Klass 1

Tro inte att det bara är Hopp och LEK för vovvarna!En PLATSLIGGNINGAPPORTERINGLÄGGANDEVi har backat på FJÄRRDIRIGERINGEN. Tränar på NEJ!

Sen blev det Vilda-Tildas tur:NEJ-träningAPPORTERINGLÄGGANDESTÄLLANDE (snett men ett snabbt stopp)

Som vanligt blir Matte hoppfull inför sommarens tävlingar!

PS Hade ju inga ögon på Matte så man vet aldrig om det blev ett gäng DK.

Idag igen

Matte kunde inte hålla sig borta från Fästingvägen, så vi har varit där idag igen. Inget vi ångrar!Häärligt!En glad Åke!En glad Tilda

Full fart!

Eftersom vi inte kan springa av oss på Grycken så fick det bli Fästingvägen. Sagt och gjort, in med vovvar och Mattar i bilen:Lill-Tilda får hjälp ur bilen,Spring-Åke kan själv.Glädjen står högt i skyn!Lill-Fia försöker att hänga påmen brorsan vinner alltid!Matte släpper INTE älsklingarna långt ifrån sig.Här är jag!Här är jag!Matte ville plocka bort grenar som fastnat i byxorna på Lill-Grabben men????? var tog han vägen?Är man kort i rocken får man väl hoppa lite!Nu åker vi hem!

Samling vid kaffebordetEn ny dag framför oss. Så ser det ut varje frukost hemma hos oss.Efter en dag på jobbet är det kaffedags igen. Vi ventilerar om dagen.

Håller sig framme

Under söndagsmiddagen satt vovvarna hoppfulla vid Lill Mattes fötter. "Har vi tur så tappar hon något"!Matte kan avslöja att det "ramlade" ner klyftpotatis då och då.

Det känns att vi missade en timme inatt:Det blir inte mycket mer än så här idag.

Vriden Matte

På Klackvägen jobbas det med FJÄRRDIRIGERING, det går väl så där.......Momentet kan Lill-Tjejen, men när Matte får denna vridningen på kroppen blir hon förstås osäker!Svårast med detta är att inte "tjuvta" godiset som ligger bakom Lill-Grabben!

För slaskigt,blåsigt och halt!

Det har samlats mycket spring i vovvarnas ben, så idag gjorde vi ett besök på Grycken:Men på vägen dit var det för slaskigt tyckte Lill-Tilda.Ute på Grycken var det för blåsigt enligt Lill-Fröken.Åke-Hjärtat däremot gillade när vinden tog i.När Husse svischade förbi med isjakten kopplade Matte upp sina små.Bus och lek invid stranden.Kom igen då Matte!Vi blev inte så länge på sjön för Matte var rädd att Spring-Åke skulle bli som Bambi på hal is.Lill-Hjärtat hade inget emot att ta på kopplet och gå hem.

Glädjespridare!

Ibland får Matte frågan: "Hur orkar du med att ha två vovvar?" Svaret är alltid detsamma: "Det är tack vare vovvarna som jag känner mig så pigg!" Kan faktiskt inte komma på en enda nackdel att vara hundägare, men listan på allt positivt blir hur lång som helst. T ex : frisk luft, kondition, många nya underbara vänner, alltid mottagen med viftande svansar, glädjen när man ser att träningen ger resultat m m. m m.Två äkta glädjespridare på LEKHUMÖR!Två glädjespridare med racerfart!

Det är inte bara

Här på Klacken håller vi hårt på våra rutiner. Innan vi går ut så är det SITT och STANNA KVAR, tills Matte säger -Nu går vi. Väl ute på trappan blir det olika procedurer:För Snabb-Åke gäller även här: STANNA tills Matte är klar.För Lill-Fia blir det KOM NU DÅ!

