Undrens tid är ej förbi!

Vad var det som hände egentligen? Tro det eller ej, unge herr Nick Nolte klarade provet galant. För att bli godkänd krävdes det 272p vi hovade in 312p!! Vet ej, men jag tror att det var bra att vi var där i god tid så  Nolte hann gå ner i varv. Får nog skämmas lite som inte alls trodde på grabben.Sitt, Fot, Braaa!-Vem har sagt att jag inte kan LIGG??Det var en stolt mopsägare som åkte hem med guldbroschen!

På Klackvägen är det som vanligt igen:Full Fart, Häärligt!!

Jaaa, han fixade det!!

Har gått med mobilen i handen så gott som hela dagen och bara väntat på att få höra hur det har gått i grannlandet. På eftermiddagen kom så äntligen ett sms: Han fixade det!!! Ska väl inte ta åt mig så mycket av Mys-Åkes prestationer, men visst är jag STOLT! Det hela går väl ut på att se vad som hunden har "i sig" från rasen, när det gäller jakt. Får höra mera detaljer ikväll när jag får hämta hem Mattes Guld-Klimp!
Eftersom det saknas en i flocken har Matte varit ganska så rastlös. Så det har inte gått att göra något annat än promenader med Gull-Fia. Tur att det har varit fint väder.Vi har gått backe upp och backe ner.Vi har gått i skogen.Tur att ordningen snart blir återställd.

Läängtar

Matte har förklarat för Lill-Tilda att Mys-Åke blir borta i två dagar. Men hon har svårt att ta det till sig. Hon går här och letar på Gos-Åkes favoritplatser:-VAR är du, ÅKE???

Matte fick ett mms från Mummas matte Karin. TACK!Åke-Hjärtat med moster Mumma!

Imorgon håller vi tummar och tassar för hela Holliveragänget. LYCKA TILL!!!

Tomt!

Nu är det gjort! Mattes Mys-Åke ska sova borta i två nätter. Vara i ett annat land, visa vad han kan OCH Matte är inte med!! Lite stolt är jag över mig själv, ett kort avsked hos Linnea och en puss på kinden(ÅKES). Svalde tårarna och önskade lycka till. Kan avslöja att det är svårt att hitta tangenterna nu för alla envisa tårar.
Tidigare idag var det ju en extra träningskväll för Hund i Hand. Vet ej vad som skulle få oss att klara provet på torsdag. Vi får sikta in oss på en vända till i vår. Det kan ju vara trevligt, hmm.Kasper med sin Matte liftade med oss till Skoga. Visst är de söta!Oops, läskigt med vatten i den annars så roliga tunneln.

Vi kunde ju inte låta bli att hälsa på Birgittas supersöta vovvar, innan vi skulle lämna Snygg-Åke:Borde vara förbjudet att vara så här söt!Hedvig, Hannah och Nelson. ÅhhhhJa, LYCKA TILL!! Ses på onsdag!Gissa vem som låg ensam i Mattes säng? Även han ser ledsen ut!

Låg

Matte har haft en konstig orolig känsla hela dagen. Nu vet jag vad det är som ligger och gnager. Mattes Mys-Åke ska åka bort ett par dagar för att visa framfötterna i Norge. Det är ett jaktanlagsprov som han ska göra. Matte hade gärna följt med men har svårt att ta ledigt från sitt jobb. Nåja, jag vet att Åke-Hjärtat är i tryggt förvar men ändå.... Provet består av tre delar: Fältsök, Släpspår och Vattenapportering. Det ska bli jättespännande att höra hur han fixar det. Misstänker att Matte kommer att vara med Åke-Vännen i tankarna tills på onsdag då jag får hämta hem honom från Birgitta.
Eftersom det är söndag så har vi ju haft hundträff här i Stjärnsund. En "ny" vovva med Matte kom och var med, kul!Storpudeln Jana med sin Matte.Irene med sina två sötnosarJack satt och kollade på hur vi gick och gick och gick.Som vanlig tjattrade Lill-Fia mest hela tiden. Men blir det Kommandon typ PLATS då sköter hon sig.Att "bara" vara kan vara nog så ansträngande.Det blev en trevlig prat-lekstund hemma på kökssoffan efteråt.Jack lutar omkull sig en stund.

Sen var det Åke-Hjärtats tur att få ha Matte för sig själv:Vi gick ner till fårhagen och bara hade buskul.Hej Hopp!KamplekJaa, jag vann!Måste vi gå hem?

Hundväder

Hund i Hand genomfördes i hällande regn. Förväntningarna var lågt ställda på min moatje. Men det har ju hänt förr att Nolte har överraskat. Han fixade LIGG i en minut!!!! Braa! På INKALLNINGEN satt han lugnt kvar, så jag fick jobba för att få honom att lyfta på rumpen!!!   Den som vill kan få en extra träningskväll på måndag. Det står Skoga i min kalender.Nu vill jag åka härifrån!

