Sakta i backarna!

Det är just vad Matte måste göra. Men det är just det som hon har så svårt med. Idag var det inte så svårt, eftersom jag har sovit hela dagen. En av Hussarna har tagit hand om vovvarna Tack Erik! Inser att anlagsprovet för Lill-Tilda och Öppenklasspåret för Spår-Åke MÅSTE flyttas fram. JÄTTE TRÅKIGT!!!!!Detta paket innehåller 1gipsad tå och 2 tår med inopererade stift!     EN rolig händelse hände dock igår: När Matte efter operationen hamnade på uppvak och försiktigt lyfte höger ögonlock fick hon ögonkontakt med Claptons Matte. Jag hade hamnat på hennes arbetsplats! Med ens blev Matte klarvaken och drog igång ett samtal om kommande spårträningar. Men dom planeringarna kommer att spricka för vår del. Men LYCKA TILL CLAPTON!

Avsked och orosmoln

Plikten kallar på Lill-Matte, så nu sitter hon på tåget ner till Göteborg. Matte har så svårt med dom här avskeden, tycks aldrig vänja sig.Två som inte kan förstå varför Lill-Matte måste resa iväg!

Orosmolnet är att Matte ska operera sina fötter imorgon. Hon har varit ganska kaxig, men nu kommer alla funderingarna.........  Jag "hör" av mig på torsdag.

Fm i Stjärnsund och em i Falun

Lill-Matte fick rycka in igen eftersom Matte var på språng även idag:Två Snyggingar kom förbi och kollade var Matte höll hus.Även Lill-Tilda kom förbi.Väl hemma igen var det Lill-Tilda som var först vid datorn.

Åke-Hjärtats kex börjar att ta slut, så det bar iväg till Falun för att fylla på förrådet på em:Snabb-Åke och Lill Matte sätter kurs mot Djurmagasinet.VARMT, tyckte vi.

Inne på Djurmagasinet fick Snygg-Åke genast en beundrarinna, men huvudpersonen fick ögonen på något annat:Oj, Matte vad här fanns mycket att kolla på!Vilda-Tilda nöjde sig inte med att bara titta!

Har Matte gått upp i rök?

Tur för vovvarna att Lill-Matte kom hem ett par dagar. För Matte har bara varit hem och utfodrat och (förstås) gosat med sina fyrbenta älsklingar. Annars har hon stekt hamburgare i kiosken från morgon till kväll.Ett besök hos Jenny och Lill-Husse, där det bjöds på grädde!!!En stunds sällskapsspel i kvällssolen blev det för Lill-Fröken.

Varsin Matte

Nu passar Mys-Åke på att mysa med Lill-Matte:Dessa två har svårt att släppa blicken från varandra!

Lill-Fia och Matte får gå sina vändor själva:Idag blev det Engelska parken.

Midsommarafton

Matte ville snygga till hemmet när det var midsommarafton. Det gillades inte av familjens fyrbenta.Hm, är det meningen att man ska ligga på golvet och sova??  (Matte hade hundbädden på vädring)

Matte tänkte även snygga till sig själv med vita sandaler istället för gympadojor.ÅKEEEE, var är Mattes sko? (hittades senare ute på altanen)

Midsommar i all ära. Men höjdpunkten var dock denna:Lill-Matte kom hem!!!Glad-Åke!!

Matte lyckades sammla hela sin flock runt matbordet, det händer minsann inte varje dag!! Efter att alla var mätta och belåtna tyckte Lill-Matte att det var vovvarnas tur att smaska på lite glass:Älsklingarna vet hur man ska uppföra sig,för att få något extra smaskigt!

I hällande regn!

Det finns inget dåligt väder.......  Ja, visst stämmer det. Men det var inte nådigt vad det regnade när Spår-Åke och Matte skulle få testa ett ÖPPENKLASS VILTSPÅR idag. Bosse hade lagt spåret igår kväll och 16 timmar senare var vi på plats. Det var en mycket givande träning för framför allt Matte. Mycket att tänka på, vi är ju anmälda till första försöket den 10/7. Lill-Fia ska då göra anlagstestet och Åke-Pojken ska gå Öppenklass. Just det GÅ var det. Gurun hängde som ett ankare efter Matte idag. Vi MÅSTE gå varsamt fram. -Tänk dej att du har en jägare med bössan i beredskap då måste ni ta det lugnt! Håll linan spänd! Titta så att Grabben inte tappar spåret mm.mm. Oh, hur ska Matte komma ihåg allt detta? Men Tack Harriet och Bosse!Man skulle nästan tro att det var vattenapportering vi nyss gjort!

Vilda-Tilda var så tacksam att hon slapp ut i regnvädret. Men Matte tyckte att någonting skulle väl Lill-Fia göra,så det blev stadsträning för henne.Men det blev inte så mycket av den varan. Fröken tog sikte på alla tänkbara portar där hon kunde få tak över huvudet.

