Storfrämmande

Behövs inga ord:Lill-Matte och Lill-Tilda!Mys-Matte och Mys-Åke!

Veterinärbesök

Idag var dags för vaccination mot kennelhostan för voffarna. Eftersom Åke-Hjärtat har dragits med klåda en längre tid så bad Matte att Marianne skulle titta igenom Snygg-Åkes päls. Vi fick med oss shampoo. Ska nu in i duschen med Snyggingen!-Jag stannar helst här ute!Fy, vad läskigt!Åke-Vännen ligger snällt och väntar på Marianne.Som vanligt blir det en massa prat innan vi kan åka hem.

Någon gång ska väl vara den första

Vi kom just hem från spårningen. Det känns som att Matte har en del kvar att förstå. Men hon har bestämt att ringa herr domare imorgon för att boka en tid. För Lill-Tilda blir det ett anlagstest och för Åke-Vännen ett öppet klass spår. Ja,ja, det får bli som det blir!!
Igår var Matte på tjejkväll i Fagersta, mycket fint att titta på fanns det där. MEN detta var vad Matte kom hem med:Just det varsin aktivitetsboll till vovvarna.Det blev ett fasligt rullande,ja, nog blev de aktiverade allt!Lill-Chilla tog det lugnt i tvättkorgen istället.

Lite av varje

Idag tränade vi lite av allting:T ex så fick Spring-Åke springa fritt bredvid Matte på cykelturen.Och ibland fick cykeln stå och vi lekte en stund!Fritt följ!Uj, så Mattes Gull-Fia kan se ut, när det blir fart på henne!

Spårkväll

Det blev en lärorik kväll, framför allt för Matte. Det är inte "bara" att gå efter vovven och hålla i linan. Nej minsann Matte måste också koncentrera sig och läsa av spårhunden. TACK Harriet( Matte tål hårda puckar) och Bosse!

Imorse när Matte tittade ut så förstod hon varför hennes Spår-Hundar är så ivriga varje morgon och sätter näsorna i backen:
Inte så listigt att palla äpplen på Klackvägen 13.På onsdag drar vi ut på SPÅRNING igen. KUL!

Inget val

Den som ger sig med i leken får leken tåla, sägs det. Men idag hade Lill-Fia inget val. Tur att hon är tålig:Vi gick ner till Bad/Lek-hagen. Vattnet var lockade tyckte Bad-Åke.Lill-Hjärtat och Matte är inne på samma linje vad det gäller att bada!Efter Åkes bad blev det race,huj vad det går undan!Roligt har dom.Så mycket fart det finns i älsklingarna.Orken börjar ta slut för Lill-Tilda, här blev det en luftfärd för henne.En mycket trött Jack Russell!Vaa, är du redan trött???

Nja

Det blev spårning för voffarna idag. Ingen av dom gick som "tåget", men båda kom rätt till slut. Så Matte ska väl vara nöjd:Spår-Tilda på rätt väg,BRAA, jobbat tjejen!Nu drar vi oss hem med bytet.

Så var det nästa älskling:Spår-Åke hittar galant!JAA, DUKTIG KILLE!Nu kan vi det här!Chilla undrar vad det är som vovvarna kommer dragandes med!Nyfiken som hon är,nej, det här är inget för mig!

Blåbärskaka

Jaha, då blev det fredag igen:Idag serverades blåbärskakainga nödbjudna miner!

Det blev ett kort träningspass också:LovträningFRITT HOPP ÖVER HINDER

Tilda-Retsticka

Lill-Fia har dödat sin pipleksak som hon fick på Lille-Brors födelsedag. Idag kom hon på att Brorsans leksak var hel:Ret-TildaMatte brukar inte lägga sig i, men stod inte ut med att se Åke-Hjärtat med så ledsna ögon.För husfridens skull letade vi på en gammal leksak till Bus-Tilda.Ordningen är återställd.

Sen tyckte Matte att det var syndigt att vara inne när solen värmde så skönt:Spring-Åke och Matte tog en cykeltur,Vilda-Tilda sprang av sig massor med energi!

