Gott Nytt År!

Som vanligt är Matte en tidsoptimist. Bjuder hem folk och sen tar hon vovvarna och drar ut i skogen ett par timmar. Tanken var förstås att voffarna skulle få springa bort lite energi innan  dessa förb....... smällare börjar vina i luften! Solen sken så skönt och ett par grader kallt så vi blev kvar ute liite för länge. Nåja folket kan vänta.En trött Gull-Fia!En trött Go-Åke!

Dagens absoluta höjdpunkt!

När Matte går mot ytterdörren kommer det två svansviftande figurer:-Yes, vi ska till Fästingvägen!!!Idag fick vi Husse med också så nu får Spring-Åke göra många vändor för att hålla ihop flocken sin.Lite slirigt är det.Två blås i pipan = två glada voffar!!

Kurväder

Idag har vi setat och kurat i soffan:Mys-Åke (släpper INTE sin bebis)Go-Tilda

På eftermiddagen fick vi besök av herr Nolte med Matte:Herrn är lite avvaktande, säkrast att vara nära Matte.Men glad och pigg som vanligt!

Gossarna från Långshyttan på besök

Matte gick ut hårt  redan imorse. Med morgonrocken fortfarande på dök hon ner i "stryka tvätt korgen":Som vanlig gör vi allt tillsammans!(kan bli lite trångt ibland)

Sedan blev det en sväng till Fästingvägen igen. Matte ville att Spring-Åke skulle få göra av med lite energi innan Tilda-Frökens killkompisar skulle komma.Det blev en ny bekantskap: en riktig charmör vid namn CASPER.En som ligger Vilda-Tilda varmt om hjärtat är Irene.Lill-Fia sköter sig bra och välkomnar grabbarna.Tilda-Gumman och  Junior-Pojken är ett stiligt par.Charmör-Casper gjorde oss sällskap vid fikat.

Matte kommer tydligt ihåg hur rädd Lill-Junior blev i sommras när Galopp-Åke kom runt knuten:Så helt fräckt förpassades Gos-Åke till sovrummet!

Kanske inte dagens klokaste beslut-men roligt hade vi!

Matte satt och hängde över datorn, vovvarna snusade och sov. Då upptäckte Matte att solen sken från en klarblå himmel och termometern visade 5 grader varmt. MEEN, det här går inte!! Ut med voffarna i bilen pipan runt halsen och ut med piggen på kryckan. Vi styrde mot en för säsongen fästingfriväg:Hopp-Åke tjöt av glädje,Lilla Fröken-Försiktig gjorde en vända tillbaka till bilen. För halt, tyckte nog hon.Dessutom kände hon nog ansvar för sin haltande Matte.Även Åke-Hjärtat höll koll på Matte sin.Här börjar Matte inse sin begränsning.Men Skogs-Åke passade på att bli av med lite av allt "spring i benen" som lagrats.Men nu var Mattes energi slut, så det var bara att vända och ta bilen hem!


Åhhhhh

Nu gäller det på ska jag säga. Matte var ut och tömde postlådan, det var precis vad hon mäktade med.Matte vill så mycket, men tyvärr mina älsklingar.......

Julefrid

Fyra grader varmt, blåsigt och isigt. Bäst att hålla sig inne och roa sig med julklapparna!Mys-Åke släpper inte sitt gosedjur!Även Lill-Fia bär omkring med julklappen.

Jul

Igår kväll kläddes granen så fint:Nja, Matte tyckte att granen lutade liite! Grabbarna pustar!NU, får det duga!Lill-Tilda gillade dekorationen!MEEN Bus-Tilda, man kan inte äta allt!

Så kom då äntligen julafton och det var dags att få sina julklappar:Åke-Hjärtat drog ut på öppnandet,medan Vilda-Tilda ville få det överstökat!Som vanligt blir Chilla-Fia, väldigt försiktig!

Här fejar vi på

Här på Klackvägen 12 är det full fart på skurborsten och tandborsten:Matte har lagt ifrån sig skurborsten och tagit fram tandborsten istället. Intressant tycker Åke-Pojken!Det går riktigt bra.Hm, bra att hon kan det där med att visa tänderna!Ja, nu lägger vi bort tandborsten för idag! Snäll-Åke skickar sympatiblickar till syrran!

Det gick inte

Matte gömde julklapparna på ett bra ställe trodde hon:Men, nej. Får allt hitta på ett bättre ställe, eftersom Matte har två som älskar att "öppna"paket!

Tandläkar/Tomtebesök

6.30 åkte två trötta mot Falu djursjukhus. Åke-Vännen var nog nöjd att få vara på hemmaplan med Husse.
Medan vi väntade på vår tur blev Matte nyfiken på Lill-Fias trivselvikt:
7,5 kg stannade den på. Nåja, om Matte inte helt är ute i det "blå", så är det väl "bara" ca ett kilo för mycket Go-Tilda.Efter att ha fått en lugnande injektion slocknade hon i Mattes knä.

Medan Matte väntade på att Tilda-Hjärtat skulle bli klar passade hon på att göra ett tomtebesök.