Betydligt lugnare!

Spring-Åke har ju varit så "het" när vi har spårat. Efter ett telefonsamtal med Gurun fick Matte tips hur man skulle kunna göra för att bromsa lilla Herrn. Inget kunde däremot bromsa Matte: fram med blod ur frysen sen en lååång väntan till kvällen. För eftersom vi inte har gått något spår som har legat mer än ca. sex tim. så var även tanken att prova ett nattgammalt spår. På förmiddagen var det så dags:Matte garderade sig med handskar.Men se det hade hon inte behövt, för idag gick det lugnt tillväga. TACK Harriet!Några utsvävningar blev det men skånken hittades. Bra jobbat, Åke-Vännen!Lill-Hjärtat har ju varit mera sansad i sitt spårande, hur skulle hon jobba idag?Mm, just det. Hon kom också ut på sidospår.Men efter några vändor kom hon upp på spåret igen.Duktig, tjej!!

Främmande

Vi har haft besök av herr Nolte med Matte.Det är alltid full fart på mr. NolteTråk-Tilda vill inte leka!Åke-Hjärtat fick hålla sig inne under besöket. Sen var det mycket som doftade.

ZZZZZZZZZZZZZZZ

Om det var bra väder att röra på sig igår, så blev det ingenting av det idag:Åska och regn. Då vill vi inte göra någonting!

Bra väder

Ja, inte bra sommarlovsväder men bra "röra på sig" väder. Det har inte blivit så mycket motion för oss tack vare sommarvärmen men idag var det perfekt. Spring-Åke och Matte tog en cykeltur:Tur att inte vi gav upp cyklandet efter vurpan förra sommaren.För det är skönt att få bort lite "spring i benen".Tur att herr Domaren inte skulle leta efter benmuskler på Matte, för några sådana finns inte. Så därför blir det att gå i uppförsbackarna!

Lill-Tilda och Matte tog en promenad runt Sörbosjön:Där var det längesedan vi gick. Men vi kämpade på i höga gräset!I ett obevakat ögonblick hade Bus-Tilda rullat sig i..............!!!!!Mm, då slutar det så här!

Fast det glömdes snabbt:Här blir det "köttbullsformade" Skrutt-Fia. Kul tycker brorsan!-Försök och ta mig om du kan!-Ja, nu tog jag dig allt!                                    Puss på er!

Nähä!

Idag tyckte herr Domare att Mattes Snygg-Åke var för stor! Om Matte får ha ett ord med i leken så tyckte hon att de övriga var för små, så det så!!
Matte hade ju sagt att det var sommarlov=sovmorgon!En morgontrött vovve på kökssoffanoch ytterligare en trött vovve i bädden.

Lill-Tilda fick som vanligt hänga med. Men höll till utanför grindarna.Det var väldigt många dofter,spännande dessutom.Gångvägar med asfallt är vi inte vana med.Men till slut fick vi faktiskt upp farten.

Vid utställningsrigen började Snygg-Åke bli klar för att beskådas:Matte ser på sin Snygging att han älskar det här med utställningar!Herr Domare tyckte att Snygg-Åke var för stor.Det blev ett excellent i allafall!Innan vi sa Tack och Hej, bjöds det på kanongod kladdkaka! TACK LINNEA!

"Gossedjur"

Idag fick det bli en mysdag. Det är Mattes första sommarlovsdag och så klart har det regnat största delen av dagen. Båda vovvarna dök ner i leksakskorgen och fiskade upp varsin grej. Åke-Vännen blev såå fäst vid sin lilla apa så den fick till och med följa med på promenaderna. Tilda-Hjärtat tyckte att hjärtat var i största laget och lämnade hjärtat hemma.  På eftermiddagen var vi till Birgitta och fick Snygg-Åke trimmad inför morgondagens utställning.Mys-Åke har tillbringat största delen av dagen så här.Lill-Hjärtat har varit mer i farten.

157,5p

Äsch, vad gör det att vi inte fixade LP 1 ? Vi hade en kanontrevlig kväll:

En som verkligen stortrivdes var Mattes Lill-Fia. Agility är ingenting för Tilda-Hjärtat går Matte omkring och säger:Innan Matte hann fram och "rädda" Vilda-Tilda såvar hon nere på andra sidan och siktet på nästa moment.Tänk så fel Matte har!

Vi träffade många bekanta ekipage, ett var Margreth med Edith:Dom tävlar i klass 2. FRITT FÖLJEtt snack mellan fyra ögon innan vi tar klivet ut på planen.Många duktiga vovvar konstaterar vi.Sook och Snygg-Åke gosar medan vi väntar på resultaten.Så klart att vi är nöjda med kvällen!Nöjda och glada!Det blev varsina andra placeringar!

