Ett glatt besök

Matte hade ärenden in till Hedemora idag, bestämde då att köra ett träningspass på Skoga på hemvägen:Det var på gränsen tyckte Matte, men för Åke-Pojken gjorde det ingenting att det var lite is här och där.STÄLLANDET. Kändes helt ok.Efter: LINFÖRIGHET, LÄGGANDE och STÄLLANDE, blev det LEK!Skoga är Lill-Fias favoställe, så hon hade bråttom,bråttom,ner till träningsplanen.Vi tränade FRITT FÖLJ, sträckorna var det inga problem med, MEN eftersom det var blött så fuskade damen med HALTERNA. Vi slutade och Lekte istället!!

Pyssel

Just nu ligger inte Matte på plus-sidan:Eftersom Tilda-Hjärtats tårkanaler är igenvuxna så MÅSTE Matte klippa bort gammalt "gegg". Inte nödvändigt enligt Gull-Fia.

När vi iallafall höll på med lite omvård :Inget att orda om tycker Åke-Pojken.

Mmm, så kan det gå!

Idag blev det en sådan där trååkdag sett med vovvarnas ögon. Matte jobbar, hem o vänder o iväg igen!-Ho,ho, Matte har kommit hem!-Vi har inte gjort något!


Kusinträff

Idag packade vi in oss i bilen och drog hem till Nick. Där fanns redan kusin Milton med hans Matte och Husse.Matte började med att klippa Nicks klor.Milton visade vad han kunde. Godisen låg länge och väl på nosen kan jag säga.-Varsågod!  BRAA!

Sen bar det iväg ner till Dormen:Spring-Åke hann göra många vändor fram o tillbaka innan vi andra kom ner!Härligt att se Åke-Hjärtat när han får fria tyglar!Oj, vart tog han vägen?Lill-Hjärtat tyckte att det var bättre att gå kusinerna tillmötes.Mys-Voffar!Nick och Lill-Tilda sida vid sida.Milton och  Lill-Fia sida vid sida.

Vi går över daggstänktaberg.........

Idag trotsade Matte alla vargvarningar (tror nämligen att det var min Varg-Åkes spår de sett). Men för att vara på den säkra sidan följde Matte Husses råd. Han brukar nämligen säga att om du sjunger så flyr alla vilda djur! Så Matte sjöng för full hals"Vi går över daggstänktaberg". Inte en levande själ syntes till!Spring-Åke njöt av att vara tillbaka på Fästingvägen!Oj, Lill-Fia vet aldrig var bror dyker upp!På språng in i skogen!Även Vilda-Tilda är på språng, men håller sig på banan.
Flygar-ÅkeTilda-Hjärtat vågade sig av banan en liiten bit.Men är snart bakom Matte igen.Om hon trippar före så måste hon kolla bakåt så att inte Matte försvinner.Hm, är det slipsen som börjar synas?!

Lugn och Fin!

Matte har ibland fått onödiga poängavdrag på tävlingarna på grund av för snabba belöningar. Några sådana avdrag kommer inte på tal denna säsong! Vi tränade på just det idag och det gick väldigt bra. Lugnt och fint inväntade Mys-Åke belöningen.
Även Vilda-Tilda måste Matte försöka bromsa in. Hon vill gärna ligga steget före, även om Matte plockar momenten härs och tvärs så listar hon snabbt ut vad som Matte förväntar sig av henne!
Äsch, nu lägger vi träningen åt sidan, det är ju fredag:Den som väntar på något gott...  (som vanligt ser man en sko där den inte ska vara, Bus-Åke)Idag blev det pensionärskakanden försvann snabbt!

Vårkänning

Som Matte har längtat efter takdropp och fågelkvitter, idag kom en sådan dag! Även voffarna njöt i vårsolen.Tilda-Hjärtat kände av vårkänslorna och kastade långa trånande blickar mot Balders sommarstuga.

När vi kom hem igen tog Matte ut "pipisarna"Flygar-Åke svävade fram och
tillbaka,Man blir lite förundrar över HUR mycket spring det kan finnas i Mattes Spring-Åke!Lill-Fia har greppat ordentligt!Men hon hinner INTE med bror sin!

