Feltänk?

Lill-Fia ligger inte på plussidan i familjen just nu. Det morras och visas tänder från morgon till kväll. Hormonerna får den största skulden. Men en bidragande orsak kan ju vara den att Matte har lagt träningen på hyllan för Fröken.Jag tror att Lill-Hjärtat är i behov av träning, så idag satte vi igång igen med diverse övningar. Några övningar inför klass 2 och några på kul. Få se om det hjälper.
Åke-Vännen tränar på med INKALLNINGAR, LIGG och idag blev det en PLATSLIGGNING ut i skogen. Han är lite för seg ner på PLATS, men det kommer, det kommer. Matte är inte orolig.Städpatrullen, en aktiv och en som tar det med ro

Egen tid med Matte

Höjdpunkten på dagen är när Matte plockar med sig en vovve i taget och drar ut på en promenad. För Snygg-Åke blir det då: LIGG, STÅ, INKALLNING och FOT blandat med HOPP och LEK!
För Tilda-Hjärtat blir det enbart HOPP och LEK!Efter sina promenader hittar man dom oftast så här.

Snö, snö.....

En som tycker att det är helt ok med mera snö är Mattes Gos-Åke. Jag försöker också att gilla den nyfallna snön, men NEEJ...  På prommisen idag blev det SITT FOT-kontakt- och Matte for iväg som skjuten ur en kanon / -kontakt och bollen flyger framåt. Allt för att få en bra start på LINFÖRIGHETEN.
Tilda-Gumman fortsätter att brottas med hormonerna. Hon är en riktig Morrhoppa! Trots det släppte hon lös och LEKTE tillsammans med Matte. Ni som har hängt med ett tag vet att Lill-Fröken har problem med att leka. Men idag kom hon gladeligen tillbaka med bollen efter att Matte kastat iväg den!!Jiipi!Vi turas om att vinna!-Måste vi verkligen ut i detta slaskväder? Tilda samtycker med Matte när det gäller snön.Åh, vad kul!

Vill också!

Åke-Vännen tränade LIGG ute på promenaden. Matte blev nöjd med Grabbens insatts! Mycket tjo och lek och LIGG upprepades ett par gånger, pang ner. BRAAA! När vi kom in blev det PLATS! En viss tvekan innan han kom ner, men godkännt tyckte Matte. Åke-Hjärtat la sig till rätta för att ligga sina minutrar, då ser Matte Lill-Fia som också lagt ner sig på PLATS. Återigen svämmade Mattes hjärtat över.Duktig kille!Vill också vara med!

Matte är inte att leka med!

Det är inte lätt för Mattes små älsklingar just nu. Matte har blivit en spänd person på grund av en tand som hela tiden påminner att det är något som inte är som det ska. Helt plötsligt tycker hon att Åke-Vännen ska vara klar med momenten i klass 1. Tur att vi kom till Solvarbo och vår Guru påminde Matte att det är inte förrän i Maj som vi ska upp på banan. I med handbromsen!
Lill-Tilda har fått fart på sina hormoner så det har blivit en hel del kollisioner mellan oss. Men vi dras till varandra och det blir mycket gos också! Lite berg och dalbana stuket.
Chilla har fått ett återfall till innekatt igen.En lekpaus i Solvarbo.Tilda-Hjärtat vill ha närkontakt med Matte mellan våra drabbningar.Att hitta en obäddad säng är BINGO för Chilla-Gumman!

Mysfredag

Det känns att det är fredag, vi är lite sega. Vi började faktiskt helgen med en tupplur, Matte på kökssoffan och vovvarna på sina nya myskuddar.Lill-Tilda får plats med hela sig på kudden.Åke-Hjärtat använder kudden som man ska, han vilar sitt vackra huvud på kudden.

Sen drog vi ut i skoterspåren där var det som vanligt, Tilda-Fröken höll sig på spåret och fick då och då giraffhals om det fanns någon spännande doft på sidan om.Åke-Vännen har ju längre ben, så han gjorde sina avstickare då och då:Matte la även in LIGG och STÅ och tyckte att Grabben var såå duktig!

Balsam för själen

Matte kom just hem från tandläkaren, det var inte kul! För det första så blev det ett rejält hål i plånboken. MEN att få höra att tandvärken kommer ifrån spända käkar kan ju sänka vem som helst!Tur att man har sin fyrbenta och även tvåbenta flock att komma hem till!!

