Hjälpsama vovvar

Mattes vovvar är alltid på tå och vill hjälpa till:Byta lakan "lätt som en plätt".

Det tog sin lilla tid innan vi var klara med bädd projektet. Efter det kände Matte att hon ville UT:Det fick bli Fästingvägen!

Tempot ökar under dagen!

Söndagen började som vanligt:Ingen brådska ut.Vovvarna älskar att ligga och dra sig.

Sedan gick Lill-Fia och Matte en sväng på Grycken. Tack alla ni som plogar upp gångvägarna!Ett speciellt tack från en kortbent terrierfröken!

Efter den promenaden var det dags att åka och träna tillsammans med Karin och Mumma:Inga kontaktproblem där inte!Ooops, Matte var ren när vi åkte hemifrån!APPORT. Braa!Det blev lite tid över till LEK.-Vart tog "Mattarna" vägen?

Äntligen!

Som vi har väntat på att termometern skulle klättra upp mot 0! I morse var det med lätta steg vi gick morgonrundan. Snygg-Åke har väl inte varit så bekymrad för kylan, men Matte och Lill-Fia "huttrat och muttrat" desto mer. Bara därför har vi tillbringat största delen av lördagen ute:Vad gjorde det att det kom en regnskur när vi busade runt ute på Grycken!Snö-Åke får nog aldrig nog av snön.Det var till och med så att Tilda-Fröken gjorde en avstickare men,hon gav snabbt upp. "Attans att man har för korta ben"!

Nu har vi landat i soffan:ZZZZZZZZZZTilda-Hjärtat släpper inte helt kontrollen.

Fredag igen

Oj, vad veckorna går fort. Kan det vara den 13 mars som kommer med jättekliv? Matte intalar sig "Ta det lugnt och lita på Grabben"! Hur som helst är vi som vanligt fredagströtta, men en rejäl vända ute på Grycken har vi klarat av.Men sen blev det TV-soffan tillsammans med Husse.


Hoppfull

På grund av sträng kyla så har det inte funnits så mycket energi över till lydnadsträning. Idag "provade" Åke-Hjärtat på PLATS, LÄGGANDET, STÄLLANDET och massor med lovträning och det gick kanonbra!!!PLATS, Lill-Fia fick agera publik.

FJÄRRDIRIGERING blev det för Lill-Fröken:Braaa!

Sedan blev det eget arbete:Heja på!Populär aktivitet.

Det drar ihop sig!

13 mars närmar sig med stormsteg! Idag fick Matte "kalla fötter" i dubbel bemärkelse när hon hämtade posten:Oj, oj oj!

Besök hos Nick

Det var dags för kloklippning på herr Nolte. Så när Matte kom hem från jobbet drog vi.Lill-Fia känner igen sig och vill in till Nick NU!Matte och hennes Springare gjorde en sväng ut på Dormen.Vilken glädje!Matte önskar att hon hade hälften av Spring-Åkes energi!När vi kom in hittade vi Lill-Fia här.Stackars Nick, han ville ju sååå gärna leka med Lill-Fröken men.....icke.Hit men inte längre!Nicks Matte vill visa att Lill-Grabben kan konster. Snabbt är Tilda-Gumman där. Kan också!Flera som vill visa vad man kan!

Lagom?

Vi svenskar är ju kända för att "vara lagom". Detta stämmer inte på Mattes fyrbenta älsklingar:En av älsklingarna lämnar INTE Matte, trots att det är tillåtet att springa iväg en "lagom" sväng.Den andra älsklingen får Matte hejda från att dra iväg fööör långt bort.

Träningsledig helg

Det blev ingen träning denna helg. -30 på lördag och -23 på söndag, det var på tok för kallt för att packa oss iväg. Söndagmorgon började med mys pys på köksgolvet:"Du och Jag"

Sedan tog Matte fram saxen:-Lugn Birgitta, Matte höll till under tassarna på Guld-Klimpen!Eftersom Lill-Fia saknar tårkanaler klipper Matte rent då och då.

Brrrr

Idag har det inte hänt så mycket mer än de vanliga promenaderna:På med kapporna!

Vackert

Vi har varit på återbesök till vår veterinär med Åke-Hjärtats öron, det var inte helt ok i höger öra så vi får droppa på en vecka till. På hemvägen for vi upp till "Fästingvägen", kallt-mycket snö MEN oj vad vackert!Även Lill-Tida gillade snön!Snö-Åke hamnade som vanligt utanför spåret.Full fart!-Först till bilen!