Stadsbesök

Idag blev det "stadsträning" för Mattes älsklingar. Tyvärr så blev kameran kvar hemma. Men båda vovvarna skötte sig utomordentligt. Det var som om dom vuxit upp på Åsgatan,MEN nu har Matte två trötta voffar här:Det "kostar" på att vara världsvan.En liten utslagen Lill-Fia.

Bullbakning

Oops, frysen gapade tom, så det fick bli bullbak idag:Två frivilliga hjälpredor dök genast upp!Men de tröttnade ur och tjoade runt istället.

När bullarna kom ut ur ugnen, tog Bad-Åke och Matte en vända ner till Bad/Får-hagen:Efter några korta SITT och LIGG-träningar måste man bara ta sig ett dopp.Tilda-Hjärtat måste träna på läängre sträckor på FRITT FÖLJ. Några meter, sen tappar hon fokus.

Bildbevis

Wow, idag la sig Tilda-Hjärtat i det blöta gräset! Vi testade PLATSLIGGNING, LÄGGANDE och FJÄRRDIRIGERING det var ingen som helst tvekan. Genast tändes ett hopp, kanske......
Eftersom Åke-Vännen och Matte har fått påpekanden om slarviga avslut på de senaste tävlingarna, så blev det "lov-träning" och även han fick känna på "FJÄRREN". Visst är jag hanns Matte, MEN JAG TYCKER ATT HAN ÄR KANONDUKTIG!Ute regnade det så eftermiddagen började så här.

Men sen kom solen fram och då kunde inget hindra oss:LIGGBUSVi tränade på ny plan idagJa, vi busade också förstås!

Vacker och Trevlig

Ja,det tackar man för MEN det var ingen nyhet! Såå, taggade som vi var idag och fick åka hem med svansen mellan benen ändå. Vi tar det från början.PLATSLIGGNINGEN: Smyg-Åke lägger sig innan Matte kommenderat=8p, TANDVISNINGEN=10p, LINFÖRIGHET:släpper ngt=8,5p, LÄGGANDE: DK bra utförande av hunden(hmm)=8p, INKALLANDE:bra tempo, slarvigt avslut=8,5p, STÄLLANDE: förflyttar sig efter kommando=5p, APPORTERING: ändrar grundpos=6p, HOPP ÖVER HINDER:dk=6p, HELHETSINTRYCK:trevligt ekipage=8p. SUMMA :150,5
Om vi ska tänka positivt: under PLATSLIGGNINGEN har Åke-Hjärtat en mycket orolig schäfer bredvid sig, slutar med att den sätter sig. Mattes Gull-Klimp tittar bara på Matte. INKALLNINGEN: även om avslutningen blev slarvig så stannade han vid sidan. Och av 10 tävlande så kom vi trea(bra för Mattes självförtroende). Nästa tävlingstillfälle blir Sandviken 9 okt!Mattes kusin var där och hejade.Lill-Fia fick hålla till bredvid planen.

Formsvacka?

Matte funderar på om vi kan vara i en formsvacka. Blodspåret idag gick väl sådär, Åke-Vännens "missar" här om dagen. Vi får innerligen hoppas att vi kommer ur svackan och ligger på topp imorgon.Det blev många utsvävningar, men visst kom vi fram till slut.Det är kul att se att Åke-Pojken "uppskattar" skånken mer och mer!Lill-Tilda som gick som tåget i våras, gjorde många extra vändor innan hon kom rätt.Kan detta vara en annledning till urspårningen? (rester av en hare inte långt ifrån spåret)

Chilla tyckte att det var spännande att se vad vovvarna kom hemdragandes med:Hon tyckte nog att vovvarna varit duktiga som kom hem med varsina skånkar.

Sedan var det dags för hundträffen:De små liven såg på långt håll vem som kom!-Heej, JUNIOR!Idag kom Marianne och Tuva, jättekul!Ett till ekipage som kom och var med var Monika med sötisen Lisa!Lill-Fröken kopplar på charmen. Allt för att få sig en godis av Juniors Matte.När vi kom hem hade vi besök av herr Nolte.Matte har lovat att födelsedagspresenten får hänga med imorgon för att agera mascot!


