Mystiskt

Idag är vi inte ute i onödan, de jä.......  smällandet har förvandlat Mattes Lill-Fia till en liten Rädd-Tilda. Cd-spelaren och TV:n går för fullt här på Klackvägen 13.
Matte plockade fram tvättkorgen och strykbrädan allt för att distrahera Lill-Fröken och då händer DET igen:Matte vet inte vad som händer när stryckbrädan kommer fram.  Vilda-Tilda blir sig inte lik, Mysko!

Det blir ju inte bättre av att Bus-Åke har möblerat om:-Jaha, ska man behöva ligga på golvet nu också?-Jag vet inget om det där!


Kärt återseende

Eftersom Kanadagässen har belägrat Fårhagen och Matte ogillar när Bad-Åke tar upp jakten på dessa fjäderfän. Så blev det Fästingvägen idag:Häärligt, Spring-Åke kastar sig iväg!Tilda-Grynet måste "läsa tidningen" först.Men sedan ger hon järnet!Åke-Hjärtat har knappt markkontakt!Vatten-Åke hittar ett vattenhål att svalka sig i.Tilda-Tösen svalkar sig hellre i skuggan.


Bus i Fårhagen

Det blev en vända ner till Fårhagen mot kvällningen:Lill-Hjärtat tog skydd bakom en grästuva närVild-Åke kom dundrande.Medan Tilda-Fröken och Matte latjade tog Bus-Åke upp jakten på en flock Kanadagäss!Det var bara att gå hem och fram med badhandduken! Fågel-Åke kastar låånga trånande blickar ut mot Grycken!

Borta

Vart tog denna dagen vägen?? Ja, det blev inte mycket mer än fredagsgott idag:Fullt tillräckligt enligt voffarna.

Bära eller brista

Har tittat framåt i SBKs tävlingskalender och har nästan bestämt mig för att anmäla Lill-Tilda till en kvällstävling i Avesta onsdagen den 8 aug. Eftersom hon är en kräsen liten fröken så tror jag att en kvällstävling skulle passa. Det får ju t ex inte vara för varmt, sen får vi väl kolla väderprognosen så att det inte blir regn den kvällen.

Men regnade gjorde det idag på vår vända ner till Fårhagen:
Det var väl så där att latja med bollen i detta väder.En som inte bryr sig om vädret är Mattes Spring-Åke!

Vi jobbar på

Hur ska vi få slut på gläfsandet, Åke-Pojken min? Tankar typ lägga bort bollen och ha någon annan belöning har cirkulerat i Mattes huvud idag.Vattenflaskan gick varm idag!Lill-Fröken föredrar godis som belöning, bollen är väl måttligt rolig.

Inte många dagar kvar

Nu kan vi snart räkna timmarna tills Matte är tillbaka på sin vanliga tjänst. Fredagen  den 4 maj är sista långdagen. Ett sätt att visa hur TRÅKIGA dagarna har varit:Detta har varit en vanlig syn när Matte till slut kommit hem.Äntligen kommer Matte hem!

På kvällskvisten kom targeten fram:BRAAA!BRAAA!

Nya tag

Matte har alltid fått höra att hon är envis som få. Ja, det kan hon nog hålla med om. Gårdagens besvikelse är BORTA och nu är vi igång med momenten i klass 2 för båda voffarna. Tanken nu är den att Åke-Vännen ska träna in flera moment så att han måste vara mera alert den 12 maj.FJÄRRDIRIGERING   (ja, ja Hanna. Fotografen blev med)Vi förlänger avståndet sen.

För Vilda-Tilda gäller det att bromsa:LIGG Matte räknar 1 2 3 4 5SITT 1 2 3 4 5

Knypplingskurs??

Ja, Matte vet inte vad man ska säga. FÖRTVIVLAD, LEDSEN, UPPGIVEN, LÄGGA TÄVLANDET PÅ HYLLAN och gå en knypplingskurs? Nääe, såklart slickar vi såren och kommer igen!! Poängskörden idag:120p

PLATSLIGGNINGEN, 10pFusk-Åke satt lugnt kvar och inväntade kommandot.Det började ju bra!TANDVISNINGEN, har aldrig varit något bekymmer,Jadå, titta du! 10pMatte tyckte att LINFÖRIGHETEN gick bra,tills tempoväxlingen då blev det hopp och studs. 7pINKALLNINGEN, slarvig. 8pSTÄLLANDET gnäller och skäller vid sättande. 5pAPPORTERINGreser sig och skäller. 5p

HOPP ÖVER HINDER och LÄGGANDE=0p

Nu är denna dag historia!!!PS vi är fortfarande bästisar!Tack tjejer för att ni kom och var med!Det är nog dags för Lill-Skruttan nu!!

