Prosit!

Matte befarar att vi är drabbade av noskvalster! Igår eftermiddag blev Tilda-Gumman helt plötsligt JÄTTE sjuk, hon nös och snörvlade och det lät som om det slog stopp när hon andades. Jag har aldrig skådat en terrier som sett så ömklig ut. På kvällspromenaden bar jag henne långa sträckor, stackars liten. Imorse möttes jag av en nysande, snorande Spaniel. På med datorn och sökte på NOSKVALSTER, ja, det lutade åt att mina älsklingar fått noskvalster. Matte ringde till Falu Djursjukhus, så på onsdag kl.15.30 är vi välkomna. Oj, oj, Matte var redo att åka akut, Lill-Fia var ju såå sjuk.Hmm, ikväll får hon gå! Som vanligt hinner Matte inte få med hela Åke!

Spår

Matte la ett spår till Lill-Fia idag. Jag blir lika imponerad varje gång, när man ser hur hon sätter näsan i marken och drar iväg i Mattes spår. Över stock och sten. Kanske spår istället för Rallylydnad till våren? Då kan ju båda vovvarna jobba med samma "gren".Här drar hon iväg!Bästa leksaken vid målet.

Mattes Lill-Kille har gömt Mattes ena toffla. Eftersom Mattes gammla fötter inte klarar att gå utan tofflor, så var det bara att leta på en avlagd gammal sko.-Kan man få en ledtråd? Fågel eller Fisk?Nick med Matte kom på adventskaffe.

Äntligen!

Idag bar det äntligen iväg till Solvarbo! Jag är säker på att även Åke är nöjd med dagen, Matte är iallafall salig. Karin och Mumma var också där. Efter en kopp kaffe blev det dags för träningsplanen. Vi drog igenom lydnadsklass 1, Åke-Pojken var superduktig! Till saken hör att både Mumma och Inka luktade extra gott efter löpningsperioden. När vi något trötta satte in oss bilarna så hade Harriet försett oss med läxor och förmaningar typ: tjata inte för länge med samma moment, peppa upp vovvarna innan träningen osv.Karin och Mumma ett stiligt par!Utan Harriet vet jag inte hur vi skulle komma någonstans. (Så är det, jag har ingen baktanke)Matte glömmer inte Lill-Hjärtat, här är det Inte Röra, som gäller.Så klart så finns det ork till bus också!

"Grabbigt och Fröknigt"

Man har svårt att tro att vi gått på samma promenad.Åke-Grabben har badat, sprungit med racerfart på egenhändigt gjorda "stigar" mm. Haft buskul!Tilda-Fröken har trippat bakom Matte på väl anvisade gångstigar. Så fort brorsan kom farande satte hon sig och tittade bort. När han kastade sig i någon bäck tittade hon storögt på Matte, vad är det för fel på honom stod det i dom ögonen.

Sällskap vid kaffebordet-Du och jag, Husse.

"När man ser dom lite grann så här från ovan"

Chilla är väl den enda i hela Stjärnsund som vill hålla distans till Åke-Pojken.Chilla kollar på vovvarna på beörigt avstånd.Ok, kan väl komma några steg närmare!

Men vi då?

Oh, vilken dag: jobba, ut med älsklingarna, till Falun, hem, ut med älsklingarna, på teater, hem, ut med älskligarna. Ja, ibland blir det bara så.Idag ligger inte Matte på plus!


Samma sträcka- fast olika långt!

Matte och Åke pojken tog en runda runt elljusspåret. Matte gick 2km, Åke sprang 4km. Matte var nästan beredd att få ta Lill-Gubben på ryggen hem. Jösses vad han sprang!!Här stannar vi och hämtar andan.


Lill-Gumman tycker inte att vägskrapan ska komma och "gegga" upp Mattes gata.Fröken gillar inte att smutsa ner tassarna!

Efter våra promenader packade vi in oss i bilen och drog iväg till vår veterinär.Snygg-Åke fick en spruta mot rabies, och Matte beställde även ett pass. Nästa spruta blir i julveckan.Tilda Gumman var tacksam att det bara var brorsan som skulle in till veterinären.


