Nää, Tråk-Matte

När Matte äntligen kom hem tog hon fram dammsugaren!-Fyy, vad tråkig du är!!!-Nåja, vi får väl roa oss själva då!

Tilda+Åke=Sant

Nu är glädjen tillbaka hos Tilda-Hjärtat. Vovvarna har varit som "ler och långhalm" hela dagen. Nu på kvällskvisten såg det ut så här:Puss, min prins!

Det ska vi fira!

Matte behöver väl inte skriva något om att glädjen står högt i tak här på Klackvägen!Detta är beviset på att Snygg-Åke ÄR snygg!!!!Det firades med leverpastej!!

Längtar efter vår STORA lille-bror!

Ja, dagens domare på Gotland tyckte att min Snygg-Åke var för stor! Tänker inte orda mer om det........
Här i Stjärnsund börjar det bli olidligt. Det är svårt att trösta Lill-Fröken när Matte också går och trånar. Vi räknar timmarna tills vi får hem Gull-Åke!Vill ingenting!Nää, vill inte!Tur att mormor kom förbi och lättade upp stämningen.

ÄNTLIGEN!!

Som Matte har väntat. Men idag kom det: Snygg-Åkes första cert!!! Behöver väl inte skriva hur himla stolt jag är?! Men nu skrev jag iallafall. Dessutom blev Snyggingen tvåa i BÄSTA HANKLASSEN! Matte funderar på hur vi ska fira detta när vi får hem Snygg-Åke.Vi håller tummarna även för morgondagens utställning.
En som inte alls är glad är Stora-Syster:-ÅÅÅke, KOM HEM!!!Det gör riktigt ont i hjärtat att se Lill-Fia så nere.Vi gjorde oss en sväng upp till Inga-Britt.Där hittade Lill-Fröken kattleksaker och blev genast lite gladare,favorit nallen letades också fram.

Klump i bröstet

Så fort Matte fick upp ögonen i morse kände hon en klump i bröstet och en olust känsla. Ja, just det, det är ju idag Snygg-Åke ska följa med Linnea till Gotland! Matte vet att Åke-Hjärtat blir väl omhändertagen, men ändå........Linnea och Åke-Vännen försvann in duschen, sen fick han låna tjejernas badrock.Matte vet att detta blir ett stiligt ekipage!LYCKA TILL PÅ GOTLAND!!!

När Lill-Fia och Matte kom hem hade vi besök av herr Nolte med Matte:Lill-Nick försöker få Lill-Tilda på lekhumör.Matte föreslog en promenad istället,det uppskattades av båda vovvarna!

Pust

Denna vecka har vi inte legat på latsidan minsann! Vad gör man inte för att Snygg-Åke ska få tillbaka sin midja och Tilda-Rultan ska gå ner till sin normala storlek. Eftersom Åke-Hjärtat ska på utställning till Gotland över helgen fick det bli hårdkörning. Tror inte på det där om en egen klass för tungviktare. Nu får vi hoppas på att domaren gillar stabila grabbar.Vi började med cykling,fritt "spring" ochavslutade med vattenapportering.Lill-Fia och Matte tog en mera stillsam promenad.Men bitvis gick det undan.Lingonen var inte lika goda som smultronen.

Hjärngympa

Nu har vi jobbat fysiskt i flera dagar, nu var det dags för lite hjärngympa:Som vanligt blev det även Hopp ochLek.Lovträningar och INKALLNINGAR. Tänk att det går såå bra på våra träningar.Mera Lek som avslutning!

Matte vill få Lill-Tilda att LEKA, LEKA,LEKA........Matte tycker att det går framåt, menibland känns det som vi är tillbaka på ruta ett.FJÄRRDIRIGERING: LIGGSITT!

Vi jobbar på

Vid frukosten sa Husse: Men nu tror jag att "Lill-Gubben" (Snygg-Åke) har blivit bred över ryggen. En blick på Matte över kaffekoppen fick honom att tillägga: Men bara LITE.
Så fort Matte kom hem från jobbet bar det iväg på en cykeltur igen:Ibland blir det lite för mycket uppför, då måste Matte gå.Spring-Åke springer och Matte trampar på.Här går det undan!Nu vänder vi nos och näsa hemmåt.

