Gott Nytt År !

För att slippa dessa rackarns smällar drog vi oss så långt bort från civilisationen och hade en BUS-MYS-förmiddag i skogen.Bus-vovvar.

Sedan måste Matte hem och förbereda inför kvällens firande:När ljudet från elvispen ljuder kommer det hjälpredor,som inte lämnar något kvar. GOTT NYTT ÅR!


Fästingfritt

Tack alla skoteråkare för att ni gör "Fästingvägen" framkommlig.Men Tilda-Gumman kastade långa blickar efter bilen, ville helst inte hänga med.Snö-Åke är inte rädd för besväret.Snyggingen tycker att Matte fegar ur som måste hålla sig i skoterspåren!Efter mycket lockande och pockande för Madammen fart på benen.Det händer att Matte lyckas fånga båda Älsklingarna på samma bild!

En mindre i flocken

Lill-Matte packade sin väska idag igen. Denna gång bär det av till Göteborg. Matte vet inte hur det ska bli med Bus-Åke. Han har stått och tittat ut genom fönstret hela eftermiddagen, nu när mörkret faller ger han upp och lägger sig i sin bädd.Längtar såå efter min Lill-Matte!!Lill-Tilda och Husse festar på pepparkakor och verkar nöjda med tillvaron.


Eftermiddagspromenad

Idag har vi känt oss lite sega:Vi ligger här så har vi koll åt alla håll.

Sen tyckte Matte att vi borde gå ut:Tilda-Fröken höll INTE med!Men det gjorde Spring-Åke!En av tre INKALLNINGAR. BRAA!-Jag kom också! BRAA!Två blås i pipan och två vovvar kommer snällt!INKALLNIG nummer två.Störst först?Vilda-Tilda fick upp farten till slut.

Känns riktigt bra!

Nu får det vara slut på sötebrödsdagarna tänkte Matte och fick medhåll av vovvarna. Sagt och gjort fram med apportbockarna och kompostgaller(det är svårt att ha båda vovvarna samtidigt).Bus-Åke hade lite svårt att släppa leksaken.Men sedan var han kanonduktig! PLATS,LÄGGANDE,STÄLLANDE, ( njaa, undrar om inte Mattes hand ger ett avdrag?)APPORT. DUUUKTIG!!!!SIDAN=SITT FOTAPPORTLEKJa, kom igen då!!BRAAA!


Snö och åter snö

Idag gav Lill-Fia upp. Matte har viss förståelse för det, för snön låg djup när vi skulle gå eftermiddagsturen.Det blev en snabbis ut, sen har det sett ut så här.

Spring-Åke har ingen som helst förståelse för hur man kan nobba en buskul stund i härlig nysnö.Jaa, det här är buskul!

God fortsättning

Ja, en och annan läckerhet har vovvarna faktiskt fått, det är ju ändå jul!Vi tog prinskorv med ut på promenaden.Två blås i pipan och det vankas prinskorv!Till och med Lill-Fia springer så att snön yr runt henne, när det gäller prinskorvar!

Så här såg det ut igår:Tyvärr, så vågade Matte inte låta vovvarna vara med runt bordet!

Tomten hade inte glömt att lägga fram julklappar till de små:Åke-Hjärtat drog sig tillbaka under matsalsbordet för att öppna sin julklapp.Sedan bar det iväg upp i Mattes säng för att gosa.Tilda-Gumman blev också nöjd med sin julklapp.Men Lill-Fia kunde inte riktigt slappna av, hon måste ha koll på vad alla andra fick i sina paket. Det blev riktigt jobbigt att hinna med överallt.Tro inte att tomten glömde katten Chilla,men Chilla blev livrädd för denna lilla mus. Vad är du för en katt??

Några timmar senare lade sig lugnet på Klackvägen 13:John Blund kom till Lill-Prinsen!John Blund hade även hälsat på hos fröknarna Pettersson i kökssoffan.

Mattes Bustomtar

Det sista pyntet skulle fram nu på julaftonsmorgonen. Men VAR tog tomtehuset vägen?? Det är Lill-Matte som har sytt ett så fint tomtehus, efter år med misslyckade pepparkakshus byggen.Tilda-Gumman gillar också tomtehuset!

