Träning x två

Matte tänkte slå två flugor i en smäll idag och tog båda vovvarna med sig för att träna,det gick väl så där. Det började med att en liten väsande orm tyckte att vi skulle dra till något varmare ställe. Men vi ändrade inga planer.Tänkte ett tag slänga iväg ett sms till min vän Irene, numera ORMTJUSARE. Men Lill-Matte flyttade med varsamma händer det lilla livet.FRITT FÖLJ-APPORT!-Nu vill även Lillbrorsan vara med!Åke-Hjärtat tränar LINFÖRIGHETVilda-Tilda agerar störande momentFOTTilda-Gumman MÅSTE bara stå JUST här!Men INGET hindrar Matte och Snygg-Åke!Sedan blev det LEK!Då ville minsann inte Lill-Fia vara med!


Finputs

Det drar ihop sig till utställning för Snygg-Åke igen. Så ikväll har vi gjort ett besök hos Birgitta för att få den sista finputsen på Fin-Åke innan helgen.-Du blir såå fiin, pojken min!Bosse kom och hälsade.Matte har "lagt ner" tanken på att göra någonting åt Ruffs-Fias päls.

Hundträff

Vädrets makter stoppade inte den planerade hundträffen. Långshyttegrabbarna kom med sin Matte Irene, det var höjdpunkten idag tyckte Tilda-Gumman. Igor och Freja kom också en sväng. Tilda-Gullan kunde ju inte sköta sig när Freja kom utan talade högt och tydligt om att det var henne som Jack och Junior kom för att hälsa på. Eftersom att det är Lill-Fia som har lite problem med andra hundar så blir det hon som får gå på dessa träffar. Det kommer att bli Hundträffar varje söndag kl.14 hela hösten så ta din hund och kom!
På förmiddagen var vi till "Fästingvägen" och sprang av oss lite överloppsenergi.Full Fart!Matte förstår att det är här som de små äckliga fästingarna anfaller hennes älsklingar.Tilda-Fröken håller sig på vägen (men det gör inte Åke-Hjärtat) därför har hon inte så många fästingar med sig hem.

På eftermiddagen kom så äntligen grabbarna från Långshyttan för att vara med på hundträffen.Jack är nog den som Tilda-Gumman har närmast hjärtat.Men visst kan hon ta sig en sväng om med charmören Junior.Godisutdelning.Sötnosar!Hm, undrar vad Junior och Lill-Fia spanar in?

Klass tre

Så är det då dags för klass tre för Herr Nolte i Hund i Hand! Jag provade några SITT och LIGG innan vi gick ut på planen, efter det hade jag lust att stoppa in den lilla herrn i bilen och åka hem. Fick ingen som helst kontakt. Men han har ju överraskat förr så även idag. Han "pinnade" på och var såå duktig, till det att vi skulle LIGGA i GRUPP. DÄR blev det tvärstopp, ett snabbt läggande och så stod han där och blåvägrade att lägga sig igen. Men nu är det ju så att undertecknad också kan vara VÄLDIGT envis, så ett läggande till blev det, dock ej så långt. Fortsättning följer.SITT kan Mr. Nolte.Hm, avslöjad, det finns godis i västfickan!

Såklart var Mattes vovvar också med. Tilda-Gumman gillar verkligen Skoga och även Åke-Hjärtat skuttar glatt ur bilen och styr ner mot lydnadsplanen.Stjärnsundskillen Kasper hade också siktat in sig på Skoga idag.Som vanligt när vi kommer ner på planen så vill Virr-Tilda vara Matte till lags. Här blev det INKALLNING, BRAA!Eftersom vi har svårt att träna HOPP hemma så blev det ett par HOPP-träningar. Det fanns inte tillstymmelse till någon vägran. DUUKTIG!Ett lugnare LÄGGANDE(inte såå mycket skällande) och rakt och fint, BRAA!