Matte misstänker att även Lill-Fia har gått upp en storlek under sommaren, så hon slipper inte undan:Fast visst försöker hon!Men om Matte ropar HIT så sitter Lill-Fia som klistrad!Visst får även Vilda-Tilda fart på sina korta ben.Ett rådjur smyger en bit framför oss, så för att vara på säkra sidan kommer kopplet fram. Såklart att Lill-Fia känner doften!

Hemma har Husse kaffe på gång ute på altanen:Lite trångt i soffan, men det löste sig bra.Span-Åke vill gärna ha koll, ifall något spännande skulle dyka upp.

Blött

Idag gick det inte att undvika att bli blöt:Detta väder gillas inte av Tilda-Hjärtat!Bad-Åke älskar att bli blöt!

På tu man hand

Spring-Åke och Matte började med en cykeltur:Detta var nog välbehövligt för både Matte och Hund.Matte tyckte att Springaren även skulle få löpa fritt.Vi har MYCKET att ta igen efter denna seg sommar!Vi passade på att träna några inkallningar också!

Lill-Tilda och Matte tog det lite lugnare:Vi gjorde vändan utmed Grycken.Över stock och sten.Sen hade Lill-Tilda inget emot att ta bilen ner till kiosken.Så klart att hon måste hålla koll på vägen!

Nu ska här bli andra bullar!

Tyvärr så har mitt internet havererat, men tack vare skickliga grannar är jag med igen! Tack Juha!!!
Det har väl inte hänt så mycket dom här datorlösadagarna. Vi var iväg till Fagersta i torsdags Åke-Vännen och Matte. Jag kan väl medge att jag var lite för optimistisk, 152,5 p. Hade hoppats på 160! Men nu ska vi inte gråta över spilld mjölk. 18/9 och 9/10 gör vi nya försök.Matte fick glädjas åt Karin och Mumma i torsdags. De tog sitt lp2! GRATTIS!!!!!LINFÖRIGHET. Tyvärr åkte nosen ner ibland=7,5p.Alltid lika kul att träffas!Tilda-Hjärtat går och väntar på att hon ska få lite uppmärksamhet!

Nästa helg ska Snygg-Åke till Gotland på utställning. Efter ett trimmningsbesök hos Birgitta fick Matte KALLA FÖTTER, finns det någon grupp för TUNGVIKTARE?!. Jag försökte leta på Go-Åkes midja men..... Dessutom visade vågen att nu får det bli hårdkörning under veckan. 26 kg...ok Linnea 26,8.Nu får vi allt dra ner lite på matransonerna!Lill-Fröken är nog tacksam att få smaska i sig som vanligt!

"Godisaktivitet"

Matte har fått fram sin fot idag!! Men lite svårigheter har hon nog. Påminner om en ankas vaggande gång. MEN IMORGON ÄR DET SÄKERT BÄTTRE. Vi (Åke-Pojken o Matte) ska ju till Fagersta på torsdag och tävla och Matte vill ju inte skämma ut Åke-Hjärtat. Så Matte får nog se till att träna upp tårna, medan hon "roar" sig med det så roar vovvarna sig på egen hand:Tärningen är kastad!Det finns mera kvar!Go-Åke jobbar på!-Jag vet att det finns godis kvar!

Konstvandring

Ja, idag tog Matte med sig sina vovvar och gick på konstvandring:Snygg-Åke tyckte att det var konstigt!Lite läskigt också!Här skrider Stora-Syster fram....hon talar tydligt om att "Dom" ska hålla låg profil!!!!Smyg-Åke håller sig bakom sin tuffa syrra,men till slut struntar han i "varelserna" och lägger allt bakom sig.Vilda-Tild däremot måste bara kolla upp "Dom Där".Lek-Åke struntar i alla konstigheter och tycker att vi ska leka istället!Två jättetörstiga vovvar fick Matte med sig hem.

