Vill ha vår!

Matte har tre små älsklingar som nog ser fram mot våren och lite mildare väder. Åke-Pojken är väl den som hänger med Matte ut, utan att vilja gå in igen efter fem minuter. Chilla är fortfarande en innekatt.Chilla låtsas sova i sitt ide (under överkastet i Mattes och Husses sängar)-Jag tänker inte gå ut!-Jag trivs bra här!

Vilken klippa!

Ja, Matte har varit ganska så pirrig i veckan. Katastroftankar typ: Springa omkull medtävlare, halka omkull i ringen, skälla ut domaren, mm. mm.  Det hade jag inte behövt lägga ner en massa eneri på! Med Åke-Prinsen intill sig blev Matte som en filbunke, VILKEN KLIPPA!
Det var bara två Springerkillar, Milo och Åke. Där knep Milo BIM, Grattis Marianne och Milo! Åke fick ett HP och det blev Matte så nöjd med- första rosetten! Sen tappade Matte hakan, Rasens tuffaste hane blev Åke. Nu var det ju inte så många aspiranter, men Mattes Gull är väl så långt från tuff man kan komma. Däremot är han enligt Matte manlig, men ja,ja.
Linnea proffset slutade som tvåa i BIS, ett stort GRATTIS och tack för allt stöd och glada tillrop KRAM!
Bästa uppfödargrupp blev vi!!!!Mariannne och Milo, Grattis till BIM och HP!Här har vi klarat första varvet!Han tåls att titta på, Mattes Prins!Linnea och Phoebe fick många fina  rosetter. GRATTIS!Stolt Matte!Denna utmärkelse skickade oss till gruppen Tuffaste Hanar. Vi gjorde vad vi kunde för att tuffa till oss, men nej....


Gräddnosar

Snygg-Åke har ju blivit lite bred över ryggen så matransonen har krympt något. Men är det fredag så är det.Fredagsgott!


PS Håll tummar och tassar för Snygg-Åke och Matte imorgon!

Har koll

Matte gick en sväng med Lill-Grabben först. Som vanligt blir det FOT och STÅ med jämna mellanrum, det känns helt ok. Därefter var det Stora-Systers tur. Hon travar på så duktigt, men nu har hon börjat reta upp sig på bilar med släpvagn. Hon är riktigt lurig ifrån att gå FOT så lurpassar hon bakom Mattes ben och gör sen utfall mot bil med släp!Så här ser det ut när Matte går och när Matte kommer hem.

Vargavinter

Vovvarnas "vinterkappor" har blivit flitigt använda denna vinter. Jag tror att t om Tilda är tacksam när Matte tar fram hennes röda fina kappa. Den har väl inte legat så högt upp på listan och hon har haft viss svårigheter med grovmotoriken när kappan kommit på förr om åren. Men nu sitter den inte ivägen.Tilda släpper loss i snövädret!Snö-Gubben nummer ETT!

Klicker

Tilda-Hjärtat har hittat tillbaka till sitt superfina FOT. Hon travar på så fint medan hon håller blicken stint på matte! Åke fixar LIGG utan att Matte kastar sig ner på golvet. Någon sekunds betänketid sedan ligger han där.
Jag vet att KLICKERN kan vara till stor hjälp, så därför lägger vi in klickerträning då och då.Bra att ha en hund som är "inklickad".

Såklart är det inte bara träning!

På våra promenader blir det INKALLNINGAR (både med kommando och pipa) , STÅ, LIGG och FOT. PLATSLIGGNING har vi innomhus än så länge. Men tro inte att vi inte hinner med att busa och leka!Matte kan inte se sig mätt på dessa två!Lillebror gör sig så liten han kan.Men ibland utnyttjar han sin storlek!

Det är skönt!

Vår lilla kattfröken lever sitt nya liv som innekatt. Matte har verkligen lockat och pockat och "kastat" ut henne när termometern har visat lagom utetemperatur. Men snabb som hon är sitter hon på hallgolvet när Matte stänger dörren. Idag bestämde Matte att pälsen skulle kammas, med mat i handen lyckades jag "fånga" in henne.Jag tror att hon tyckte att det var skönt.Eller.... med den blicken blev Matte osäker.

Åke har jobbat på med sina läxor, Tilda har varit hjälpfröken.PLATS i tre minuter.Tilda-gumman fällde ner sig på Åkes kommando.-Så här ska du göra!En hjälpande hand så att inte Åke "tappar hakan"Ett STÅ.  Åke jobbar på med STÅ och LIGG. TANDVISNINGEN är det inga problem med.