Idag blev det fokus på INKALLNINGAR för Åke-Hjärtat. Tre inkallningar med pipan och tre med kommandot HIT. Gossen kom som ett jehu alla sex gångerna, duktig vovve. Så klart kunde inte Matte hålla sig från att lägga in STÅ och LIGG på vägen hem, det gick så där....
Tilda-Gumman glider "bara" omkring och är nog ganska nöjd med det, MEN vänta bara!Så här slutar våra promenader vid töväder.Eftersom Tilda-Fröken inte gör så stora utsvävningar så är hon så tacksam att slippa duschen.

Nu får vi hitta på något!

Nu är Matte TRÖTT på detta evinnerliga snöande! Hundpromenaderna fick bli efter vägen idag, hur kul är det?  Åke-Hjärtat har fått sporadisk träning. Matte vill ut på en snöfri plan så att vi får lite svängrum. Visst, det går bra med STÅ och LIGG inne. Men nu är det så att Matte vill ge Gossen beröm i form av BUS, och det är busvänligare ute.
Det känns som Tilda-Gumman har accepterat att Matte har lagt hennes lydnadsträning på hatthyllan så länge.Matte är säker på vovvarna höll konferens i köket, typ "Vad ska vi hitta på"?!Detta var vad som beslutades! Hopp och Lek!

Måndagmorgon

Eftersom Snygg-Åke och Matte var borta på utställning igår, så blev det ju inget bus. Det tänkte Vilda-Tilda åtgärda idag. Hon som brukar hålla låg profil på morgonen, kunde inte låta bli Lillbrorsan! Så här såg det ut 6.30 när Matte och Husse tog sitt morgonkaffe:-Kom igen, Grabben!-Ok, du bad om det! (man kan skymta en vit svanstipp bakom Gull-Åkes nacke)

YES, YES!

Det blev två nya rosetter idag! Ett hederspris och BIM!!! Matte kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon fick den fina rosetten i handen och Åke-Gubben sneglade upp på mig och viftade på svansen. Puss puss!!Fast det var en liten inofficiell utställning och fast det bara var Phoebe, Milo och Åke i vår grupp så uteblev inte reaktionen.
Milo och Marianne tog sig ett hederspris och har siktet inne på nästa utställning nästa helg. Lycka till!! Vi håller tassar och tummar!  Som vanligt gjorde Phoebe och Linnea bra ifrån sig, BIR, BIG och tvåa i BIS, GRATTIS! Det är en fröjd att se er två i ringen! Så klart att vi håller tassar och tummar även för er nästa helg!  Även idag så vann vi UPPFÖDARGRUPPEN, GRATTIS Birgitta!Förberedelserna började redan igår kväll. Efter duschen så åkte utställningstäcket på.Finputsning på Milo innan det var dags att gå in i ringen.Snyggingen drar sig tillbaka in i sin nya lya efter att ha fixat rosetterna!Ni är såå stiliga!!Matte kunde inte låta bli att köpa en "sovkudde" till Gull-Åke!Mattes Lill-Fia fick förstås också en myskudde.

Vårdagjämning

Aha, det var våren hon väntade på, vår kära fröken Katt. Idag spatserade hon självmant ut med svansen högt i skyn. Vårkänslor, kanske? Nu är det ju så att hon är kastrerad(jo, det heter så, även på kattfröknar), så kavaljererna uteblir nog. Sedan har Matte kammat och kammat och till slut förstod Missan att det var skönt. En stor hög med katthår blev det.
Vovvarna och Matte har varit till Solvarbo och tränat med "Gänget". Som vanligt blir det många glada tillrop och viftande svansar! Tilda-Gumman blev nog lite konfunderad när hon såg alla dessa Åkerar(hur skriver man namn i plural?) hon kunde ju inte veta att det var: Mumma, Milo, Hjalmar Dajm.........
Imorgon 6.00 sätter sig Snygg-Åke och Matte i bilen för att åka till Rättvik och göra ett försök att försöka få en till rosett. Håll tummarna!Till slut medgav Chilla att det var skönt att bli kammad, hon tackade genom att lägga sig i Mattes knä och spinna.Bildbevis!

