Vi jobbar på....

Något som Tilda-Hjärtat jobbar med dagligen är att inte bry sig i andra vovvar. Idag fick hon ett MVG! En lite leksugen spanielfröken visade på långt håll att "Hej där, ska vi busa lite?" När Matte kastar en blick ner mot Lill-Fia möts våra blickar som säger-Du och jag!-Bra, det ÄR du o jag!

Åke-Vännen lät grannarna höra att det var träning på gång. Matte är jättekinkig på sitt FOT och det är nog det Lill-Killen beklagar sig över.-Men Matte jag sitter ju redan!Chilla håller koll på Klackvägen 13.

Promenader med olika tempon

Matte brukar gå två promenader så att båda älsklingarna får det tempo som passar bäst. Lill-Tilda har knappt styrfart när hon får sin promenad. Spring-Åke däremot ger allt på sina promenader.Tilda-Fröken trippar på tå.Men här är det full fart!

Ett nödvändigt ont

På eftermiddagen öppnade himlen sig precis när vi stod klara för promenaden. Tilda-Fröken hade nog helst väntat med att göra sina behov medan Åke-Hjärtat inte förstod hennes tvekan. Vid varje vattenpuss valde Fröken att göra en stor lov för att inte blöta ner sig mer än nödvändigt men Herrn njöt av att plaska på.En inte så blöt hund och en mycket blöt hund.

Inte många knop

Det händer allt som oftast att klockan rusar för fort för Matte, idag kom det en sådan dag. Då passar Mys-Åke på att inta ryggläge:
Lill-Tilda kan inte slappna av, då kan man ju missa något:Eftermiddagskaffet intogs på altanen.Eftersom Husse var snabbast till soffan, fick Snygg-Åke ligga på golvet, hmm.Vilda-Tilda håller koll, så vi kan lugnt luta oss tillbaka.Väl inne igen smittas Lill-Fröken av Lill-Killens lugn.

Skönt trötta

Lugnet har lagt sig över Klackvägen 13. Vilda-Tilda har spårat igen och Åke-Hjärtat tränat lydnad:Selen på plats,högervinkel,Höna-Pöna upphittad. Då var vi klara.En trött terrier.Idag blev träningen förlagd till skogen. INKALLNINGSTÅLIGGEn trött spaniel.

Vardagslydnad

Vardagslydnaden är väl det som är det viktigaste. Matte tycker nog att vi är duktiga även där. Desto duktigare man är ju mer frihet får man.Lill-Matte och Lill-Tilda på promenad,Matte och Snygg-Åke ligger steget före.Kommandot: HÄR= gå bredvidKommandot: SIDAN= gå bredvid

Duktiga hundar.

Matte vet att det är viktigt att träna ute även när det regnar. Ska göra det, men inte idag.....  Matte vet också att det är betydligt lättare att träna inne utan störande moment. Så idag var det två kanonduktiga vovvar på Klackvägen!FOT, höger o vänster-halterVi har börjat nosa lite på klass 2, targetträningInte ta (det ligger en godis framför)Även om det inte blir någon mer tävling, så behöver Lill-Fia "jobba". FJÄRRDIRIGERINGTargetträningInte ta

Tråkig Matte!

Tyvär mina älskade vovvar, idag blir det inte så mycket tid till er. Bara det nödvändigaste:mys, promenader, gos, pälsvård, mys och gos!Mys-Åke möter en hemstressande Matte. Naturligtvis finns det tid till gos.-Åh, så skönt!-Åh, fortsätt

Spår och Lydnad

Efter frukosten drog Matte ut och la ett spår till Tilda-Gumman. Hon är verkligen samarbetsvillig. Så fort Matte började trassla upp spårlinan satte Fröken sig vid dörren och viftade på svansen. En gång tappade hon spåret men nosade snabbt upp det igen. Det är så kul att se hur hon jobbar sig fram!
Även Åke-Hjärtat anade vad som var på gång när Matte plockade fram bollen, Herrn sprang över Lill-Fia som bara var ivägen enligt honom. Väl ute så blev det många glädjeskall som nog sa: Vad vill du att jag ska göra? Det blev LINFÖRIGHET, PLATSLIGGNING, sitt FOT och APPORT. Grannarna kan inte undgå att höra när vi tränar, luften fylls med glada hundskall blandat med Mattes BRAAA, DUUKTIG!!Vilda-Tilda i startgropenner med nosen och iväg.Höna-Pöna och korv väntade i slutet.En perfekt PLATSLIGGNING.APPORT. Jättebra!!

