Nu drar vi på semester!

Imorgon åker vi norrut, närmare bestämt till Umeå. Där tänker vi inte göra någontig, förutom att äta och dricka gott. Så nu blir det ingen bloggskrivning på en vecka. Men kameran är nerpackad så det kommer semesterkort i efterhand.-Vi ses om en vecka!

Trevlig midsommar

Ja, så har vi då firat midsommar. Eftersom Lill-Tilda inte är så intreserad av långpromenader fick Snygg-Åke och Matte traska iväg till festplatsen utan henne. Vid flera tillfällen hördes -Titta där kommer Snygg-Åke, hej, Åke! Till slut fick Matte upplysa att hon också kom, hmm. När vi kom hem blev det kaffe och jordgubbstårta.Ingen midsommar utan jordgubbstårta!

Dropp, dropp och Pust, pust

Nu är det många KOM IHÅG LAPPAR på Mattes näsa. Vid Mys-Åkes veterinärbesök beklagade sig Matte över Snyggingens torra trampdynor, såklart att Sören hade botemedel. Så nu är det örondroppar morgon och kväll + fyra puffar med Viacutan en gång om dagen.Dropp, dropp

Lill-Fia kämpar på mot värmen. Vi går korta promenader på dagarna och spar den längre till kvällen.-Jag tar INTE ett steg till!

Tar varje tillfälle

Nu blir det lite si och så med vår träning. Vi har inte hittat några bra rutiner än, men det ska väl bli bättre. Vi har varit i Hedemora och gått en vända på stan och sedan ner till järnvägsstationen och hämtat Lill-Matte:Socialträning är nog så viktig när man bor på landet. Båda vovvarna skötte sig bra.

Veterinärbesök

Ett litet orosmoln har svävat med oss ett tag. Det har varit illalukt från Snygg-Åkes ena öra, och igår kväll upptäckte Matte brunt "jox" i höger öra. Försökte få kontakt med vår veterinär Marianne, men misslyckades. Så idag blev en resa in till Sören i Hedemora istället. Som vanligt där vi drar fram så charmar Snygg-Åke allt i vår väg och som vanligt svämmar Mattes hjärta över och hon blir pinsamt rörd.Snygg-Åke i Sörens väntrum.Vilda-Tilda gillar inte värmen lika mycket som sin Matte så vi har legat lågt idag.

Smällar man får ta

Vi har en ostsnattare i familjen. Första gången osten försvann trodde Matte att hon hade vimsat till det och lagt osten på något "bra" ställe. Idag kan jag släppa dom tankarna, skönt! Det är Mys-Åke, han blev avslöjad imorse. Frukostbordet var inte riktigt avdukat när det lämnades i någon minut. Kvar i köket var Mattes Gull-Åke då blev frestelsen för stor.


Besök hos Nick

Det blev eftermiddagsfika hos Nick idag. För husfridens skull delade vi på vovvarna.Åke-Vännen fick äntligen springa av sig lite energi.Tilda-Fröken fick ett träningspass på ny plan.Milton är sommargranne till Nick.Nick vill gärna vara både här och där.

Tränat klart för idag

Vi har tränat lite under våra eftermiddagspromenader. Vilda-Tilda blir så ivrig så hon kör igenom hela repertoaren, så fort Matte öppnar munnen. Hon vet ju att Matte har blodpudding i fickan. Åke-Hjärtat har börjat praktisera SITT när Matte kommenderar STÅ.Jobbat klart för idag.

Mmm

Nu doftar det smaskens tycker mina vovvar, Matte har torkat blodpudding i ugnen! Det blev genast roligare med träningen när det belönades med nytt godis.Torkade godisstavar.Mmm, vad det doftar gott!