En trött hund och en förväntansfull hund

Snygg-Åke och Matte kom just hem, trötta efter en dag fylld med diverse aktiviteter. Vi började med trimning inför utställningen nästa helg.hmm, det är väl bara att hålla med om att Snyggingen lagt ut. Birgitta försökte med "Han har väldigt ullig päls". Men .....

Efter det bar det iväg för att sammanstråla med resten av gänget. Där blev det RINGTRÄNING och LYDNADSTRÄNING. Vi som ska ställa ut våra älsklingar började med att springa runt, det känndes ganska ok. Men det där att ställa upp är inte bara vill jag lova, det är mycket att tänka på, HEJÅHÅ!
Lydnadsträningen började med en PLATSLIGGNING. Åke kunde inte hålla sig riktigt så Matte fräste iväg och tog Grabben i örat. Men nästa försök gick superbra!Marianne med Milo får tips av "fröken" Harriet.Karin och Mumma väntar på sin tur. Birgitta ska på utställning med sina tre vovvar imorgon, LYCKA TILL!

Åke och Matte tycker att vi kan ta´t lugnt nu. Men vi har en överlycklig terrier som har väntat på oss, hon kräver att Matte ska hitta på något till henne också. Åke sa vänligt men bestämt-Jag vill vara ifred!Det fick bli "Tärningen är kastad"

"Långben och kortben"

JA, vad gör man inte för sina fyrbenta älsklingar? Matte går två olika promenadvändor: Åke-Grabben bara älskar att skutta runt och leka mullvad i djupa snön - Tilda-Tösen tycker bäst om att race på väl upp-plogade vägar.
Ang. träningarna så är det just nu "uppförsbacke". Vi ska träffas imorgon för att träna inför utställningen och även lydnadsträna. Matte behöver det nu.Åke-MullvadÅke-SkogsmulleJaa, är du redo Matte?Matte la in ett STÅ. Log när tankarna gick ett år tillbaka- som vi kämpade med detta kommando!

Två avslappnande vovvar

När Matte tar fram kardan, så kommer det två jyckar sättande och ber "Ta mig först!" Ett lugn brer ut sig på Klackvägen 13, det enda som hörs är lugna djupa andetag.Idag var det Åke som blev först, Tilda väntar på sin tur.T om leken blir lugn, efter kamningen.

En variant

Snygg-Åke och Matte jobbar på med några moment i klass 1. PLATSLIGGANDE och HOPP ÖVER HINDER får vi ta lite senare. Det som är så spännande med allt detta är just vägen fram till själva momentet. Daglig träning och ibland känns målet låångt bort, men så plötsligt så sitter det där!En variant på APPORT träningen.

Iaktagen

Jag tycker nog att Åke-Pojken har fått till SITT FOT riktigt bra vid inkallningarna. Vi sprang några UTSTÄLLNINGS vändor på garageinfarten, det kändes helt ok. Åkes Apport får vi nog jobba med ett tag. Tilda-Gumman däremot har förstått att apport betyder "grip" även när Matte kastar iväg apportbocken.
Efter promenaden tog Matte tag i disken, vovvarna var synbart trötta och låg utslagna på köksgolvet. Men de höll ögonen på Matte.Matte kände sig iaktagen när hon stod vid diskbänken.

Spegel, spegel.....

Eftersom Matte inte riktigt vet vad vi (Tilda o Matte) ska lägga focus på så blir det lite allt möjligt. Idag blev det VITTRINGSPROV. Lill-Fia fattade snabbt vad Matte var ute efter. Matte la vittringspinnen på hallgolvet och satte sig sen och väntade på att Lill-Fröken skulle komma med den. Hon tvekade några gånger men sen kom hon och la pinnen i Mattes hand! Vi är på väg mot: VITTRINGSPROV OCH APPORTERING.Tilda-Hjärtat vill också spegla sig. Det är Matte och Snygg-Åke som brukar utställningsträna framför spegeln.

Matte har bestämt sig för att anmäla Åke-Hjärtat till första lydnadstävlingen. Det blir i mitten av maj. Så nu är det bara att kööra!! LIGG, APPORT, STÅ ..........Kom igen Matte!Många höga, glada skutt blir det!

Strama tyglar

Idag har vi varit hos Nick och hälsat på. Matte tycker nog att Lill-Prinsen har sansat sig bra. Men Tilda-gumman tyckte att han kunde ta det lite lugnare så hon ryade till ett par gånger.-Nu lugnar du ner dig! Kudden hade "hoppat" ner på golvet, det gillade Lill-Fia.Med den blicken höll sig Nick Nolte på sin kant.Åke-Pojken tog det betydligt lugnare.Åke vet hur man sköter sig när man är på besök.