Hur ska det gå?

Matte hade bestämt att inte nöta momenten med Åke-Hjärtat, utan bara välja ut ett par övningar idag. Det gick inte så bra kan jag säga: LÄGGANDET=la sig inte, INKALLNINGEN=var FÖR upplagd för att leka med belöningen(bollen), APPORTERINGEN gick väl sådär. Är det Mattes nerver som orsakar detta? Hur som helst tänker jag inte testa något mer, innan söndagen. Matte tänker koppla bort sig själv och bara lita på Åke-Vännen.
Annars har det varit en vanlig fredag:Åke-Pojken höll Matte sällskap när "fredags-fikat" blev gjort.Lill-Fia hade dragit sig ut till altanen med den nya leksaken.Som sagt en helt vanlig fredag.Chilla-Fia har landat här hemma igen.

Nu ska Matte ut och lägga BLODSPÅR till vovvarna.

Håltimme

Det blev en håltimme idag och då passade vi på:Spring-Åke väntar på att grinden ska öppnas!Lill-Fröken kommer som ett jehu genom kurvan!

Inte någon vanlig dag idag

Nej, det är ingen vanlig dag. Det är Åkes födelsedag!!! Mattes Lill-Kille fyller fyra år:HIPP, HIPP, HURRA!Så klart att även Syster-Yster fick present.Ljudnivån blev outhärdlig så vovvarna fick pipa av sig ute.Nästan så att Matte ångrade presentvalet.

Tre trötta!

Just nu är det väldigt lugnt på Klackvägen 13:Vår lilla Katt-Fröken Chilla har flyttat hem igen. Hon har  boat ner sig och vill inte bli störd!Åke-Hjärtat kröp in i buren efter att ha busat runt med Matte ute på baksidan.Mattes Lill-Fia tyckte att alla var så trååkiga så hon kröp ner i bädden och ligger där och är sur!

Gosevovvar

Inte mycket att kommentera till dessa bilder:MmmmmmyyyssbusTittut!


Kvällslek

Matte hinner inte riktigt med. Plötsligt börjar det skymma. Det kan inte hjälpas vi måste bli av med lite spring i benen:Oops,
vad hände?"Bollen" till vänster är Lill-Tilda!Snacka om bollkänsla!

Hunddag

Lördagen började i Borlänge tillsammans med Harriet-Mach-One och Karin-Mumma.Gurun med nyförvärvet Mach-One. Såå underbart sööt!Ekipaget som verkligen har visat framfötterna denna säsong: Karin och Mumma!Åke-Vännen och jag körde igenom klass ett. Om Matte kan sluta med sina dubbel kommandon, så kan det gå bra på söndag.Lill-Tilda tyckte att det var för mycket dagg i gräset!Karin studerar vår gula"bibel".Vår Guru, har alltid något klokt att komma med.

Sen bar det hemmåt, för missa vår hundträff det vill vi inte:Som vanligt så sköter sig både tvåbenta och fyrbenta.Monika med sin sötnos råkade ha vägarna förbi. Kul att dom tog sig tid att vara med oss ett tag!!Vilda-Tilda tappade fokus ett par gånger, passade då på att "tala" med grabbarna.Juniors Matte och Tildas Matte hade mycket att gå igenom. Det blev låånng väntan för vovvarna.


Täppt i näsan?

Som vi har väntat på denna dag! Idag kunde Matte trycka ner den opererade foten i en stövel. Då kunde inget hindra Matte från att lägga de efterlängtade blodspåren. Lill-Husse har varit ute på pyrschjakt och fällt en bock. Så det fanns fräscha skånkar och det fanns sju liter blod i frysen. ÄNTLIGEN!Stress-Fia tyckte att Matte var såå seg, nu var det bråttom!Skynda på!Men här är vi vilse i pannkakan!Det blev en hel hoper med "sidospår" men till slut! BRAAAAA!DUKTIG tjej!!Stolta går vi hem.Lille-Bror var lika het!Här jobbar han på bra! Lugnt och fint!Men precis som Lill-Fia tappar Åke-Hjärtat spåret flera gånger. Men här är han tillbaka!DUKTIG kille!Nu kan vi gå hem.Stolt som en tupp!

