Härlig eftermiddag

Kändes nästan som en vårdag idag. Matte är glad så länge som vi (Spring-Åke o Matte) kan göra våra cykelturer. Det är väl snart dags att ställa undan cykeln. Men idag blev det en härlig tur, Spring-Åke travade så fint bredvid en flåsande Matte.

En nöjd vovve och en trött Matte parkerade cykeln.

Sedan var det bara att byta vovve:Här blev det fart på Vilda-Tida, HÄRLIGT!


Hemma igen

Igår drog Matte till huvudstaden. Husse hade fått noga instruktioner om:när, var och hur vovvarna skulle rastas. För att Matte skulle vara lugn så blev det två samtal hem bara för att tala om att 1,resan hade gått bra och 2, tala om för Husse när Matte skulle vara hemma igen. Jag tror nog att Husse genomskådade båda samtalen.
Idag blev det bus och lek i fårhahen:Bad-Åke var ner och doppade sig, men det gjorde inte Tilda-Hjärtat.Sedan la Spring-Åke i högsta växeln!Lill-Fröken sitter still så att hon inte ska komma ivägen för Lillbrorsan.

Fredagsmys

Hela flocken samlas runt matbordet när fredagskvällen kommer:Vilda-Tilda och Husse tittar varandra djupt i ögonen!-Nu är det JAG och Matte!

Husse lämnar bordet.....-Hallå, vart gick du?-Vad gör du?

Låång dag

Ja, då var det slut på den här dagen. Det blev en lång dag som avslutades med ett föräldramöte. Väl hemma måste ju fredagskakan bakas. Åke-Pojken suckade och kröp ner i bädden, DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT! Vilda-Tilda kom just på att hon inte åt upp kvällsmaten så hon tyckte det skulle sitta fint med ett nattmål.Ser fram emot fredagsfikat!-Hallå, kan man få sig lite mat?

NedstämdMina tankar har varit hos Irene idag. Hon tog ett beslut som jag vet har legat och oroat länge. Men man får inte bli egoistisk när ens hundar börjar komma till slutet! Det är djurens rättighet att få sluta sina dagar med värdighet. Det fick Jack. Jag är säker på att han har det "kanon" däruppe i sin hundhimmel, betydlig svårare för Matte, Husse och Junior. KRAM till er!!

Men livet går ju vidare på något sätt:Gjorde en snabb visit hos Birgitta och hennes underbara små voffar.-Får man vara HUR SÖT som helst??

Det blev en stunds träning också i Borlänge:Lill-Fia är som vanligt på alerten. LIGGVi sätter focus på LÄGGANDET och LINFÖRIGHETEN.Harriet och Inka tränar LÄGGANDETJana med sin "lilla" Calle.


Hela sängen stormar!

Måhända att vovvarna tyckte att det var lite "ruggigt" ute. Hur som helst så var det mysigare att busa runt i Matte och Husses sängar:Här var det race!Buskul!Mmm, Mattes Mys-Vovvar!

Gråkallt!

Tur att Matte har sina vovvar annars skulle hon aldrig gått ut idag! Trött och frusen skulle hon parkerat framför kakelugnen. Kom just nu in från en upp-piggande och värmande promenad:Efter en stund i fårhagen har Matte fått upp värmen och tröttheten försvann.Något lugnare tempo med Lill-Fia!

Solvarboträning

Då har man tankat på en hel hoper energier igen! Samma positiva känsla infann sig idag igen när Matte satt i bilen på väg hem från Gurun. Det är klart att vi får fart på LINFÖRIGHETEN och LÄGGANDET! Inga mera slarviga avslut m.m.Inga flera sådana här träningsstarter!Fart och fläkt istället!PUST, Mattes ork var inte mycket att skryta med!Två trötta!

Duktiga Karin med bästa Mumma är uppe i klass 3. Oj, oj, där finns det mycket att jobba med:T ex. SIDOFÖRFLYTTNING under FOT. Karin tränar utan hund.Harriet får det att låta så lätt!Hm, -VAD sa du nu Matte?Ja, det är inte långt bort!