Kul, kul

Det är så kul att se att Vilda-Tilda leka!Bra!Mattes Lek-Farbror!

STOPP!

Sista träningspasset innan tävlingen gjorde vi idag. Det är lättare sagt än gjort ska jag säga. Men Matte vet att Åke-Vännen  kan, så kan bara Matte sköta sig så ska det gå vägen på torsdag. Men om Vilda-Tilda är ett osäkert kort när det gäller, så kan jag lova att Matte är snäppet värre.STÄLLANDE. Snyggt!Tro inte att vi hoppade över LEK!

För Mattes Lill-Fia blev det bara promenader, men en låång sådan nu på eftermiddagen.Matte får jobba lite för att Go-Fia ska få fart på benen.Detta är det vanligaste, när Matte kliver ur kliver Tilda-Hjärtat i.

Tråk-Matte

Ja, idag har vovvarna haft en riktigt tråkig dag. Matte har varit borta hela dagen, har bara varit hem och gjort promenadvändorna och utfodrat sina älsklingar. När hon äntligen kom hem satte Husse och sov framför tvn och vovvarna hittade hon i sängarna.Lite bus får man räkna med en sådan här dag!

Vi vill också!

Karins Mumma blev VILTSPÅRSCHAMPION idag STORT GRATTIS till er! Kanonduktiga är vad ni är!! Det triggade ju så klart igång Matte. Vi vill också klara av det. Så fram med blod och skånkar. Spåret fick ligga i sex timmar. Matte tänkte att det här kommer ju att bli "lätt som en plätt". Det hade ju regnat, så förutsättningarna kunde ju knappast bli bättre. MEN tji fick Matte. Båda vovvarna tappade spåret. Men lyckades till slut komma rätt. Jag vet ju att vovvarna har gott om tid på sig under provet så vi hoppas väl på det bästa. Gurun med make har lovat att lägga ett SPÅR så vi ska få träna på "riktigt".Vill iväg!En stolt Spår-Åke!Lill-Hjärtat skakar av iverNästa stolta Spår-Vovve!

Lördags aktiviteter på Klacken

Mattes tid räckte inte riktigt till idag. Men allt löste sig till det bästa:Åke-Vännen fick sina promenader, här med Niclas och Erik.Här med Sook och Erik. Tack snälla ni! KramLill-Fröken och Matte fick besök av bästisarna Junior med Matte Irene.Junior vill gärna ha Matte i närheten, Vilda-Tilda kan bli lite FÖR påflugen! Tack för att ni kom! Kram

Skön kväll

Har tränat lite LIGG och SITT med Åke-Pojken. Eftersom vi fick ett poängs avdrag vid PLATSLIGGNINGEN i onsdags på grund av att Lill-Killen inte satte sig upp när domaren kommenderade upp vovvarna, så har vi "skojsat" LIGG och SITT.Det blev en kvällsfika på altanen, innan vi skulle göra kvällsvändan.

En ledig dag

Eftersom torsdagar är Mattes långa dagar och det även idag är väldigt varm blev det inte så mycket för vovvarna idag.Åke-Vännen och jag gick till fårhagen och härjade runt en stund!Matte kroknade ganska snart-trist tyckte Bus-Åke.Trots att Lill-Hjärtat inte gillar vatten så dras hon till det ändå.Fascinerande!

Såå glaaad!!!!!

Kom just hem från kvällstävlingen i Hofors. 163 p fick vi med oss och ytterligare en FÖRSTA PLACERING!!!! Men förstår ni! Matte kan inte sluta le! Älskade, älskade Åke-Hjärtat!Det var väldigt varmt och åska i luften. Tur att vi hade kylfilten med oss.Tilda-Gumman var med och höll tassarna för bror sin.Det blev låång väntan, närmare bestämt 1tim och 15 min.INKALLANDE. 9.0 pSTÄLLANDE 7.0 pHELHETSINTRYCK 8.0, -Du har en glad hund lägger domaren till. Det är ingenting mot vad Matte är, tänkte jag och log.Ytterligare en pokal till samlingen!

Hopp och Lek

Nu har fjärilarna kommit till Mattes mage. Ja, i morgonkväll är Åke-Hjärtat och Matte på tävlingsplanen igen. Vi körde igenom alla momenten UTOM LINFÖRIGHET, Matte har en plan för LINFÖRIGHETEN. Jag avslöjar den INTE! I alla fall var Lill-Prinsen superduktig på de övriga momenten så det finns hopp för en lyckad kväll.Som vanligt är det viktigast att vi har roligt!Hopp och Lek ska det vara!

Lill-Tösen var inte glad att Matte började med brorsan, hon talade tydligt om det. Men sen var det glömt:Bus-Tilda!APPORTERING, BRAA!Sen blev det trångt vid vattenskålen!