Syskonkärlek

Åke-Hjärtat sprang oroligt fram och tillbaka idag när Matte plockade med tvätten. Till slut var jag tvungen att se vad det var som oroade Lill-Pojken:-Kom!-Men Fröken Retsticka, det är ju Brorsans flamingo!-Hallå, det är MIN pippi!-Matte, säg till henne!!

Matte lät vovvarna klara upp det själva och återgick till tvätten.Vovvarna löste problemet utan hjälp.PS
Håll gärna en eller ett par tummar för oss imorgon!!

Tilda 6 år!

Sex roliga år har vi avverkat tillsammans min Gull-Fia och jag! Självklart ska det firas:Hmm, Matte hade inget presentpapper hemma, men Husse var säker på att det gick lika bra med julpapper.Hon trippade iväg för att få öppna i fred.GRATTIS SÖTNOS!
Naturligtvis fick även Snygg-Åke en present!
Vet inte men Matte tror att det är en Flamingo som landat.Åke-Hjärtat tyckte tydligen att syster Yster inte tog hand om sin lilla bebis, så han "offrade" sig.

Det passade ju bra att fylla år på en fredag, när det finns "fredags gott" på Klackvägen:Ja må hon leva, ja må hon leva........Gluffs-Åke känner sig alltid lurad när det gäller portionstorleken.

STOPP!

Idag var det deadline för oss! Vi tillbringade sista passet på alla tänkbara Tävlings/Lek-planer här i Stjärnsund:Fortfarande inte tävlingsmässigt LIGG!Bollen var ju förstås med!STÅDet blev även en grusplan.Och en fotbollsplan. INGET mera kommando över Mattes läppar denna vecka!!

För Vilda-Tilda blev det en långpromenad:Som vanligt trippar hon helst vid Mattes sida,men efter att Matte ägnar sig åt Hopp och Lek får Lill-Fia fart på benen!Det blir omvägar när det ser ut så här!Ett och annat HOPP faller sig naturligt!Matte får bita ihop när Lill-Skruttan envisas med att balansera på kanten ner till bäcken.

Aha

Matte börjar känna av fjärilarna i magen. 22 april kommer i rasande fart. Igårkväll låg Matte och grunnade på VARFÖR Åke-Hjärtat är mera på tå när vi tränar på hemmaplan. Innan sömnen kom tror jag att jag kom på förklaringen! Hemmaplan=Lekplan. Nu börjar Matte haja hur viktig "uppvärmningen" är innan vi kliver ut på tävlingsplanen! LEK!!!
Kunde förstås inte vänta med att köra träningspasset på lördag utan det blev idag istället.
Men dagen började med att vovvarna fick hänga med Matte på hennes jobb:Vi har varit på annan ort idag.Men tyvärr så kom dessa två inte längre än hit.

Väl hemma igen så kunde Matte inte hålla sig:Ut med hindret och fram med bollen!Det har gått bättre, men roligt hade vi!

Lill-Fia och Matte gick en vända på tu man hand:Lill-Skruttan gillar våra ensamma promenader.Tur att inte bror var med, för då hade det blivit ett kvällsdopp. Herr o Fru Gräsand guppade nämligen i godan ro bakom stenen.

"Rätta tankar"

Det gäller inte bara att Åke-Pojken är rätt laddad. Matte måste också vara med på galoppen:Matte plockade fram domarprotokoll från i fjol, vi har ju papper på att vi KAN!

Tyvärr hittade Matte inte Gull-Fias protokoll, men hon har ju också visat att hon KAN:Tilda-Frökens första tävling resulterade i en Första placering och en pokal!