Svårast hitintills

Åh, träningsförbud på Åke, det blir svårt. Harriet rekommenderade träningsstopp på min Lill-Kille och som vanligt tror(vet) jag att hon har rätt. Nu är det LEK med Matte som gäller.Matte kan bli lite för tävlingsinriktad. Som tur är har jag ju en liten Tilda som älskar att "jobba" med huvudet. Hon får rädda Åke.Var är vintern? Matte vill ha kyla och snö inte gråväder och regn!

Dags för manikyr

Nick kom på manikyrbesök.Efter kloklippningen tänkte Nick leka med Lill-Snuttan. Men hon såg ut som hon sålt smöret och tappat slantarna!

Slut på orken?

Efter att ha lekt Hela Huset Stormar, Ta Fatt och Inte Nudda Golv tog visst orken slut. Men inte viljan!Benen bara vek sig.Leksaken rullas mellan vovvarna.Här tar orken slut!


Nu är vi redo!

Åkes vinterkappa kom idag. Så nu har det varit mannekängvisning här på Klackvägen. Lill-Gumman fick dra på sig sin gammla trasa.Nu väntar vi bara på kyla och snö!!Lill-Fia känner sig inte bekväm i sin kappa, får svårt att röra sig.

Lugna gatan

Matte tog en kopp kaffe och satte sig vid datorn och slötittade. Väldigt vad tyst och stilla det är konstaterade hon när kaffet var slut. Är det höstvädret som "slagit ner" mina älsklingar?En framför kakelugnen,en i fåtöljen ochen i soffan.  Samtliga sov sött när Matte hittade dom, och samtliga vaknade när kameran knäppte, förlåt.

Hela huset stormar

Leken fortsätter:Ja, ja, kul har det varitHusse bäddade imorse.....Matte lägger ner mycket tid på att leta grejer som hon lagt på bra ställen(ålderstecken), men ibland är hon oskyldig!

Lek ute lek inne!

Vi är i en formsvacka just nu, när det gäller träningen. Men vad gör väl det? LEK är vad som gäller nu. Matte får faktiskt lugna ner sig, även om hon är pepp på lydnadsträningen.Nu är det lek som gäller!Hopp och Lek!

Kusinträff

Nicks Matte har fyllt år, idag blev hon firad. Huset fylldes successivt på med vovvar, stora som små.Herr Nolte susar förbi Milton, som inte riktigt hann med.En snabb kram!Tilda har slagit ner rumpan för ett ögonblick.Åkes första besök hos Nick. Det blev kompostgaller som skilde grabbarna åt.

Funktionsbeskrivning

Vilken spännande dag! Tänk att få se hur hunden reagerar utan att Matte lägger sig i. Det svåraste idag var faktiskt  just det, att inte lägga sig i utan att låta vovven jobba efter eget huvud. Det blev bara lovord, typ: självständiga men bibehöll kontakten med hundföraren under alla moment. Grattis Birgitta!Felix, en bror till Åke väntar på att få börja.Birgitta bjöd på kanongod soppa, den värmde gott!Tindra, Åkes mamma.

Tilda+Åke=Sant

Vart tog hundarna vägen tänkte Matte. Matte brukar få två svansar efter sig när hon reser sig och går iväg. Inte idag, det var tyst och stilla i huset. Hmm, vad gör dom?Kvar på köksmattan hittade Matte dessa två. Såå söta!-Förlåt, att jag störde! Vovvarna flög upp när kameran förevigade dom.

Ledigt

Idag har vi bara tagit våra promenader, men en snabbis in i fårhagen blev det. Det är svårt att gå förbi bara.         Matte har lite svårt att sitta framför TV i vanliga fall, men i kväll bänkar hon sig bredvid vovvarna. Det är nämligen hocky på TV.Lill-Killen lämnar inte bollen.

Träning i Solvarbo

På eftermiddagen packade vi in oss i bilen och drog till Harriet. Åke-Pojken provade på HOPP, LINFÖRIGHET, LIGG, INKALLNING, LOVTRÄNING och APPORT. Som vanligt försöker Matte memorera ALLT som Harriet tipsar om, MEN jag är inte säker på att allt kom med! Pust.
För Lill-Fias del blir det slalom här framöver.LovträningSlalom (det är Mattes ben som Lill-Gumman rundar)

En helt vanlig tisdag

Tilda och Matte började eftermiddagen med vår "sjövända"Igor och hans Matte hade också tagit sig dit.Igor kan tycka att det bara blir FÖR mycket Tilda, så han går vidare.
Åke pojken och Matte trivs väldigt bra i fårhagen. Där tränar vi våra läxor och busar omkring.JaaaTanken slår mig ofta, att det skulle vara bättre med en filmkamera!