Dagen efter

Idag känns det som dagen efter både för Matte och vovvarna. Åke-Hjärtat har fått träna lite på hemläxan, att sitta FOT, annars har vi tagit det lugnt.Matte kan inte se sig mätt på dessa två!"Jag ligger på soffan för så ska det va"Lill-Fia har väl inte någon anledning att vara trött idag, men har inget emot en slöardag.

Botad

Idag tror jag nog att min rädsla för hundar i vatten försvann. Adjöss med den!! Det kan jag tacka Birgitta, Harriet och Karin för. Ett speciellt tack till Karin och hennes Per/ Peter(jo, enligt tidningen Dyk så är det Peter han heter), för att vi fick komma till deras Paradis ett STORT tack! Vi slog två flugor i en smäll: 1, Matte fick "träna bort" sin rädsla för vatten, 2 Åke-Hjärtat fick träna VATTENAPPORTERING.Mumma mötte oss med ett stort leende!Birgitta o Harriet blev "Tanterna Daltons"Snygg-Åke väntar på att få kasta sig i, måste bara vänta på kommandot HÄMTATanterna ror ut!Snygg-Åke simmar lugnt och säkert utTvå blås i pipanoch Mattes Gull-Åke kommer ångande!!!Matte blir överlycklig, BRAAA, DUUUKTIG!!!-Ni kan komma in nu!En liten storasyster blir överlycklig när lillbrorsan äntligen kommer hem.-Kom nu Matte, nu vill JAG ha 100% uppmärksamhet!t ex. klia min mage.-Nu kan vi gå hem igen.

Svårt att acceptera

Hon gjorde det IGEN Mattes lilla Virr-Hjärna! Idag for vi iväg till Solvarbo för att få lite energipåfyllning. Åke-Hjärtat gjorde så gott han kunde, och det blev Matte nöjd med. Vi fick som vanligt goda råd och hemläxa. MEN, MEN med Vilda-Tilda blev inte Matte nöjd. Det slutade med att Matte tog Lill-Fröken under armen och åkte hem. För vilken gång i ordningen har tankar typ "Lägg Ner" lydnadsträningarna med Tilda-Gumman, hon kommer inte längre osv. ploppat upp i Mattes tankar. I bilen hem ploppade dom tankarna återigen upp. Hur skulle det vara om Matte kunde bestämma sig!? NU har hon gjort det. Vi lägger ner lydnadstävlingarna och testar SPÅR. Det kommer att bli bra.Bollen är den bästa belöningen, för Mattes Go-Åke!Karin och Mumma är ett stabilt par! Jätteduktiga!Mattes älskade Virr-Hjärna, du ska få pröva på SPÅR!


Ooops!

Så har det hänt, det som inte skulle hända. Snabb-Åke och Matte kraschade med cykeln. Vi har tränat lite varje dag och hade varit ner på stora vägen och där mött hundar och sett katter och det har gått bra. Nu var det så att det trippade en sädesärla på andra sidan vägen, DEN ville Åke-Pojken ha. I ett huj stack han iväg, rakt in i framhjulet! Som tur var kom det ingen bil. Vi trasslade oss upp och drog oss till vägkanten. Det blev en promenad hem, ty bakhjulet blev inte sig likt. Lite blåmärken och en öm bak var vad Matte fick med sig, Åke-Pojken hoppas jag klarade sig utan skavanker. Summan av det hela blir ett nytt bakhjul och ett kortare rep på springern. Lill-Fia och Matte hade gjort sin cykeltur före "olyckan". TUR att hon inte satt med på styret!Vi tänker INTE lägga ner cyklingen, ett nytt bakhjul så drar vi iväg igen!

Nu då!?