Positiva tankar

Nu gäller det att ruska av sig alla negativa tankar och bara tänka positivt. Vi har ringtränat idag igen. Ja, jag vet inte vad jag ska säga om det. DET KOMMER ATT GÅ JÄTTEBRA! Med charmören Åke i slutet av kopplet kan nog Matte slappna av!Birgitta agerar domare. (Vem har kastat in handskarna?)Tre Holliverahundar. (Det är Åkes Matte som har kastat in handskarna)

Hopp och Lek

Hundägare är ju lite speciella, det är väl vad folk i allmänhet tycker. Jag kan avslöja att Matte är väldigt speciell och att hon trivs väldigt bra med det. Idag t ex. så var det Hopp och Lek på programet. Åke-Pojken var först ut, han var genast med på noterna det blev ett väldans ståhej här uppe i skogen. Vi tumlade runt i snön och lekskällde så att det stod härliga till. Lill-Tilda har ju lite svårt med det där att leka. Vi har ju alltid lekt med leksaker hon och jag, men Gurun i Solvarbo talar sig varm om att leken bör vara mer på hundars leksätt. Alltså går Matte ner på alla fyra och Lill-Fia får spatt och drar iväg! Hm, Matte gör ett nytt försök och bjuder in till lek genom att låtsas att armarna är framben och kastar sig från sida till sida. Efter en viss förundran kommer Lill-Hjärtat och vi busar som bara den!! Matte puttar omkull Lill-Fia och hon svarar med att hoppa på Matte och naffsa i mössan. Glädjen var ömsesidig.Lite trött blev nog Snygg-Åke efter allt bus.Lill-Tilda drog sig upp i soffan för att pusta ut.Chilla-Tösen gick lös på soffkuddarna för att bli av med sin lekenergi.

Dagarna går

Åh, vad vi längtar efter att få börja träna på riktigt. Visst lägger Matte in kommandon under våra promenader: HIT, FOT, LÄGGANDE, STÅ (de två sistnämnda för Tilda). Och visst går det att träna inne också, typ LIGG och APPORT. Nu har vi ju även tränig på utställningar. Men man känner sig en aning begränsad. Tänkte på Tilda-Gumman idag, hur går Matte vidare med henne? Som vanligt när det behövs "peppning" och goda råd så vänder sig Matte till Harriet, så även idag. Och vips så har Tilda fått något att "bita" i. Tack Harriet!

Nu har vi fått något att jobba på!

"Alla är vi barn i början!"

Ja, det är väl bara att sätta igång. Efter en härlig vinterpromenad i fina skoterspår, provade Åke och Matte att springa runt här hemma på garagegången. Tilda-Gumman var glad att få gå in, det blev trots allt kallt om tassarna. Matte försökte ta ut stegen så gott det gick. Fick säkert dåligt med stil poäng men man måste ju börja någonstans.Hm, Mattes hand under hakan! Undrar om inte bakbenen ska längre bak(hi,hi)?!Stora-Syster fick en släng av sleven.

Ringträning

"Giv mig styrka", speciellt i vänster arm!! I slutet av januari ska jag ställa ut Snygg-Åke, hur ska det gå? Hur ska jag orka hålla detta muskelpaket (Matte har inte tagit till sig domarens ord) när vi ska springa i ringen? Ja, frågorna är många. Vi var några som träffades idag vid Romme travbana för att träna inför kommande drabbning. Birgitta talade lugnande till oss, men vad hjälpte det? Matte kände sig som en bromskloss istället för att springa med.  Själva ställandet är ju betydligt lugnare. Det är nog tur att Matte är envis som synden: VI SKA FIXA DETTA!!Kan inte hjälpa, men tanken flyger iväg till Saltkråkan och Tjorvens glada tillrop när farbror Melker balanserar på taknocken. -Håll dig i spiskroken! Det här är vad Matte får hålla sig i!

Äntligen!

Idag är det varmt, bara -15. Matte och Åke sprang på kanonfina skoterspår när vi gjorde eftermidags promenaden! Vilken fröjd att få koppla lös älsklingarna och se hur de "rinner" ut i snön, efter att bara ha gått kiss o bajs vändor. Det blev tre varsina INKALLNINGAR och en sträcka med FOT. Det var en mycket nöjd Matte som traskade hem med två nöjda vovvar.Tilda-Hjärtat springer så att snön sprutar om henne!Väl inne kom apportbocken fram!

Vad väntar Matte på?