Mys

Det blev en kort siesta innan kvällsbestyren:Mys-ÅkeGos-Fia

Inte helt lätt

Matte grävde fram några aktivitetsprylar:Mmm,-Men hur?Matte får också problem.Lill-Fia har gjort det förr,-Det finns mera godbitar kvar!JAA!

Pysselkväll

Mattes Springare har jättetorra trampdynor. Har fått tips om att Viacutan ska vara bra för torra trampdynor och även göra pälsen fin på våra vovvar. Nja, Snygg-Åke har fått Viacutan i maten sedan i sommras och trampdynorna känns fortfarande torra. Någon självspricka har det också blivit. Nu har vi utökat med Paw Protect som ska smörjas på tassarna.-Åh, vad skönt!Lill-Fia har inga problem med torra tassar.

Tar saken i egna händer

Det blev en lååång dag idag. Matte har varit på kurs och kom hem långt efter det att solen värmde skönt. -17 grader och becksvart=ingen långpromenad.Mattes Spring-Åke visar tydligt hur TRÅKIGT det är här på Klacken idag!
Tilda-Gumman har inget emot att tillbringa dagen på kökssoffan med Husse istället för att vara ute och frysa.

Till slut gör Bus-Åke slag i saken och bjuder upp Lill-Fia till BUS:Kom i min famn.-Kom igen då, brorsan!-Ger du dig?

Skynda långsamt

Idag hade Matte en riktig fågelhund med sig. Kvitter och fladder största delen av träningstimmen, PUST! När Bus-Åke sansade sig var han förstås jätteduktig. Tänker lägga STÄLLANDET och LÄGGANDET åt sidan ett par dagar och ha fokus på LINFÖRIGHET och HALTER.-Upp med huvudet, MATTE!! Jag ÄR med!

Mattes Lill-Fia har blivit Mattes dåliga samvete. Det blir bara lite sporadiska övningar, typ: LIGG, APPORT och SÖK innomhus. Men Matte vet också att Fröken i fråga inte är på hugget när det snö och kallt på backen så vi väntar till det våras.-Nä, jag stannar helst i bilen.

Karin och Mumma är verkligen kanonduktiga!Mumma undrar vad Matte ska trolla fram ur ryggsäcken, GODIS eller LEKSAK!

Lördagkväll

På förmiddagen var vi som vanligt i Långshyttans ridhus. Matte tycker att vi får vara nöjda med dagens träning. Det moment som "det har gått troll i" är fånigt nog TANDVISNINGEN. Det är inte problem med att man får titta på Snyggingens tänder, utan att få honom att inte bli så glad när någon kommer för att "ta" på honom. Lill-Fia fick sig en promenad i det härliga solskenet. Men det tog visst på krafterna för så här ser det ut nu på Klackvägen:Sover som en stock!Lill-Tilda har "boat" ner sig i favoritfåtöljen.

SNÖ, SNÖ, SNÖ!!!!

Imorse var Matte glad att ha Tilda-Gumman i koppel. Stor risk annars att Lill-Fröken hade kommit bort i snöstormen. Åke-Pojken skrek av glädje när han kom ut på trappen och såg all snö, morgonpromenaden bestod för hans del mest av glädjeskutt. Matte höll låg profil när vi stretade oss fram i mörker och snöstorm. Usch och fy!Eftermiddagens promenad gick något smidigare.Snö-Åke älskar verkligen snö!


"Inomhusväder"

Nää, nu är Matte TRÖTT på detta evinnerliga snöandet! Håller definitivt med Lill-Tilda. Det har bara blivit kiss och bajsvändor idag, det var som att trampa runt i potatismjöl! Träningen blev förlagd till köksgolvet för Bus-Åke och Mattes Gull-Fia fick jobba med näsan i sovrummet:SÖKAlla godisar hittades!Belöningen (godiset) serveras bakom Snyggingen (på Mattes klartecken).PLATS

Problem är till för att lösas

Matte bävar för tiden mellan 1 mars-20 aug. Läste jaktlagen idag och fick "kalla fötter". "Hundar skall hållas under sådan tillsyn att de hindras från att löpa lösa i marker där det finns vilt, under denna period". Inget nytt, men nu när Matte har en "Springer" som bara måste få bli av med allt spring så får vi hitta på något. Medan Grycken är täckt med is får vi tillbringa dagarna där ute sedan måste vi få igång cyklingen igen. Ja, ja vi får lösa det på något sätt. Matte är ju lite bortskämd, Lill-Fia ids inte ta upp jakten på vare sig det ena eller det andra.Idag var Grycken nyplogad och fin till Lill-Fias stora belåtenhet.Nyplogat eller ej. Åke-Hjärtat hamnar allt som oftast bredvid upp-plogad slinga!