Träningsstopp

Vilket är bäst? Hur ska vi lägga upp denna vecka? Ja, frågorna rasade över Matte igår kväll, så det blev lite si och så med sömnen. Alla frågorna kretsade runt Åke-Hjärtats uppladdning inför säsongen första tävling. Nu har Matte bestämt sig: ingen träning förrän på lördag, och då ska bollen vara huvudattraktionen!
Idag blev det aktivitetsbollen:I ett huj var godisarna ur!Så mycket besvär för så liite godis!


Njaa

Efter besöket i Solvarbo känns det väl så där.......  Åke-Hjärtat höll en väldigt låg profil. På INKALLNINGEN satt han kvar och väntade på något, Matte vet inte VAD. HOPPET likaså?????? Harriets förslag var att busa upp honom mera med t ex bollen. Ja, då fick Matte en mera alert vovve! Får INTE glömma bollen nästa söndag!!!!PLATSLIGGNING

Tok-Tilda var med och "kände" in planen:Mm, vänta du, det är snart slut på sötebrödsdagarna!

Hunddag!

Matte sitter här på Klacken med ett leende på läpparna-VILKEN härlig dag vi har haft! Dagen började med ett besök in till Hedemora. Det gick inte att undvika en sväng in till Skoga på hemvägen:Tilda-Hjärtat trivs som fisken på Skoga.-Jag kan!

Åke-Vännen har inget emot att få "känna" på Skogas träningsplan:Vi tränar fortfarande bara med kommandon. (Inte tävlingsmässigt) STÅ!PLATS

Sen drog vi hem till Stjärnsund:-Hejdå!

Hemma i Stjärnsund var det äntligen dags för HUNDTRÄFFEN:Irenes "nyförvärv" Casper visade tydligt hur han kände! Puss på dig!Passivträning är inte så bara-men vovvarna var superduktiga!Slalom mellan vovvar kan också vara nog så svårt-men idag gick allt kanonbra!

Matte tyckte att "Långshytteborna" kunde hänga med hem till Klacken:Åh, vad härligt med sötnosarna!Konstapel Pettersson satte sig i respekt, så grabbarna tyckte att det var säkrast att hålla sig nära Matte.Som Sagt!Lill-Junior ville vara nära, nära!

Men nu har Matte två trötta älsklingar:Lill-Snuttan med tungan ute i gluggen,Åke-Hjärtat med sin lillbebis. God Natt!

Braaa!

Vi hann med ett kort träningspass:INKALLNING. Nere till vänster ses Chilla-Fia, hon vill gärna hålla koll på oss.Braa! Åke-Pojken kommer in så fint!Lill-Skruttan måste träna på uthålligheten på kommandot: SIDAN=FOT.HALTERNA fixar hon galant!

På span

Åke-Hjärtat har fått Lill-Fia med sig på "Fågelskådning":VAR är Kanadagässen???

Fart och fläkt

Tur att man har två glädjespridare när regnet smattrar på rutan:LekdagsVälkommen ombord på Flygande Mattan!Stormvarning i köket!

Fårhagen

Idag fick Lill-Fia hänga med till Fårhagen:Sida vid sida skuttar voffarna in i hagen.Polarna gör en racersväng.

Men Matte hade bollarna med sig så,lite kampande blev det.Åke-Hjärtat kämpar mer!

Inte roligt!

Nää, nu är det slut på den Glada Påsken, Lill-Matte sitter på bussen som för henne upp till norrland igen! Det gör riktigt ont i Mattes bröst när hon ser två sorgsna vovvar på kökssoffan:Åke-Hjärtat reagerar inte ens när Matte tjoar till.

För att få tillbaka gnistan drog Åke-Vännen och Matte till Fårhagen:Nu känns det lite bättre!

Lill-Tilda och Matte tog en av våra favoritvändor:Full fart över stock och sten!

Mixad dag

Idag har vi gjort lite av varje. Vi började med att Lill-Fia fick testa tunneln som hon fått av Marianne, stort tack!Varsågod!Lite tveksam var hon,men med hjälp av en Frolic kom hon igång!

Matte kunde inte hålla sig:LIGGSITT.

Sen bar det iväg till Birgitta med Åke-Hårfager:Ja, till och med Matte tyckte att det var liite för mycket av tjusarlockarna.Birgitta sätter igång,Åhh, puss på dig!SNYGG-ÅKEEE!