Tilda-Fröken har semester ett tag till:Hon får sitta på bänken och titta på.Men som vanligt vill hon gärna vara med och styra och ställa.Men, är Matte säker på att dom klarar sig utan mig så.....Oj, vilken STOR vattenskål!!

100%

Vi delade på lördagen: Åke-Hjärtat fick ha Matte för sig själv på förmiddagen. Vi tillbringade "vår" tid i fårhagen. Det blev mest LEK, men några klass 1 moment tränades också.KUL hade vi!!

Eftermiddagen blev Lill-Fias: största delen av "hennes" tid blev HUNDTRÄFFEN.Ett nytt ekipage var Viggo med sin Lill-Matte. Tilda-Frökens favoriter var på plats, Junior med Matte!Minstingen Rollex med Matte.Mattes "konstapel Pettersson" slappnade av ibland och fångade upp sin Mattes blick.Hundmöten arrangerades.

Men Matte!

Nu får Matte skämmas. HUR kunde hon låta den 16 oktober gå obemärkt förbi? Då var det ju på dagen två år sedan Snygg-Åke flyttade hem till oss!! Det fick bli lite extra grädde till fredagsfikat. Har fortfarande sms:et kvar från Gurun, där hon skriver om sin ide. TACK!!!!
Annars blev en ganska vanlig fredag:Lill-Fia fick stopp på Nicks Matte nere på bruket.För Mattes Springare blev det en cykeltur.Goaste Mys-Åke får sitt fredagsfikaLill-Fia hade inget emot att det blev lite extra med grädde.

Framåt

Det var LINFÖRIGHETEN som gick åt pipsvängen, vid senaste tävlingen. Jag "tappade" Åke-Vännen. Det är ju det som händer med Vilda-Tilda också. JA, Matte vet att hon ska tänka FRAMÅT!!! Gurun har påpekat detta vid ett antal seega transportsträckor. Idag lekte vi framåt när vi tränade LINFÖRIGHET/FRITT FÖLJ:Matte tog fram en "ny-gammal" leksak som kastades FRAMÅT.Vi "kampade" även om leksaken.Tur att häcken stoppade oss i vår framåtlek!Heja på Hjärtat mitt!

Buskul

Vem har inte lekt Herre på täppan?-Nu förstår du att det är JAG som är Herrn!

Besök hos Tilda-Hjärtats käraste!

Lill-Fia har ju inte överdrivet med kompisar, men idag fick nog den som ligger Lill-Fröken närmast hjärtat besök:Just det, JUNIOR är nummer 1! Matte Irene är också en av Lill-Fias favoriter!Junior försöker få oss "Mattar" att begripa att han också ska vara med vid fikat. Puss på dig, Sötnos!En som verkligen var på puss-humör var Vilda-Tilda. Junior söker skydd hos Matte.Tilda o Junior=Sant!Eftersom Matte tyckte att det var lugnast att Åke-Hjärtat fick stanna i bilen medan vi fikade, så fick Matte minsann se till att han också fick en rolig eftermiddag när vi kom hem!

På tu man hand i Engelska parken

Ja, idag blev det en tripp till Engelska parken. Eftersom Matte tänkte lägga in några träningsmoment så blev det en hund i taget. Och två väldigt olika vändor:Lill-Fia stannade och såg sig omkring,det "hoppade" Spring-Åke.Vi tränade på att gå lös bredvid Matte. (inte fritt följ)BRA!Någonting som pockar på uppmärksamhet? Även Snygg-Åke kollar! (hu, Matte fick "björn-noja")Det blev även "Gå över bro-träning". BRA, Tilda!!Klart att det blev en stund över för att springa fritt också!

Njuter!

