Många dofter

Idag har Tilda varit i Falun, oj vad det doftar!-Raska på Matte!-Vem har kissat här?

Fy vad läskigt!

Idag gick vi inte in i fårhagen, utan höll oss utanför. Lill-Gumman tyckte att dom "där" lät för mycket. Jag kan lova att hon var snabb i benen därifrån.


Chilla på lekhumör

Tyvärr Tilda, nu ska JAG leka med den här!


Korv och blåbärskaka

Nu är det LINFÖRIGHET som gäller. Lilla Fröken tappar farten. Jag tror att hela Stjärnsund hörde oss idag när vi fick till perfekta marschsträckor: BRAAA! DUKTIG TILDA! DUUUKTIG!! Ett och annat ögonbryn höjdes där vi tågade fram, men det struntar vi i.
Väl hemma blev det korv och blåbärskaka till belöning.Blåbären var Tilda med och plockade

Också bra att kunna

Idag gör vi ingenting. Det är inte det lättaste om man är terrier. Vi gör bara våra promenader.Lill-Fia har intagit ryggläge

Storkusinen på besök

Idag är det dagen efter. Matte är förvånad att det kom en dag efter den 25 JULI. Nästa dag blir den 15 AUGUSTI! Nåja, det är ju några dagar emellan. Och idag kom Milton med Matte och Husse.Vi håller oss på mattan

Yes, yes!

Älskade Tilda, Gulliga-Sötnos, Mattes Lill-Hjärta, Goaste Vovvan osv.  DU ÄR BÄST!!!! Det tycker Matte iallafall! Eller vad sägs om en tredje placering och första pris(uppflyttning till klass 2) på första försöket. 173,5p fick vi, den stora överraskningen var 10p på TANDVISNINGEN och 8,5p på STÄLLANDE.
Vi har ju nått målet nu, men Matte har nu siktet inne på att klara KLASS 3! Så jag fortsätter med vår blogg, följ gärna med.Tilda och Matte tackar för alla tummar och tassar som hållits idag.

Tilda som modell

Snart får vi Tilda i keramik. Det fattas bara färg, sen är hon klar.Så söötBojan sätter färg på Tilda


Imorgon.........  kan avslöja att Matte har haft en sömnlös natt. Började med att rabbla turordningen på momenten, fick katastroftankar om TANDVISNINGEN. När sedan regnet började vräka ner kom tankar som: Jaha, då blir det svårt med PLATSLIGGNINGEN osv. osv.

Semester

Nu har jag lovat Lill-Hjärtat att sluta tjata på STÅ. Jag vet att hon kan, så vi vilar från all träning nu. Vi satsar på lördag!


Smaken är olika

På morgonvändan hamnade vi i fårhagen. Tilda blev överlycklig, nu kunde hon få på sig "lukta gott". Det fanns gott om sådana högar. Stolt som en tupp gick hon FOT hela vägen hem. Men säg den lycka som håller i sig, det fick bli en morgondusch.


15 augusti

Matte har anmält oss till ytterligare en tävling, den 15 aug. Känns skönt ifall det går åt pipsvängen på lördag.


Ta det lugnt!

Tilda har fullt upp nu. Vi har huset fullt med hemvändande barn och en flickvän och kompisar. Det är ju så det ska vara när det är sommar! Men Lilla Fröken vet snart inte vilket ben hon ska stå på. Hon försöker hålla koll på allt och alla, hoppar och vimsar omkring. Matte bestämmer att Fröken får gå och lägga sig i sin bur och försöka koppla av då och då.


Genrep.

Det börjar dra ihop sig för tävling. Det känns jättekul, jättepirrigt, jättespännande......  Idag var det genrep. Enligt vår Guru så hade vi klarat Rött band!!! Jag litar stenhårt på henne.Nu ska vi åka till HarrietBörjan på PlatsliggandeFörarna utgårTre minuters platsliggandeÅhhh, tack Bosse! Tandvisningen gick galant!!Linförigheten var lite seg. Vi kan bättre

LäggandeInkallningVäntar på kommandoHitHopp över hinderEfter att Matte tog i för kung och fosterland på kommandot Ställande började orken ta slut. Men Lill Fröken såg till att Matte tappade hakan rejält, ty hon stannade,väntade till Matte kom tillbaka!!!!!


