På tu man hand

Idag fick Mattes Lill-Fia stanna hemma medan Matte och Lillebror begav sig till fårhagen.Vi började med Lek och BusHär är det Sitt och Stanna Kvar. JÄTTE DUKTIG!

Sen gick Matte hem och det blev Lill-Fias tur att ha Matte för sig själv.Efter en sväng på bruket blev det favorit svängenJag vet inte vem som njuter mest, Lill Tilda eller Matte?-Jag har flyttat in till Tilda.


Med risk att bli tjatig

Matte kan inte se sig mätt på sina vovvsingar:Åke tänkte ta en tupplur på köksmattan, då blev Tilda bara såå gosesjuk.-Kom igen nu då!Ok, då var dom igång igen!Det blir fort mörkt, men en liten vända i fårhagen hann vi med.Tilda är inte den som är seg, men nu ligger hon i läÅke är helt i egen klass!-Såg du honom? Tilda blir helt paralyserad.En kisspaus.

En bra dag

Miltons Matte bjöd oss till Norberg idag. Vi började med promenad runt kvarteret, sen flyttade vi in på Spovvägen. Matte hade nämligen en massa kompostgaller med sig, tanken är den att vovvarna ska vänja sig med varandras dofter. Det gick som vanligt jättebra, det blev både lunch och kaffe med kaka i lugn och ro.-Varför ska jag vara på den här sidan?Åke parkerade under bordet.Tilda gjorde plats åt grabbarna, men ingen kom.

Sen åkte vi till Hedemora och efter att Matte handlat det hon skulle, så blev det socialträning på stan.Mattes Lill-Gubbe skötte sig exemplarisktMen så klart fanns det mycket att lukta på.Som fröken förstår man inte varför det alltid luktar spännande vid stolpar.Som sagt var, stolpar....

Manligt och kvinnligt?

Matte har just avslutat en utbildning om "Genustänk". Har fått "vatten på kvarn" när hon ser Åke och Tildas beteenden. Matte tycker nämligen att det ÄR skillnad på Manligt och Kvinnligt.Grabbarna framför TV:nTilda är med Matte i köket.

Hopp och Lek

På programmet för Åkes del idag: INKALLNING, SITT FOT och PIPTRÄNING. Lätt som en Plätt.-Jo, det är SNYGG-ÅKE! Matte lyckades fånga honom i farten.-Jaa, jag tog den! Så klart en massa lek också!

På Lill-Gummans program: en låång skön promenad i skön oktobersol, sen LEK och BUS!-Nu är den MIN!

Husses dag

Idag har Matte varit i Stockholm HELA dagen, så Husse har hållt ställningarna här hemma på klackvägen. Matte tycker att hon har varit duktig, hon har BARA ringt hem tre gånger.
Åh, vad Matte har längtat!


Rivstart på söndagmorgon

Medan Matte och Husse satt vid frukostbordet lekte våra fyrbenta familjemedlemmar Ta Fatt.Det är inte Matte och Husse som har levt rövare i sänghalmen.Försökte fånga dom på bild, men nää.....Plötsligt landade mattornaFrid och RoDet hann bli mörkt innan vi hade umgåtts klart med Tildas hundgäng i Stjärnsund.

Bekantskapskretsen växer

Idag har Åke och Matte träffat en ny flock. Träffen var hemma hos Harriet och Bosse. Vi blev först bjudna på kaffe med dopp och Matte beställde en väst och ett par byxor av Birgitta. Sen bar det iväg ut till alla vovvarna. Alla visste med sig vad just de behövde lägga fokus på. Åke med Matte kände lite på LINFÖRIGHET och SITT OCH STANNA KVAR. -Jag tycker att du ska göra en inkallning på Åke, sa Harriet. Matte höjde ögonbrynen: öh, redan.. Matte var inte riktigt klar med det. Men det var Åke! Han slog ner rumpan och satt kvar till Matte kommenderade HIT, då kom han som ett expresståg och slog ner rumpan nedanför Matte. Ja, vad säger man?!Alla jobbar på med sitt.Ett mysigt gäng.