Inte så lätt när det våras

Visst är det härligt med vår. Men med den kommer även "slaskvägar". Dammsugaren får göra rätt för sig vill jag lova!Snart är vägarna torra och fina.Spring-Åke tyckte inte att det var så där jättekul att springa när inte skaren höll.

Vi gjorde ett besök hos herr Nolte idag. Det var kloklippardag.Tilda-Fröken håller ögonen på oss, det brukar nämligen finnas godis i närheten när det är kloklippning.-Hallå, jag vill också ha!

På resande fot

Idag har vi varit ute och luftat oss lite. Inte så långt, vi hamnade i Norberg. Lill Matte ville göra ett besök i mosters klädbutik och vovvarna ville förstås följa med:Matte ville in till Klockargården också, de andra väntade utanför. Lugnast så.Sedan blev det socialträning.Här inne håller Miltons Matte till.

Mera skoj!

Det blev fortsättning där vi slutade igår:Tidig söndagmorgon på Klackvägen!Busfrön!

Våren kom tillbaka så det bar iväg ut på Grycken för att få SPRINGA och LEKA på riktigt.Men Matte håller hårt på våra rutiner. Så innan dörren öppnas, så samlar vi ihop oss. Men sen....Flyger vi fram!Högsta växeln ligger i!Men även här tycker Matte att vi ska samla ihop oss då och då.Matte och Bus-Åke busar på!Men Lill-Tilda tittar helst bara på.

Vår katt fröken Chilla har tagit sitt pick och pack och flyttat hem till Sook och Erik.Så klart att Matte kommer och hälsar på både två och fyr-benta familjemedlemmar.

"Tjo vad det var livat på Klacken i lördags!"

Medan Matte röjde undan lite, så passade Vovvarna på att roa sig:Vilda-Tilda har blivit en riktig hejare på att LEKA!Matte misstänker att det är Bus-Åke som agerat LEKFARBROR.

Bara du Snö-Åke

Ånej, hela Stjärnsund pustade över detta snöväder som slog till idag. Alla utom Mattes Snö-Åke, han tjöt av glädje och kastade omkull sig och bara njöt:-Jippi!

Mattes Lill-Fröken försökte övertala Matte att hon inte behövde ut och kissa på Mattes lunch:-Åh, gud såå drygt!

Dagen slutade dock på topp:Vår Lill Matte kom hem.

Uttråkade

Mmm, Matte kan förstå att mina små älsklingar visar hur trååkig Matte är. Men vissa dagar räcker inte tiden riktigt till.Bus-Åke kommer med en kniv,Lill-Tilda drar "timmerstockar" på kökssoffan.


P S vad vovvarna inte vet är att Lill Matte kommer hem imorgon. Så då tar vi igen tråktorsdagen!

Det gick bra

Lill-Fia "åkte" i golvet idag. Matte såg inte hur det gick till. Men hörde en mjuk duns och någon som gnydde."olycksplatsen"Matte vet att man inte ska ömka en vovve. Men lite synd om Fia var det. Vänster framben gjorde ont en stund, men nu är det bra igen.I väntan på att Syster Yster skulle komma på benen igen blev det kloklippning och pälsvård för Mys-Åke.

Herrgårdsfröken/Sjöbuse-Upp med hakorna, Matte är snart hemma igen. Dystra vovvar när Matte drar till skolan.

Vi passar på att springa och busa av oss ute på Grycken medan isen ligger tjock:Detta är dagens höjdpunkt för Mattes Spring-Åke!-Vart tog han vägen nu då? Lill-Fia hinner inte med riktigt.Som vanligt får det bli en stillsam kiss o bajsvända för Fröken.Sen ville hon prompt in i Herrgården.

Blickar framåt

Vårt mål denna säsong är att Åke-Vännen har tagit sig igenom klass 1 och klass 2. Matte har gluttat på momenten i tvåan och tänker börja lite smått med SÄNDANDE MED STÄLLANDE och FJÄRRDIRIGERING.
Vilda-Tilda ska ha provat på SPÅR. Det gäller även Snygg-Åke.  Detta vet inte vovvarna något om, men snart så!För att Mys-Åke inte ska missa någon promenad så har han Mattes känga under uppsikt.Lill-Fia tänker ta en siesta efter promenaden, frågan är bara: i vilken fåtölj.

