Tilda och grabbarna

Idag bjöds det på kaffe med dopp i Miltons sommarstuga. Några snabba vändor på gröngräset blev det, men sen tog orken slut i sommarvärmen.


Sloken hund

Matte får nog flytta fram fm. promenaden till arla morgonstund, så att solen inte är så hiskeligt het. Jag har för mig att det ska finnas någon typ av kylfilt för vovvar, måste nog skaffa Tilda en sådan.


Ett svalkande fotbad.

Varmt

Nu ska man ju inte klaga på värmen, vi har ju verkligen trånat efter solen. Men Tilda tycker att nu är det föör varmt, så fort vi kommer till en skuggig plats så lägger hon sig.
Matte är lite orolig att hon har gått för fort fram med tandvisningen. Det gick ju så bra förra veckan. Igår på Skoga var tanken den att göra om samma procedur: klick-godis. Det var bara det att Matte inte hade klickern med sig och ingen annan heller. Tja, det gick ju så bra så vi körde utan klicker. Vad händer? Jo, Lill Fia reser sig på bakbenen och vill inte sammarbeta!


En kort pausvila i skuggan.


Beviset

Ja, det gick ju bra! Det har varit avslutning på Hund i Hand ikväll, Nick skötte sig kanonbra. Om jag hade väntat på bättre kontakt så hade vi fått full pott. Just som vi kom upp på planen för att visa linförigheten tappade vi kontakten, istället för att vänta på kontakt drog jag iväg. Kan ha varit tävlingsnerverna som spökade. Nåja, av 180p fick vi 170, så vi går vidare till klass två i höst.


Bullbak

Upptäckte att det var väldigt dåligt med fikabröd i frysen, så när vi hade gått em.promenaden rörde Matte ihop en bulldeg. Detta gillades inte av fröken Terrier. När inget hjälpte av de vanliga knepen för att få ner Matte på knä, tog sig Lill Gumman in i tvättstugan och levde rövare bland Mattes blommkrukor(tomma). Med en plastkruka i högsta hugg drog hon flera vara runt i huset. Nu är det inte bara mjöl och pärlsocker som ska sopas undan, det blandas med jord från en dåligt diskad blomkruka.


Lyckad kväll

Kom just hem från Hund i Hand. Vet ej vad som hände, Nick var felfri ikväll! Duktig kille! Tilda var med förstås och hon tillät utan svårigheter två instruktörer titta på tänderna. Tack Gunnel och Alexandra.


Tilda fick vara störande momet, när Milton tränade "sitt och stanna kvar" i bilen. Inga problem där heller.

Bra dag

Om Tilda hade en dålig dag för någon dag sedan, så hade hon en kanon bra dag idag. Vi körde igenom alla moment med Husse som åskådare och tandtittare. Husse kunde dutta hur mycket som helst i mungipan utan att Lill Fia brydde sig. Har hon en sådan här dag den 25 juli så ....... Men jag vet ju att det finns andra dagar.


Platsliggande i 3 min.

Sök skydd

Envisa Matte. Vi hade bara gått några hundra meter på vår fm. promenad när regnet kom.Vi skulle ha vänt, men har Matte bestämt att gå vår runda så är det så. Som tur är så finns det stora täta granar utefter vår runda, de fick dämpa de värsta skurarna.


Under en gran i väntan på bättre väder.

25 juli

Matte har anmält oss till vår första tävling, förhoppningsvis ej den sista. Det känns faktiskt rätt bra, ibland kommer dock tankar som: ska jag verkligen utsätta oss för det här?! Men det är klart att jag vill prova på att tävla.


Usch och Fy

Idag stötte vi på den här otäckingen. Visserligen ofarlig men det spelar ingen roll, Matte tycker inte om dom. Tilda bryr sig inte.

Matte tycker om dig ändå

Idag har vi varit till Harriet och tränat. Det visade sig där att Tilda hade en dålig dag,hmm. Hon ville inte ligga, inte ta apportbocken, inte stå. Många inte blev det. Det enda som gick bra(en tillsägelse om jag ska vara ärlig) det var platsliggningen, Harriet kommenderade Matte att stå bakom husknuten. Bosse med hund fick vara störande moment, men se det klarade Lill Fia.


Lek

Nu har vi tränat klart, så då är det fritt fram för LEK!

Vaccination

Idag fick vi besök på eftermiddagen, så fram med klickern och godis. Besökaren tyckte att den också skulle få en godis, men det blev inge av med det. Träningen med STÄLLANDE går framåt, däremot viss tvekan vid APPORT.

Det var dax med påfyllning av vaccin, så vi har varit till veterinär Marianne på kvällskvisten.

14 timmars frånvaro!