Fokus hela vägen!

Gick och tänkte på Tildas tävlande förra säsongen. De moment som Matte kände sig lite pirrig inför, där knep vi 10 p. TANDVISNINGEN och STÄLLANDE var moment som kändes lite osäkra. Dom gånger som Matte kom ihåg att säga till om att vi hade handtecken på STÄLLANDET så var det dessa moment som gav 10 p.Momenten som vi var säkra på, där kunde poängen ligga runt 8-9. VARFÖR? Jo, DÄRFÖR att Matte omedvetet slappnade av-det går INTE. 100% fokus måste det vara! Ska göra mitt bästa för att vara på G genom alla momenten den här säsongen.Tilda och Åke tar sig en sväng om på köksgolvet. De tar Mattes funderingar runt kommande tävlande med en klackspark!

Trååkigt!

Det är få som kan ge Matte så dåligt samvete som mina fyrbenta älsklingar. Efter att ha jobbat långdag, så ska Matte ut och träffa tvåbenta vänner. HUU, vad tråkigt, tycker dessa två!Matte är och försöker piffa till sig, utanför toadörren väntar två sorgsna vovvar (fotograf, en av tre Hussar).

Härliga promenader

Tanken slog mig idag: var kan vi gå våra rundor när isen försvinner och alla skoterspår töar bort? Äh, det tar vi då.Matte och Gull-Åke njuter i vårsolen!Det är nog flera som spankulerar i skoterns spår, Lill-Fia kollar upp vem som gått före oss.

En jobbar på och en tar det lugnt

Matte tänker låta Lill-Fia få stå över all träning några veckor framöver. Det blir inte lätt, men det är ju några veckor kvar tills det är dags för att gå upp på banan. Och då gäller det att hon är på bettet!Tilda-Gumman får tugga på ett tuggben medan Åke-Pojken och Matte tränar.Här är det VÄNSTERSVÄNG med SITT FOT för Åke-Hjärtat.

Spegel, spegel på väggen där......

Eftersom det drar ihop sig till utställning så behöver Matte hjälp av spegeln igen. Det ser så lätt ut när man ser andra som ställer upp, men jag har problem med att få Snyggingens bakbenen rätt. Den här gången behöver vi inte oroa oss för att halka omkull. Vi ska nämligen visa upp oss i en körhall med sågspån/sand-golv.-Du ÄR snygg!Tilda-Gumman är säker på att det finns en liten "Rackare" bakom spegeln!

Hundsöndag

Tiden går fort när man har roligt, är en slogan som Matte instämmer med. Roligt är just vad man får när vi packar in oss i bilen och drar mot Solvarbo, Borlänge hållet. Sedan att solen gassar på och det är takdropp där vi drar fram förstärker bara allt positivt. Vi började i Solvarbo med att Marianne och Matte fick individuella råd och tips hur vi skulle gå vidare med vår träning. Tack Harriet!
Eftersom det är dags för utställning för Milo och Åke på söndag fortsatte resan till Borlänge där det först blev kaffe med dopp och sedan trimmning på gossarna. Tack Birgitta!Solen värmde skönt.Praktisk träning.Bosse med DajmBirgitta och JaanaKjell och Hjalmar tränar.Jaana med sin fyrfota vän.Milo och Marianne gosar vid trimmningsbordet.Här åker Snygg-Åkes "tjusarlockar". (Tyvärr Hannah)Lite dåligt samvete har Matte för Lill-Hjärtat. En promenad runt Solvarbo är inte mycket att hänga i granen.

Besök hos Nick

Idag har vi varit hos Nick och hälsat på. Som vanligt blir Herr Nolte super glad när Tilda-Fröken kommer, Snygg-Åke behandlar han som "luft".En glad mops!Tilda-Hjärtat håller sig på sin kant.-Slå dig ner och känn dig som hemma.Åke-Vännen hittade en leksak, som han kände igen.


Härliga tider!

Vår, Fredag, Sol från ljusblå himmel och två lekfulla vovvar, kan inte bli bättre!