"Klackenrundan"

Det blåste friskt idag. Vågorna vispade upp en massa skum längs vår strandpromenad. Detta ogillades av Tilda. Hur hon än försökte skrämma bort skummet så låg det retfullt kvar.

Vi passade på att träna  FOT

Sitt och Stanna Kvar, Sitt och Stanna Kvar, osv.......

På morgonvändan fick Matte för sig att plocka blommor. Jag kan lova att det blev många Sitt och Stanna Kvar, men Lill Hjärtat var tålmodig.

Bartolomeus och Geraldine på besök

Vi har haft kattbesök. En som inte uppskattade sötnosarna var Chilla. Jag är tacksam att vi inte förstod ett ord av det hon "sa".Kan man vara sötare?Jag tror nog att Bartolomeus förstod vad Chilla sa
..........

Magkatarr

Jag tror att Lill Gumman har magkatarr, så nu är det kokt fisk och ris på menyn.

Stadsfröknar och kläder från Korea

Idag åkte Tilda in till Hedemora med sin MattarTilda med nyblivna 20åringen!Tilda med vinterkappa från Korea

Lek

Måndagmorgon startade med lek på Klackvägen.Chilla har gömt sigmen Tilda hittade hennejaa, då är dom igång!

Inte bara bus

Chilla gör inte bara bus
Matte kammar frukosten ur skägget


Bus Chilla

Chilla kan faktiskt få Tilda att bli skogstokig. Idag var det Mattes "tur". Matte har gått och tittat på blomman som står på matsalsbordet. Mm, det blir snart fina blommor här har hon tänkt. Men knopparna har bara försvunnit????? Idag såg Matte hur det gick till.

I kökssoffan sitter man på egen risk!

Apportmed ljusen slevmed apportbocken

Regn, regn......

Idag vill vi inte göra någonting:


Måste väl ut och kissa iallafallTärningen är kastad

Soffväder

Idag hade vi tumme med vädergudarna. Vi kom just in från en vända på bruket när himmeln öppnade sig. Så nu kan vi mysa i soffan, Lill Hjärtat gnager på nya tuggbenet och Matte sitter med kaffekoppen i näven.


Tornadon Nick

Vi har haft besök av Nick. På något underligt vis blir det ett väldigt "drag" när han kommer.Borta!! För en sekund satt Nick i soffanKom igen Tilda!Nää, nu!

Shopping

Det börjar minska i Chillas matburk, så Tilda och Matte fick lov att åka in till Hedemora i dag för att fylla på. Det blev ingen stadspromenad, för regnet öste ner, men det blev en sväng in på Granngården.Tilda tyckte att det luktade gottÅh, snälla Matte! (ja, det blev ett nytt tuggben)

Här bor dom!

Egentligen så ska vi inte gå i det höga gräset, men Matte låter inte fästingarna bestämma var vi ska gå!


Eftermiddagspromenad

Idag har vi fått passa på att röra på oss mellan skurarna. Till en början gick det bra, vi tränade APPORT med en skogspinne. Lill Hjärtat skickade iväg en frågande blick men tog snällt pinnen och höll till Matte kommenderade LOSS. Sedan blev det mycket bus fram och tillbaka FÖR mycket, det tog bara slut på krafterna så det blev hemfärd i Mattes famn.Här tog orken slutChilla tar emot ossVad har Matte skrivit?

Tilda har blivit en äkta linslus. Så fort Matte tar fram kameran sätter hon sig och väntar på att kameran klickar till. Nu har hon gått ett steg till och vill gärna se vad som händer på bloggen.

Hur skulle det gå?

Vilken tur att Matte har en fästingplockare, hur skulle vi annars göra!? Matte vägrar nämligen ta i dom rackarns krypen!


Tänk inte ens tanken, Matte!

Efter morgonrundan, pälsvård, kloklippning och mys och gos, så drog Lill-Fia sig tillbaka. Så det var bara för Matte att lägga ner tanken på träning!RSS 2.0