Prioritera

Matte har ändrade arbetstider så nu blir det långa arbetsdagar fram till första maj. Så nu gäller det att prioritera.

Matte förhandlade till sig en något längre lunch så då hann vi:Idag lämnades cykelkorgen hemma.Spring-Åke avverkade nog ett par mil.

Godisboll

Idag "knäckte" Åke-Pojken "koden" till aktivitetsbollen:Tittar noga på när Matte laddar med godis.Lätt som en plätt!Lill-Fia släpper inte bollen med blicken.Hennes gamla godistärning var betydligt lättare, så nu vill hon helst att Matte ska ruska fram godiset.

En härlig vinterdag

Matte är ingen "vintermänniska" men en dag som denna gillas!Mys-Åke la beslag på Matte vid frukostbordet. Gillas INTE av Lill-Fia.

Men när det blev dags för utgång glömdes gammalt groll.Det blir alltid trångt när Matte tar fram ytterkläderna!Husse letade på cykelkorgen till Fröken kortben.Japp, mot Grycken!Glad-Åke kan inte vara tyst!Matte blev rundningsmärket eftersom hon tog täten.Sen passade Vilda-Tilda på att dra, så Spring-Åke petar i "galoppväxeln"och ångar förbi syrran.På hemvägen blev Lill-Hjärtat såå trött. (trodde Matte)Den tröttheten försvann snabbt när Stockholmskillen Balder dök upp!Balder söker skydd hos sin Husse när Mattes Virr-Hjärna spelar upp hela registret!

En vanlig lördag

En som har läget under kontroll är vår lilla katt-FiaHärifrån har Chilla koll på vad som händer både utanför fönstret och inne i huset.En kort godispaus innan vi drar vidare.

På eftermiddagen fick vi besök av herr Nolte:Nicke-Bus tycker att det är säkrast att sitta bredvid sin Matte.

Grycken!

Ja, tack och lov för att vi har Grycken. Idag träffade vi flera som också ville springa bort lite spring i benen:Vi träffade Margareta med sin Mys-Vovve!Hela flocken på språng!

Längtar

Äntligen så är bandaget på Mattes fot väck! MEN en ny operation väntas innan sommaren. Fick bita mig i läppen för att inte tala om för farbror doktorn hur VIKTIGT det är att få det här undanstökat! Vi ska ju ta ett Lp1 och sedan anmäla två voffar till klass 2 inom en snar framtid.

Kunde inte låta bli:FJÄRRDIRIGERINGLIGGMatte vet att ni kan!

Vill inte tro det!

Fick kalla fötter idag när en kollega sa:Du vet väl att man har sett vargspår där du brukar gå med dina hundar. NÄÄ, vargspår på Fästingvägen, det var väl Åkes spår, försökte jag. Men hon stod på sig, så nu får det bli Gryckenpromenader i fortsättningen.Det man inte vet, lider man inte av. Mysvovvar!

Sjövild

Mattes Mys-Åke gillar VATTEN I ALLA DESS FORMER, både som fast och flytande. Just nu är det vatten i fast form. När Matte kom hem och plockade fram pipan började Bus-Åke yla och kvittra, för då förstod han att vi skulle ut på Grycken:Är säker på att Yl-Åke hördes flera sjömil bort.

Matte gjorde ett försök att få Snömannen att lugna ner sig:SITT!BRAA!!Fröken Försiktig håller sig på den upp-plogade slingan.Hm, undrar vad brorsan gör där,nyfikenheten tog över och Lill-Fia lämnar slingan och pulsar fram till en ö.

Två trötta voffar

Tack vare SAIF så har Grycken förvandlats till ett härligt "strövområde". Matte och Husse sparkade igång sparkarna och satte kurs mot Grycken:Husse och Åke-Vännen var snabbast iväg.Lill-Tilda och Matte var inte lika snabba.

Väl ute på sjön var det fritt fram:Matte är säker på att Spring-Åke sprang mer än dubbelt så långt som vi sparkade.Vilda-Tilda "pinnar" på bra.

Men nu är det stilla på Klacken:En liten trött Gull-Fia.En sovande Mys-Åke.

Vi gör så gott vi kan

Ja, nog märker vi av att det fattas en i flocken:Suck!Tröökigt!

Matte lovar ett besök till Fästingvägen(Matte tycker att det blir lite tjatigt, men voffarna gillar ju det så....)Väntar på att Matte ska bli klar, så att vi kan komma iväg.

Åke-Hjärtat talar högljutt om att vi är här!Lill-Fia tycker att Tok-Åke är lite för mycket.Men sen bär det iväg!Härligt att se när Lill-Tilda sätter av i full fart!Ett gammalt sår ute på svanstippen slogs upp på Snö-Åke.Nöjda återvänder vi till bilen.


