Ledig eftermiddag

Nu sitter det tre nöjda individer på Klackvägen. Det har varit besök till Fästingvägen, Grycken och som grädde på moset bjöd Husse på mjukglass!Som vanligt trippar Tilda-Hjärtat så fint på sidan,medan Hopp-Åke tar ut svängarna rejält!Vi bestämde oss för att gå tillbaka,Lort-åke skulle bara göra en sista sväng.Lill-Fröken tar avstånd från bror sin.För att få bort det värsta blev det VATTENAPPORTERING för Bad-Åke!Lill-Fröken ville inte bada, det blev en tur ut mot båtbryggan istället.Vid kiosken blev det mjukglass!Det smakade mera!

Matte lurar ni inte!

En dag som bara rusade på. Ja, ibland hinner man inte med riktigt. MEN Matte vet att vovvarna har haft besök av Miltons Husse, Matte, och två modell yngre "Redlundare", medan Matte knegade på i kiosken. Så jag vet att det inte har varit såå synd om älsklingarna. Promenad och "mys-bus har det varit här på Klackvägen. Men när Matte äntligen kom hem så:Guud vad tråkig du är, tänker du sätta dig och läsa när du äntligen kommer hem?!-Lägg genast undan boken!!

Matte älskar överraskningar!

Fick ett telefonsamtal från Birgitta på eftermiddagen. "Linnea och jag tänkte åka till Stjärnsund och äta hamburgare".  I detta skick som Matte befinner sig i kom tårarna förstås. Det blev inte bara ett kioskbesök utan även VATTENAPPORTERING, jag kan lova att även Åke-Hjärtat blev överlycklig!Tack snälla Birgitta och Linnea för dagens absoluta höjdpunkt!!STANNA,HÄMTASim-Åke ger ifrån sig glädjetjut som säkert hördes till grannbyn!Två blås i pipan och Åke-Hjärtat kastar om med sikte på Matte.-Jag kommer, Matte!Mattes glädjetjut hördes också säkert till grannbyn.


Herr Nolte på snabbvisit

Det var dags för pedikyr för herr Nolte:Att klippa klor på Nicke pojken är inga problem.Vi lånar ut vår Matte en liten stund.

NÄÄÄÄ!

Fick brev från ortopeden idag. Jag var så säker på att få komma och bli fri från gips och stift nästa vecka. TISDAGEN den 16 AUGUSTI är jag välkommen! Jag vet att det är själviskt att klaga men HALLÅ!! Det är bara att avboka Åke-Vännens tävling den 10. Vi får satsa allt den 18, oj, oj!!Matte kröp upp i soffan med en bok, men kunde inte koncentrera sig.Bus-Åke fick besök av en liten Carma.Tilda-Hjärtat fick hålla till godo med gos-Hjärtat.

Sommarjobb

Matte och vovvarna har ett sommarjobb här i Stjärnsund. Matte steker hamburgare och vovvarna håller ställningarna utanför kiosken.Vi har koll.Mellan kunderna "vattnas" vovvarna ochidag på vändan runt dammen landade en and nästan på oss. Den visste inte att det var en apporterings vovve som den svepte förbi!

Ja,ja

Matte förstår precis:"Undrar om Matte hajjar""Begriper Matte inte någonting"

Jodå, Matte känner blickarna:Just det, vi vill ut!Medan Matte och Bus-Åke leker väntar Lill-Tilda på sin tur.Sur-Tilda tyckte att Matte skulle ha börjat med henne. Nu är det försent!

Händer inte mycket

Promenader mellan regnskurarna och pälsvård/lek. Ja, så ser denna måndag ut.Medan Åke-Hjärtat njuter av pälsvård så LEKER faktiskt Vilda-Tilda!

Oväntat besök

Plötsligt så händer det. Ja, idag vid eftermiddagskaffet fick vi oväntat besök av Herr och Fru Rådjur.Åke-Vännen tyckte att det var spännande.

Lill-Tösen struntade i besöket och hade fokus på eventuella smulor från fikabordet istället.