Tycker olika

Det blev en snabbis ut på Grycken innan mörkret kom:Ja, han kan han min Snygg-Åke!Lite lugnare tempo.Nää, det här var inte kul!

Inte så lätt

Mattes lunchrast har svårt att räcka till ibland:Oops, Åke-Pojken vädrar rådjur!Lill-Fia måste så klart kolla upp det hela!

Det är inte så lätt för Glad-Åke att förstå varför Tuss-Fia blir sur varje gång han är glad och viftar på svansen:En vanlig syn på Klackvägen.

Måndagmorgon

Mattes önskan om att bli morgonpigg har väl uppfyllts till hälften och det tack vare voffarna! Det ÄR ingen dum ide att traska ut i mörkret en tidig morgon. Allt är så stilla, tyst och mörkt. Tankar som "undrar vad som kommer att hända idag" dyker upp, man blir allt lite nyfiken. Väl nere på bruket kommer de vanliga bilarna: tidningen, vår kokerska på skolan, vår städerska och grabbarna på verkstan. Sedan är det ett skock rådjur som retar gallfeber på mina älsklingar, visst de har all rätt i världen att gå precis där vi ska gå men Matte tycker att de kunde vara lite rädda och hålla sig i skogen.
Hmm, är rådjuren på G även denna morgon?!Nej, det är lugnt.Lill-Fia kollar så inga objudna besökare varit i församlingshemmet under natten.

Morot

Matte kunde inte hålla sig längre. Letade alltså på kommande lydnadstävlingar. Söndagen den 22 april står vi förhoppningsvis på Hofors tävlingsplan!!!! Det var nog det som fattades Matte. För plötsligt fanns det massor med energi!  Åke-Hjärtat fick gå FOT och träna HALTER! Även om Matte inte kan klämma ner vänster fot i en sko, så har vi jobbat upp farten.Bra, Hjärtat mitt!Lill-Tilda fick hänga med och plocka blåbärsris. Vårkänslor?

Sedan blev det en liten "må bra" stund:Mys-Åke-Liiten stund till!

Även om Vilda-Tilda inte tänker visa det, så tror nog Matte att det gillas:Det blev en stor hög av vinterpälsen.Vi kämpar på med tandborstningen. Gillas INTE av Lill-Fia!!!

Nu har vi en vecka framför oss igen, bäst att passa på att besöka Grycken:Grabbarna tog täten,Men vi hänger med!

Försök att hindra oss.........

Vad gjorde det att det var full snöstorm, hade Matte bestämt att vi skulle ut på Grycken så var det så! Ja, hela veckan har Spring-Åke och Matte kastat längtansfulla blickar ut mot Grycken.ÄNTLIGEN!!För Snö-Åke kvittar det om det är plogat eller ej.För Tilda-Hjärtat är det ett måste att ha upp-plogade vägar.Lill-Fröken agerar farthållare!

Äntligen fredag!

Idag på lunchen hann vi med lite bus ute i snön.Inte så lång lekstund, men Snö-Åke klagade inte!Även Lill-Fia släppte lös!

Som fredagsgott blev det en jordgubbspaj som Junior och Caspers Matte la upp recept på KANON GO!!Till pajen serverades vaniljvisp!MUMS!En jordgubbe puttades av tallriken, men när bror Åke erbjöd sig att ta den åkte den snabbt ner i Lill-Fias mage.

Ny tid!

Känns skönt att veta att det kommer ny tid, för just nu räcker inte tiden till. Gjorde en tillbakablick i bloggen och såg att för ett år sedan var vi igång med lydnadsträningen för fullt. Just nu känns tävlingsplanen låångt bort. Men som sagt det kommer ny tid!Tiden räcker bara till för det nödvändigaste.

Vi hann!

Eftersom det oftast är mörkt när arbetsdagen är slut så blir det bara vanliga promenader med vovvarna . Men idag hann vi ut på sjön!-Skynda dig Matte!Blåsigt och halt var det.Men farten saknades inte!Även Tilda-Hjärtat petade i springväxeln!Nja, det var lite för blåsigt!

På beställning

Eftersom Matte jobbar längre nu, så gäller det att komma i fas med kiss o bajsvändorna för voffarna.Lill-Fia var inte riktigt nöjd med tidpunkten för dagens prommis. GÄSP!Åke-Hjärtat däremot är aldrig omöjlig!