Strålande!

157p och en andra placering! Mattes första tanke var F...... 3p från en första placering, på grund av att vi 0 LÄGGANDET.
MEN varför fokucera på det som inte gick när Åke-Hjärtat jobbade på såå bra på de övriga momenten! 4st 10poängare! Det som fick Matte att bli så där rörd igen var att vi fick en 10 på HELHETEN!LINFÖRIGHETLINFÖRIGHET/språngmarschSTÄLLANDEHOPPKarin och Mumma LINFÖRIGHETMumma kan RUTAN men ville inte idag!Inga sura miner för det.Snart Harriets tur.Inka väntar på kommandotRUTANLinnea och Tova kom och höll tummar och tassar.Även Elin och Olga fanns på plats. Tack tjejer!Matte får resultatet på "print"Karin får sittoch Harriet sitt.

Lill-Fia då? Ja, det har inte varit den roligaste dagen. Men en promenad i Hedkärra med en helt ny "tidning" att läsa har det blivit.Husse tyckte att Lill-Fröken behövdes muntras upp, så han bjöd på en sked grädde.Så klart att även Åke-Hjärtat fick grädde! Tack för idag Herr Gräddnos!

Håll tassar och tummar!

Det har inte varit lätt för Matte idag. Hade såå gärna "känt" på Grabben. Men Matte har lovat att inte tjata sönder Åke-Hjärtat, tanken är att vi ska vara på tå imorgon! Inte ett lydnadskommando över läpparna, känner mig duktig. Bara för det har det inte blivit någonting, litar inte riktigt på mig själv. Hur lätt hade det inte varit att det kommit ett STÅ eller ett LIGG. I morgon 07.00 lämnar vi Klackvägen och tar sikte på Fagersta. Lill-Tilda hänger förstås med, det blir socialträning för henne.Imorgon blir det andra bullar!Vår maskot.

Så kan det gå

Fredagsmys i vanlig ordning. Vovvarna fick nöja sig med en klick grädde medan Matte och Husse tryckte i sig varsin semla.Lill-Fia njuter och smaskar i sig grädden,Åke-Hjärtat hinner inte med att njuta, smaskar snabbt i sig sin grädde.

Sedan tog Matte och Husse med sig vovvarna ut i bilen och drog iväg ut på Grycken.Nu är det FRITT FRAM!!Oh, vad härligt!En kort samling!Eftersom Lill-Hjärtat tycker att Lillebror är FÖR vild när han får släppa lös, så uträttar hon INTE sina behov. Utan vi får ta en egen kiss och bajsvända när vi kommer hem.Idag slutade det i duschen, för Fröken "hittade" något som hon tyckte luktade sååå gott.Mmm, så går det!Det blev kul till slut!

Vilar oss i form

Nu var det tänkt att det är sluttränat inför helgens prövningar. Vi får väl se om Matte klarar av att det, har testat förr men inte klarat av det. Matte VILL ju såå gärna.......Det har busats så att mattorna har svävat högt, men nu så......vilar vi oss i form.

Mina fyrbenta älsklingar

Mattes Lill-Fia passade på att göra något förbjudet när hon trodde att Matte bara hade ögonen på Lillebror:men, men vad gör du DÄR??

Åke-Hjärtat gjorde ett snyggt STÄLLANDE, medan Lill-Fia höll till på bordet.Snyggt Grabben!

Här och Där

Åke-Hjärtat har ett kommando som ger lite frihet på våra promenader:HÄR. Han vill ju gärna vara steget före så Matte får lov att påminna honom då och då.HÄR!