Premiär

Matte är en äkta badkruka-det är inget man kan beskylla Bad-Åke för:Åke-Hårfager väntar snällt på att få slinka in i Fårhagen.Efter några vändor kom årets första dopp i Grycken!

Vad det gäller att bada så är Lill-Fia och Matte överens, INGA utomhusbad!Nä, det blev en promenad längs järnvägen istället.Helmer med sin Matte och Husse var också ute längs spåret.

Ännu ett vårtecken!

Det är bara för Matte att acceptera att Lill-Matte är nummer ett:Har Mys-Åke bestämt sig för att gosa så är det så! Att få ha Tilda-Hjärtat sittandes bredvid sig är stort!

Nu vågar sig Matte ut i får-lek-hagen. Isen är äntligen borta.Äntligen! Eftersom Lill-Fröken tycker att Spring-Åke blir "lite för mycket" delade Matte upp eftermiddagen.Bollen hade vi tagit med.Åhh, så skönt att få rusa av sig!

Sen blev det Tilda-Frökens tur:Nu kan man få nosa i fred.Och komma FÖRST till Matte!Och riktigt få undersöka alla spännande dofter.

Nu är det vår på riktigt:Ta med dig din hund och kom till Stjärnsund!!!

Kul med Lill-Matte

Glädjen var stor i den Petterssonska flocken igår kväll:Det blev pusskalas i Gävle Bro!Och påskgott på Klackvägen 13.

Vovvarna hade lekstuga med Lill-Matte i spetsen medan Matte gjorde sitt sista arbetspass innan påskledigheten. Det var kurragömma hela skärtorsdagen!Gänget på väg ner till bruket.Kanadagässen har kommit, så Fågel-Åke har span efter dom i dammen. Lill-Fia förstår inte detta intresse.
Glad Påsk!

Ja, här på Klackvägen 13 blir det iallafall en Glad Påsk. Lill-Matte är på ingående! Vi har inte vågat nämna hennes namn med hänsyn till voffarna. Matte packar strax in oss i bilen för att dra till Gävle för att hämta hem henne.

Igår kväll fick vi besök av ett gäng kärringar:Tilda-Fröken gick i taket när påskkärringarna började flaxade runt väggarna!Åke-Vännen kollade vad det var för ena fjäderfän som landat hemma hos oss.

Korta pass

Det blir inga låna tränings pass nu för tiden. Vet inte om det är bra eller inte.APPORTERINGEN är Matte nöjd med.

FJÄRRDIRIGERINGEN måste bromsas upp:LIGG går bra,men Matte får "hjälpa" upp Lill-Skruttan på SITT.

För Åke-Pojken är det inga tävlingsmoment, utan bara "kommando-träningar:LIGGSTÅAPPORT

Så klart är Matte nöjd med sin Go-Åke också!!

Icke att förringa

Idag kunde inte Matte riktigt fokucera sig så det blev LEK:Matte bjuder upp till LEKLek-Åke är inte den som nobbar!Kom igen då!!!

Lill-Tussan är betydligt försiktigare:Lill-Skruttan förstår inte att man kan leka utan leksak.Men har blivit riktigt bra på att busa med bollen.-Försök att ta den om du kan, BLÄ, BLÄ, BLÄÄÄ!!!!!

Säg hej till publiken!

Vår lilla katt Fröken är lite nyfiken på vad vi pysslar med på baksidan:Tilda-Tjejen morsar på publiken innan hon trippar in på vår "plan".

I klass II ska vovven först hoppa:HOPPSnyggt

sedan ska voffsen sitta:SITTBRAAA!!!

LÄGGANDET har alltid varit snabbt:LIGG!Duktiga du!!!!!

Vilda-Tilda är kanon kanonduktig MEN det finns flera moment........

Det blev ETT pip sen hördes bara Mattes: BRAAAAA!  DUUUKTIIIIG!!!Detta var vad som behövdes!PLATSLIGGNINGs-träning utan PLATS. Smyg-Åke brukar ju tjuva lite och lägga sig innan kommandot.FOT. Det känns som vi har jobbat upp farten på LINFÖRIGHETEN! BRAAA Hjärtat mitt!!!!

RSS 2.0