Forcerande Matte

Sakta i backarna Fru Matte! I sin iver att få komma igång på "riktigt" med klass 1, glömmer hon att kolla så att Lill-Killen riktigt förstår vad Matte är ute efter. Tur att vi har henne i Solvarbo, hon ser på direkten om vi går för fort fram. Åke-Pojken ÄR duktig, men jag vet att vi vinner  på att göra allt grundligt. Tillbaka på ruta ett. SITT-LIGG!
Eftersom Birgitta troligen ökar ut sin flock just nu, så väntar vi med Snygg-Åkes trimmning. LYCKA TILL, där uppe i Borlänge!JAA, LIGG!Idag fick syrran bara vara publik.


Flera timmar på dygnet, tack!

Matte har en teori om att jorden snurrar fortare nu för tiden. Klockan visar 22.52 och Matte är inte klar med dagens sysslor än på ett tag. Eftermiddagen tillbringade hon och Husse i Falun, de har nämligen för gamla uttrampade fötter. Mattes önskan att få byta ut dom mot ett par yngre gick inte.
Sedan har Miltons Matte varit här och visat vår och sommar kläder för Mattes nära och kära. Mycket fint kan jag lova. Det har inte blivit så mycket tid till Mattes älskade vovvar, så lite surt känns det. Åja, det tar vi igen imorgon.
Nu ska Matte och Åke bege sig in i duschen, det står nämligen trimmning för Snygg-Åke imorgon. Natti, natti.Morgonmys vid frukostbordet.Tilda har samma typ av morgonhumör som Matte. Vi håller låg profil.

LEK!

Nu ska här lekas! Båda mina vovvar behöver LEKA mera med Matte. Vovvarna leker ju med varandra, men nu vill Matte vara med. Så med fyllda fickor begav vi oss ut. Snygg-Åke var med på noterna på direkten, Lill-Fia som alltid har haft svårt att leka var svårflirtad. Men med en envis Matte som tjoade och kröp omkring på alla fyra så kunde hon inte motstå att släppa loss, KUL!Dessa kommer alltid att finnas i Mattes ficka!

En härlig tid tillmötes!

Flera dagar som den här tack! Lämnade jobbet med kappan öppen och det längsta benet före. Solen värmde, takdropp, fåglarna jublade, asfalten tinade fram, kan det vara så att VÅREN kommer smygande?! Fort hem till vovvarna!
Åke-Hjärtat gjorde glädje skutt när han förstod att det var långpromenad på gång. Som vanligt drog sig Matte ut på Grycken, men var inte lika envis som sist utan vände på stört när det började klafsa runt fötterna. Det fanns flera fina alternativ på "hundvändor".Det spritter i Mattes Gull-Åke!Till och med Tilda-Gumman trippar förbi Matte!

Sedan blev det en kaffepaus. Med kaffesmaken kvar drog Matte och Åke-Pojken sig ut i solen igen för att leta upp en träningsplan. Där jobbade vi på, Matte tyckte att Grabben var kanonduktig! (förstås)PLATSLIGGNING i tre min.LÄGGANDESTÄLLANDEAPPORTERINGMellan momenten: LEK!

Matte kunde inte strunta i Lill-Fias bedjande blick. OK, några moment lovade Matte. Vet inte vad som hände, Vilda-Tilda ville ju så gärna och så mycket så det blev kortslutning.-Ho, ho, här är Matte. INKALLANDE MED STÄLLANDEAPPORTERING

Det fick räcka för Mattes Lill-Fia


Efterlängtad

Matte är nyss hemkommen från en intressant föreläsning om ögonsjukdomar av Marie Granar från Falu Djursjukhus. Matte måste dubbel kolla hur det är när en vovve saknar tårkanaler. Vilda-Tilda hör nämligen till den gruppen. Matte har förhört sig en gång tidigare, men kunde inte låta bli att fråga igen. Hon fick samma lugnande svar:Det gör inget. Åke-Hjärtat är ögonlyst och det blev ett UA. Frid och Fröjd! Som vanligt när Matte kommer hem, kommer två vovvar som genast vill ha Mattes uppmärksamhet.Tilda höll på att svälta ihjäl.Åke-Pojken måste ut och kissa, NU!

