Trött trio

Hade besök av Lilla herr Nolte och hans Matte idag:Lill-Killen hamnade på bordet för det var kloklippar daggs.

Sen fastnade Matte med en bra bok i soffhörnan:Mys-Åke hade inget emot att Matte parkerat där.Lill-Fia däremot gäspade nästan käken ur led på grund av tristess!

Mattes polare

Vid eftermiddagskaffet tog vovvarna och roade sig själva:Det var faktiskt Vilda-Tilda som började,men Lek-Åke var inte sen att hänga på!

Eftersom Matte och Husse blev sittande läänge med sina kaffekoppar drog voffarna vidare:Det fanns mycket lek i dessa två idag, kanske på grund av "survädret".-Jag kan gapa tio gånger större än vad du kan!!Det hela slutade med en puss!

SNÖ!

Så har då marken täckts av snö. Matte hade nog hoppats att vi hade hunnit träna på grönt underlag även denna vecka inför helgens tävling. Tänker mest på hoppet som vi inte vill ha någon vägran på. Men enligt väderprognosen så blir det mildare igen så att vi kan förhoppningsvis plocka ut hindret och avdramatisera hoppet innan lördag.
Matte och voffarna hade en rolig eftermiddagstur:Snö-Åke gör låånga glädje skutt, han gillar verkligen det här med snö!Även Milda-Tilda får ett och annat racer-ryck!

Stilla

Medan Matte försöker få en gnutta adventskänsla, så passar voffarna på att tänka på vilodagen:Matte var tvungen att kolla så att Milda-Tilda(tack Irene) verkligen var vid liv.Åke-Hjärtat drar "tunga timmerstockar".

Skön början på helgen

Tänk så skönt att slippa vakna till en ettrig väckarklocka:Go-Åke sträcker ut sig i sin fulla längd.Mys-Fia har "boat" ner sig och har inte en tanke på att kliva upp.

Matte hade plockat upp blod och skånkar så det var bara för henne att masa sig ut och lägga spår:Mmm, det verkar lovande,ja, nu har vi något att se fram mot!!Spår-Åke var först ut,En stolt kille på väg hem! Bra jobbat!Spår-Hund nr.2Lill-Fia skuttar glatt hem i skymningen. Duktig tjej!
Ok då

Matte får väl ge sig "hon som rätt har"! Mina vovvar är väl liite breda över ryggen. Så idag blev det inte så mycket fredagsgott."Grabbarna" delar på sitt fikaoch "tjejerna" delar på sitt. I vanlig ordning tror Åke-Hjärtat att Vilda-Tilda får mera än "stackars" han.

Sedan drog vi runt med dammsugaren:I ren välmening kanske, men det blir trångt ibland att ha två hjälpredor i släp.

Olika aktiviteter

Även idag bjöd lekhagen in oss:Vi vill in NU!Lill-Fia tar det lilla lugna,medan Spring-Åke släpper lös allt spring!Nos-Tilda släpper inte någon doft innan den är dokumenterad.Åke-Hjärtat bara springer och springer.Usch, har du nu badat igen? Lill-Fia backar när brorsan ruskar av sig Gryckens vatten.Lite besvikna på att vi måste dra oss hem igen.

Snygg-Åke o Go-Tilda

"Nu är det gjort". Tjusar-Åkes lockar är borta. Matte bara älskar tjusarlockarna på Snygg-Åke, men nu är dom väck. Det drar ihop sig till utställning och då ska man inte bara vara snygg, nä minsann man ska vara stilig också.Nu snart åker domhmmmmmm, sköönt!

En som snart kommer att vara "en i gänget" är denna lilla sköning:Grattis, Karin!!!Mattes FIIIIINAMattes GOAAAA!

Nu får man vara snabb!

Oj, vad dagarna är korta! Man får passa på att göra utomhussysslorna snabbt så att man inte tappar bort varandra i mörkret.Lek-Åke och Matte svischade ner till Lekhagen!Smyg-Tilda och Matte tassade utmed Gryckens strand.

Mattes sötnosar

Matte har setat på en föreläsning HELA dagen. Det var en mycket bra dag, men Matte kom på sig flera gånger att tankarna for iväg hem till dessa två:
Gråväder

Ja, idag har det inte hänt så mycket här på Klackvägen:Mys-Åke och Husse fastnade framför "sport-tvn".Go-Fia gäspar stort framför kakelugnen.