Höstrusk

Pga av det myckna regnandet så svämmar energin över här på Klackvägen:Full fart i soffan!

Mys

Åke-Hjärtat och Matte har tränat på LINFÖRIGHET. Men istället för halterna så har kommandot varit: LIGG, SITT eller STÅ. Matte kommer ihåg hur Lill-Fia kastade ner sig när hon tyckte det var lämpligt(innan Matte hann kommendera LIGG). Tanken är alltså att Åke-Pojken ska lära sig att lyssna först VAD det är som Matte vill.Nu är det mys som gäller.

Ute i blåsvädret

Tilda-Fröken och Matte trotsade blåsvädret och gick en långpromenad. Ibland var Matte riktigt rädd att Lill-Fia skulle följa med vindilarna, men vi höll oss på backen båda två.Detta är ingen vanlig syn(tycker inte man ska binda sina vovvar på offentliga platser). Men Matte hade glömt att köpa bröd till frukosten!

Sprig-Åke och Matte tog sig en cykeltur:Huj, vad det går undan!

Hur mycket energi som helst!

Matte är lite avundsjuk på sina vovvar. Tänk om man hade den energin som finns i mina älsklingar!Lill-Fia och Matte började med en skogsvända.Skrutt-Fia drog på sig minuspoäng, hon hittade nämligen en snuskig svamp som hon gladeligen rullade sig i!-Japp, så går det!

Snygg-Åke och Matte traskade ner till får/bad-hagen:Spring-ÅkeBad-Åke!På hemvägen upptäckte Apporterings-Åke två änder. Väntar på kommandot:HÄMTA!!

Tro inte att vovvarna tog det lugnt när vi kom hem:Visserligen höll de till i bädden, men lugnt var det INTE!!


Konstapel Pettersson

När Matte var sysselsatt med att plocka fram attiraljer till dagens "övningar", kom bonden fräsande med sin skördetröska. Detta gillades inte av Tilda-Hjärtat. Hon förvandlades omedelbart till "Konstapel Pettersson":-Stopp i lagens namn!!!

Skutt-Åke fick med sig halva "RUTAN" när han glad i hågen skuttade iväg med belöningen!

Lördagsnöjen!

Tre olika lördagsnöjen fick, får ( Matte har sitt kvar) det bli idag:Spring-Åke fick springa av sig i fårhagen.Det blev även ett dopp i Grycken!

Våra hundträffar har kommit igång, så det fick bli Vilda-Tildas lördagsnöje:Vi var endast tre ekipage, men det räckte till för Lill-Fia!"Hundmöte"-träning.

Nu är det dags för Mattes lördagsnöje: KRÄFTSKIVA MED HOLLIVERA KENNEL!

Det ska va gött å leva.......

När Matte drog runt med dammsugaren försvann vovvarna:Matte har nog en del att lära av sina älsklingar. Såå skönt de hade i kvällssolen!

Klass II

För att variera träningen plockade vi med:RUTAN och FJÄRRDIRIGERING för Snygg-Åke. För Lill-Fröken blev det bara moment från tvåan. Åke-Pojken kunde inte vara tyst han tyckte förstås att det var buskul att komma igång med träningen. Det blev LOV-INKALLNING-APPORT-HOPP ÖVER HINDER-LÄGGANDE-STÄLLANDE-"RUTAN" och FJÄRRDIRIGERINGs-träning för Åke-Hjärtat. Bedömning: MVG!!! (måhända en partisk domare)
Vilda-Tilda låg som en rem över gräsmattan när det äntligen blev hennes tur. Vilken glädje! Förutom momenten som Lille-Bror körde igenom så la Matte till:FRITT HOPP ÖVER HINDER och tvåans APPORTERING för Lill-Skruttan. Bedömning: MVG!!!(samma domare).Två som ivrigt väntar på få visa hur duktiga de är.

Minns ni Humle och Dumle? Här är dom i ny version:-Jag heter Humle,-och jag heter Dumle!I väntan på kommandot.Idag var det "bara" lek som belöning.


RSS 2.0