Efter viss tvekan ställde Matte ner en vas på golvet med vad hon tycker julens finaste blomma. Lite rädd att någon svansviftande älskling skulle råka få omkull finheten.Snygg-Åke gillade de "lockiga" röda banden!

Två timmar innan julafton

Här på Klacken är det full fart, Matte är än här än där. När Matte är där passar Bus-Åke på att kolla ifall det finns något smaskigt på diskbänken.-Jag ser dig nog!

Lill-Tilda och Chilla håller ögonen på Matte, det kan ju hamna något gott på golvet.Det gör inget om du tappar något på golvet.

Återigen delade meningar

Tilda-Gumman har parkerat framför kakelugnen och där ligger hon mest hela dagarna. Bus-Åke däremot kastar trånande blickar ut till snön.


Jullov!

Nu har Matte jullov! Ser fram mot sköna sovmornar och förhoppningsvis lååånga hundpromenader. Lill-Matte hade gjort vovvarna julfina tills Matte skulle komma hem:Puss på er!

Buskul-eller inte!?

Åke-Hjärtat älskar verkligen den lätta fina snön. Lill-Tilda är inte lika förtjust i detta evinnerliga snöandet.Allt som oftast ser det ut så här.Spring-Åke bara plöjer fram!!Nu får det inte komma så mycket mer snö.Nu tycker Lill-Tilda att vi kan "gå" hem. Bus-Åke har tagit hand om Lill-Mattes vante!

"Försök hindra oss den som kan"

Birgitta och Karin vill också ha sina fyrbenta älsklingar avbildade av Bojan. Sagt och gjort, vi hade sedan länge bestämt att söndagen den 19 december så skulle Bosse och Mumma visas upp för Bojan. Sedan att vädergudarna gjorde allt för att stoppa oss med att bjuda på snöstorm av högsta klass gjorde ingentig. Min äldsta son sa något om "tokiga hundägare".När kommer dom?Blir det bra så här?Bojan skissar snabbt ett "kom ihåg" av Mumma.Hollivera-Kungen har ju en viss vana att visa upp sig.Nu är vi väl klara?Ja, då var det gjort.Jaha, vad gör "tokiga hundägare" i denna situation?  - Jo, skrattar gott!!!. Till saken hör att Karin körde 27 mil i detta väglag och vid vår garageinfart så.....Gissa om Åke-Hjärtat njöt av att få visa sina polare hur han bor!Lill-Matte och Lill-Tilda var ute i snösvängen. Tack


Men vad då?

Utm. typ med fin balans, välskuret huvud, mkt bra uttryck, mkt god hals, välkroppad och samlad, mkt bra svansavsättning, mkt bra benstomme och vinklar fram/bak,mkt bra pälskvalite och rörelser. KAN DET BLI MYCKET BÄTTRE?
Det blev en fjärdeplacering (av nio gossar) och ett CK. Naturligtvis är vi jätte nöjda med dagen.Linnea finputsar det sista.På väg till ringen.Matte tyckte att herr Domare fusktittade.Mm, ta dig en ordentlig titt!Snyggt!Milo var den som gjorde bäst ifrån sig: tvåa i championklassen OCH tvåa i Bästa Hane! Grattis Marianne!!Tyvärr såg inte herr Domare vilken skönhet Phoebe är.Mattes lilla Skönhet!

Snart läggdags

05.00 imorgonbitti startar Snygg-Åke och Matte resan mot Stockholm för att göra ett nytt försök nu på Älvsjömässan. I Hedemora ska vi träffa Birgitta, Linnea och ytterligare två snyggingar från Hollivera som ska visas upp. Det ska bli spännande att se vad Mattes Snygging får för kommentarer. Lill-Fia ska få rå om Lill-Matte alldeles själv imorgon.
Det är förstås Lill-Matte som stylat bloggen. Snyggt jobbat! Tack.Åh, vad Matte önskar att det inte bara är hon som tycker att DU är snygg!!Som vanligt sticker det till i Mattes hjärta när hon måste lämna Lill-Hjärtat hemma. Men jag vet att hon blir väl omhändertagen.

Svikare

Matte drog i väg in till Hedemora så fort hon kom hem från jobbet. Det var nämligen damträff och då får vovvarna inte vara med!Äntligen kommer du hem!