Fika på altanen

Husse och Matte tog sig en fika på altanen, så klart fick vi sällskap:Husse bedyrar att han ALDRIG har gett Tilda något vid bordet. Hmm.....Pussar kan man dela ut, även vid fikabordet!


Bäst att passa på

Det drar ihop sig till konstvandring i fårhagen. Så därför får vi passa på att besöka fårhagen innan  finheterna anländer.Väntar på att grinden ska öppnas.Glädjeskall hördes över hela bruket!Tittut!Lill-Fia hade inte lika bråttom genom grinden.Som vanligt traskar hon troget bredvid Matte.Men plötsligt får hon glimten i ögat och ger järnet! KUL!!

Roligt var det!

När barnen var små och kom hem lortiga från topp till tå sa man: Jag kan se att ni har haft roligt. Nu är det Lort-Åke som får den kommentaren. Så här började det: Det var längesedan vi sprang bort lite energi på Fästingvägen, idag tyckte Matte att det var hög tid för ett besök där:Så fort Matte svängde av mot Fästingvägen drog Sång-Åke igång. Han kvittrade som en Kanariefågel!Sedan var det full fart!Tilda-Hjärtat kan inte förstå denna brådska.Spring-Åke bara njuter!Med lite lock och pock sätter även Vilda-Tilda fart!Finns det racerfästingar? Matte fattar inte hur fästingarna hinner på Snabb-Åke!Vi tjejer går mera varligt fram,Stora-Syster måste nog kolla upp VAR Brorsan är.MEEN, Lort-Åke.Som sagt "Han har i alla fall haft roligt!-Nu åker vi hem!Svårt att tro att älsklingarna varit på samma promenad.


Se det positiva

Ja, det positiva idag var en ny dammsugare. Mattes fot kom hem med nytt gips! Vilket innebär fortsatta stilla promenader, PUST!!Vi älskar paket!


Skärpning Matte

Matte räknar timmarna tills foten ska bli lite rörligare. I morgon 13.20 hoppas vi på det bästa! MEN det är fortfarande många timmar kvar:-Hördu du, Tråk-Matte!-Ja, ni har så rätt. Det är klart att vi kan gå ut och leka!Som kalvar på grönbete.Lill-Tilda observerar Lek-Åke. Hon har ju inte riktigt klart för sig vad LEK är.Men fart och fläkt gillar hon.Kanske till slut att hon förstår.

Har ju varandra!

När inte Matte är så jättekul, är det ju tur att vovvarna kan skoja till det:Lill-Fröken älskar att mysa med Mys-Åkes öron.Sen satte de fartBrorsan var lite seg, tyckte Vilda-Tilda.Man kan ju busa liggandes kontrade Bror-Åke.


Sök

Idag har Matte gömt godis. Det var första gången som Åke-Pojken sökte upp godis. Han har ju "bara" nosat upp Mattes spår och blodspår tidigare. För Lill-Fia blev det favorit i repris.Ja, det bränns!Ja, braaa!

Vi vidgar våra vyer

När vi tröttnar på att traska runt på Klacken tar vi bilen ner till bruket:Nu måste vi få lite miljöombyte!Många nya dofter!Det var inte igår vi gick runt dammen!


Ja, vad ska man göra?

Idag är det stilla på Klackvägen:Korta stunder ute-långa stunder på soffan.zzzzzzz  Blir full i skratt när jag tittar på korten och ser en sko här och en sko där. Det är tydligen en vanlig syn här hos oss.  (Åke-Hjärtat förstås hi,hi)

Om Gud vill och tårna håller!

Japp, nu har Matte anmält Åke-Hjärtat till två kvällstävlingar i augusti! Het på gröten som vanligt flyttade hon fram en tävling till den 10/8 och en den 18/8. Går det så går det.Det är bara att hålla tummarna!

Idag blev det pälsvård:Dagens fästingskörd, bara en på Lill-Fia.Bara tre fästingar på Snygg-Åke!