Efter tre timmar är Lill-Fia klar för hämtning. Matte får gå in till en något vinglig lite vovva, med en stor glugg i underkäken,ytterligare två tänder bortplockade. Mmm, nu är det TANDBORSTNING som gäller!! Med Lill-Gumman under ena armen och en kasse med diverse Dental produkter i den andra näven haltar vi oss ut i bilen.
Innan Matte hann hänga av sig kappan, hade Bus-Tilda nosat upp kassen från tomten:-STOPP DÄR, det där är Lill-Chillas julklapp!!Åke-Pojken får allt glömma bort detta och vänta tills Dopparedagen!Nu gick det inte längre!

Matte stod inte ut med att se Snö-Åkes trånande blickar ut till den lockande snön. Så "Hon satte foten i en kasse":Spring-Åke tyckte att det var BUSKUL!!!Oops, Matte har inte riktigt koll på läget!Lill-Hjärtat tycker att det är dags att gå in med Matte!

Husse är tapper

Matte måste ge Husse en eloge:fyra hundpromenader/dag. Att "bara" gå är inte riktigt hans grej. MEN eftersom Matte fortfarande går som en skadeskjuten skata så tar han våra fyrbenta familjemedlemmar och traskar iväg. Till saken hör också att det har blivit tre rejäla "halkvurpor".-Gå försiktigt!!!!Det gick ju bra!Åke-Hjärtat och Matte har börjat med julbestyren.I väntan på att Matte blir som vanligt igen.

Dagens projekt

Nu har Matte tröttnat på att sitta still. Dagens kraftansträngning blev att bädda rent:Himla tur att Matte har två hjälpredor! (leksak o handske var vad Smyg-Åke sov med i natt)Allt blir så mycket roligare med lite sällskap!

Lugnt!

Ja, här händer det inte mycket.Att se Matte sitta framför TVn är ingen vanlig syn, men nu händer det, och Husse förevigar det.

NEEJ!!!

Nej,nej NEEJ!! Matte upptäckte att Tilda-Hjärtat har en lös tand! Det var ju ungefär ett år sedan vi var till Falun och fick dra tänder på grund av TANDLOSSNING!! Sedan har hon ätit specialfoder, särskilda tuggben, Plaque Off och munsköli. Men det har tydligen inte hjälpt. Fick en tid för MUNSANERING och tandurdragning på onsdag.Ett dämpat gäng på Klackvägen 13!

Inte mycket till Matte

Hur ska voffarna förstå varför Matte är såå TRÅKIG:??????
Lill-Fia fuskar, ser Matte. Man ska sitta tills Husse säger till!!Hoppas på en bättre dag imorgon!

Känns väl så där......

Hade tänkt gjort en långpromenad innan jag åter sitter med ena foten i ett gipspaket. MEN vem vill gå ut i spöregn och halka omkring? Inte vi:Nej, det blev te och macka istället.


Kan tänka mig att det tar någon dag innan vi syns. "Ha det"!

Ordningen är återställd

Känns bra att flocken är samlad, alla är glada och nöjda. Glädjen kom i och med att Snygg-Åke klev innanför dörren igår kväll:Vad gjorde det att det hann bli kväll innan Åke-Vännen var på plats?!Det fanns en hel del att ta igen!Sängen fick vänta.

Om det var fint vinterväder igår så var det surväder idag:
Men för den skull var det inga sura hundar!Fast Matte föredrar nog gårdagens väder!!

Men, Lill-Fia!

Matte och Husse har försökt hela dagen för att få Tilda-Hjärtat glad. Men nej.......  Hon längtar bara efter bror sin. Ja, hon är inte ensam om det, Matte och Husse börjar också tycka att det är tomt. Matte har bara skickat ett par sms till Birgitta. Vår Snygging blev oplacerad, men fick ett EXELENT, Matte är nöjd med det. Vackra Jolene blev nordisk juniorvinnare, HEJA HOLLIVERA!!!!En promenad i det vackra vintervädret, brukar pigga upp,men nej.Husse försöker med gräddskålen,men NEJ!


Tomt

Här på Klackvägen är det tomt! Matte lämnade Snygg-Åke hos Birgitta på förmiddagen. Det blir alltid väldigt korta överlämnanden. Det skulle ju kunna hända att Matte tappar fattningen och drar med Snyggingen!! Neej då, men jag skulle ljuga om det inte känns i hjärteroten när Åke-Hjärtat tittar på Matte med sina kloka fina ögon samtidigt som Matte lämnar över kopplet till Birgitta. NEJ, skärpning nu! Vi har redan börjat hålla tummarna inför morgondagen.Javisst känner Åke-Vännen Mattes "vibbar"Matte köpte med ett tröstben till Gull-Fia. Även hon sympatiserar med Matte.