Fredag

Vi gör som vi brukar på fredagarna,trots några hekto för mycket på Snygg-Åke. Är det helg så ÄR det, såklart att båda Mattes älsklingar ska ha något gott att fira in helgen med, även Mattes "Rullting".-Sitt och Stanna kvar.-Varsågod! Snabb-Åke kastar sig över sitt fredagsfika, Tilda-Gumman kom av sig.-Trevlig helg! önskar Grädd-Nosarna

Slanka linjen

-Kanske LITE rulltig. Mm, det var det sista domaren sa uppe i Rättvik i söndags när Snygg-Åke och Matte lämnade ringen. Det var väl själva den...... Denna vecka har Mys-Åkes matranson återigen trappats ner till hans stora förtvivlan.
Vilda-Tilda däremot har hittat sin trivselvikt, trots att hon är kastrerad. Många var det som höjde varningens finger: Hon kommer att gå upp jättemycket i vikt efter operationen. INTE Mattes Lill-Fia, hon är lika liten som innan ingreppet.Matskålen slickas runt många varav innan Go-Åke ger upp.Lill-Fröken däremot äter sällan upp all mat.

Se och Lär

En bättre läromästare än Bus-Åke finns nog inte. Ni som har hängt med ett tag vet att min Lill-Fia har svårt att leka. Jag kan lova att hon snart är full-lärd:Efter STÄLLANDE och LÄGGANDE blev det Hopp Och Lek!Hopp och Lek var det!!-Jaa, jag kan jag med!!Matte blir riktigt rörd(i vanlig ordning) när hon ser Lill-Hjärtat LEKA! Tack Go-Åke!!

Pälsvård

Nu har Matte införskaffat diverse prylar för pälsvård:Nu är vi laddade.

Chillas päls fick också en genomgång, då upptäckte Matte hennes första fästing!Första fästingen.Lite sur får man bli!

Plocke-pinn

Idag kom fler vittringspinnar fram till Vilda-Tilda. Hon har ju hajjat det där med att ta en pinne och lämna över den till Matte. Men nu blev det svårt!Tilda-Gullans pinne har legat i en av Mattes västar, de andra ute på altanen.Lite nonchalant plockade hon på sig två pinnar.-Har du inga flera??

Åke-Hjärtat har fått träna på "Finskt" sätt idag. I grannlandet Finland tränar man nämligen med kopplet på.Ja, Matte blev nöjd med STÄLLANDET.LÄGGANDET blev snett, men relativt snabbt.

BIM och HP!!!!!

Oh, vilken dag, Matte är såå stolt över Snygg-Åke. Själv ligger han här nedanför mig och "drar timmerstockar", men jag vet att även han är nöjd med dagen. Bästa killen, den hade Matte idag. Nu var det bara två grabbar med, men det hindrar inte Matte från att känna sig stolt. Ett diplom där det står hur vacker Snygg-Åke är fick vi också med oss hem. Allt det där visste ju Matte innan men det kan ju vara kul att få det på papper! (ja, jag sa ju att jag är stolt, då kan man väl få bli lite mallig?!)

Måste bara få visa er hur det såg ut igår när vi skulle lägga oss:Efter duschen åkte utställningskappan påTilda-Gumman tyckte att brorsan fick för mycket uppmärksamhet, så hon gjorde allt för att Matte skulle se henne också.

Imorse när vi skulle ut med allt i bilen så hittade Matte Gull-Fia på packningen:-Jag vill också följa!

Det kändes tryggt att Linnea var med och coachade, ett STORT tack!Giggo och Diva var också ett ekipage som Linnea hade under vingarna.Såå vacker!Nu är det snart vår tur!MmmLängsta benet före!Granskning pågår!Uj, kolla Mattes min! Våga säga något nedslående!Full fart!Ekipaget efter oss blev BIR!Tjusigt Snyggingen!

Som grädde på moset fick jag en present av Birgitta:Lill-Åke 7 veckor. Motiveringen, Matte har ju inte sett honom såå liten. Tack Birgitta!


Inte lätt!