Badutflykt

Redan igår kväll bestämde Matte att vi skulle göra en badutflykt hem till Miltons sommarstuga. Sagt och gjort. Eftersom Matte visste att ingen skulle vara hemma, vare sig hos Milton eller Nick så packades det med fika. Husse plockade även med badkläder och sa att nog skulle "grabbarna"(Bad-Åke o Husse) bada. Flickorna(Lill-Tilda o Matte) tog inte med några badattiraljer. Matte kunde ju bara visa upp sin gipsade fot och Tilda-Hjärtat får ju krupp vid blotta tanken på BAD.Bad-Åke tvekade inte!Längre än så gick Tilda-Hjärtat INTE!En av "grabbarna" fegade ur.Mm, så här blev det. Matte är inte förvånad.VATTENAPPORTERING. JÄTTEDUKTIG!!!Älsklingarna sammarbetade.Vilda-Tilda kunde inte förstå varför inte Milton kom ut!Spring-Åke tyckte nog att det var lika bra att Milton INTE kom ut.De fick roa sig så gott de kunde,och kul hade dom!Matte tror att orken faktiskt tog slut!


Ett glatt gäng!

Matte var in på SBKs tävlingskalender och kikade lite. Genast började det pocka på, kanske, eventuellt.......  Hittade två datum som skulle kunna tänkas passa: 13/8 och 18/8. ÄR JU SÅÅ SUGEN PÅ LP1!!!!
Bara det gjorde att Matte gick igång. Husse fick bära ut hopphindret och så bar det iväg ut på baksidan:ÄNTLIGEN!!Matte fick verkligen kämpa på så gott det gick med ett ben!Det blev HOPP ÖVER HINDER, INKALLANDE, APPORTERING och PLATSLIGGANDE. Det gick kanon bra!HOPP OCH LEK var ändå det bästa!Vi skrattade gott både Snygg-Åke och Matte!

Sen var det Lill-Tildas tur:Vi började med att busa upp oss!Sedan blev det APPORTERING i klass 2snabb som blixten! BRAAA!Sen tog plötsligt orken slut.och ordningen med, det blev bara race kvar!

Dagarna masar sig fram

Dagens ansträngning var att ta sig in till Hedemora och köpa maskmedel. Tack Helena för skjutsen!Vilda-Tilda bjöds också på en kur, eftersom Matte såg att Fröken ifråga kastade i sig rester av en gammal död fågelunge.
Annars tillbringas dagarna så här:Ett sätt att få Matte att sitta är att sticka.ett annat är en eller flera koppar kaffe.Om Matte måste lämna älsklingarna, så blir de stående och bara VÄNTAR!Fast lite bus hinns med!I väntan på Matte!

NEEJ!!!

Fick nära på "hjärtsnörp" på morgonvändan med Åke-Hjärtat. När Matte skulle plocka upp bajset så ser hon något vitt som krälar omkring i bajset!! Tycker själv att det hade varit betalbart att se Mattes anletsdrag! Väl hemma igen öppnades påsen för att försäkra sig om att hon sett rätt. Men såg ingentig! Hmm, bajset genomsöktes noggrant och fann till slut en samling risgrynstora vita varelser i en klump. URK! På med datorn och googlade på MASK kom naturligtvis även in på Dvärgbandmasken och ryste vid tanken, symton: efter 5-10 år dålig leverfunktion! Var tvungen att sluta läsa blev bara mera hysterisk. (Matte är ju inte den mest stabila just nu). Kom ihåg att min kloka syster till-lika Miltons Matte sa en gång - Ring till Agria om det händer något och vill få råd. Sagt och gjort 0900 1005161 fick ett samtal från Klacken. En mycket lugn och trygg röst sa: vad din hund har är "vanlig" bandmask, avmaska med t ex. Droncit. Hon avrådde avmaskning på Lill-Tilda. -Upptäcker du på henne, annars så ska du inte göra något. Behöver väl inte tala om att det blir ett apotekbesök imorgon.BLÄÄÄ!