Fin puts

Idag blev det fin puts på Snygg-Åke inför helgens utställninig i kungliga huvudstaden.KAN man bli finare????Vackra Jolene ska också med på utställning(det är sex Hollivera snyggingar som intar Stockholm imorgon).Matte kunde INTE låta bli dessa sköningar!!!Något mer som Matte inte kunde hoppa över, LITE fredagsgott. (Snygg-Åke måste ju tänka på figuren)

Vårt rum

Eftersom barnen flugit ur hemmet så har det ju blivit tomma rum här hemma. Matte har planer för hur vi ska fylla rummen, det kommer inte att bli några problem alls. Mattes och vovvarnas är nästan klart:Åke-Vännen kollar på sina fina pokaler! (en är faktiskt Vilda-Tildas)Lill-Hjärtat struntar i sin pokal, fårskinnet är betydligt mysigare!

Dagarna rullar på

Matte börjar nerräkningen inför nästa fot-operation. Inget som jag ser fram emot, men det måste ju göras. Onsdagen den 14 dec. är jag inte att räkna med. Men det är ju några dagar kvar innan dess, t ex så ska Snygg-Åke till Stockholm i helgen för att visa upp sig. Matte blir kvar hemma i Dalom med Lill-Fröken, så det blir Birgitta och Linnea som får rå om Snygg-Åke. Japp, nu är vi där igen. Matte vet ju att Åke-Hjärtat blir så väl omhändertagen MEN det blir en natt utan GO-Åke..........Matte har samlat på sig ett förråd till skolans pysseldag. Kul, tyckte Bus-Åke!Tilda-Vännen har koll på blodpuddingsgodiset som torkas i ugnen.Chilla-Tösen i sin favorit gömma.

Granne med skogen

Om det var stadsbesök igår så blev det skogsbesök idag:Inte ett övergångsställe så långt ögat når!Och inga konstiga dofter!Lill-Fia strosar sakta fram, medan Spring-Åke gör en sväng in i täta granskogen!

Stadsbesök

Matte hade en lista på vad som måste göras inne i Hedemora: hämta tyget till kökssoffan, lämna mattor till tvätt, apoteksbesök, köpa julklapp till damträffen, tuggben till Lill-Tilda mm. mm...... Lill-Fröken gjorde sig ingen brådska,MEN, Skrutt-Fiia!!!Ska bara........Ok då!!Åke-Grabben visade att han var  världsvan och traskade på.Hm, vilka små julbockar dom har här!Oops, VEM öppnade dörrarna?!Här luktade det skog, mitt i stan??

Rival?

Matte gick på julmarknad och kom hem med en julbock, vovvarna blev lite skeptiska:Åke-Grabben konstaterade snabbt att det var lugnt. Lill-Tjejen ville kolla ordentligt!

Näpp!

142,5p och en andra placering var vad vi kom hem med. Klart att lite jobbigt känns det, hade verkligen hoppats på ett Lp1 innan årets slut. MEN om Matte tänker framåt så är hon nöjd med dagen. Det fanns en oro angående HOPP ÖVER HINDER-har man en gång slagit i så kan rädslan finnas kvar. Idag bokstavligen flög Åke-Hjärtat över och gav oss 9,5p. Så den rädslan är borta! APPORTERINGEN gav 10p ingen kommentar om att "föraren" för in apportbocken! Det som sänkte oss idag var STÄLLANDET. När Matte kommenderat STÅ, smög Smyg-Åke efter, hmmm. LINFÖRIGHETEN måste vi ta tag i till våren. Nu lägger vi undan alla tävlingskommandon och försöker att "bara vara".Vi väntar på att alla ekipagen ska inta sina platser till PLATSLIGGNINGEN.Steget efter på LINFÖRIGHETEN.Karin och Mumma var med och höll tummar och tassar, TACK!!Två ur publiken.Älskade Åke, vi tar vårt Lp1 till våren!!Det blev kallt i bilen så Lill-Fia fick också komma in på Björnidet!Det här var ett toppenställe tyckte Tilda-Fröken, varm gräsmatta i december månad!

Håll tummarna!!!

Ja, ja, det går som det går imorgon. Sitter här och försöker avdramatisera morgondagen. Pratade med Mummas Matte här i veckan, "Det går som det går" sa hon lugnande. Så sant, så sant! Matte vet ju att vi kan. Det vore onekligen kul att få börja nästa säsong med tvåans moment. MEN som sagt: Det går som det går!! Snälla håll tummar och tassar!!Om inte annat så ska herr Domare få se en Snygging imorgon!!Så klart att även Lill-Tilda ska vara fin imorgon!

Ute i blåsväder

Ja, vi fick ju tillfälle att träna på gröna gräsmattor en sista gång innan vi drar iväg till Smedjebacken på lördag. Matte vet inte riktigt om hon ska vara nöjd med dagens träning. Tilda-Gumman fick börja dels för att hon var såå på G och dels för att trigga Åke-Pojken. Matte känner att när det gäller Lill-Fias träning så är det inte hundra från Matte, hon får vänta in tills Åke-Hjärtat börjar med tvåans moment. För det är ju så att Vilda-Tilda är klar för tvåan.Lill-Snuttan väntar på att Matte ska öppna munnen,Matte var nästan rädd att Lill-Hjärtat skulle blåsa bort!Åke-Grabben var kanonduktig, klarade alla tävlingsmomenten galant, MENenda gången han var tyst var när apportbocken satt i munnen!

RSS 2.0