En som inte alls bryr sig om det är hundväder eller ej är min Snygg-Åke:Är det LIGG så är det. Som vanligt passade vi på att träna några moment.

Lill-Tilda är nog tacksam att Matte lagt lydnadstävlingarna på hyllan när det gäller henne:Näpp, jag stannar här!


Populär figur

En som alltid följer med på våra promenader är en liten.... Ja, Matte vet faktiskt inte vad det är. Men den har flyttat in i Mattes jackficka och där ligger den tyst och stilla. Men om Vilda-Tilda drar igång och skäller gör även den i fickan sin röst hörd. OCH DÅ tystnar Mattes Virr-Tilda!
Även Mattes Go-Åke gillar "Den i fickan". Den dyker upp ibland när vi är ute och tränar, till Bus-Åkes stora förtjusning!Vem är du?

Endast Matte är vaken

Det blev party även denna kväll, födelsedagsfest för Amanda. HURRA HURRA! Innan hann vi med Hund i Hand. Men det vill jag nog helst förtränga. Herr Nolte var hel virrig! PUST! Vi har två träningstillfällen kvar innan provet ska avläggas.SITT och STANNA kvar i bilen klarade den unge herrn iallafall!

Klockan rusade som vanligt för fort. Så nu är det bara att säga:God NattTilda-Gumman har knoppat in.
Som vanligt när Matte ska krypa ner i sin säng, så ser det ut så här(det är treårspresenten som Mys-Åke vägrar överge).


Party på Klacken

Så var det dags för påfyllning i Mattes garderob. Hemmet fylldes ganska snabbt med "tanter" som var nyfikna på höst- och vinterkläder. Mattes små älsklingar tyckte nog att det blev i rörigaste laget, just nu ligger dom "utslagna" och sover tungt.Åke-Hjärtat fanns såklart med och kollade på vad som skulle intagas under kvällen.Lill-Fröken ville förstås kolla på vad som skulle visas under kvällen.

Återigen en lååång dag

Klockan hann bli mycket innan jag kom hem idag. Två överlyckliga vovvar mötte såklart en trött Matte, sedan försvann de.Detta är vad vi åstadkommit, bra jobbat!

Åh, mina goa vovvar vad duktiga ni är!

Matte gjorde en paus i städandet och tog ett träningspass med sina små älsklingar. Det var bra mycket roligare.Som vanligt när det blir träning, så dyker Chilla upp från ingenstans.Även om hon försöker göra sig osynlig så ser vi henne!LINFÖRIGHETSITTSTÄLLANDE (vad ser jag, VAD gör Mattes vänstra hand?? FYY Matte)Inga kontaktproblem här inte.Hmm, VAD gör Mattes högra hand?? FYY Matte!LÄGGANDET  Här kom det en harang(skall) från Snygg-Åke. Matte dök genast på honom!INKALLNINGAPPORTÅhh, vad Matte älskar dig, PUSS, PUSS!!Här kommer en som alltid är på språng!Lill-Tilda går händelserna i förväg, som vanligt. Innan Matte hunnit öppna munnen står hon där i RUTAN!FRITT FÖLJ-Ser du såå duktig jag är?NEEJ, STÄLLANDET blev en plump!INKALLNING, Lill-Fröken rundar Matte för att sedan slå ner rumpan perfekt vid Mattes vänstra sida.LÄGGANDEChilla kan inte förstå varför vovvarna ska gå där fram och tillbaka!APPORTMattes älskade Virr-Tilda!

Inställd hundträff

Pga. besök av Mattes en kompis blev det inget söndagsmöte hundar emellan idag. Söndagen började med bus i sängen. Matte försökte ligga kvar så länge som möjligt men gav till slut upp.Matte hade nog kunnat tänka sig en lugnare start på denna dag, men icke......

Längre fram på dagen blev det dock en stilla söndagspromenad:Som vanligt när Lill-Matte och Lill-Fia är ute och "går", slutar det med att Mattes Lill-Hjärta hamnar under armen på Lill-Matte.Åke-Hjärtat traskar däremot gärna på.

En bra dag

Får Matte önska sig något så vill hon ha flera dagar som denna. För det första så blev det en riktig hemmadag, SKÖÖNT! För det andra så har vovvarna skött sig exemplariskt, BRAA!
Åke-Hjärtat har fått träna på PLATS, LIGG och STÄLLANDE. Inget negativt att säga om det:Mmmm, Mattes Gull-Åke på PLATSLIGGNING!Här är det Hopp Och Lek som gäller!

Tilda-Gumman har fått träna mer på det sociala:Här är Matte, strunta i vem som vi möter! ( vad tycks om rosa bajspåsar)Hopp Och Lek för Lill-Fia!