Nu kommer det att dröja

Imorgon är radarn inställd på Umeå, Lill-Matte ska nämligen bli norrlänning i ett par år. Så nu dröjer det någon månad innan vi får rå om henne igen. Vovvarna känner som vanligt på sig att något inte allt för roligt är på gång. Men idag hade vi en härlig eftermiddagspromenad på Fästingvägen:Lill-Hjärtat går i Mattes fotspår,medan Spring-Åke är "än här än där".Lill-Matte "tar täten".


Bloggen vilar imorgon, kram till er!

Vinterkul

Flera sådana här vinterdagar tack. Lagom mycket snö och lagom kallt:Vi tänkte börja med en härlig promenad, MENLill-Fia var av en annan åsikt!Klart som korvspad att vill hon leka så........Snö-Åke hade inget emot beslutet!Tilda-Hjärtat har lite svårt att förstå sig på Bus-Åkes framfart i snön.

Skrutt-Fia

Tilda-Hjärtat har haft känning av sin magkatarr igen. Det började i fredags med att Matte hittade spyor lite här och där, de flesta högarna la hon som vanligt på mattorna. Hennes meny har bestått av välkokt ris med kokt fisk och en klick smör denna vecka, MUMS tycker hon.Delikatess enligt Lill-Fia.

Åke-Grabben däremot äter sin "Fodax-mat" och mår gott av det:Mmm.


Kvällslektyr

Kommer troligen att drömma om sommarens projekt:Hamnar nog på tävlingsplanen i natt.


Lugnt på Klackvägen

Nu får allt Matte lov att acceptera att hon är nr.2Lill-Matte är numera nr.1Chilla på charm offensiven!

Lill-Matte

Om gårdagen var urtråkig så har denna dag varit desto bättre!

Tidig lördagmorgon:Lilla, lilla, Tilda. Du skulle bara veta vem Matte ska hämta!Mys-Åke boade ner sig i Mattes säng när hon drog iväg.

Många timmar senare:Lill-Tilda vet inte riktigt hur hon ska ta emot Lill-Matte.Men det vet Åke-Hjärtat!Gosandet fortsatte även idag. Smyg-Fia tittar storögt på.

Tre och ett halvt år i Göteborg gör att det blev en hel del packning med hem :En hel del mysprylar hittades på.Lill-Matte hade haft en Mjuk-Åke hos sig.Det blev en sväng till Fästingvägen även idag.

Julgransplundring

Efter den dagliga vändan till Fästingvägen blev det julgransplundring på Klackvägen 13:Hur skulle Mattes Spring-Åke klara sig utan Fästingvägen??Lill-Fia har inte samma behov men hänger med av bara farten!

Så klart att Matte fick "hjälp" med att få ut granen:Snygg-Åke förvandlas till Barr-Åke!Lill-Fia måste ha koll på allt!


Imorgon åker Matte ner till Göteborg för att hämta Lill-Matte! Har inte vågat sagt något till voffarna, för då blir det en låång väntan.  Så imorgon hinns troligen inte bloggen med, men jag lovar att det kommer bildbevis på glädjeyran när Lill-Matte kliver in i hallen!

Lite försiktigt

Eftersom Mattes kroppshållning inte är något att skryta med så blir det ingen FOT-träning. MEN idag kom apportbocken fram. Snygg-Åke var nästan halvvägs upp i taket , såå glad blev han!Inte någon tävlingsträning, bara på skoj!LIGG, Snabb-Tilda kastar sig ner!

NEJ-träning:NEJ!NEJ!

Vad gör man?

Gick idag och funderade på en sak när vi som vanligt var på Fästingvägen. ( apropå fästingar så träffade jag en hundägare som plockade två fästingar på vovven sin igår. Jag som trodde att "di små dj......" frös ihjäl denna snöfattiga vinter!!!!!) Nå, saken jag grunnade på var: VAD GÖR MAN SOM HUNDÄGARE OM MAN INTE PYSSLAR MED NÅGON TYP AV TÄVLINGAR MED SIN HUND???  Matte behöver få lite tips hon håller nämligen på att bli TOKIG!!!!!
Den enda aktivitet just nu är promenaden på Fästingvägen:Lill-Fia håller Mattes sakta "promenadfart".Fysisk aktivitet blir det i alla fall för Mattes Spring-Åke.

Tack SAIF!

Idag blev det en skön tur ute på Grycken. Ett STORT tack till SAIF som blogar upp så fina promenadslingor ute på isen!Matte placerade sin bandageklädda fot på sparken och Tilda-Hjärtat höll Matte under uppsikt.Matte fick ta fram pipan till sin Jakt-Åke som upptäckte en flock rådjur en bit bort. Det blev mycket spring fram o tillbaka, men Matte var roligare och vann Snygg-Åkes uppmärksamhet!

Tja, som vanligt

Matte har gjort sin första arbetsdag idag. Längtade mest bara hem till voffarna och vår långpromenad:Vad gjorde det att det började skymma, Åke-Hjärtat flyger fram!Fröken Försiktig trippar fram.Mys-Åke har sovit skönt efter promenaden.Lill-Fia vill gärna hålla koll på läget istället för att ta en tupplur.