Inomhusträning

Matte gömmer och vovvarna letar upp.Det bränns!En gång till, snälla!

Nya tag!

Matte började så tappert med att träna Lill-Gumman att sitt på hallmattan och invänta VARSEGOD när vi fick besök. Det gick väl så där...  Det skulle vara skönt om vi fick till det nu när det kommer två jyckar i hundra knyck när dörrklockan ringer.Mattes nya utmaning!

När dimman lättade

Igår höll dimman sig kvar läänge, när den äntligen släppte taget så begav vi oss ut för lite "pipträning". Det skadar väl inte att Mattes Lill-Fia också reagerar på pipan så hon hängde så klart med.Så länge dimman höll sitt grepp över Stjärnsund, så var det mys i bädden.Äntligen släpptes solen fram!Lill-Fröken hinner inte med i svängarna. Njuter av solen istället.-Blåste du i pipan?

Ingen rädder för......

Matte undrar hur vår lilla Katt-Fröken tänker ibland. Matte tycker att Lill-Missan kan ta det lite försiktigt med vår Lill-Grabb. Men där tänker vi på olika plan. Matte satte upp kompostgallret i tron på att Missan skulle förstå att hålla sig på avstånd några dagar till. Men ibland tar nyfikenheten över. Matte fegade ur och bestämde att Chilla var kissnödig och behövde gå ut, innan hon tog språnget över gallret.-Dig har jag inte hälsat på ännu!Åke har ögonkontakt med Chilla

Fart och Fläkt!

Matte har funderat och tänkt runt Lill-Gumman och Lydnadstävlingar. Nu har hon tagit ett beslut. Tilda får lämna stafettpinnen till Åke. MEN tro inte nu att Lill-Hjärtat får semester. Nej, till våren blir det Rallylydnad för fröken! Jag såg på vovvan att hon tyckte att det blev DÖTRÅKIGT med så strikta tävlingar. Det är ju fart och fläkt som hon gillar. Matte vet att det kommer att "Falla henne på läppen".
Åke och Matte (Tilda var också med) har varit på vårt första träningspass hos Harriet idag. Som vanligt har Matte fått en hel hoper med bra övningar som vi ska jobba med tills nästa träff.
Milton med Matte och Husse kom på besök mot kvällningen så vovvarna fick ta en promenad runt på bruket. Först Milton och Åke, sedan Milton och Tilda, rättvist ska det vara, TACK Milton.På tal om Fart och Fläkt!HejåhåFlygande mattanLivet leker på Klackvägen!!

En händelserik söndag

Här går det undan, Matte chockade sina älsklingar imorse. Hon satte gallret mellan sig och vovvarna. Det var nämligen helt rent på fikafronten, och Husse väntades ju äntligen hem. Så en äppelkaka skulle vi iallafall ha till kaffet. Då ville Matte ha köket för sig själv.Matte gav den fyrbenta kökspersonalen ledigt.

Sen var det Lill-Grabbens tur att känna på gräsplanen på baksidan. SITT, LIGG och INKALLNING med pipa stod på programet.Naturligtvis massor med bus och lek inbakat!

Väl inne blev Matte så där gråtmild IGENLill-hjärtat bjuder upp till lek!Mattes Lill-Kille tackar JAA! Åh, vad roligt!

Sen på eftermiddagen kom Harriet och Bosse till Stjärnsund och delade ut massor med tips och tänkvärda ord till ett stort gäng intresserade hundförare. Min Åke blev HELT slut efter 1,5 tim med så många intryck och så många vovvar. Husse kom hem och  Milton med Husse och Matte hängde med in på nybakad äppelkaka, men Åke tyckte att vi fick klara oss utan honom ett tag. Milton var nog också lite mör han tyckte som Åke och la sig i halllen. (Kompostgallret kom förstås fram för säkerhetsskull).En mycket trött ung herre!

Nu är det gjort!