Imorgon bär det iväg på utställning till Rättvik. Matte känner sig inte riktigt nöjd, när vi får till framkroppen snyggt så ser den andra delen inte bra ut och tvärtom. Det gäller att få en fullträff på hela Snyggingen. Jag beundrar hans tålamod när Matte drar i hans bakbenen, försöker få upp hals och huvud samtidigt som svansen hålls i ett stadigt grepp. Puss på dig!Det är inte bara Matte som styr och ställer, Tilda-Hjärtat vill också vara med och tycka.Här blev bakkroppen rätt så bra, men frambenen och hals och huvud......

Jaa!

Äntligen kommer Lill-Matte hem till Dalom. Hon möttes av två överlyckliga vovvar, som tävlar om hennes uppmärksamhet.Välkommen hem!!

Sovdags

Så här ser det ut en vanlig kväll hemma hos oss:Åke-Hjärtat bäddar upp,"Grabbarna" knoppar in,även Lill-Tilda har slutit ögonen, God Natt

Något måste vi väl hitta på

Det blev bara kiss o bajs vändor idag. Det var t om. så att Åke-Pojken tyckte att vädret inte var värt att vara ute i, Lill-Fia uträttade det hon skulle på gräsmattan och sedan bar det iväg in.Nu är det LEK o BUS på Klackvägen.

Hmm

Ibland kommer en "inte så bra dag", idag kom en sådan. Det började med att Tilda-Fröken VILLE träffa sommarflirten Balder:-Stopp, Balder är här!Vi fick bli riktigt osams innan vi kunde traska vidare.

Åke-Hjärtat blev såå till sig när vi tränade, så det blev både skall och snett:Matte ville få ett bra slut så vi tog ett säkert kort, INKALLNING:Snyggt, Snygging!

Samma visa

Eftersom det blev en lååång dag för Matte så kom hon hem med lite dåligt samvet för vovvarna. För att båda älsklingarna skulle få rasa av sig lite energi stoppade hon in dom i bilen och drog till fårhagen.  Men som vanligt drog Lill-Tilda åt sig öronen och tyckte att Spring-Åke förvandlades till ett lokomotiv som bara ångade över henne. Jätte läskigt! Snygg-Åke däremot njöt i fulla drag.-Ta mig härifrån!-Buskul!

Ny plan....

Ja, idag letade Åke-Pojken och Matte upp en ny träningsplan. Det gick väl så där. På PLATSLIGGNINGEN reste han på sig och var seg på nedläggandet. Det blev några "lek" LIGG och dom blev raka och utan skällande, BRAA!Det blev en bra PLATSLIGGNING till slut.Ja, så ska det se ut!

Det blev en ny plan även för Virr-Tilda, MJUKOST! Ett tips från Harriet är att Vilda-Tilda ska få "tutta" på en tub med mjukost när vi möter andra vovvar. Allt för att få slut på hennes "stressflås".Det var inte så digert sortiment på mjukost i kiosken. Det blev Salami, Matte var rädd att det skulle vara för starkt mendet föll Lill-Fia i smaken. Ska bli spännande att se hur det smakar vid nästa hundmöte!

"Gått troll" i TANDVISNINGEN

Hmm, ska det bli lika med Snygg-Åkes TANDVISNING som det var med Gull-Fias?? Åke-Hjärtat är ju van med att bli synad av främmande människor. Men nu har två i Mattes bekantskapskrets agerat domare och tittat på Gull-Åkes tänder och vad gör han?-Jo, ryggar tillbaka och reser på sig, då FÅR man poängavdrag, pojken min!
Vilda-Tilda har fått sökt godis, det är nog hennes favorit aktivitet.Man blir alltid så välkomnad, spelar ingen roll om man så bara har hängt tvätten

Har nog tänkt rätt

Efter att ha hoppat fram och tillbaka med mina beslut, så känns det som om jag till slut hamnade rätt med mina vovvar. Snygg-Åke får vänta till våren innan vi går upp på tävlingsplanen igen, men i utställningsringen kommer ni att få se oss. När det gäller Lill-Tilda så blir det ingen lydnadstävling mer, utan det får bli spår för hennes del.Så fort Matte plockar fram Tilda-Gummans spårsele och Åke-Gubbens halskedja så har jag två lyckliga vovvar vid fötterna

Herre på täppan

Nackdelen med att vara en kortbent Jackrussell är att det är svårt att ta sig upp i Mattes säng. Fördelen med att vara en Springerspaniel är att det är bara att kliva upp i Mattes säng.Tilda: Kan någon vara så snäll och hjälpa upp mig?!
Åke: Neej, hjälp henne inte!