Idag är det en mer vanlig sommartemperatur, så vi har gjort ett träningspass. Matte har ju bestämt att Gos-Åke ska få komma på banan igen. Det blir en kvällstävling i Fagersta om cirka en månad, så det är hög tid att vi kommer igång. Lill-Fia är ett osäkert kort. Det känns som att hon vill för mycket, hon forcerar genom momenten, är på tå och vill visa att hon kan. Jag försöker lugna henne men då skäller hon och tycker att Matte är för seg. Även Mys-Åke blev uppspelt när vi plockade fram apportbockar och koner. På LÄGGANDET så skällde han och kastade ner sig, jag kunde lämna honom på STÄLLANDET, på APPORTERINGEN blev han lite ivrig och vill gripa apportbocken innan kommandot. Matte ska ringa gurun i Solvarbo för att få mera hjälp, jag misstänker att jag har en massa dubbelkommandon också som måste bort.PLATSLIGGANDE i 3 min, utom synhåll. Inga problem, även om försökte lista ut var Matte var.Inga problem på PLATSLIGGNINGEN här heller!


Orättvist!

Mm, orättvist det var vad Vilda-Tilda tyckte när Snygg-Åke och Matte kom hem från marknaden. Vi hade nämligen träffat på "hennes" grabbar från Långshyttan när vi var på socialträning.  Det kände Lill-Fia så fort vi kom innanför dörren. Anledningen till att Fröken ifråga blev kvar hemma var den att Matte känner Lill-Tösen. Jag såg för mitt inre hur jag skulle få bära en helt utav värmen utslagen terrier hela vägen hem.Snygg-Åke höll svansen högt till att börja med, men insåg snabbt att det var trevliga grabbar.Liten Sur-Fia

Ett nytt försök

Idag kom cykeln fram igen. Eftersom Snygg-Åke lägger i högsta växeln och drar iväg, så håller vi till här uppe på Klacken för att slippa bli en trafikfara nere på stora vägen. Men bara vi har kommit en bit lugnar han ner sig och vi känner oss trygga.
Lill-Fia ser ut att ha till-lit till sin Matte , hon slår ner lilla rumpen i cykelkorgen och fäster blicken långt fram.
Väl inne igen blev det bus i sängen.Mattes Bus-Frön

Lite för blåsigt

Vi begav oss ner till Gryckensstrand för att svalka oss. Där vi möttes av stormvindar. Det var till och med så att Åke-Hjärtat tvekade innan han kastade sig i för att svalka sig. Lill-Tilda blev förstås kvar på land.Det blev ett snabbt dopp.Här blev det tvärstopp.

Ingen träning idag heller.

Undrar just när vi ska få energi till att komma igång på riktigt med vår träning. Just nu jagar vi upp skuggiga ställen och BARA ÄR.Här hittar ni oss.

Dambesök och Herrbad

Så blev det då ombytta roller, Tilda-Fröken fick hålla sig inne när Snygg-Åke fick Dambesök.
Oj, en sån söt Fröken!Åke-Hjärtat går varsamt fram.Puss, puss på dig Klara!

Sen bar det äntligen iväg till det utlovade badet.

Tilda-Gumman vågade sig ut på bryggan.Jättekul!


Lill-Tilda lurar i vassen.
Men vågar sig på ett fotbad.Kommer snart, ska bara....Vill INTE åka hem!Det blev en fika-och buspaus hemma hos Herr Nolte.Full med ny energi!Dessa två tar det betydligt lugnare.Herrbesök

Idag har Tilda-Fröken haft herrbesök. Åke-Hjärtat fick hålla sig inne hos Lill-Husse.Junior fick jobba ett tag innan Vilda-Tilda var med på noternaMen Skam Den Som Ger Sig.Jack tyckte nog att det gick för vilt till,Bättre så här.Damerna först.Väluppfostrade gossar som väntar på sin tur.Vilda-Tilda och Junior fortsatte en stund i soffan.Åke-Vännen tog sin kyckling och tittade lite snett på Matte. Imorgon blir det din dag, Mys-Åke för då ska vi åka och bada, lovar Matte.  I korgen ligger en TRÖTT terrier.

Tack Irene, Jack och Junior, för en helmysig förmiddag!

Inte många knop

Tänker inte klaga, men det är väldigt varmt. Så nu har vi "lagt ner" all typ av träning.Tilda-Fröken hängde med Lill-Matte till grannarna på en fika.Åke-Hjärtat chillar på altanen.

