Klass 1

Idag fick båda vovvarna träna på momenten i klass 1.Snygg-Åkes LÄGGANDE.Lill-Fias LÄGGANDEFönstertittaren Chilla

Matte på vift

Trots att det var lördagmorgon väcktes vi av Mattes väckarklocka. Det är väl bara Husse som gillar tidiga mornar i vår flock. Men ska man ut på något roligt går det väl an. När Matte kom ut från duschen hade vovvarna börjat kvickna till.-Måste vi verkligen upp nu?Åke-Vännen hade tagit sig till köket och väntade på frukost.

Lydnad och Lek

Matte har gett sig den på att vi (Åke-Vännen o Matte) ska få till ett bra FOT. Matte har haft Åke-Vännens halskedja i fickan stannat- på med kedjan och kommenderat FOT, både Här och Där.  Det är inte bara Snygg-Åke som behöver tränas, nejdå Matte måste tänka på 1 Hållningen, 2 Gå ej för fort, 3 Håll koll på benen(tur att man bara har två), 4 Inga nig och kuta runt..... ja listan kan bli lång.BRAAAA!

Vilda-Tilda har LEK på schemat, jag tycker mig se en äkta glädje när Matte plockar fram bollar, stora som små.Idag kom fotbollen fram, JÄTTEKUL!!!!

Olika aktiviteter

Matte har lite dåligt samvete för Tilda-Gumman, idag blev det bara dom vanliga promenaderna. Jag vet ju att Lill-Fia ÄLSKAR att träna, men torsdagar kommer inte Matte hem förrän 16.45 och då blev det bara en vanlig promenad. Som tur var kom Kasper så hon fick busa lite med honom.
Åke-Hjärtat har tränat på LÄGGANDE, STÄLLANDE och FOT. Vi har lagt fokus på FOT ett par dagar, det känns som om han börjar haja att FOT= gå/sitta vid Mattes vänstra sida.
Nu mot kvällningen drog vovvarna sig in i sovrummet:Full Fart!!

Inte många knop

Idag har det varit oro i Mattes tvåbenta flock, men nu har det nog rett upp sig och vi är på banan igen. Vovvarna har förstås känt in Mattes oro och har därför legat lågt.Åke-Hjärtat tar en låång tupplurLill-Tilda har inget emot att ha en vilodag.

Hela familjen går ut med.........

Idag har Matte tränat på att ha kontroll på sina ben. Det är inte så lätt som man tror! Men jag tror jag kan det nu. Åke-Hjärtat har lov-tränat.
Eftersom solen ville värma oss även idag så drog vi till skogs på eftermiddagen:Högsta växeln i som vanligt.Husse och Lill-Tilda tar det betydligt lugnare.Dags att vända näsan hemmåt igen.

Vaknatt

I natt 02.10  fick jag besök på huvudkudden av Snygg-Åke. Han gjorde sig så liten som möjligt men såklart räckte inte kudden till för oss båda. Matte flyttade lite på sig och blev med ens klarvaken:DYBLÖTT i fotänden!! Har vi fått en sängvätare i familjen?! NEJ, den tanken avfärdade Matte snabbt! Smekte Lill-Grabben och kände då att öronen var jätteblöta, hmmm. Kom då att tänka på att när vi var i fårhagen sist så betade han ju några små rackarns svampar innan jag han se det! Kan det vara salivavsöndring igen? Det blev ju så en gång när han bet i en groda tidigare i höstas.
Lill-Grabben sov så lugnt och skönt så Matte låg blickstilla och tankarna snurrade runt, runt. När väckarklockan ringde så hade vi somnat tätt tätt. Lill-Killen var som vanligt pigg och glad när Matte satt sig upp för att så småningom ta sig ur sängen, JÄTTETRÖTT! Morgonpromenaden gick som vanligt i flygande fart, båda vovvarna kissade och bajsade, frukosten försvann lika fort som vanligt-allt var som vanligt alltså. Men nu är Spring-Åke portförbjuden i Fårhagen fram till dess att ALLA svampar har fryst bort!
Lill-Tilda tyckte att Matte bara hade ögonen på Lille-Bror så på eftermiddagen gick vi tjejer en låång härlig promenad i det underbara höstvädret.Vi traskade ivägoch gjorde inte någon brådska!

