken var "först ut". På fredagkväll blev han av med sand och annat som fastnat i pälsen.Puss på dig!Lill-Fia blev duschad i badkaret på lördagkväll.Ett nödvändigt ont tycker Mattes Lill-Hjärta.


Hål i byxan!

Man lär så länge man lever. Idag har Matte lärt sig att det 1, heter BYXAN -inte bakhasorna. 2, inte KLIPPA bort grankvistar och dyligt. Det sistnämnda är definitivt inte lämpligt inför en utställning. Nu är det så att Snygg-Åke är anmäld till en utställning i Göteborg den 7 januari, undrar om man kan göra en hårförlägning även på hundar? Inte så kul att gå på utställning med hål i byxan.Birgitta gör det bra som trimmar en redan fartfylld svans!På haka och hals gör rakapparaten det mesta.Väl hemma får lillebror en kindpuss av storasyster.

Inför stadsbesöket

Idag blir det socialträning för vovvarna, vi ska åka till Hedemora för att handla.Vi passade på att bli av med lite spring i benen innan vi åkte.

Först i Sverige?

Nu har även Chilla börjat nysa, noskvalster så klart, tänkte Matte och ringde till vår veterinär. Men Marianne var säker på sin sak. Noskvalster går inte på katter. Men.... försökte Matte. Ja, ja i så fall är Chilla först i Sverige att bli drabbad upplyste hon Matte om. Vi ska avvakta och se, det troliga är att det sitter ett grässtrå bakom nosen och irriterar.Chilla ligger hos Lill-Matte och nyser!Lill-Pojken är inte såå liten!Även här kan det bli smått om plats, när Lill-Matte kommer.Andra tabletten mot kvalstren.Vet ej vem som blir gladast när Lill-Fia börjar leka, hon eller Matte!


Mina fyrbenta älsklingar!

Mina fyrbenta familjemedlemmar sätter verkligen knorr på tillvaron.Vid frukostbordet började Tilda-Gumman lattja med Lill-Mattes nya fina sjal.

När Matte sa "hejdå, ha en bra förmiddag", kände hon sig iaktagen.Den blicken visar att Chilla-Tösen har något på gång!

När Matte jobbat klart blev det en sväng med Åke-PojkenVi tränade PASSIVITET, innan det bar iväg i "hundra knyck".

Kommer ni äntligen hem!

Matte har hämtat Lill-Matte i Borlänge och då förstås passat på att julhandla lite.Tilda-Gumman vill veta vad vi har handlatÅke-Gubben struntar i kassarna och visar sin glädje över att vi kommit hem på sitt eget vis.SITT OCH STANNA KVAR. En vanlig syn innan vi drar ut.

Två blås i pipan!

Matte har "piptränat" Lill-Killen, två pip betyder spring till Matte. Han har alltid reagerat på pipan, men gärna tagit sig en extra sväng innan han kommit. Idag kom han som ett skott, raka vägen, inga extra svängar, DUKTIG kille!Dagens "skörd" från bakhasorna. Inga mera Vattensvans, symtom, tack!

Lill-Tilda och Matte har lektränat i fårhagen idag, det märktes att det var ett tag sedan. Matte "blåste" även in henne på två pip. Hon kom också som ett skott! Bra jobbat!JAG KOMMER!

StädpatrullenMatte får hjälp med städningen.

Träning i Solvarbo

En ny erfarenhet för Matte är DAMMISTRÄNING. Åke brukar söka upp en Dammis som Matte har gömt här inne. Idag tog vi nästa steg. Bosse kastade iväg en dammis och när Matte äntligen hade bestämt vad hon skulle ge för kommando(Matte vill gärna veta vad hon ska säga) satte Åke-Vännen iväg. Kom tillbaka i höga glada skutt, "DET HÄR GILLAR JAG, MATTE!När vi kom hem från Solvarbo, kom bollen fram.Tidigare på förmiddagen, var det Tilda-Hjärtat som fick Mattes uppmärksamhet.

Lill-Matte

Lill-Matte har kommit hem för att fira jul i Dalom. De som drog mest var nog familjens husdjur.Chilla brukar inte tappa hakan!Lill-Matte hann bara in i köketTilda måste ju också få vara med!Ett försök att få Åke-Pojken att fastna på bild. Tilda-Fröken tar skydd hos Lill-Matte.-Vart tog han vägen?

Hoppas på snar bättring

Igår var Matte alltså till Falun med två nysande hundar. Kunde inte hjälpa att jag smålog när jag hörde hur dom nös ikapp där bak i bilen (Förlåt). Något prov blev inte taget utan man gick enbart på symtom. Diagnosen blev noskvalster. Så tre tabletter ska få bukt på nysandet. Skönt.Hjälpen finns där inne.Vi tog det "säkra" för det osäkra och försåg Lill-Fia med denna.

Grankvist?

Det finns hopp! Igår var det verkligen jämmer och elände. Matte har aldrig sett någon vovve haft sååå ont. Lill-Gubbens mun blev till ett STORT O och det lät som hans sista stund var kommen. Lill-Gumman kontrade med att skälla och yla så gott hon kunde mellan sina nysningar och snörvlingar. Ja, handen på hjärtat så lät nog Matte en hel del hon också. Till slut blev läget något stabilare( Matte hade då hunnit ringt till både Birgitta o Harriet), så Matte tog fram stålkammen och kammade igenom Åkes päls. Det var då hon hittade roten till det onda, tror vi.I bakhasorna på Åke-Pojken satt denna grankvist, mycket möjligt att det var denna lilla kvist som åstadkommit all smärta.Idag har vi hållit oss på vägen.Efter en låång betänketid gick Lill-Fia med på en tur runt Klacken.Många stopp blev det.


Nu drar vi till Falun, få se vad de säger om Mattes älsklingar.

Vattensvans?

Nu är det mycket, brukar man säga. Nu är det FÖR mycket säger Matte, eller vad sägs.....  Tilda-Gumman gör sina behov på hemmaplan går inte över tomtgränsen. Ser fram mot besöket i Falun imorgon, vill nog gärna få tillbaka "gamla vanliga" Tilda med spring i benen!
En som sprang idag var Åke-Gubben, han drog iväg som han brukar. Hittade på egna springvägar och vattendrag. Det är just det, vattendrag, som fick ge rubriken idag. HERRE GUUD!  Mattes glada svansviftande vovve har troligen "fått" vattensvans. Svansförlamning- kan det bli värre?Fröken är inte sugen på någon längre promenad.Hit men inte längre!Det är ju såå härligt att få springa av sig!Tjoho, här kommer jag!Eftersom Lill-Pojken gjorde en repa ner i vattnet, så blev det en varm dusch när vi kom hem. (med facit i hand så var det redan försent. Vattensvans får man på grund av nedkylning, SUCK!)
RSS 2.0