Nää, nu får det hända något! Nu måste vi komma igång med träningen, dagarna, veckorna har gått spårlöst förbi. Varje morgon har Matte tittat på termometern och konstaterat att det är FÖR kallt. Herregud, det går ju att träna innomhus. Tilda-Gumman har gått och små surat ett par dagar, så klart när det inte händer så mycket mer än en kort promenad. Hon är ju van att få jobba sig trött med huvudet. Åke-Pojken är uppfinningsrik, han dyker ner bland leksakerna och roar sig så gott han kan, gömmer skor och vantar på de mest kluriga ställerna. Chilla-Tösen har inte varit ut på en månad. Matte har försökt "kastat" ut henne, men hon vänder i luften och när Matte stänger dörren står hon på hallgolvet och blänger surt.
Matte köpte en karda på utställningen, som både Tilda och Åke blir helt saliga av, de ligger kvar länge efter det att Matte har kammat klart. -Den är jättebra till katter också, sa hon som jag köpte den av. -Dom tycker att det är superskönt att bli kammade med kardan fortsatte hon.Det var inget som Chilla höll med om. Nåja, Matte tänker inte ge sig så lätt.Åke började med att inte "förstå", men när det kom godis med i bilden tog han apportbocken villigt. Duktig kille!Jaa, ett snabbt ligg. BRAA!Tilda funderar en stund varför Matte säger APPORT och kastar apportbocken.Ja, just ja, så här var det. Duktiga tjejen!En FJÄRRDIRIGERING-SITTLIGG-SITT-LIGG. BRAA

I väntan på mildare väder

Ja, vad ska man göra. Matte försöker aktivera sina vovvsingar så gott det går. Men nog saknar vi de långa härliga promenaderna.Åkes egenhändigt gjorda sovplats.Tilda nöjer sig med befintliga sovplatser.

Mattes Snygg-Åke

HUR kan man undgå att se hur snygg Åke är? Bättre ögon- mer muskler i benen?? Man skulle kunna tro att det var omdömmet på DOMAREN!! Som ni kanske anar så gick det inget vidare på utställningen, en 2 var vad vi fick. Jag tycker nog mest synd om the old lady( domaren var en dam från england) som inte förstod bättre.Snygg-Åke vilar sig i form.Matte som sa att hon inte var det minsta nervös, här började dock knäskålarna hoppa av ren nervositet!Kan det bli bättre?Han ÄR snygg!Tro inte att Matte glömmer Gull-Fia, hon har ett underbett som sätter P för utställningar. Annars skulle hon säkert sopa golvet med sina medtävlare! (Matte kan bli lite för kaxig ibland)
Hon var i tryggt förvar hos stor Kusinen Milton. Tack Milton med Matte o Husse!!!

Brrr

Idag har det varit FÖR kallt för Mattes vovvar, det har varit trångt framför kakelugnen hela dagen. Matte har full förståelse. Jag kan meddela att bakluckan är fixad så vovvarna får intaga sina platser i bilen imorgon, det är ju skönt. Dottern försäkrar att hon vet hur vi ska köra för att komma till Mässan, det känns också bra. Så Matte har en jämnare puls idag.
Eftersom vi åker imorgon så blir det lugnt i två dagar på bloggen, men det blir desto mera att skriva om på fredag.
C UHär är det varmt och mysigt!

Lappar, lappar, GPS, lappar....

Nu är Matte på G! Resfeber, bilproblem, får inte glömma det, måste komma ihåg det mm.mm. På onsdag drar vi oss ner mot Göteborg och hundutställningen, med ett stopp i Norberg för att lämna Gull-Fia hos kusin Milton. För att komma ihåg så mycket som möjligt så skrivs det lappar till höger och vänster. Och så är det det där med vinter och bilar. Just nu får vi inte upp bakluckan på bilen. Förhoppningsvis ordnar det sig imorgon.Huvudpersonen tar det lugnt!

Det blir inte alltid som man tänkt

Jullov, då ska vi minsann träna varje dag. Så var det tänkt, nu har snart lovet passerat och jag ska villigt erkänna att det blev intet med den dagliga träningen. Däremot så har vi ett busroligt jullov.Ett bus signerat av Tilda-Gumman! (det är grannkatten)En flygande Åke!

Se mig!

Matte kom just hem från en liten fest. Det kvittar hur länge hon varit borta, det blir alltid race när man kommer hem!-Nu måste du leka med mig!-Jag vill att du leker med mig!

Längtar efter "vanliga" dagar

Nu längtar vi efter lite ordning och reda! Matte har två sega vovvar (Matte är kanske den segaste), det vill gärna bli sena kvällar. Har man då en morgonpigg Husse kan det bli lite si å så med sömnen.
Vi har i alla fall tränat på FRAMÅT, ett kommando som kommer i klass 2. Efter allt snöande så har gångvägarna förvandlats till stigar, där det omöjligt går att ha vovven att gå FOT. Då får vi ju kommandot FRAMÅT på köpet.En liten slö Fia.En till som tar det lugnt

RSS 2.0