Vattenpausar

Pust, nu har vi tillbringat två dagar i bilen. Matte tycker att vovvarna ska vara där Matte är och då kan det bli så här ibland. Men jag är säker på att det bara är bra att de får känna på andra dofter än Stjärnsundsdoften. Arlanda igår Borlänge idag. Anledningen till Borlängeresan var Snygg-Åkes trimmning av Birgitta och som alltid en fika till Matte, MYSIGT!Vattenpaus på väg hem från Stockholm,vattenpaus på väg hem från Borlänge.

Neej!!

Igår kväll hände det som INTE får hända, Snygg-Åke smaskade i sig ett fläskben! De tre F en: fågel, fisk och fläskben är ju varje hundägares fasa. Ja, hur som helst så kan det ju hända och då är det SPARRIS som gäller. Eftersom detta hände sent igår kväll och Matte inte hade någon sparris hemma så fick en av Hussarna hänga med Matte ner till kiosken för att "snatta" två burkar. Bara han äter sparris nu då, tänkte en skärrad Matte. Det var inga som helst problem Snyggingen tyckte det var en riktig kalaskväll, först ett smaskigt ben och på det en smaskig efterrätt.Matte kan lova att det alltid kommer att finnas sparris hemma hos oss.

Utställningsdags

Den 22.8 är det dags för Snygg-Åke att göra ett nytt försök i ringen. Matte är helt övertygad om att han är vackrast, det gäller "bara" att få domaren att se det! Nu är det ju så att det är Matte som ska visa upp honom, inte Linnea så då kan det gå käpp rätt åt skogen. Vi tränar för fullt framför spegeln så vi vet hur vi ska stå för att domaren ska se vilken snygging Matte har. Lill-Tilda förstår inte varför Lillebror och Matte ska stå framför spegeln och spegla sig om dagarna.-Nu vill JAG vara med i speglandet!


Vittringspinnar

Här ligger Lill-Fia steget före. Hon har ju testat det här med vittringspinnar tidigare så hon var med på galoppen idag. Så Matte får ta nästa steg med henne. För Åke-Hjärtat var det första gången så han fick fundera ett stund på vad Matte menade med att lägga en pinne på golvet. Men han listade ut vad Matte ville till slut. BRAA!Egna vittringspinnar.BRAA! Nästa steg blir två pinnar. En med Mattes doft på och en "ren".-VAD menar Matte nu då??


Upp-piggande promenad

Kräftfiske och folkmusikfestival, det gör att Matte känner sig seeg. Så för att komma lindrigt undan, så tog Matte och stoppade in sina vovvar i bilen och drog till skogs. Som vanligt tar Spring-Åke täten medan Lill-Fia är slutpatrullen.Tilda-Gumman hade nog helst stannat vid bilen.Snabb-Åke däremot sätter fart på benen.

Men två blås i pipan och Matte har båda vovvarna hos sig!-Ja, jag hörde!-Japp, jag kommer!

Alltid lika ivriga

Det är alltid lika roligt att träna med vovvarna. Så fort Matte plockar fram träningsprylar far mina fyrbenta älsklingar till dörren, sätter sig och viftar på svansen. Matte har nog tänkt rätt ang. Vilda-Tilda, vi testade APPORTERING och det blev en hel del dubbel kommandon innan Virr-Tilda fattade vad hon skulle göra. Åke-Hjärtat fixade APPORT utan dubbel kommandon. Ett moment som Matte helt förträngt är TANDVISNINGEN. Eftersom Snygg-Åke är en utställningshund så är han ju van vid att visa upp sig, men vi fick "bara" åtta poäng på senaste tävlingen på grund av att han reste sig när domaren skulle kolla i munnen. Lill-Husse fick rycka in och kolla munnen på "Snyggingen" och då satt han lugnt kvar.Jaa, ta mig först!