Hur gick det här till? Jag har varit utan Tilda i 14 timmar idag. Inte för att jag har haft tråkigt, men mina tankar har under dessa timmar svävat hem till min Lill Fia flera gånger om. Tilda har inte varit ensam, nej det har inte gått någon nöd på henne, hon har haft två hussar hemma. Men Matte.......


Nu får Matte många blöta pussar innan vi säger God Natt

Bollkänsla

Jag kallar det bollkänsla andra säger bolltokig. Välj själv.Delad glädje

Vet inte vem av oss, Tilda eller jag som tycker att det är bland det roligaste som finns när vi ska köra ett träningspass. När apportbocken kommer fram studsar Lill Hjärtat som en studsboll! När vi tränar på STÄLLANDE går svansen igång och hon ger ögonkast som manar på Matte. Goa,duktiga, Tilda!


Tränar STÄLLANDE

Fredagsfika

Det är klart att Tilda också ska känna av att det är helg.

Grädde till Fröken Gräddnos

Nja

Kom just hem från Skoga efter en omgång Hund i Hand. Jag blev tydligen märkbart irriterad på Nick Nolte eftersom en av instruktörerna kom fram och räknade upp dom moment som vi hade lyckats med. Ok, jag var inte på topp ikväll.Matte behöver nog mysa i soffan med Lill Hjärtat

Duktig Tilda

Jag tror att hon förstår, att det är Matte som bestämmer hur länge apportbocken ska vara kvar i munnen!

Tilda är med på noterna

Eftersom det inte kom några besökare idag, så fick Husse agera. Alltså Husse kommmer fram till Matte och en sittande Tilda klick-godis upprepas två gånger sedan ner med Husse på golvet klick-godis och avslutningen Husse smeker vovvan i mungipan. Inga som helst ryckningar, nej Fia väntade på klick-godis!


Välkommen hem till oss!

Regler för besökare till Klackvägen 13: kliv inte in innan Matte har fått en av familjens fyrbenta att sitta tyst på hallmattan!
                                                        Väl inne i hallen ska besökaren gå fram till vovvan, sätta sig på huk, resa sig, sätta sig igen och denna gång smeka Lill Hjärtat i mungipan!! Det finns ingen anledning till oro, för Matte kommer att stå med klicker och godis i beredskap!      
Ulldragare

Så har vi då äntligen kommit igång med träningen hos Harriet. Det blir fokus på STÄLLANDE, APPORT och TANDVISNING. Jag fick "kalla fötter" när Harriet tog fram tävlingsprogrammet. Men det är nog vad som behövs, blåslampan i hasorna! Jag berättade om mina tankar kring Tildas päls, och fick då prova en ulldragare. Det var precis vad vi behövde, ville inte sluta att dra, det blev en jättehög på golvet. Jag fick nästan en ny hund med mig hem, en slags sax(kommer inte ihåg vad den hette) fick jag låna hem. Med den ska Lill Hjärtat bli frisserad på hakan och runt öronen med.

Lördagsmys

En mysstund i sängen, en Vovva ovanpå överkastet en Missa under överkastet.
Blöt hund

Efter jobbet drog Tilda och jag in till Hedemora. När alla inköp och diverse ärenden var avklarade, så tog Lill Fia och jag en stadspromenad. Hejåhå,vad det var mycket att nosa på.
Väl hemma parkerade Matte sig vid datorn och blev hel seeg. När vi äntligen stod på trappen för att gå en uppiggande promenad så kom regnet. Det är nog bara en kort skur tänkte Matte, det var det inte. Men vem har sagt att man inte kan vara ute i spöregn och stormvindar?

Kö vid vattenskålen


Nicks kväll

Nick har varit på Hund i Hand och jag blev riktigt glad över vad han och hans Matte åstadkommit. Sitt och stanna kvar i bilen t ex, det fick vi beröm för jo, jo. Sen att han hade fullt upp att skälla på fåglarna som förstås skulle flyga precis ovanför oss pratar vi inte om.

Även Milton hade tagit sig till Skoga.


Freja från Stjärnsund går också på Hund i HandJippi!

Matte har jobbat alldeles för länge tyckte Tilda. Så nu ska här lekas!

Charmoffensiv

Hur hann jag med hem och tre barn?? Jag får ingenting gjort, Lill Hjärtat vet hur hon ska göra för att få Matte att släppa allt och bara gosa.


Har iallafall lyckats piffa till lite i trädgården, medan Chilla gjorde vad hon kunde för att få uppmärksamhet.Hemma igen

Borta bra men hemma bäst, så sant, så sant. Jag har haft en underbar helg i Göteborg och Tilda kan nog skriva under på att hon har haft en underbar helg tillsammans med Milton och hans Matte o Husse. Men nu är vi hemma igen. Vi kom just in från en "prommis" som innehöll många lätta steg och många glada skutt.RSS 2.0