Det blev helrengöring i sängarna:Åke-Vännen hjälper till så gott han kan!Fast ibland "drar" vi åt olika håll!

En bra dag

Söndagen började med Tilda-Träning:NEJ-träning. Matte litar till hundra på Lill-Fia.

Sedan bar det iväg till Gurun i Solvarbo. Där konstaterades att den dagen Matte har koll på sina ben så kan det bli en tia på LINFÖRIGHETEN.HOPP, BRAAA!

Karin och Mumma hade lånat med sig Holliveras Nelson, såå underbart SÖT. (Karin och Mumma är också söta)Välkommen in i gänget Herr Nelson!


Tempoväxling

Matte vet att Lill-Fia gillar att "pollimasa" lite som hon själv vill: lukta här och lukta där-kolla här och kolla där. Utan att ha ett vakande öga på lokomotiv-Åke."Undrar vem som har gått här?""Mycket intressant"

Mattes Spring-Åke bara ÄLSKAR att få sträcka ut och svischa runt än hit än dit.-Detta är liivet!!Fart och Fläkt.

Nya "läckerheter"

Nu när grodsäsongen är över har Åke-Hjärtat upptäckt nya läckerheter. Nämligen svamp. Han snabb som blixten min Lill-Kille när det gäller att stoppa något i magen. Det är i det närmaste hopplöst att se svamparna innan Snyggingen har svalt största delen av hatten på vad vi kallar "Kosvamp". Min kära syster känner igen detta problem, storkusinen Milton käkade också svamp när han var valp. Och han är en stor ståtlig herre nu, så jag har väl inte varit så orolig. Men idag när jag kom hem på lunchen möttes jag av en inte alltför angenäm doft. På rumsmattan var det två högar en racerbajshög och en spyhög. Men nu har vi lekt och gosat och vovvarna har ätit sin kvällsranson, så jag hoppas att det är Ok med min Snygg-Åke.Matlusten är det inget fel på.Det var väl godare än "kosvamp"?

Mattes Lill-Fia kan inte förstå hur Brorsan har mage att stoppa i sig precis vad som helst.Hon har alltid varit petig med maten.Ingen brådska här inte, en kula i taget.

Skyll dig själv!

Matte upptäckte att det var kliniskt rent på fikabrödsfronten. Så det blev bull-kakbak mot kvällningen här hemma. Dödens tråkigt tyckte mina älskade vovvar:Åhhhhh-Men Matte.....-Vi dååå?

Nu är frysen laddad med fikabröd. Då upptäckte Matte vad hennes "älskade" vovvar pysslat med:Detta är smällar man får ta!

Lediga

Idag tog vi ledigt från all träning och gick en sväng i "vår" skog här på Klacken:Lill-Tilda tuffade till sig och hängde delvis med Spring-Åke, KUUUL!!

Inne

Idag flyttade vi in med våra aktiviteter. Åke-Vännen fick lydnadsträning innomhus:PLATSLIGGNING på hallmattan,STÄLLANDE på hallmattan, BRAAA!

Tilda-Hjärtat fick jobba med nosen, SÖK:Fågel-Fisk eller Mitti-mellan?Aha, det var fågel! DUUKTIG!

Matte på lekhumör

Oj, vad vi har busat och lekt. Vovvarna och även vovvarnas Matte fick lystmäte när det gäller lek, bus och skratt idag. Trots att höststormen ven runt öronen håll vi ångan uppe.Ja, ja kom igen Bus-Tilda!Heja på Vännen min!!