Semesterdag

Matte tittade i sin kalender och satte morgonkaffet i vrångstrupen: EN VECKA KVAR PÅ SOMMARLOVET!  Det betyder att våra slöa sköna förmiddagar snart är slut. För att göra det man brukar göra på lovet och som vi inte har hunnit att göra denna sommar fick vi lite stresskänsla och for iväg till en kompis till Matte(som för övrigt aldrig stressar). Där blev det fika och för dom som ville även bad.Sim-Åke och Inga-Britt badade förstås,medan badkrukorna stannade på torra land!

Träning i Säter och Skoga

Idag blev det träning på två planer. Vi började med att komma en timme försent till Säter, men inga sura miner för det. Tvärtom, Matte möttes med framdukat kaffe, tack Pär/Peter. Mys-Åke fick visa att han kan det där med LINFÖRIGHET. Däremot sitter inte "lovarna" riktigt än. Karin tipsade lovträning 10 gånger om dagen. När man ser henne och Mumma, förstår jag att det är vad dom har gjort-JÄTTESNYGGT! Så jag tar det till mig. Vi nosade lite på VITTRINGSPROVET i klass 3 och Matte fick med sig några pinnar hem så vi kan fortsätta nosa.Att ekipaget från Stjärnsund kom en timme försent gjorde inget.En välförtjänt vattenpaus.

På hemvägen stannade vi till i Skoga, för att få HOPPTRÄNING. Tilda-Hjärtat blev överlycklig över att få trampa på känd mark!Att gå och stå på plankan, var ett av hennes paradnummer.Hon behövde inte påminnas om HOPP. JÄTTEDUKTIG!Hon ville snosa på gamla minnen.Även Gull-Åke kom ihåg, HOPP! Puss, Puss

En förmiddag hemma hos Herr Nolte

Förmiddagen har vi tillbringat tillsammans med Herr Nolte och hans Matte. Efter lite pedikyr på Nolte, så begav sig Matte, Tilda-Gumman och Åke-Hjärtat ner till Dormen för att Mattes Mys-Åke skulle få träna vattenapportering. Det var ju förstås fritt fram för Lilla badkrukan att känna på vattnet också, men som vanligt förblev hennes päls torr.Matte kände sig väldigt stolt som klarade sig helt utan stöd och njöt av att se Snygg-Åke kasta sig i vattnet.Två blås i pipan och Go-Åke kommerLill-Fia förstår inte, varför Brorsan får sååå mycket beröm!Ställer sig på behörigt avstånd nästa gång.En blöt vovve och en torr vovve.Tilda trodde nog att hon skulle få en busstund med kusin Milton,men Milton var i Västerås.Åke-Gubben var inte ledsen för det.Nick Nolte blir alltid sååå glad när han får besök! Det är så att t om. svansen rätas ut.Vi har ju en klass kvar på Hund i Hand så vi passade på att träna lite. STANNA!LIGG!SITT! Då kunde inte Vilda-Tilda hålla sig längre.En mysförmiddag avslutades med gott fika!

Eftermiddagsmys

Idag blev det en fika på altanen igen. Nästan hela flocken drog sig ut för att njuta av lugnet där på baksidan.Åke-Vännen hittade sin favoritboll därute.Medan Lill-Gumman sätter in charmoffensiven på Husse(det luktar Wienerbröd)

Gemensam träning

I väntan på Tilda-Gumman spårhjälp, så får hon hänga med på Åke-Hjärtats träningar.Nosen på targeten= godis-Om jag slår ner rumpan och nosar på "pinnen" då och då får man en godis då?Träningen har sina höjdpunkter!Det ska vara roligt att träna!

RSS 2.0