En värmande hand

Matte går alltid omkring med kalla stela fingrar, har provat det mesta i vantväg. Idag kom Junior och Jacks Matte Irene med en julklapp: värmekuddar som man kan lägga i vantarna! Dom är redan invigda. Och jag kan lova att det är slut med dessa kalla stela fingrar som har kämpat med att få upp vovvarnas bajspåsar när vi gått våra vändor. TACK SNÄLLA GOA IRENE!!Come on kyla!Nu är Matte laddad och klar.

En som vi inte ser så mycket av nu, på grund av att hon tycker att det är skönare att kura ihop sig någonstans är Chilla.
Men allt som oftast hittar man bus som hon åstadkommit:Det är mååånga meter på en toarulle.


Vilken mardröm

Idag hade Matte bestämt att vi skulle åka hem till Nick och hans Matte. Innan vi skulle åka gick vi en sväng i skogen, det var meningen att det skulle bli en snabbis. Eftersom temperaturen kröp ner mot 14 grader fick Åke-Hjärtat krypa in i sin älskade vinterkappa. Tilda-Gumman får ju svårt med grovmotoriken när Matte tvingar på henne sin kappa och eftersom det skulle bli en kort promenad så slapp hon.
När vi vände näsorna hemåt gjorde Spring-Åke en lov in i skogen men pipan var ju med så  Lill-Matte, Lill-Tilda och jag traskade på. Matte tyckte att det var dags för Lill-Killen att komma så två blås i pipan ljöd i skogen. INGEN Gull-Åke kom!!!
Vad Nu Då, två PIIIP igen, INGEN HUND!!! Vad Sjutton Nu Då??? Det tog emot, men två ilskna PIIIIIP IGEN! Då hördes skall någonstans ifrån, Vad Ända In I............ Lill-Matte tog Lill-Tilda och gick hem. Nu hade Matte ilsknat till rejält och pipan "gick" varm. Efter vad Matte tyckte var evigheter ser hon sin Lill-Prins komma rusande med kappan slängande runt bakbenen. Herre Gud han måste ha setat fast och lyckas med konststycket att på egen hand slita sig loss!!! Med tårfyllda ögon och darrande fingrar lösgör hon sin älskling helt från kappan och vi tar det längsta benet hem. Kommentarer typ "VAD TÄNKTE DU PÅ? HUR KAN DU HA KAPPAN PÅ HONOM OCH LÅTA HONOM SPRING LÖS? FÖRSTÅR DU INTE? m.m m.m. Ja, och Harriet har också höjt ett varningens finger ang. kappa på och lös hund. Jag kan LOVA alla er det kommer ALDRIG mer att hända!!Såklart måste vi fira att det slutade bra!Lill-Fia firar att brorsan kom hem välbehållen.

Sent om sider kom vi iväg till Nick och hans Matte, Åke-Hjärtat stannade hemma hos Lill-Matte och Husse.Även här vankas det godis.

Julshoppat

På eftermiddagen gjorde Lill-Matte och jag en tur in till Hedemora för att inhandla några julklappar. Som vanligt tycker vovvarna att vi varit borta på tok för lääänge.Lill-Tilda försöker luska ut om vi köpt någon julklapp till henne.Mys-Åke nöjer sig med att vi är hemma igen.

Envisa kyla!

Visst tycker Matte att det är fint när det är vinter och snö. Men det behöver väl inte vara så hiskeligt kallt!Lill-Matte gjorde ett tappert försök att leka med vovvarna,Bus-Åke var med på noterna, men inte Lill-Fia.Nu är det lugnt på Klacken.

Inte så lätt

Det är inte lätt för Matte att hålla ihop sin lilla flock. Lill-Tilda gör sig ingen brådska, Spring-Åke däremot flyger fram:Tilda-Hjärtat tar det lilla lugna,medan Mys-Åke flyger fram.

Fredag igen!

Oops, då är det fredag igen. Fredag=fredagsgott:-Borta!!-Mmm!

Sedan var det dags att "färglägga" Snygg-Åke:Bojan räknar fräknarna,-Du ÄR såå snygg.Det är drygt att vara modell,-Pust-Stön.Bojan skissar med varsam hand. Tack för idag, Kram

Mmm, det drar ihop sig till utställning igen

Lördagen den 18 december drar vi ner till Stockholm för att visa upp Snygg-Åke. Så nu på kvällen bar det iväg till Birgitta för att trimma Snyggingen. Alltid när Åke-Hjärtat står där på trimmningsbordet tycker Matte att det KAN inte finnas någon Springer Spaniel gosse som är finare än min Gull-Åke. Det visar väl sig nästa helg......Mattes Snygg-Åke!