Olika behov

Det fick bli en blixtvisit i en annan del av fårhagen idag. Detta uppskattades av en vovve och inte av den andra.Snygg-Åke förvandlas till Spring-ÅkeLill-Tilda har inte samma springbehov som sin bror

Sommarlovet bakom knuten

Som vanligt så här innan sommarlovet är mycket, jag blir lika förvånad varje år. Mycket roliga aktiviteter också men även det roliga tar ju tid från vovvarnas träningar. Det är Åke-Hjärtat som har fått den tiden som har blivit "över". Lill-Fia börjar landa igen efter vad Matte tror en av Lill-Frökens hopp om valpar, så snart blir det hårdkörning med "RUTAN".-Hejdå, Matte måste iväg nu!

Får och björnungar

Matte känner sig en aning begränsad. Har svårt att hitta lämpliga promenadvändor och lekplatser, för nu har fåren anlänt till fårhagen och i skogen där vi brukar träna och busa har en björnunge varit synlig. Då finns det alltså även en mamma någonstans i buskarna, dom vill vi inte springa på!Vi får hålla oss till de gamla vanliga stråken.Åke-Hjärtat har STÅ och LINFÖRIGHET i läxa.

Äntligen!

Idag har Matte varit borta i 13 timmar, så nu har vi inte tid med så mycket mer än att få ett gosigt slut på dagen.Åh, vad vi har väntat!

Matte fick ett "ryck"

Idag vaknade vi av att solen hade kommit tillbaka, och då såg Matte att det var hög tid för fönstertvätt. Sedan kom även dammsugaren fram.Chilla och Åke-Pojken är med och kollar så att det blir riktigt gjort!Vi har tänkt stå HÄR!

Hollivera Kennels dag!

När väckarklockan obarmhärtigt tjöt 05.15 och regnet vräkte ner, så försökte jag hitta på en bra ursäkt för att få dra täcket över huvudet och fortsätta sova ett par timmar till. Men det var för sent, Snygg-Åke hade redan fått spring i benen och då är det bara att masa sig upp.
Med facit i hand så är jag glad att jag inte kom på någon bra ursäkt för att dra täcket över huvudet: min Snygg-Åke blev klassvinnare och ett ck! Stolt som en tupp blev Matte! En som också har anledning till att bära huvudet högt är Holliveras uppfödardrottning BIRGITTA. Alla tre killarna blev klassvinnare Milo, Bosse och Åke. Där gick Milo ut som vinnare! Även tikarna blev prisade ett jätte GRATTIS! Den som förde alla vovvarna till placeringarna var förstås LINNEA ett STORT tack.Ett tält packat med SnyggingarI väntan på att komma ut i ringenLinnea och Snygg-ÅkeLinnea och Milo.Snygg-Åkes utställningsbur får stå på torkning. Då passar syster-Yster på att leka utställning, det är väl det närmaste utställning Mattes Gull-Fia kommer.
Mys-stund

Eftersom Snygg-Åke ska på utställning imorgon, så får pälsen sig en extra genomgång. Vi tar oss igenom pälsen så gott som dagligen. Matte gillar nämligen inte något fästingmedel utan "går" själv på jakt efter de små monstren. Ingen av vovvarna protesterar mot detta utan ser det som en mys-stund på tu man hand med Matte.Åke-LivsnjutareÄven Vilda-Tilda slappnar av till slut!

Känner oss duktiga!

Idag blev det innomhusträning, då går allt bra. Matte behöver känna att träningen ger resultat, då är det bra att slippa alla störanden.Mys-Åke tränade på alla sina moment utom LINFÖRIGHET och HOPP, det gick strålande!Vi tränar bara på STÅ (inte under gång)

Vilda-Tilda fick APPORT och FJÄRRDIRIGERING, kanonduktig!LIGG, problemet är att hon vet vad hon ska göra, så ibland jobbar hon på egen hand Snabb-Fia!

Två x Rutan

Det tar ett tag innan Matte har fått ner allt i träningsryggsäcken, Lill-Fia är med och kollar.Litar inte riktigt på MatteStopp där, du ska bara nosa på klädnypan!