Kom nu då!!!

Lill-Tilda hade nog helst stannat inne idag:Spring-Åke kan inte förstå syrrans tvekan!-Åh, guud vad drygt!

Ett litet orosmoln

Åh, vilken härlig vårdag! Lill-Tilda och Matte tog en promenad på tu man hand.  Nere på bruket träffade vi på en av Tilda-Hjärtats killkompisar:Puss, på dig Helmer!

Sedan blev det bus i snön med Snö-Åke:Glädjen var ömsesidig kan jag säga!

Så var det då del lilla orosmolnet: Chilla-Gumman har mask i magen BLÄÄÄÄ!!!!!Matte gruvar sig lite för att få i denna lilla envisa fröken maskmedel. (Tack Maggan för snabb leverans av tab.!)

Finns det hjärterum ...............

Efter eftermiddagspromenaden kurade voffarna ihop sig på kökssoffan:Puss på er!

Godispåsen

Matte försökte smyssla upp den nyinköpta Frolicpåsen utan att voffarna skulle märk det. Det gick inte så bra:Hallå där!

C-vitaminer

Idag när Matte kom hem möttes hon av Bus-Åke som hade med munnen full med något. Det visade sig vara en kiwi.

Hmm, efter att Matte kastat ett öga på fruktskålen så,kunde hon konstatera att Snyggingen nog smaskat i sig ca. tre,fyra stycken.

Efter en sådan vitaminkick var det inte konstigt att Snö-Åke rullade sig runt under vår lunchvända:Lill-Fia pustar.

Olika aktiviteter

När Matte kom hem såg det ut så här i köket:Pga. gluggen trillar tungan ut när Go-Fia slappnar av.Hmm, Matte ser dig Smyg-Åke!

Hallå, hallå

Matte vill gärna se den som hon talar med, så varje kväll letar hon upp Lill-Matte via skype. Genast kommer det två till som vill vara med:Lite konstigt är det allt. VAR är Lill-Matte, vi hör ju henne!

Fattat galoppen

Våra lilla kattfröken sitter alltid och observerar när voffarna tränar, det har tydligen gett resultat:Chilla-Missan vet att godisburken står i hallfönstret,och sitter man FINT så blir det godis! (hon gillar Frolic)LOVTRÄNINGLIGG!FJÄRRDIRIGERINGdär måste vi jobba med att TA DET LUGNT!


Ute i blåsväder

Matte föredrar nog gårdagens väder framför dagens isande blåsväder.För Åke-Hjärtat finns inget dåligt väder!Ett nödvändigt ont enlig Lill-Fia.Lill-Tilda gjorde ett tappert försök att hänga på bror sin,men nää.

Glädjespridare

Termometern kröp långt ner idag, så morgonvändan blev inte så lång:Lek-Åke hade mera energi kvar,men Tråk-Tilda var inte på något lekhumör.Så det fick bli en mysstund istället.

Matte tyckte att det nog skulle behövas en lite längre vända på eftermiddagen:Snögubben Åke hade inget emot det,medan Tilda-Hjärtat ville hem!

Fredagsgott

ÄÄÄNTLIGEN, fredag= Fredagsgott! Matte ville piffa till kakan med lite vanilj-visp:Åke-Pojken gillar ljudet av elvispen.Lill-Tilda håller sig också väl framme.Hmm, det får bli en extra vända på Grycken imorgon.Som vanligt tycker Åke-Hjärtat att syster Yster för MYCKET MERA!

I denna sena timma

Matte kom just hem från ett inte alltför roligt möte. MEN att få komma hem och gosa med sina vovvar gör att humöret blir liite bättre. Just nu ser det ut så här:Lill-Tilda visar med hela kroppen hur HUNGRIG hon är.Ja, ja, du ska få!!Åke-Hjärtat hade dragit sig tillbaka,men masade sig upp när Matte snodde ihop en kaka till fredagsfikat.

Mys

Matte tänkte ta en mikropaus innan kvällsbestyren, fick snabbt medhåll av Myshundarna:En bra ide!Mmmm!!Vilda-Tilda är mera "på tå".

RSS 2.0