Soffmys

Sista dagen på jullovet. Ja, det är nog tur att "den grå vardagen" är tillbaka. Risken är nog annars att vi har förvandlats till tre "soffpotatisar":En bra bok och trevligt sällskap är ju inget man tackar nej till!

Matte o Husse på rymmen

Ja, med voffarnas ögon sett så har det varit en bland de trååkigaste dagarna! Men ibland så blir det bara så! Matte har lite dåligt samvete, men vi var faktiskt även idag på Fästingvägen innan Matte o Husse drog på teater.Tilda-Hjärtat släpper INTE Matte med blicken!Åke-Vännen är faktiskt liite besviken på oss!

Fästingvägen/Hundvård

Efter en lång och skön "Fästingvända":Skutt-Åke tar som vanligt ut svängarna, medan Lill-Skruttan tar raka vägen.

blev det päls-tassar och tandvård:
Mmm, sköönt! Mattes Snygg-Åke!!!Lill-Fia blir som ny. Mattes Gull-Fia!!!

Med risk att bli tjatig

Nä, nu får nog Matte hitta på något nytt, fast förhoppningsvis tycker voffarna att det är helt ok. Som ni kanske förstår så blev det Fästingvägen som även idag blev dagens aktivitet:En vanlig syn utmed Fästingvägen, Spring-Åke i full fart/ Lill-Skruttan nosar sig sakta fram.

PIIIIP!!!!!!

Oj, vilken ljudnivå det blev hemma hos oss idag:Som på ett kommando satte dom tänderna i pipleksakerna!Lill-Tilda som inte brukar leka blev helvild!Lek-Åke hängde på förstås!Chilla-Fröken undrar vad som piper så
Till slut bestämmer hon sig för att hålla sig på behörigt avstånd.

Matte och Husse börjar få skavsår i öronen:In med voffarna i bilen och vi kör tillFästingvägen.Nu är det lugnt på Klackvägen,skönt!

Uppskattat besök

Eftersom Fästingvägen är som en skridskobana och Mattte är rädd att någon i flocken ska halka och göra sig illa så har vi inte blivit av med någon som helst energi. Men idag blev det leka av!:Douglas får till och med Lill-Fia att ge sig med i leken!Lek-Åke får äntligen en lek-kompis!Lill-Skruttan kan inte låt bli att vara med!-Hur gör jag nu då??Bus-Åke tjuter av glädje!Lill-Tilda och Moster kampar på!En nöjd Mys-Åke tackar Agnes och hennes bror för lekstunden!!!

Hjälpte inte med affirmationer

Näpp, det blir inget av med att Morr-Fia ska göra ett till försök i klass 1. TANDVISNINGEN är fortfarande ett av momenten, hjälpte inte att Matte försökte! Men då får det bli klass 2 för henne, om det går som Matte vill så kommer ju även Åke-Hjärtat att hamna där inom kort .
Vet inte om det är vädret som gör att Matte har flyttat fram tankarna någonstans i maj, juni. Att en fot är ur funktion kan också ha en inverkan. MEN DET BLIR VÄL BÄTTRE!!!Finns inget dåligt väder enligt Åke-Vännen.Till och med Lill-Fia glömmer av ruskvädret.

Spännande!

Det känns alltid så spännande och fräscht med ett helt nytt år framför sig. Såklart att Matte siktar högt även detta år. Ja, vi lyckades ju inte få vårt hårt efterlängtande Lp1, men försök hindra oss detta år! Matte har Lill-Fia med i planeringen också. En vild chansning att låta henne testa klass 1 på vårkanten dök plötsligt upp i Mattes huvud. Det momentet som skulle behövas starta om från ruta ett (TANDVISNINGEN) tror jag är borttaget f om -12. Så varför inte.....
Sen siktar vi även in oss på VILTSPÅRSCHAMPIONAT för båda voffarna. Ja, som vanligt är Mattes huvud fyllt med många glada, svettiga och tålamodsprövande hundträningar! 
Får inte glömma Snygg-Åkes utställningar, han blir ju bara finare och finare!

Så fort Matte kan gå sätter vi igång!

Tolvslaget inatt hade kunnat varit bättre. Tilda-Hjärtat blev jätterädd när det började smälla, Åke-Vännen brydde sig inte men gjorde oss sällskap.Matte "firade" in det ny året med att Björn Afzelius överröstade alla dumma smällare.Lill-Skruttan hoppades nog att tandborstningen skulle vara över i och med nytt år men icke....

Medan all fokus var riktad på tandborstning, passade Bus-Åke på att spela Husse ett spratt:Husse fick ett bokmärke i form av en tax. Nu får Husse leta sig fram var han slutade.

På eftermiddagen började det att snöa:Flygar-Åke!Bus-Tilda roffar åt sig en leksak och drar!

RSS 2.0