Tro inte att Matte går här och hänger läpp! Visst hade det varit kul om vi hade lyckats med att få vårt efterlängtade Lp1. Men det kommer......  Och Matte har världens goaste vovvar-kan man begära mer??
Vi har bara njutit denna helt otroligt sköna höstdag:Vi tillbringade en lång stund i Lek/Fårhagen.Puss på er, godingar!Till sist var vi nöjda och vände hemåt.Matte fick trixa lite med grinden, men vovvarna väntade tåligt.Det fanns kvar av "fredagsfikat",men nu är det slut.

NÄÄÄÄÄ!!!!

159p! Trots att Matte tyckte att vi var ett bra team och jobbade bra, så fattades en ynka poäng för att få det så efterlängtade LP1. Det är bara att leta på en ny tävling och satsa för fullt. Ett ekipage som tog sin tredje förstaplacering och alltså fick sitt LP1 det var Sara och Sickan, GRATTIS!!!Dagens vinnare var detta supersöta ekipage. Stort GRATTIS!!HELHETSINTRYCKET gav oss 9p. KUL!Vi fick ytterligare en pokal för vår andra placering, så vi får väl vara nöjda!Tack snälla Karin och Mumma för alla glada tillrop, det värmde!
Snygg-Åke med sin bästis Mumma!Så klart att Lill-Fia var med.Lill-Tilda hängde med Matte på en skogsvända innan vi sa Tack Och Bock till Fagersta.

Usch

Hm, Matte känner sig låg. Gårdagens träning svischar förbi som ett bildspel på näthinnan. Får kämpa emot när ALLA TÄNK OM tankar kommer osv. osv. Äsch, solen går väl upp på söndagmorgon som vanligt hur det än går för oss imorgon.Åke-Hjärtat leker obekymrat med sin aktivitetsboll.Även Tilda-Gumman aktiverar sig med bollen sin.

Deadline

Åh, vi får hoppas att det stämmer att det ska gå dåligt på genrepet, för att lyckas på tävlingen. Åke-Hjärtat KAN bättre än vad han visade idag. Matte har bestämt att från och med NU så kommer inte ett tävlingskommando över  läpparna förrän på lördag.Vi tog en skogspromenad och tänkte inte mer på träningen!Vilda-Tilda ångade på utmed "järnvägen".

Bara vara

Nä, idag har vi inte gjort många knop. Promenader och pälsvård är vad vi åstadkommit:En av våra promenader.


Fart och Fläkt!

Ja, Fart och Fläkt och Lek. Det var vad som hände idag på vår träningsplan:LIGG, APPORT, INKALLNING och LEK!APPORT, INKALLNING, "RUTAN" och LEK!

Välbehövligt!

Åh, vad Matte hade mycket med sig hem från Gurun i Solvarbo. I bilen hem började pusselbitarna falla på plats, den ena efter den andra. Gurun får det att bli så himla lätt. Man blir så motiverad  och peppad så Matte fick behärska sig för att inte ta ett par träningsvändor med vovvarna nu på kvällskvisten. Men jag har skrivit ner en massa "kom ihåg"!"Tar apportbocken tveksamt, föraren för in apportbocken". Ja, så har det stått i protokollen, men nu är det buskul att ta "bocken".Ja, det här ser ju bra ut. MEN eftersom Matte hänger på och blir Virr-Matte när Virr-Tilda kommer igång så är vägen till lydnadsplanen låång!

Nästa gång då.......

Nu gäller det att tänka positivt! 158,5p skrapade vi ihop idag, nådde alltså inte ända fram. Nästa gång blir på lördag, då siktar vi in oss på Fagersta. Matte har bestämt att BARA tänka positiva tankar under veckan. Om man läser domarprotokollet med positiva ögon så blev det BARA ett dk idag BRA jobbat Matte. Något mer positivt var att Åke-Vännen var tyst som en mus under alla momenten DUKTIG kille. Ytterligare positiva händelser: det bestämdes idag att det blir regelbunden träning i Solvarbo, med start imorgon.Harriet, Bosse och Inka fanns också på plats.Inka väntar på att hennes Matte ska vara klar med sin uppvärmning.Matte har berättat att nästa sommar ska Lill-Tilda vara med där ute på planen.Resultaten rings runt.Ja, en pokal fick vi med oss hem. Puss på dig, Åke-Pojken!