PLATS

Vädret tillät ingen utomhusträning så det fick bli som det blev.Lill-Fia fick en PLATSLIGGNING här,Snygg-Åke fick en PLATSLIGGNING här.

Myspys

Idag har vi "bara" varit:Tilda-Gumman gillar inte regn och rusk. Då drar hon täcket över huvudet.Mys-Åke tar födelsedagspresenten med sig och kryper upp i sängen.Chilla myser med Lill-Matte.

Åke-Grodslukare

Det har hänt ett par kvällar att Snygg-Åke har burit hem en groda/padda, släppt den på gräsmattan och viftat på svansen. Såklart att de små liven visar tydligt att de inte vill bli flyttade på. Lill-Matte och Stor-Matte försöker med alla medel att få Grabben att släppa taget om grodan/paddan. Men ICKE! Matte vet ju också att de små liven inte är att leka med, men vad hjälper det? Ett par gånger har han fått smaka på giftet som de försvarar sig med men han glömmer det ganska omgående. Lill-Matte granskade de kidnappade små och kunde konstatera att det inte fanns en skråma på dom. Så när de landade på gräsmattan vår stegade de iväg ut i kvällsmörkret.När man inte får ta någon groda så får man väl hålla till godo med en snigel.  Fyy, Åke! Matte och hon till vänster om Snygg-Åke Morrar ilsket!

Hurra, Hurra, Hurra,Hurra!!

Nu har vi en nybliven treåring i huset. Mattes Lill-Kille fyller tre år idag, såklart att det ska firas! För att inte Tilda-Gumman skulle bli grön av avund så hade Matte en liten filur med hem till henne också.Matte hade tänkt ta bort prislapparna och även göra varsitt paket till de små.Helt onödigt tyckte älsklingarna.GRATTIS, Åke-Hjärtat!Klart att även Go-Fia ska känna av firandet.

Mattes spårhundar

Att Lill-Fia är en fena på att spåra det vet ju Matte. Idag blev det ett spår till Mys-Åke också. Jag kan ju lugnt säga att även Mattes Lill-Kille kunde det där med spår! Det var en fröjd att se hur han satte iväg i Mattes fotspår.Lill-Fia tar snabbt upp spåret,sedan bar det iväg över stock och sten! BRAAA!!Det tog inte många sekunder för Mattes Lill-Kille innan det bar iväg,här går det undan vill jag lova! DUUUKTIG!!

Psykiskt o fysiskt-trötta hundar

Det råder ett lugn över Klackvägen 13 just nu. Vilda-Tilda har varit på hundträff här i Stjärnsund och där gick hon i spinn, så nu är både Matte och hon trötta i huvudet. Snygg-Åke har fått sig en cykeltur så han är golvad och Matte är stel i benen.Hundträffen började med varsin godis till polarna.Det blev bara tre vovvar men det räckte för Lill-Fia.Vi tränade på INKALLNINGAR, alla tre vovvarna fixade det utan problem. Här är det Junior och Irenes tur.Irene och hennes sötnos hängde med hem på en fika.Medan Mattarna fikade busade dom små.


När Irene och Junior vände hemåt, tog Matte Snygg-Åke med sig på en cykeltur.Denna gången hände det inget dramatiskt.Ett skönt slut på helgen.

Passa på träning

Idag har det varit Hund i Hand igen. Såklart att Matte packade med sig sina älsklingar också, det är ju bra att få träna på så många olika planer som möjligt. Vad ska man skriva om unge herr Nolte? Visst han gjorde det mesta som jag sa MEN att ligga i mer än fem sekunder GÅR INTE! Den 30 sep. är det dags för prov, äsch vad gör det om vi inte klarar det. (Jag vet att jag kommer att bli skogstokig om vi inte fixar det, men det vill jag inte riktigt erkänna).JaaSer herr Nolte en fågel tappar han all tänkbar kontakt.Måste ju berömma grabben också, UPPBINDNINGEN klarar han galant, BRAAA!

Ett stort tack till Gunnel som körde igenom så gott som hela klass 1 med Snygg-Åke och mej. Som vanligt kunde ju inte Matte sköta sig så det blev ett par dubbel kommandon, ett enda skall gav Mys-Åke ifrån sig så det var inte mycket att bråka om. Tack Gunnel!Tandvisningen var inga problem, Åke-Hjärtat lyfte inte på rumpan.Lill-Fia fick prova på tunneln och gå på plankan. Hon är i sitt esse när hon kommer till Skoga.

Innomhusträning

Vart tog den här dagen vägen? Åja, träningen hinns med ändå.Lovträning, Tilda-Gumman finns med i bakgrundenSitt i stereoLIGG

Vaccinationsdags

Det var tid för påfyllning av vaccination mot kennelhostan för Tilda-Gumman och då fick även Snygg-Åke en dos.Matte vill inte att Åke-Hjärtat ska dra på sig någon hosta.Tilda-Fröken får sin dos av vår Marianne.