Marknadslördag

Idag är det mingeldag i Stjärnsund, så då blev det socialträning för vovvarna. Lite för varmt för Gull-Åke, på tok för varmt enligt Lill-Fia. Men det blev en vända runt marknadsstånden nere vid dammen. Bus-Åke ville ha lite Hopp Och Lek med en liten taxfröken men det gillades inte av fröken i fråga. Vilda-Tilda sa några Väl Valda Ord till en schäfer, men fick som tur var inget svar.-Guud vad drygt, pustar Lill-Fia. Sista biten blev i Mattes famn.


-Nää, nu går vi hem!

En i taget!

Eftersom det luffsar nallebjörnar bakom husknuten, så har Matte inhandlat en Springer att sätta på cykeln. Och en cykelkorg att hänga på styret. Allt för att Mattes Spring-Åke ska få rasa av sig lite spring i benen. Cykelkorgen är till för Mattes Lill-Fia förstås. Idag var en träningsdag, målet är att båda vovvarna hänger med samtidigt.Tack Jacqueline och Hannah för hjälpenMed ett språng drog vi iväg.Hej vad det går!Ja, vi klarade det!Vilda-Tilda har tagit plats i cykelkorgenLite vinglit tycker Lill-Fia.Se upp här kommer vi!

Hoppet tänds igen!

Jag vet att jag kan bli lite FÖR optimistisk. Idag körde vi igenom alla momenten, båda vovvarna jobbade på efter bästa förmåga. Och den förmågan var inte dålig. Även idag fanns Chilla med, hon passade på att race runt, runt på "planen". Båda vovvarna skickade då och då iväg blickar som sa "typ" VÄNTA DU!Vilda-Tilda fick börja bakom galler.Sedan var det Snygg-Åkes tur.

Chilla ett störande moment

Matte blir aldrig klok på sin lilla Terrier-Fröken. Idag när Matte plockade fram diverse träningsprylar så trippade hon glatt med och höll stadig ögonkontakt med sin förväntansfulla Matte. Väl ute på gräsmattan hoppar hon ivrigt runt benen på mig och visar tydligt att hon är på G. Ok, vi börjar väl med APPORTERINGEN, Lill-Fia sätter gladeligen iväg för att hämta apporteringsbocken och kommer snällt tillbaka och inväntar LOSS. BRA! Men sen slår det slint. Matte vet att Damen kan FJÄRRDIRIGERINGEN, men vet ej vad som utlöste "kortslutningen". Hon sitter som hon ska, men när Matte kommenderar LIGG så kastar sig min Lilla Älskling ner på rygg! Efter några tappra försök ger faktiskt Matte upp.
Åke-Hjärtat känns mera stabil, vi gjorde en PLATSLIGGNING och han ligger lugnt och sansat kvar TROTS att den tredje fyrbentafamiljemedlemen Chilla har bestämt sig för att även hon ska ligga PLATS en bit ifrån. Matte och Åke-Pojken tränade även Fot, det är numera ett kommando som känns helt Ok.Det började så bra.....Jättebra, Åke-Vännen!Vill också vara med.

Jaa, då är vi igång igen!

Nu är det hög tid att börja med träningen. Vi väntade till sena eftermiddagen på grund av den tryckande värmen. Jag är säker på att båda vovvarna tyckte att det var lika roligt som Matte. För Snygg-Åke blev det STÅ och LÄGGANDE, ja Matte kunde inte låta bli med ett LÄGGANDE. Vi har ju "bara" tränat LIGG under försommaren, Åke-Hjärtat fixade det utan problem. På STÄLLANDET stannar Matte kvar och backar ett steg och där kommer belöningen.
Lill-Tilda fick känna på INKALLNING MED STÄLLANDE, även hon fixade det "Lätt Som En Plätt"!Mattes Go-Åke kan!Ja, vi fixade det på första försöket!


Hemma igen!

Veckan som varit blev fylld av varma och slöa dagar, både för folk och fä. En riktig semester alltså:Sol och bad!
-Nu tar vi det lilla lugna.Tilda har intagit ryggläge.Tilda i egna tankar.Umeåkillen Jack kom på besök.Jack gillar INTE andra pojkar, så tyvärr Åke.Tildas plats under hela veckan blev Mattes resväska.Så här tillbringades de flesta dagarna.Det blev många vätskepausar på hemvägen

Kylhanddukarna svalkade skönt

Ja, detta var några episoder från semesterveckan.

RSS 2.0