Fröken långsam och Herr Snabb

Matte har en av var "sort"Lill-Fröken måste alltid kolla läget innan hon tar steget ner från trappan.Hur mycket doft kan rymmas på ett grässtrå?
-Vad väntar vi på?-Kom nu då!

Tillbakablick

Nu har Åke pojken varit hos oss i tre veckor. Tre härliga veckor vill jag lova! Vi har kommit en bra bit på vägen till lydnadsklass 1.Inkallningen klarar vi!Apport kan vi!

LIGG och SITT FOT kan vi också. STÅ jobbar vi på, något säger mig att det inte är långt bort. LINFÖRIGHETEN har vi också innom räckhåll!
Chilla håller ett vakande öga på vovvarna!
Eftersom det är söndag så har Lill-Fia och Matte varit på hundträff här i Stjärnsund. Isa med Matte kom också.

Nick på besök

Nick med Matte kom och hälsade på idag. Matte satte upp ett kompostgaller så att Åke fick ha det lugnt och fridfullt. I köket var det full aktivitet.Som vanligt blir det fart på Klackvägen när det kommer mopsbesök.Matte tror att Åke ser Nick som en boll eller "nått".

Fredagskväll

Åke och Matte har varit till Långshyttans ridhus och tränat. Som vanligt blir Matte såå glad när hon tränat någon av vovvarna! Nu var det alltså Lill-Grabben som fick Matte att sväva på moln. Vi la extra krut på: STÅ och LINFÖRIGHET. PLATSLIGGNING provade vi också på, Matte tyckte att Grabben var så duktig. Visserligen gick hon inte så många steg från Gossen. Men han låg sina två minutet, DUKTIGT!SITT och STANNA KVARLill-Gumman tyckte att det osade häst när vi kom hem.

Apport- Jag kommer ihåg!- Aha, är det så här APPORT betyder?!

Tilda blir "sotis"

Efter att Matte och Gull-Killen varit och tränat i fårhagen så hämtade Åke favorit bollen. Lill-Fia blir faktiskt sotis på den där bollen.-Måste du leka med den där?Åh, vad dryg du är, suckar Åke.-Var är bollen? Tilda letar förtvivlat. (Åke har den under örat, hi, hi)-Strunta i bollen, Bror.Jaa, "skam den som ger sig" kvittrar Tilda.

Tillbaka till ruta ett

Då börjar vi om från början igen. Till våren är det Snygg-Åke som får föra Matte runt på tävligsplanerna. PLATS, TANDVISNING, LINFÖRIGHET, LÄGGANDE, INKALLANDE, STÄLLANDE, APPORTERING och HOPP ÖVER HINDER, det ska bli kul att sätta igång igen!
Väl läst kan jag lovaOrdningen är återställd!

orosmoln

Matte är förtvivlad!! Vår Lill-Gubbe MATVÄGRAR! Det har varit en fröjd att ge Åke mat, han smaskade gladeligen i sig alla mat som serverades till en början. Men så tog den glädjen slut, det blev alltid mat kvar och han ville INTE äta upp. Imorse viftade han på svansen och klev nästan in i kylskåpet när Matte skulle ta fram maten. Men inte en tugga han tog! VARFÖR, är det en reaktion på flytten, saknar han sin flock i Borlänge...... Suck!
En som däremot äter som hon aldrig gjort förr är Lill-Fia, hon har alltid varit petig när det gäller mat nu tar hon igen det!Åkes till vänster, Tildas till höger.

En härlig novembersöndag

Matte och Lill-Fia startade söndagen med en vända runt elljusspåret. Det var riktig höstväder, mysigt!En skön start på söndagen.-Tänk, Tilda vad vi har kämpat med STÅ! Nu kan vi, Gull-FiaLite FÖR vått i gräset. -Kan man få HOPPA snart?-Detta är den roligaste inneleksaken, tycker Lille-Man.Söndagsfin!Kasper och Annki tränar LIGG, på vår SÖNDAGSTRÄFFSöndagen avslutade Lill-Killen och Matte med HOPP och LEK i fårhagen.Kamplek.

RSS 2.0