Trevligt sällskap

Att stryka är väl inte det roligaste tycker Matte. Men med lite sällskap så kan det vara riktigt trevligt.-Vi håller Matte sällskap!

Tjo, vad det var livat på Klacken i lördags.......

Mattes glädjespridare:-Ska vi leka? undrar Lek-Åke-Ok, då kör vi!-Ta mig om du kan!Fullt ös på Klackvägen!Bus-Åke har högsta växeln i.Vilda-Tilda kavar på så gott hon kan!

Fredagströtta

Spelar ingen roll att det bara blev två arbetsdagar, är det fredag så är det!Åke-Vännen intar ryggläge,Lill-Fröken ser till att ligga mjukt!

Åh, vad roligt!

Åh, vad roligt vi har haft. Tror nog att det inte bara är mina älsklingar som gör att Matte känner sig så glad. En bidragande orsak är nog att en av Vilda-Tildas killar har piggnat på sig. Kram till Jack och även Junior förstås!Full fart i gröngräset!Tok-Tilda kampar numera som en vovve ska göra!Härligt, Gull-Fia!-Hallå, JAG då?!Kom igen då!!Mattes Bus-Vovvar!


Trist

Skulle egentligen vara på G för att åka och tävla i Avesta. MEN nu blev det inte så:Vi får satsa allt nästa torsdag!Hoppas på SPÅRTRÄNING för Lill-Fia nästa vecka!

Vi har inte glömt "vår" lilla kattfröken

Vi tog Herrgårdsvändan idag, då kom "vår" lilla Chilla och hälsade på oss:Hon har koll på vem som stryker runt knuten!Puss, puss!Åke-Vännen tyckte att vi skulle hälsa på inne på herrgården.

Städdag

Ibland bara måste Matte:-Roligare kan man ju ha!

Tur med vädret

Vilken tur att att vi hann ut och busa innan "busvädret" började!Alltid lika roligt!-Japp, jag kan också!

Tur med vädret

Vilken tur att att vi hann ut och busa innan "busvädret" började!Alltid lika roligt!-Japp, jag kan också!

Tidig morgon på Klacken

Sådan Matte sådana hundar. Ingen av vovvarna förstod riktigt varför Matte masade sig upp vid gryningen för att sedan komma hem med något som Matte säger Gryckens läckerheter. Efter en kort morgonvända och intagen frukost blev det:kökssoffan för Mys-Åke ochLill-Fia är inne på samma linje.


Välkomstkommitte

Spelar ingen roll hur länge man är borta, som hundägare blir man alltid varmt mottagen:Matte har varit och lagt i kräftburar så då paketerade hon foten i en kasse. Konstigt tyckte Tilda-Vännen.Bus-Åke vill gärna hälsa välkommen med en sko i beredskap.

Påhittiga vovvar!

Matte tror nog att Smart-Åke hade planerat detta:Glädjetjut vid Fästingvägen!I ett obevakat ögonblick tog Lill-Fia chansen, Matte har alltid godis kvar i bilen.-Visst måste jag få bada nu?!Tilda-Hjärtat tar längsta benet före. "Nu måste vi väl åka hem med Lort-Åke?!-Jaa, det blev bad!!!DUKTIG KILLE!!!Fröken Försiktig.Längre än så här tänker jag inte gå.Eftermiddagen avslutades med glass.

Hemlis

Idag har Matte har gått och ruvat på en överraskning till Lill-Fia:Det blev bestämt igår redan att Junior och hans snälla Matte skulle komma och hälsa på idag. Tusen tack för hallonen!Medan Syster Yster tog hand om sitt herr besök, fick Åke-Gräddnos gosaker!

Trädgårdsarbete

Det blev väldig aktivitet här frampå kvällskvisten. Husse klippte gräs och Matte pysslade med blommorna.Två som gärna hade varit med runt gräsklipparen.-Jag KAN hjälpa Husse!Åke-Hjärtat trodde att Matte skulle vattna honom!

Stilla måndag

Idag blev det inte mycket mer än detta:Hur kul är detta på en skala 1 - 5???

RSS 2.0