Spring-Åke och Matte traskade ner till Lekhagen, HejåHå vad vi sprang och stojade!Akta dej!!

Vi samlade ihop oss och tränade på PLATSLIGGNING, LIGG och STÄLLANDE.Snyggt, Hjärtat mitt!

Ytterligare ett HP

Vi nådde inte ända fram idag heller, men NÄSTA gång DÅ....... Linnea och Snygg-Åke värmer upp.Stiligt ekipage!Hmm, Domaren är inte nöjd med Snygg-Åkes huvud!! MEN det är Matte!!!!!!!En som nådde ända fram var Phoebe, BEST IN SHOW!!!! Ett JÄTTE GRATTIS!!
En som också åkte hem med äran i beåll var Giggo och Diva där blev det BIR, GRATTIS!!Vi är iallafall nöjda med dagen. Tack Linnea, för en fin rosett!Hemma igen, där mötte Husse och Lill-Tilda oss.

Oj vad ett år kan gå fort!

Tiden går fort när man har roligt, säger man ju. Ja, så rätt, så rätt! Idag är det ett år sedan Snygg-Åke flyttade hem till oss. Ett år som har bjudit på så mycket glädje och nya trevliga bekantskaper.Medan Matte fixade frukost imorse gosade vovvarna.Mys-vovvar

På eftermiddagen bar det iväg till Birgitta för att trimma Snyggingen inför morgondagens utställning. Där blev förstås Matte kvar, det var svårt att slita sig från alla hennes valpar:Mamma Maya med sina ursöta valpar!

Här och Där

Hemmet på Klackvägen är förgyllt med sötnosar både Här och Där:På kylskåpsdörren.I hallen.

Mys

Idag har höststormarna verkligen ruskat om oss,brrr! Då gäller det att väga upp med något mysigt:-Åhhhhh, fortsätt!-Vaa, är jag redan klar?!

Tänk om.....

Av en händelse tittade Matte i SBKs tävlingskalender. Tanken har gnagt sedan senaste träningen i Solvarbo. Karin visade en film från hennes och Mummas senaste tävling och vips så kom Matte ihåg känslan när man stegade ut på planen. Åhh, jag hade ju bestämt att Sygg-Åke och Matte skulle vänta till i vår. Men det känns ju såå långt bort. Det blir en innomhus tävling i början på december i Smedjebacken. Jag vet hur det är, har jag fått en tanke så...... Vi får väl se.
Idag blev det PLATSLIGGNING, STÄLLANDE, LÄGGANDE, APPORT och LINFÖRIGHET.Även om det ser ut som om Mys-Åke snackar så gör han inte det. Inte ett pip på hela tiden. Braa!Svårast idag var nog detta, sitta och vänta på VARSÅGOD med grinden på vid gavel in till Lekhagen.

Lill-Tilda fick spåra idag. Spåret blev väldigt hit och dit upptäckte Matte när Lill-Fia drog iväg.Tilda-Hjärtat imponerar precis som vanligt, Duuktig!!Sen bar det iväg över stock och sten.


Dumt att klaga

Idag fick vi till det riktigt bra tycker Matte. Tilda-Gumman och Matte gick svängen utmed Grycken igen.Härlig i höstsolen.Ett säkert kort är denna slinga. Matte och vovva njuter i fulla drag.

MEN livet är inte bara en dans på rosor. Efter promenaden blev det en stunds träning:PLATSLIGGNING.

Åke-Hjärtat fick som han ville:ett besök i Lekhagen. Vi var nog rätt så överens om det, med tanke på älgjägare och björnar som finns runt om i skogarna nu.Åke-Vännen måste ju få springa av sig lite spring!

Efter Lekhagen blev det andra bullar. Vi körde igenom klass ett momenten idag igen. Tanken var från början att bara plocka några, men det gick av bara farten. Alla momenten utom APPORT gick bra. När Apportbocken hamnade framför nosen så drog han en aria. Hmm?!Det nygammla kommandot PLATS fungerar till hundra. Tack Harriet!