Spårhundar

Eftersom det ännu är snöfritt i skog och mark, blev det spårning idag. Det var ju några veckor sedan vi var ute och nosade, MEN oj vad duktiga voffarna var. Matte minns första spårningskursen i våras, då båda vovvarna imponerade stort! Sedan gick det lite upp och ner, idag visade båda att "det här kan vi"!!Spår-Åke vill komma iväg.Åke-Hjärtat gick som tåget!BRAAA jobbat!!!Lill-Tilda tar det längsta benet före!Sakta och säkert nosade hon sig fram längs spåret!DUKTIG tjej!!!

Om inte......

Ja, då var det fredag igen. Matte tycker att veckorna rusar fram, snart är det ju tävlingsdags igen. Nu är det sista försöket för i år att ta det hett efterlängtade Lp1. Det var ju faktiskt ett av Mattes mål denna säsong, det andra var ju att få två stycken viltspårschampion i min ägo. Att vi inte nådde  fram till viltspårschampion skyller vi på att Matte gick gipsad i åtta veckor. Känns skönt att få lägga skulden på något! Förresten jag tror att vi skyller på gipsade foten när det gäller Lp1 också! SKÖNT!
Men nu är det fredag:Mattes gräddnosarVarsågoda!Snabb-Åke tror att det var MYCKET mer grädde på Lill-Fias fat!

En tycker SI och en tycker SÅ

Matte vet att Åke-Pojken gillar det här med vinter och snö:men än så länge får han hålla tillgodo med frost.

En som INTE tycker om kyla och snö är Tilda-Fröken:-Vad är det för fel på bror min?

LEK

När voffarna insåg att Matte faktiskt tänkte sitta i lugn och ro med en kopp kaffe så roade de sig själva:Lek-Åke bjuder upp till lek.-OkLill-Fia märker ju att Lillebror faktiskt är flera storlekar störreså då får hon ha en annan strategi.

En helt vanlig promenad

Det är inte "bara" att traska iväg- vi håller hårt på våra rutiner:STANNASTANNA. Matte måste ju stänga dörren innan vi drar iväg.Kan ta en stund innan vi har intagit våra positioner,Åke-Grabben vill ivägmedan Lill-Fia bara MÅSTE kolla vem som gått just här.Snygg-Åke och Matte tar täten,och Lill-Skruttan trippar efter.

Skoga

Matte hade ärenden in till Hedemora idag. Det blev även ett träningspass på Tilda-Hjärtats favvoplan: Skoga.Lill-Fia tvekar INTE, full fart genom tunneln!INKALLNING! DUKTIG TJEJ!!!Även bollen blir roligare här!

Snygg-Åke tyckte också att det var buskul:Svans och mungipor for högt i skyn!Åke-Vännen var superduktig: HOPPET, LINFÖRIGHET, INKALLNING och LIGG gick som en dans. Allt belönades med bollen. DUKTIG KILLE!!-Vaa, ska vi redan åka härifrån?

Gäller att passa på!

Hu, gick tillbaka ett år på bloggen och ser riktiga vinterbilder i mitten på november! Tacksam att vi fortfarande har gröna gräsmattor så vi kan träna på hemmaplan.Tyvärr så blev det en vägran. Men vi slutade med två fina HOPP!HOPP  BRAAA!

Det blev APPORTERING för Lill-Fia:STANNAAPPORT  BRAAA!

"Fys"-aktivitet

Matte och Husse ska bort på eftermiddagen. Så Mattes plan var att voffarna skulle få bli fysiskt trötta och få några lugna timmar för sig själva. Med facit i hand skulle Matte också behöva dom där lugna timmarna:Matte och Spring-Åke började med en cykeltur.Lill-Tilda och Matte gjorde en sväng runt elljusspåret.


Fredagsfina

Efter fredagsgott blev det fredagsmys:Snygg-Åke tycker inte att han är riktigt snygg ännu, utan vill att Matte ska fortsätta!Tilda-Hjärtat slappnar inte av riktigt lika mycket, menblir såå fredagsfin!Mmm, Snygging! (Matte gillar tjusarlockarna)

Inte "bara" hundar

Idag blev det en sådan där tråkdag sett ur vovvarnas synvinkel. Matte jobbade o jobbade o jobbade. När kvällen sedan kom så drog hon iväg med några tvåbenta individer!Men visst hann vi med en sväng till fårhagen. Där Bad-Åke tog sig  ett dopp i Grycken, brrr tyckte Lill-Fia och Matte.