Fästingvägens baksida

Medaljen har ju en "baksida" så varför ska inte Fästingvägen ha det?:Som vanligt så gör inte Lill-Fia några större utsvängnigar.Och som vanligt passar Spring-Åke på att bli av med en massa spring i benen.Ja, har man fått fria tyglar så kan man ju passa på att svalka sig, tänkte Lort-Åke!Fy du stinker fnyser, syrran.Efter bad och kamning så räknade Matte till 12 fästingar på Åke-Hjärtat.

Glada nyheter!

I söndags bar det iväg till Paris med ett gäng Hollivera hundar för att medverka i världsutställningen. Igår fick Matte glada sms från Birgitta: två BIR, var av en även BIS 2, en BIM, och två stycken andra placeringar! Åh, vad kul!!!!
Här händer det inte så mycket annars. Våra promenader har knappt styrfart, men båda vovvarna har accepterat den nya farten.Den annars så snabbfotade Spring-Åke tar det nu väldigt försiktigt.Stannar hela tiden upp och kollar så att Matte hänger med!Lill-Tilda tar det väldigt lugnt, måste kolla om någon har varit inne på hennes domäner under natten.Sedan håller hon jämna steg med Matte.

Känns lite bättre

Vi har gjort Fästingvägen till dagens stora aktivitet. Känns bra att vovvarna får springa av sig lite energi.Båda vovvarna hoppar glatt in i bilen (Lill-Tilda får lite hjälp).Matte hinner nästan inte fånga Spring-Åke med kameran.Tilda-Hjärtat tar det lugnare.Även idag smaskade vi i oss söta goa smultron.Mattes Lill-Kille tar sig inte tid att leta smultron.Det är inte för intet som vi döpt vägen till Fästingvägen. Ja, det satt en fuling på Mattes hand.

Vad vet Matte?

Matte går här och har dåligt samvete. Stackars vovvar som inte får någon som helst stimulans. Men.....det kanske inte lider så farligt av det.

Vad vet Matte?

Matte går här och har dåligt samvete. Stackars vovvar som inte får någon som helst stimulans. Men.....det kanske inte lider så farligt av det.

Jaaa, äntligen!!!!

"Nu måste det hända något kul". För så här kan vi inte "lulla" omkring, tänkte Matte.  Det får bli Fästingvägen.Husse fick order att hänga med som ett extra ben, ifall Matte skulle krokna.Äntligen, Spring-Åke. Det var bara för Matte att kliva undan!Som vanligt trippade Lill-Tilda med Matte.Matte blev riktigt rörd när älsklingarna fick fria tyglar! Men de släppte inte kontakten med sin haltande saktgående Matte.Husse och Lill-Tilda hittade smaskiga smultron.MmmmMen Mattes Springare ville inte stanna upp för några röda bär.

Lite försiktigt

Det fick bli lite träning inne idag. Inte alls så kul som vi brukar ha, men vad ska man göra?APPORT"FJÄRRDIRIGERING" (på nära håll)APPORTFOT.


Det blev godis som belöning istället för som annars LEK.  Inte kul!!!

Man ska väl inte klaga

Matte är väldigt frustrerad. Inga promenader, inga cykelturer, inga träningspass, inga spår INGENTING!!!MEN jag har världens goaste vovvar. Mys-Åke ochMys-Tilda!!

Man tager vad man haver

Det börjar märkas på vovvarna att dom inte "fått något gjort". Det börjar krypa även i dom alltså.Det fick bli "Godisaktiviteter"Ja, det gick någon minut i alla fall.

Börjar känna av paniken!

Tre dagar utan någon som helst aktivitet. Det börjar bli olidligt! Två vovvar som inte släpper Matte med blicken( förrutom kiss o bajsvändorna som övriga familjemedlemmar får gå) och som bara väntar på att NÅGOT kul ska inträffa. Idag ringde Matte med sorg i rösten och avbokade den efterlängtande tionde juli då Mattes älsklingar skulle få göra anlagstest/ öppenklasspår. -Hösten är lång, tröstade mannen i andra luren. Åhhhh pustade Matte. Ja, vad skulle han säga??Imorse var det Husse som fick gå ut med vovvarna.

RSS 2.0