Om Matte ska vara riktigt ärlig(och det ska man ju) så har det funnits en liten klump i magen. Den klumpen bestod i rädsla för "Hur Ska Det Gå Att Släppa Älsklingarna Tillsammans".  Mattes Lill-Fia som är van med 100% uppmärksamhet och Mattes nyvunna kärlek, som måste känna sig lite på gungfly. Med Birgitta och Harriet "i ryggen" så tog Matte bort kompostgallret redan idag (det känns skönt att ha så kloka människor runt sig). Naturligtvis så drog ju Tilda ordningsreglerna MYCKET bestämt om och om igen. Till slut fick Åke skavsår i öronen och svarade vänligt MEN bestämt. Oops, det var inte Lill-hjärtat van vid men förstod att reglerna var förankrade hos Lillbrorsan.Ett STORT steg framåt!

Hjärtat svämmar över

Så blev det äntligen fredag och Matte for iväg till Borlänge för att hämta ännu en hjärtevän. I bilen hem kom det en massa känslor, så Matte blev tvungen att ta fram näsduken. Det kändes som världens nyförälskelse!
Lill-Gumman fick inte samma känslor, hon skällde och levde om, precis som väntat. Åke tittade förundrat på den lilla "Tussen" men tyckte inte det var mödan värt att svara. Han gick och la sig under köksbordet gav Matte en varm blick viftade på svansen och fnös. Nu är det lugnt på Klackvägen Lill-Fia ligger i Åkes bädd och Åke ligger på rumsmattan framför kakelugnen. Chilla ligger i trappan och har koll.Nja, Matte har nog kompostgallret kvar ett tag till!Åke går husesyn


Pirr i magen

Nu kan vi snart räkna timmarna tills vi får hämta vår nya familjemedlem. Det enda som Matte inte har hunnit att skaffa är de speciella matskålarna som finns för "långörade" raser. Men dom är beställda och räknas komma under nästa vecka. Det ser ut som Matte får yngsta Hussen med när vi åker för att hämta "Lillebror" (Om inte älgjakten drar över tiden).Idag har vi bäddat till Åke


I väntan på Åke

Matte kom just hem från Norberg. Miltons husse har satt i en hundgrind med en skiljevägg i Mattes bil. Så nu är det snart "bara" Åke som fattas.Milton hade besök av Nick med MatteTack Peter!

Storkusinen på besök

Kusin Milton kom på besök och som vanligt blev han omfamnad av Lill-Fia. Men Matte såg nog att det var inte bara mjuka kramar som utdelades utan Lill-Hjärtat passade också på att påminna Milton att det är hon som bestämmer var skåpet ska stå.-Du har en ängels tålamod, Milton!

Damträff

Ikväll så blir det damträff här, så Matte fixar något att äta. Så fort elvispen drar igång kommer en fyrbent dam och vill vara med.Ja, det är klart att fyrbenta damer också är välkomna!

"Har hon svårt för att sitta?"

Matte fick bita sig i tungan för att inte bete´ sig som en terrier idag på tävlingsplanen, när domaren frågade om Tilda hade svårt att sitta. Men hon morrade tyst och visade tänder! Hon undrade tyst för sig själv-Såg Herr Domare inte att min Ögonsten satt under hela PLATSLIGGNINGEN?! Nåja, om man ser tillbaka på tävlandet i stort så är vi nöjda. TANDVISNINGEN som vi fick jobba med hela vintern o våren, gav 10p på samtliga tävlingar. STÄLLANDET missade vi förra gången men idag gav det 9,5 och har legat mellan 8och 9 p.  Nu tar vi ledigt från allt tävlande för den här säsongen och börjar träna på momenten i klass 2, KUL!
Det är ändrade planer för Åkes flytt. Han flyttar hit på riktigt nu på fredag!!!
Tilda är nöjd med att vara hemma på köksgolvet igen!Tänkte gå på hundträff här i Stjärnsund, men Lill-Hjärtat är helt slut!


Hur ska det gå ?

Hu, det här blir inte lätt. Termometern visar -1,5 och klockan har hunnit slå 10. Imorgon klockan 9.00 ska Lill-Gumman ligga PLATS i 2 minuter. Jag vet att PLATS ÄR PLATS men jag undrar om Tilda riktigt har förstått att även om det blir kallt om magen så ÄR PLATS-PLATS?!Imorgon du, så finns det ingen pläd att ligga på !