Nu är vi ute och cyklar igen!

Matte har gått och sneglat på cykeln ganska länge och idag gjorde vi slag i saken. Det slutade ju med en krasch sist. Men Matte kortade ner snöret på springen och så bar det iväg. Snygg-Åke kom säkert ihåg hur det gick sist, ty han travade fint nedanför Matte tills vi kom dit där vi slutade sist. Där kröp han snabbt ur selen och gjorde ett snyggt STÄLLANDE. Vi fortsatte en bit till innan vi vände hemmåt.Lill-Matte stod i köksfönstret och såg när vi drog iväg.

Efter cykelturen blev det träning på hemmaplan.Åke-Hjärtat kollar genom fönstret när Vilda-Tilda tränar.PLATSLIGGNINGSom vi har kämpat med detta STÄLLANDE.APPORT.

Sedan var det Lille-Brors tur:PLATSLIGGNINGSTÄLLANDEMatte tycker att det får bli godkänt även om det ser snett ut!

Efterarbete

På eftermiddagspromenaden blev det som vanligt:När Åke-Vännen ger sig iväg längs "Fästingvägen",passar Lill-Fröken på att hoppa in i bilen. Hon har ju inte samma springbehov som Spring-Åke.Som vanligt blev det ett besök i duschen för Åke-Pojken när vi kom hem. Nu får vi vänta tills pälsen har torkat, med att kamma bort resten.Tilda-Gumman kan inte förstå varför Lille-Bror ska ta halva skogen med sig hem.

Olika ansvarsområden

Ikväll blir det fest på Klackvägen. Mattarna gnor på som bara den. Tur att även vovvarna känner ansvar för att allt ska bli klart i tid.Go-Åke har kökstjänst (ja, ja, men det är bara en liten bit paprika)Tilda-Gumman gillar när det brummar och låter så hon hjälper Matte att jaga dammråttorna!

Tildas höjdardag

Om Matte och Snygg-Åke hade höjdardag igår, så var det väl inte mer än rätt att Tilda-Hjärtat fick sin dag i dag. Det började med att Matte tänkte högt "Åh vad kul, Irene och hennes sötnosar kommer på hundträffen". Det räckte för att Vilda-Tilda skulle gå i spinn. Hon tyckte att vi skulle bege oss ner till träffpunkten: fotbollsplanen GENAST!Med långa kliv bar det ivägPå håll såg vi anledningen till våra långa kliv. Nu var inte Jack med men inga sura miner för det. Kanske han kommer med nästa gång.Vi är såå duktiga!Puss på dig!Ta mig om du kan!Lite gramse för att han inte fick vara med.

Räkna med Snygg-Åke!

Nyss hemkommna från Högbo Bruk med ytterligare en rosett med hem. Matte hade väl inte så stora förväntningar på denna dag MEN MEN Linnea och Snygg-Åke gjorde dagen till en höjdardag TACK!! Det visade sig att det fanns två championvovvar med, en av dessa vann men Mattes Gull-Åke knep andra platsen!!! Behöver jag säga något mer?!
Lill-Fia och Lill-Matte tror jag nog har haft en myslördag.När Matte och Snygg-Åke åkte imorse så kröp resten ner under täcket.Nu drar det ihop sig-Perhaps too many doughnuts. (hm, FEL FEL Snygg-Åke har inte ätit NÅGON munk)Titta noga nu!Matte håller andan
Så här blev placeringenTur att Filip var med och öppnade en av vinsterna, för här var Matte tårögd och handligsförlamad.Filip går i mosters fotspår, här är han med Åke-Vännen i ringenSåå fiina!Snygga pojkar!Giggo och Diva var bara med och hejade denna gång.Snyggingen slickar köttbullsrester ur mungiporna.Äntligen kommer min Matte hem!Ännu en rosett till samlingen!

Nää, nu går skam på torra land!

Matte har plockat fram attiraljerna till utställningen imorgon, hon litar inte riktigt på sitt minne i tidig morgonstund. Vem tar då "buren" i besittning och dessutom fräser i till ägaren till buren?! Jo, Mattes Lill-Fia. Hon är inte lite fräck hon fnyser Åke-Hjärtat.Närmare utställning än så här kommer nog inte Gull-Fia.

Full fart på planeringen!

Lite körigt kan det bli ibland, då får vovvarna hänga på när Matte planerar utelektionerna för de små arbetskollegerna.Här är vi på jakt efter en lämplig tall. Såklart att vi nosade upp en stor fin fura.T om. Lill-Fia fick rejält med fart på sina ben.

Ibland blir det så här

Tyvärr mina vovvar, idag är det Mattes dag!Det som har hänt idag är helt vanliga promenader.

RSS 2.0