Åke-Hjärtat fick börja "känna" på RUTAN idag.Steg ettSteg tvåEn sötnos och en snygging

Mattes sötnos håller flocken under hård bevakning. Jag lägger nog skulden på hormonerna. Lill-Fia är kastrerad på grund av hennes jobbiga skendräktighet. Men dessa hormoner gör fortfarande min Gull-Fia till en äkta Morr-Hoppa två gånger om året.(Ja, ja, lite morrig är hon ju året om).Mattes Sötnos-familjens Morr-Hoppa

På lördag är det dags för Snygg-Åke att visas upp igen. Nu blir det i Avesta som vi ska se om domarna tycker som Matte, nämligen att Åke-Vännen är en riktig SNYGGING!Du är en Snygging!

Carpe Diem

Ännu en dag som bara glider en ur händerna! Men två mys-promenader har vi hunnit med:Mattes "små" arbetskollegor blir alltid så glada när vi kommer ångande.-Nej du, tänk inte ens tanken Hjärtat mitt!

Wow

Idag fick Matte se en LINFÖRIGHET som heter duga. Vi har varit hos Harriet och Bosse, vi var ganska nyfikna på hur det skulle gå med just LINFÖRIGHETEN för Åke-Hjärtat. Matte har inhandlat en halskedja som bara tas fram vid LINFÖRIGHETEN.Wow, så stiligt.

Lill-Fia är inne i en dålig period, allmänt hispig och inatt kräktes hon. Så hon kom inte på träningsplanen, men när vi kom hem blev hon betydligt piggare:Som bortblåst var alla krämpor, när sommarflirten Balder kom.Ett bra slut på dagen.


Sommarsymton

Idag kom beviset på att sommaren ÄR här! Tilda-Gumman och Matte var själva på hundträffen. Vi får vänta till hösten med nästa omgång, alla får "fullt upp" under sommaren. Fast jag vet att Junior och Jacks Matte hade tankar på att komma och förgylla Lill-Fias (och även Mattes) tillvaro på eftermiddagen. Men en envis förkylning hindrade dom. Krya på dig kramar Irene från Tilda med Matte!Du sa att grabbarna från Långshyttan skulle komma!

Eftersom Vilda-Tilda ville vänta och se om hennes kavaljerer skulle komma passade vi på att träna lite:FRITT FÖLJ med halterFJÄRRDIRIGERING

När vi kom hem blev det "rutan"Det kommer nog att ta någon vecka till innan Lill-Fröken är med på noterna.

Åke-Hjärtat missade ett träningspass på VATTENPROV idag, men det kommer nya chanser. Vi tränar vidare på momenten i klass 1:
Vi kortade ner loven på INKALLNINGEN betydligt idagAPPORT inga problemSTÄLLANDETränar fortfarande "bara" LIGG, (inget läggande under gång).

Känns OK

Idag gavs det äntligen tid till träning! Snygg-Åke fick träna på planen vid kyrkan. Något har gått fel på INKALLNINGEN, han kommer snabbt men gör en STOR lov bakom mig innan han kommer och slår ner rumpan.Detta började på vår senaste tävling, får höra med Gurun på söndag. PLATSLIGGNINGEN och STÄLLANDET gick kanon.PLATSLIGGNINGSTÄLLANDE

Lill-Tilda tränade på "RUTAN" och APPORTERING. Det är nog en bit kvar på RUTAN, men APPORTERINGEN fixar hon."RUTAN"APPORTERING


Tur att dom har varandra!

Den här veckan har det varit fokus på Mattes tvåbenta flock. När jag ser hur mina älskade vovvar busar runt och sedan kurar ihop sig tillsammans för att bara mysa, så försvinner mitt dåliga samvete och hjärtat svämmar över igen. Puss på er!Matte ser ofta "busspår" i sängarna.Mys-pys!

En Sommareftermiddag med Lill-Matte

När Matte kommer hem är vovvarna redan aktiverade och trötta.Mys-Åke och Lill-Matte."Du och jag"Mys-och busvovvar

Kvällspromenad med Lill-Matte

Idag kom Lill-Matte hem. Naturligtvis blev vovvarna utom sig av lycka. Någon form av träning har det inte hunnits med för någon av Mattes vovvar. Men veckan är ju inte slut ännu.Lill-Matte och Mys-Åke.Matte och Lill-Fia.

RSS 2.0