Härlig tid

Det är det här som vi har väntat såå efter:Klarblå himmel, solen som värmer och långa härliga promenader på Grycken!Den enda som klagar är Lill-Fia. Hon tycker att det ska plogas bättre!Hem till kaffet!Medan Matte och Husse drack sitt kaffe roade sig vovvarna på egen hand.

Promenad/träning

Matte ska bort ikväll så det är kort om tid. Men promenader med  INKALLNINGAR och HALTER hann vi med:BRAA, Lill-Gumman!DUUUKTIG, Lill-Gubbe!


Klokt beslut

Matte är nöjd med sitt beslut om att Vilda-Tilda har gjort sitt på lydnadsplanen. När vi tränar i ridhus så reagerar hon på samma sätt som om det är blött/kallt i gräset. VÄGRAR I STEN ATT UTFÖRA LÄGGANDE/PLATS!! Däremot FRITT FÖLJ och APPORTERING går bra. Hon får hänga med som sällskapsdam tills vi kommer igång med SPÅR.BRAA!

Bus-Åke var på toppen humör idag allt var bara såå kul. Det resulterade i väldigt många skall och ett och annat busstreck.Mellan allt lek och bus så var Matte nöjd med sin "Springer".Tack Karin och Mumma för en rolig och givande timme!

Mysigt gäng

Tacka vet jag hundfolk. Matte trivs som fisken när hon får ha hundar och "hundfolk" runt sig. Vi är nog ett speciellt släkte. Och "släkten" utökar sig hela tiden. KUL! Idag har vi varit i Långshyttan igen:När Matte tar fram ryggsäcken, vet vovvarna vad som är på gång.Det blev det vanliga för Lill-Tilda, typ: SIDAN, LIGG och SITTNu får det vara bra för idag PUNKTSTÄLLANDET har vilat en vecka.Om Matte inte krånglar till det och byter kommando så fixar vi LÄGGANDET!Lotta med sin nya vovve.Inka stod för dagens bragd.Bosse och Dajm har en kaffepaus.

Delade meningar

En som for runt i "det härliga" snövädret var Mattes Snö-Åke. Han körde ner nosen i snön och plogade sig fram, BUSKUL! Mattes Lill-Fia uppskattade INTE snöstormen som bröt ut precis på Mattes rast, fort, fort, kissa och bajsa sedan IN!Fredagsmys i soffan gillas däremot av ALLA!

Full fart på Klackvägen

När Matte kom hem drog de igång:Matte är tacksam att hon bara har två vovvar!Vilka blickar!

Härlig eftermiddag på Grycken!

Matte skyndade sig hem från jobbet för att hinna njuta av de hårt efterlängtade plusgraderna, att sedan solen värmde skönt "gjorde inget". Först ut blev Lill-Fia:Nästan vårväder.Ute på Grycken träffade vi på Husse med sin isjakt.Trots att hon hade hela Grycken att race på så lämnar inte Lill-Fia Matte.

Sedan blev det Spring-Åkes tur:Det blev en massa HALTER på väg ner mot sjön. Matte tycker att det ser bra ut.Eftersom Gull-Gossen har ignorerat pipan ett par gånger,så blev det pipträning också. Matte hade fickorna fulla med diverse leksaker och smaskigt godis och dessutom blev Matte jätterolig.Mattes "Springare" kan bli hur lång som helst.

Extra ögon önskas!

Matte har en underlig egenskap: hon förvandlas till bokstaven S titt som tätt. Detta händer när hon vill ha koll på vovven nedanför hennes vänstra hand. MÅSTE sluta med det, för det för med sig att vovven ifråga inte behöver söka upp Mattes nuna och hamnar för långt bak vid HALTERNA.Tittut!Åhh, Skärpning Matte!

Bus-Åke får till riktigt tjusiga och idag även tysta LIGG:BRAA!

När Lill-Tilda och Matte går sina promenader behövs ingen pipa:när Matte kliver ur kliver Lill-Fröken i.

RSS 2.0