Matte har en plan

Mattes strategi inför helgens tävling (det har ju blivit några under resans gång), LEK och LEK! Men imorgon är det lekstopp och träningsstopp! Oj, vad vi har stojat, busat och gått på. Godisbelöningarna har bytts ut mot "Hopp och Lek". Matte vet att Lill-Fia kan alla momenten till hundra, det gäller "bara" att få henne att visa domaren det!


Några timmar hos Nick

Matte och Lill-Hjärtat gjorde ett besök hos Nick och hans Matte. Som vanligt blir det race runt i alla rum, Nicks "knorrsvans" rätar ut sig av luftdraget och mattorna byter plats.Vem är snabbast upp i soffan? Lill-Prinsen såklart!Puss, pussEn promenad längs Dormen

Intet är som väntans tider

Igår kom Matte på att hon nog måste åka till Borlänge för att införskaffa diverse saker till Åke. Ska hon vara riktigt ärlig så var det inte bara för sakerna. Var man i Borlänge så kunde man ju ha vägarna förbi hos Åke. Så nu har jag fått gosat med ett gäng vovvar, fått en pratstund med Birgitta och kaffe med dopp. Tack Birgitta för en jättetrevlig eftermiddag!Vilket härligt gäng!Blir det bra så här?Det blev en hög med prylar också.

Den som lever få se

Idag träffade vi Harriet för att finputsa inför tävlingen på söndag. Om det stämmer att det kommer att gå bra på tävlingen om gen.rep gick åt pip svängen så ser jag fram mot söndagen.
Vi började så smått med momenten i klass 2 istället. FJÄRRDIRIGERINGEN är jag nöjd med. Ett delmoment till RUTAN gick också bra.Början till RUTANChilla ville också visa att hon kan

Tillökning i flocken

Tilda och Chilla ska få en lillebror! Matte har länge gått och funderat på om det var dax för nästa vovve. I helgen kom tillfället. Allas vår vän Harriet hade en ide, iden hette Åke och är en helt underbar tvåårig Engelsk Springer Spaniel. Lill Matte och Matte fick träffa honom igår. Det sa klick bara vi kom innanför dörren. Tanken är den att Åke ska komma och hälsa på nästa helg(nu i helgen är det ju tävling igen) för att flytta hit på riktigt v 44.Vi längtar efter dig Åke!

En söndag i oktober

Efter en regnig start på söndagen och en kort morgontur på gräsmattan, så gjorde regnet ett uppehåll. Då passade vi på att gå ut och njuta av hösten.Här uppe är jag!Tilda vid GryckenJiipi, Nelson! En av Lill-Frökens kavaljerer.

Tärningen är kastad!

Tack och lov för "aktiveringstärningen"! Matte blev bortbjuden på fika på fm., när hon kom hem var det dax för middagsmaten. Men har man en terrier som väntar därhemma på att få all uppmärksamhet så kan det vara svårt med hushållsarbetet. Då är det bara att ladda tärningen med godis!Nu kan Matte börja med maten


Harriet

Igår kom vår Guru, Harriet på besök. Vi hade bett henne komma till Österby bygdegård för att prata HUND. Vi var sju hundägare som lyssnade och sög i oss av hennes erfarenheter och kunskaper. Efter pratstund med fika drog vi oss ut till våra fyrbenta älsklingar som troget väntade i bilarna. Harriet svarade på funderingar runt "fostring" och som vanligt hade hon tips och råd till oss alla.Inga-Britt och Matte hade bakat till fikat. Tilda kunde inte låta bli, det luktade ju så gott!Harriet har lovat att komma tillbaka till oss!


Ett bra slut

Eftersom vi har bestämt att det är sista tävlingen i klass 1 nästa helg, vill Matte att det ska bli ett bra slut. Vi tränar, leker, tränar, busar, tränar kampar, det ska ju vara roligt att gå ut på planen.Lill-Gumman väntar på kommandot: APPORT

RSS 2.0