Dagvill

Vem har sagt att man bara kan ha fredagsgott?! Idag blev det onsdagsgott, det gick hur bra som helst!Mattes gräddnosar!

Känns helt ok

Hopp-Åke har hoppat över hindret tre gånger, INGEN vägran! PUH! Visserligen med en bräda lägre, men så tänker nog Matte ha ett bra tag till. Vi har även busat med apportbocken, så nu "hugger" han efter den. Inget mer "Föraren för in apportbocken":Ett stadigt grepp!

Lill-Fröken kommer ihåg Mattes handtecken på STÄLLANDET:BRAA!

Chilla-Fröken skulle nog aldrig nedlåta sig att "dansa efter Mattes pipa":men hon vill gärna vara publik.

Hälsar på hos herr Nolte

Vi tog klotången med och for hem till Nick Nolte. Som vanligt vankas det godis:Och som vanligt ställer sig Vilda-Tilda först!Medan de små fjäskade därinne, tog Spring-Åke och Matte en tur ner mot Dormen.Full fart som vanligt!Tänk att det finns så små vattenskålar!Såklart fanns det godis kvar till Snygg-Åke.Medan vi andra höll till i köket hade dessa två bänkat sig vid fikabordet.Nick på charmoffensiven!Lill-Fröken intar favoritfåtöljen medan Matte fikar.Bus-Nick vill så gärna få fart på Lill-Fia,men icke.

Backar några steg

För att få bort Åke-Vännens "hinder-rädslan" tänker Matte träna med lågt hinder och MYCKET lek. För att få till ett "säkert" LÄGGANDE, backar vi och bara tränar LIGG. Vad som händer är att vi får en del skall med på köpet, men vi jobbar på att få bort "lekskallen".

Innan vi gick in såg det ut så här:SITT o STANNAHOPPBRAAA!!

Tilda-Hjärtat fick backa på "RUTAN"Target-träningBRAAA!!LEK!

Det gör INGENTING Åke-Hjärtat!

123,5p och därmed det sämsta resultatet hitintills! Ja, med två nollade moment hjälpte det inte att vi jobbade till oss tre stycken 10poängare. Att vi nollade hoppet kom ju inte som någon överraskning efter kraschen här i veckan. MEN Mattes Lill-Prins ville inte lägga sig på momentet LÄGGANDE UNDER GÅNG så var det med den saken. Ja, ja ett nytt datum är redan inbokat.Lördagen den 3/12 är vi i Smedjebacken DÅ!!!!!
Eftersom dagens tävling låg på eftermiddagen hann vi med en hel del innan vi drog iväg:Tilda-Hjärtat och Matte njöt av höstvädret, det var tyst och stilla.Monica med sin Lill-Prins var också ute på en morgonvända längs Grycken.Oops, en som verkligen fått på vinterpälsen är tydligen Chilla!Åke-Vännen och Matte lekte och tjoade nere på fotbollsplanen.

Nu är vi med igen!

Har haft problem med datorn ett par dagar, men nu är vi med igen! Vi har väl inte gjort så mycket mer än det vanliga under den här datorlösa perioden. Matte har fått några kommentarer angående Lill-Fia, typ: "lite rund", "bred över ryggen" "lagt på sig några hg" etc. Matte håller INTE med om att hennes Gull-Fia skulle ha förvandlats till Rullt- Tilda, utan kontrar med att -Mm, hennes päls har blivit lite tjockare.
Men ok, det skadar väl inte om vi rör på oss lite extra:Över stock och sten i skogen!Racerfart så att småstenarna yr!

Åke-Hjärtat ska ju iväg och tävla imorgon. Tyvärr så slog han i hindret härom dagen, så nu är hindret JÄTTELÄSKIGT!
Matte plockade bort en bräda så att ha ska få känslan att "Det här var ju lätt som en plätt" MEN vet inte om vi hinner radera bort rädsla helt. Synd för HOPPET har aldrig varit något problem. Vi behöver ALLA poäng i morgon!!!!Matte har lockat över Åke-Vännen med hjälp av bollen.Och vi har LEKT och LEKT!!!

RSS 2.0