Lill-Fia däremot går helst några steg bakom:Idag var det extra segt, väglaget var inte det bästa.

Väl ute på Grycken släpper vi loss:Nästan så att benen inte hinner med.Matte blir såå glad när Vilda-Tilda "kör" om Matte!

En vanlig måndag

Matte försöker tänka bort fjärilarna som då och då fladdrar till i magen. Har lovat att inte tjata ut Snygg-Åke med allt för många träningspass under veckan, vi kör fram till torsdag sen VILA. Idag fungerade INTE LÄGGANDET, hmm. Annars är allt som vanligt:Bus-Åke älskar att flytta runt våra skor. Vi lägger ner mycket tid på att leta skor.Som vanligt "springer" Lill-Fia på våra fyrbenta grannar.-Akta er!

Känns bra!

Nu är det bara en vecka kvar. Tänk att SÖNDAGEN DEN 13 MARS kom såå fort! Matte tänker positiva tankar runt alla momenten, det kan gå vägen. Men man vet ju aldrig. För att om möjligt charma domaren så har Snygg-Åke blivit trimmad idag.Så här såg Mattes Gull-Åke ut igår,idag är tjusarlockarna ett minne blott. PussHemma hos Birgitta mötte Hollivera Prinsen Nelson oss.

Efter trimmningen var det dags för träning i Lisselhaga ridhus.Nelson hängde med.Karin och Harriet triggar sina fröknar med APPORTBOCKEN.Sedan bjöd Birgitta på kaffe med dopp. Jättegott, TACK!Väl hemma igen fick Tilda-Fröken upp spår på fem rådjur.Men Matte har ju korv i fickan så Lill-Fia la snabbt ner tanken på jakt.


Stormvindar

Jösses vad det har blåst idag. Detta har inte gillats av Vilda-Tilda, så hon ville helst syssla med innomhus aktiviteter idag:Typ korsord. Nää, Matte ser nog  vad blicken är fokuserad på!

Mattes Springare bangade inte för stormvindarna:Vi gav järnet ute på Grycken. Matte "blåser" in Springaren ett par gånger.

Trötta vovvar

Nattsudd var vad det blev igår! 21.30 lämnade vi ridhuset i Fagersta. Tre Hollivera ekipage plus ett till (som Matte har glömt bort vad de heter, duktiga är de ialla fall och kommer från Ludvika) tränade  och hade trevligt i vanlig ordning. Lill-Fia har blivit Lillebrors maskot hon väntar troget medan Snyggingen kämpar på. Ett mysigt team vill jag påstå.
Men nu har Matte två "segproppar":Väck inte den björn som sover!Mys-Åke slocknade på köksmattan, när det blev pälsvård.

Håller koll

Matte och Husse kan lugnt luta sig tillbaka och lita på att ingen smyger omkring runt Klackvägen 13:Vaktpost nr.1Vaktpost nr.2

Härlig vårdag!

Så fort morgonbestyren var avklarade var Spring-Åke och Matte ute på Grycken igen. Syndigt att vara inne när solen äntligen visade sig från en klarblå himmel.Vi njöt ikapp i vårsolen!Vi höll till mitt ute på Grycken så att Bus-Åke inte skulle "få" upp något viltspår.Matte tycker att du är lika söt fast du har en glugg!Vi tror att skogens konung just passerat här.

Tjuvstart

Matte brukar hålla på traditioner. Men i dag föll hon för frestelsen. Hon radade upp flera anledningar som försvar:Eftersom vi har sportlov tillbringade vi förmiddagen ute med att "sporta" runt. Spring-Åke ute på Grycken.Lill-Tilda "tog" rygg på Matte i skogen.

Såå då tyckte Matte att vi hade gjort rätt för varsin SEMLA. Alltså, Husse skickades att inhandla ingredienser ochkökspersonalen satte igång.Vovvarna fick dela broderligt.Kom igen, Matte!!!-Va, har du kvar?

RSS 2.0