Övervakningskamera?

Tänkte på gårdagen, såå mycket man gör utan att veta om det. På Apport trycker jag tydligen in apportbocken i munnen på min Go-Åke, vad har han då för val? På LINFÖRIGHETEN beter jag mig som om jag ska med något tåg som snart ska avgå, FULL FART alltså. Den annars så springglada vovven blir så klart aningen förrvirrad, när vi fått upp farten och så ska han plötsligt sitta FOT...... Nä, ta det nu det lilla lugna sa jag till mig själv. Visst förväntade sig min brun-vita springare att det var full gas även idag när halskedjan(en ledtråd till Åke-Pojken att nu är det allvar) kom på men saktade så småningom av på farten. Matte väntade ut honom när kommandot APPORT var sagt, det tog en stund innan han gav upp och TOG den av egen vilja.Okej då.

Mattes Lill-Tilda fick "bara" en promenad utmed Grycken. Matte tycker nog att hösten är den vackraste årstiden och njuter när Virr-Tilda trippar på och busjagar de färgglada löven som dansar runt.Go-Fia min.

Hundsöndag

Oh, mer av sådana här dagar, Tack. Just nu är det tre trötta figurer här på Klackvägen, Skönt. Hundträffen här i Stjärnsund blev en positiv tillställning. Vet ej om det är Lilla Lisa från Långshyttan vi har att tack, en ny liten tjej som inte gjorde något väsen av sig. Iallafall så var Mattes Virr-Tilda betydligt lugnare idag. Det blev diverse övningar typ: inkallningar, gå slalom, möte hund-hund mm. Alla vovvarna var kanonduktiga!Passivträning. Freja, Junior och Lisa.Duktig, Tilda!

Sen bar det iväg till Solvarbo. Äntligen!! Det var evigheter sen vi trampade Solvarbomark! Det var Mummas Matte och Mys-Åke och jag som samsades om vår Guru Harriet. Bosse var också med och kom med glada tillrop + fina kort som han hade passat på att knäppa när vi kämpade på. Tack. Som vanligt fick vi mängder med bra tips hur vi kan gå vidare med våra fyrbenta älsklingar. Det avslutades med en smaskig fika. TACK för idag!Harriet med Mattes Mys-Åke.Harriet med Karins Mumma.

Populär väg

Fick ett samtal imorse som varnade för vår Fästingväg. Det var stora björnspår där nu på morgonen!! Kom att tänka på Lill-Fia hur hon hade vägrat lämna bilen sist, var Nallebjörnen där redan då? Nu får vi hitta andra vägar:Tycker nog att hesheten har gett sig lite och hon "pinnar" på bra.Matte har döpt om fårhagen till Lekhagen.

Sjukt

Tilda-Gumman är hes! Jag antar att även hundar kan få ont i halsen och bli hesa. Det har ialla fall hänt min Lill-Fia. Istället för att skälla så kraxar hon, det blir liksom inget av skallet. Åke-Vännen tycker att det låter helknäppt, han lägger huvudet på sne och tittar frågande på Stora-syster.Detta har aldrig hänt förut, ingen som helst reaktion när kameran klickar till.Snygg-Åke fortsätter att imponera när vi tränar.

Läskigt/Härligt

Eftersom Matte återigen inte får dagen riktigt att räcka till så tänkte hon att Fästingvägen skulle räcka för vovvarna. Spring-Åke var helt inne på Mattes tankar MEN INTE Lill-Fröken. Medan Åke-Hjärtat sprang och sprang och kissade och bajsade så cirkulerade Lill-Fia runt bilen och ville åka hem, utan att vare sig kissa eller bajsa. Det ville hon hem och göra.
Dessutom blir ju Lill-Brorsan jätteläskig när han får upp farten.Var är "Lokomotiv-Åke"??-Jag stannar här.-Jiippii!!!Här kommer jag!