Nu är dom här igen!

Just det, nu är fjärilarna tillbaka i magen! TÄNK om vi kniper en första placering och får vårt efterlängtade LP1 imorgon- TÄNK om Matte får hjärnsläpp- TÄNK om Åke-Hjärtat har en dålig dag...............
Vi har inte tränat någonting idag, det har varit spår och hundträff och besök hos Nick och nu är det plötsligt kväll. Funderar på krypa till sängs tidigt och ladda inför morgondagen.Lill-Fia går lugnt fram i spåret.Stolt trippar hon hemåt.Även Åke-Pojken visar med hjälp av svansen att han är stolt!Lek hemma på herr Noltes domäner.

Fredagsmys/bus

Matte har lagt ett blodspår som får "ligga till sig" till imorgon. Matte har lovat att hålla låg profil och låta spårhundarna jobba ifred.
På eftermiddaden var det mys-bus på köksmattan:Bus-HundarMatte kan inte se sig mätt på dessa två!

Smaken är olika

Matte har gjort hundgodis av blodbudding så nu stinker det i hela huset, tycker Matte. Men jag har två som går med nosarna i vädret och suger in den goda doften.Smaskens tycker somliga.Åke-Hjärtat och Matte har "skojsat" LIGG!Lill-Fia och Matte tog en sväng ner på bruket.


Lite här och lite där

Idag har vi gått runt här i Stjärnsund och tränat. Förutom ett lite för segt LÄGGANDE på Åke-Pojken så är Matte  nöjd.Kanske lite snettLÄGGANDE på garageinfartenLEK på den vanliga "träningsplanen".LÄGGANDE på KyrkvägenFRITT FÖLJ på Stationsallensom avslutning blev det en stilla promenad utmed Grycken.

Ännu en dag

Ännu en härlig höstdag och ännu en dag utan lydnadsträning för Åke-Hjärtat! Matte är rädd att Åke-Spjuvern ska tröttna på momenten om vi tränar för mycket innan söndagens tävling. Imorgon kanske att vi drar igenom momenten.Lek ute på gräsmattan i det ljuvliga vädret!

Höstpromenad

Vi för sälskap ett par dagar till på våra vändor:
Lill-Matte och Snygg-Åke på en eftermiddags-promenad.Lill-Fia får dras med Matte.

Kom rätt trots Matte!

Hädanefter så ska Matte snällt följa sina kanonduktiga spårhundar och helt lita på sina älsklingar. Matte skäms.
Första misstaget: Åke-Pojkens "uppspark" låg någonstans under ett tjockt lövtäcke! Men Spår-Åke gick som tåget och nosade oss fram till rådjursskånken. BRAA JOBBAT! (inga mer spår i lövskogen)
Andra tabben: När Lill-Tilda passerade sista vinkeln, fick Virr-Matte för sig att det var målet och att något blodtörstigt vilddjur snattat skånken! Matte försöker förklara för sin lilla envisa Jack Russell att tyvärr så blev du blåst på belöningen pga. att i skogen finns det massor av rovdjur! Men som tur är så är Mattes Lill-Fia väldigt påstridig när hon vet att hon har rätt. När Matte till slut lyfter blicken så ser hon ju att spåret fortsätter. FÖRLÅT Älskade Gull-Fia!Åke-Hjärtat gick som ett lokomotiv, trots att Matte hade gömt starten!DUKTIG KILLE!!Du kan stå där du Matte, jag spårar vidare! Om bara Matte lyft blicken så hade hon ju sett snitseln.Belöningen uteblev inte!BRAA JOBBAT!


Lördag

När Lill-Tilda och Matte var på väg till hundträffen såg det ut så här på kökssoffan:Mys-Åke tyckte att det inte gjorde någonting att Matte och Stora-Syster försvann en stund.Det blev snabbt tyst och lugnt i ringen. Duktiga vovvar!Hela gänget på väg ner till bruket.

RSS 2.0