Ingenting

Nä, idag är både vovvarna och Matte något avslagna.Mys-Åke parkerade i Mattes säng ochLill-Fia slog rot i buren.

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Inga rosetter med hem i bagaget, men Matte är jättenöjd med dagarna nere i Norrköping. Man skulle kunna dra ihop båda dagarna med ett ord:EXCELLENT! Idag var det Club Show 2011 och ca 80 st Engelska Springer Spaniel från Boden i norr och ända ner till skåne PLUS vovvar från Norge och England. Så det var tuff konkurrens kan jag lova! Snygg-Åkes bedömning avslutades med "VERY EYE CATCHING DOG" Mmm, den domaren och Matte tyckte lika i mångt och mycket!Några av Holliveras sötnosar väntar på att få göra entre!Lite finputs på Snygg-Åke innanhan ska visas upp för den färgglada domaren.Linnea och Ögonstenen längst till höger.Snyggt ekipage! Det blev Excellent!

Sen blev det siesta!Det var VARMT vädigt VARMT. Amie svalkar sig.Linnea går kvällsvändan med ett gäng.Först ut på lördagen var sockersöta Jolene.Åke-Hjärtat är på G!Men, fick lugna sig lite. Under honom ligger Nelson och Jolene och snarkar.Åh, såå fiina ni är!Fru Domare granskar Snyggingen.Vår superduktiga HANDLER tar en micropaus.Sen är det bara hemresan kvar.

Mattes Lill-Fia hade inte gjort allt för mycket väsen av sig. Kanske hon kan hoppa in som affärsbiträde flera gånger?Tack och Bock för mig!Tack Milton för att ni tog hand om min Lill-Fia. Nu får du ligga i fred i din bädd.

Separationsångest/Förväntansfull

Ja, det är känslor som Matte har gått med HELA dagen. Snygg-Åke och Matte ska åka på UTSTÄLLNING imorgon tillsammans med Birgitta, Linnea och fyra vovvar! Jättekul förstås! MEN Lill-Fröken kan ju inte hänga med. Det är här separationsångesten knackar på. Lill-Fia ska vara hos kusin Milton och hon ska också få vara affärsbiträde hos Miltons Matte på Caprihörnan i Norberg. Matte VET att hon kommer att få en kanonrolig helg. MEN Matte får det inte lätt.Matte ser ju hur glada kusinerna blir!Men Matte får skärpa till sig!

Sedan bar det iväg hem för att bada Snyggingen och det är här den andra känslan ploppar upp. Matte är såå förväntansfull-tänk om domaren tycker som Matte ang. Snygg-Åke!! Då ni!Efter duschen kom badrocken på och det blev full fart här på Klackvägen kan jag lova!Sen kamning och så på med utställningskappan. Nu drar vi oss tillbaka för att få några timmars skönhetssömn.


PS ingen dator blir med så vi återkommer på måndag. Natti Natti

Sista kursdagen

Det går fort när man har roligt, så sant som det är sagt! Idag var det sista dagen för spårkursen, VAR har dom timmarna tagit vägen?? Ett stort TACK till Veronica som har lett in oss på spårintresset!!Här planeras för ett kommande anlagstest för våra vovvar.Molly var först ut.Matte tycker att det är spännande att se HUR vovvarna jobbar!Oops, kolla här! Bra!Spår-Tilda och Matte gör sig redo.Lill-Fia gick som ett lokomotiv,men sedan uppsökte hon en skön svalkande skugga!Men sedan drog hon iväg igen.BRAA! Där låg belöningen!Två stolta!Maggie hade även "Lill-Husse" med sig idag.Eddie med Matte.Clapton med sin Husse.Snabb-Åke var sist ut.I ett huj var vi iväg!Ta det lugnt, försöker Matte.Så, bra!Matte för allt ta det längsta benet före!Duktig kille!Slut för idag!


Motion, Träning och Lek

Matte kände sig lite seeg på eftermiddagen, så tanken var att bara göra varsinna motionsvändor för vovvarna. Men Matte kvicknade till så det blev både det ena och det andra:Det blev en tur med cykel för Spring-Åke,Tilda-Gumman och Matte gjorde ett varv runt elljusspåret.

Här blev det en matpaus och Matte fick återigen en massa energi. Nu kom hopphindret ut och konerna till RUTAN. Åke-Vännen och Matte började med LINFÖRIGHET, det gick som vanligt "sådär", övriga moment blev Matte nöjd med.Slut för idag, Åke-Hjärtat!

Vilda-Tilda blev som vanligt superstressad, gjorde två moment i ett kommando. LÄGGANDE och STÄLLANDE drog hon ihop till ett. Men FJÄRRDIRIGERINGEN fixade hon suveränt!Tack för idag, Sötnos!

RSS 2.0