Energi-injektion

Idag blev det en sådan där dag som Matte lever länge på. Eftermiddagen började väl inte så bra. Ett tandläkarbesök som resulterade i en remiss vidare till Falun någongång här framöver. Men vad gör det när man kommer hem och båda vovvarna ger Matte precis vad hon behöver.
Tilda-Gumman och jag gjorde en långpromenad i skogen med mycket mys och lek. Jag tycker att hon blir bättre och bättre på att leka både inne och ute. Kan vara Bus-Åkes förtjänst.
Mys-Åke gjorde nog det bästa träningspasset någonsin. Ni skulle se hans LIGG, det är i klass med Vilda-Tildas. Poff så ligger han där. Även Matte(om hon får säga det själv) klarade sig igenom HELA passet utan DK. Ett skall kom från Snyggingen men det går inte att jömföra med hur det lät om oss för några veckor sedan. Vet ej om det beror på att jag inte tar fram bollen mellan momenten, utan spar den till vi är klara. Då LEKER vi!!Mattes sötnosar. (såklart att Vilda-Tilda måste hitta på ett bus, lipa blev det denna gång) Puss på er!

Besök hos Tildas killkompisar

Idag fick Matte äntligen ändan ur vagnen och tog sina fyrbenta älsklingar med sig till Irene och hennes sötnosar. Det blev en mycket trevlig och rolig eftermiddag. Jack och Junior mötte oss vid dörren, Virr-Tilda mummlade något och drog in på husesyn. Efter att ha gått igenom alla vrår blev hon kontaktbar och jag såg att även hon tyckte det var en rolig eftermiddag:En helmysig trio!Irene omringad av Jack Russell vovvar!

Eftermiddagen avslutades med en promenad:Vovvarna har bara ögon för sina Mattar.

Tack Irene för en helmysig eftermiddag!

I väntan på bättre tider

Fy, fy, Matte. Det känns som om du inte har riktigt tid med OSS! Ja det stämmer, ikväll får Matte besök och hon måste väl plocka fram golven så att dammsugaren får jobba. Alltså undan med skor, gosedjur och passa er dammråttor!Tilda-Gumman visar hur DÖTRÅKIGT hon har.Åke-Hjärtat tar fram sina sorgsna ögon.

Söndag=inställt

Mattes planer att sova några timmar igår eftermiddag sprack, det blev två timmar på natten. Alltså på tok för lite. Lill-Matte kom iväg som hon skulle det var ju det viktigaste. Men Matte har fått ställa in Tilda-Gummans hundträff och Åke-Hjärtats träning. Det hade inte blivit bra med vare sig det ena eller det andra med en Matte som inte har någon styrsel på kroppen och röda svidande "mörtögon". Kommer igen nästa söndag.Mattes älsklingar hade inget emot att mysa en stund med sin trötta Matte.

Cykeltur och promenadvända

Eftersom Matte ska skjutsa Lill-Matte till Skavsta-flygplats mitt i natten, så ska hon försöka sova ett par timmar nu på eftermiddagen. För att få sova ifred för vovvarna var tanken den att trötta ut sina älsklingar riktigt ordentligt. Det visar sig snart om Matte tänkt rätt. Åke-Hjärtat fick en cykeltur och en vända på Fästingvägen. Tilda-Gumman fick en rejäl vända i motionsspåret.Oaj, detta var vad Åke Grankvist hade med sig hem.Ingen risk att fröken Fisförnäm kommer hem med någonting i pälsen.

Ännu ett avsked

Matte har såå svårt med avsked. Nu börjar det dra ihop sig för Lill-Mattes resa. Söndagmorgon lyfter hon och styr kosan mot Italien. Idag kom resväskan fram och genast blir Matte och vovvarna låga.ÅhEn packar ner och en packar upp.

RSS 2.0