Vi passade på att hämta hem Lill-Matte också, hon har tillbringat några dagar i Falun:Lill-Tilda var INTE på gos-humör

Splittrad flock!

Ibland vill Matte vara för sig själv, detta gillas inte av vovvarna. Dröjer Matte FÖR länge går Vilda-Tilda till attack på dörren.-Är du inte färdig snart?

"Triggad"

En av Snygg-Åkes dambekanta gjorde succe i helgen på en lydnadstävling. 185p och en första placering och även  klassvinnare, det är bara att lyfta på hatten: STORT GRATTIS, Karin och Mumma!! Det förde med sig att Åkes Matte blev heltänd: VI VILL OCKSÅ!!!  Tog kontakt med Marie, vår Rottweiler mamma, hon brukar träna sina älsklingar i ett ridhus nu när träningsplanerna ligger under snön. Så nästa gång de tränas i Långshyttans ridhus hänger Åke-Hjärtat och jag på låset, LOVAR.Tack ock Lov att vi fick några dagar med lagom promenadtemperatur.Så fort vi kommer in på nya året så räkna med oss! STÅLIGG. Han kan Mattes Go-Åke!

Matte vet inte vad vi ska sysselsätta Vilda-Tilda med, har inte kommit igång med SPÅR. Skärpning Matte!!Efter att vi har balanserat i smala upptrampade stigar såhittade vi på vinterns bästa promenadvägar ute på Grycken ( inget för Spring-Åke riktigt än, Matte litar inte på att hela Grycken är tillräckligt säker. Han har ju något längre springradie.)Om man kunde se Lill-Fias kinder så är Matte säker på att dom skulle vara röda och fina!

Herren på Klacken!

Just nu är det bara "herren på täppan" på Klackvägen!Lill-Fia åker ner med huvudet före, men hon är snart uppe igen!!

Åke x 2

Nu flyttar snart en miniatyr Åke hem till oss! Bojan är helt otrolig på att få fram den rätta personligheten i sina alster. Vi har ju tre Jack Russlar sen tidigare, nu utökar vi samlingen med en Engelsk Springer Spaniel:Det är bara den bruna färgen som fattas.

Tacka vet jag snöskoter

Jag vet att jag har tänkt tanken förr- idag dök den upp igen. Det var bättre förr, innan fyrhjulingarna gjorde entre. Då var det breda fina skoterspår lite här och där i skogarna. Då kunde man slappna av och se sig omkring på den vackra naturen som vi har. Nu måste man hålla tungan rätt i munnen och tänka på var man sätter ner fötterna för att inte vicka omkull.Är man liten som en Jack Rusell så går det ju bra.När det blev autostrada hittade Vilda-Tilda en högre växel.Vem har sagt att man måste hålla sig i spåren?Vänta lite ska bara......

Fredagstrött

Så här i slutet på veckan blir Matte fredagstrött-det är inget som vovvarna har någon som helst förståelse för. Jag gjorde ett tappert försök idag att få ta en micropaus, men .........:Försök inte!

Hjärtligt

Här på Klacken rullar dagarna på. Tilda-Gumman gillar definitivt inte vädret just nu, men Snygg-Åke har inget emot att vistas utomhus. Matte har hjälpt Lill-Husse att flytta så vovvarna har fått roa sig själva så gott dom kunnat. Jag kan meddela att dom är bra på det:Mattes godingar!Detta att Lill-Fia leker kan vi tacka Bus-Åke för!Åke-Hjärtat.

Brrr

Kan man förvandla sig till Innehund? Tilda-Gumman sneglar surt på katten Chilla som ligger och spinner i trappen upp(hon blir Innekatt när vintern kommer), när Matte med våld trär kappan över huvudet på Tösabiten och knäpper ihop den på ryggen.
Åke-Hjärtat "hoppar" gladeligen in i sin kappa. Att termometern ligger på -21 grader bekommer inte Lill-Prinsen det minsta.Tilda-Hjärtat har förvandlats till en stenstod.-Är vi klara för utgång snart?

RSS 2.0