Solskensträning

Åh, vilken häärlig dag! Vi träffades åter vid Romme travbana. Matte förstår mer och mer hur viktigt det är att "tända" Åke-Hjärtat inför träningarna. Jag vill att han ska bli lika lycklig som Tilda och Matte vid träningarna och senare även tävlingarna. Så det är bara att hoppa och leka och ha fickan full med läckerheter och leksaker.Lill-Fia fick hänga med som damsällskap till Åke-Pojken!Harriet peppar upp sin vovva!Mummas Matte Karin kommenderar Milo och Marianne.Bosse är inte bara hundägare, han är fotograf också.

Träning inför klass 1 och klass 2

Nu har Matte bestämt sig. Det har varit många funderingar runt Tilda-Gummans framtida tävlingar. Idag tog Matte beslutet,  Lill-Fia ska upp i klass 2. Vi struntar i LP1. Vi hade ju två första placeringar, men jag tror att det blir bra att flytta upp en klass. Vi har ju han med stort H, som får ge Matte ett LP1.Ett rakt, fint LÄGGANDE!  Puss på dig!FRITT FÖLJ!  Hon kan när HON vill!Matte tog ett till beslut: Nu ska Chilla ut, vädret kan knappast bli bättre. Men Matte hittade inte Missan, medan solen sken. Nu sjunker temperaturen ner mot -15 och då har Matte inte hjärta att fullfölja beslutet.

Energi-injektion

I bilen hem från träningen igår satt Matte med ett leende på läpparna, det blir så när man har varit i kontakt med Harriet och Bosse! Något väldigt positivt händer. Nu är det ju två till ekipage med, Marianne med Milo och Karin med Mumma. Det kommer att bli en rolig tränings och tävlings-säsong. Vi körde igenom klass 1. För att vara första gången för Lill-Gubben så får Matte vara nöjd. Det är ju några veckor kvar så jag vet att vi kommer att vara på G när det är dags. Lill-Tilda fick också prova på, men Matte känner den lilla ljuvliga fröken. -Det är för kallt! signalerade hon. Men Matte låtsades som hon inte förstod och Lill-Fia gjorde väl bra ifrån sig hon också. Så fort morgonbestyren var avklarade så drog vi igång:Åke-Hjärtat väntar på kommandot: ApportI väntan på sin tur tuggar Vilda-Tilda på ett ben.

Äntligen

Så var det äntligen dags att komma igång med träningen på allvar. Flera pass är inbokade. Vädret gör allt för att spoliera, men försök att hindra tokiga hundägare! Matte behöver råd för att gå vidare, hon fastnar så lätt i momentens första steg.Vi KAN!

Knäck i lurarna?

Idag var det nära att Matte skulle dra på sig tinitus. Åke-Pojken och Matte hittade på ett skapligt skoterspår. Glada ihågen drog vi iväg. Vi njöt i fulla drag, solen värmde skönt och det var vår i luften. Härligt! Nu får Gull-Åke springa av sig tänkte Matte. Det var som om han kunde läsa mina tankar. Han drog!  Nää, inte hur långt som helst tyckte Matte. Två blås i pipan, INGEN Åke! Två blås igen, fortfarande ingen hund. Då rann sinnet över PIIIIIP PIIIIIIIP!!!!! Det var inte skönt öronen kved. Men ingen hund. Matte vände helt om och gick med bestämda kliv hemåt. Då kommer en flåsande Åke med tungan nere vid tassarna. Hmm, nää, du ingen godis nu inte, däremot ett vresigt FYY DIG!
Något lugnare blev vändan med Lill-Fia, hon tar rygg på Matte och håller sig där.Det började så bra......Tilda-Gumman med nosen mot solen!Mys hemma på köksmattan.

Inte kul!

Fy, vilken start på sportlovet! Det blev kväll innan Matte kom hem till sina vovvar första lediga dagen. Hon skulle bara till Falun för ett läkarbesök med yngsta sonen. -Matte kommer snart, lovade hon när dom åkte. Det sägs att hundar inte har någon tidsuppfattning, det tror jag inte ett dugg på. Husse fick hålla ställningarna här hemma. Han konstaterade att vovvarna läängtade efter Matte redan efter tio minuter. Åke-Hjärtat hängde i köksfönstret och Tilda-Vännen parkerade vid dörren.-Jag har väntat HELA dagen!-Jag tänker INTE gosa med dig förrän jag har fått min mat!

RSS 2.0