Semester

Imorgon drar vi iväg på semester. Tar även semester från bloggskrivandet. Men kameran är nedpackad så Matte lovar semesterbilder när vi kommer hem.
 
 
Packat och klart!

Spännande

Det känns både kul och spännande att hugga in på momenten i klass II och momenten i rallylydnaden.
 
Det är ju en fördel om Matte kan.
 
 
Vänster 270 grader, Tilda-Gumman kollar på Matte.
 
 
Detta är inte lätt!
 
 
-Nu kör vi!
 
 
Duktig tjej!
 
 
SITT, GÅ RUNT.
 
 
SLALOM
 
 
Vi SKA fixa det här!
 
 
Belöningen!
 
Dags för nästa voffsing:
 
Början på FJÄRRDIRIGERING:
 
 
Belöningen bakom. INTE RÖRA!
 
 
BRAA!
 
 
SITT  Varsågod
 
 
JAAAAA!
 
Target-träning
 
 
 JAAAA
 
 
BRAA!
 
 
HOPP O LEK
 
 
FRITT FÖLJ
 
 
Matte tar fart
 
 
JAAAA! Åke-Vännen ser fundersam ut!
 
 
Vi siktar mot stjärnorna!
 
INKALLANDE:
 
 
För att få stopp på Lokomotiv-Åke, belöningen framför.
 
 
 
 
 
 
LEK!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad midsommar!

En solklar aktivitet när det är självaste midsommarafton:
 
 
Blomsterplockning!

Sommar och bad

Det blev en tur hem till Nick Nolte idag:
 
 
Efter kloklippning blev det kaffe med dopp och godis till herr Nolte.
 
Matte hade lovat Bad-Åke ett dopp i Dormen:
 
 
Snabb fotad som han är så var han först, men väntade snällt på oss andra. Fröken Försiktig  gjorde ingen brådska.
 
 
Bad-Krukan håller till på bryggan.
 
 
Inte en sekunds tvekan!
 
 
Det gick lika bra från bryggan.
 
 
-Nu räcker det, kom nu!
 
 
Mattes Glad-Åke!
 
 
Mattes Lat-Fia!
 
 
Flygar-Åke!
 
 
Lill-Fröken letar upp skuggan, och pustar när hon ser hur bror sin far runt!
 
 

Klass II

Nu kan Åke-Pojken och Matte ta tag i momenten iklass II på allvar. Det blev ett besök hos Gurun i Solvarbo där man som vanligt får fickorna fulla med tips.
På APPORTERINGEN i klass II så ska vovven hämta apportbocken och komma till föraren med den.
 
 
För att få Åke-Gubben att ta ett rejält grepp om apportbocken så ska vi lek-kampa med den.
 
 
Gäller det lek så hänger Lek-Åke på!
 
Vi sneglade även lite på momenten i klass III
 
 
VITTRINGSPINNARNA kommer att omringas av godis.
 
Vilda-Tilda kommer med glädje ihåg alla träninstimmar vi har haft här i Solvarbo:
 
 
-Nu är det väl min tur!?

Rallylydnad

Det här med höger-vänster, är inte alltid så lätt. Lägg sen till 270° vänster och 360° höger så förstår ni kanske att det är lite snurrigt i Mattes huvud just nu. Men kul har vi haft, vi var fyra glada ekipage som provade på RALLYLYDNADEN idag!!
Som vanligt lägger Vilda-Tilda i högsta växeln när vi kommer till hennes favvoställe:
 
 
"Plankan" var ett av hennes älsklingsmoment!
 
Nu till RALLYLYDNADEN:
 
 
Start!
 
 
Gunnel i en av svängarna.
 
 
Sandra "gör" Sitt, gå runt.
 
 
Berit i Slalom.
 
 
Sedan blev det SKOTT-TRÄNING på Skoga. Det gillades inte av Mattes Lill-Fia.
 
Men vi är enade om att detta kommer att bli Lill-Fias grej!
 
Snygg-Åke fick ett litet träningspass:
 
 
LÄGGANDE
 
 
FOT.
 
 

Sommarlov!

Idag gjorde Matte sin sista "skoldag".Tilda-Hjärtat väntade och väntade vid skolan på att Matte skulle komma, men nej det blev en lång sista dag.

De drog sig hemmåt och ut på altanen.Lill-Tilda är som vanligt nyfiken och vill gärna hålla sig framme. Åke-Vännen håller ett vakande öga på sina tjejer.


Utställningsdag nr 2

Hur kan det vräka ner såå mycket regn så läänge?!Karin "tömmer" taket gång på gång.Tintin sökte upp sin handler för dagen.Det var bara tre i Snygg-Åkes grupp idag.Mrs Domare granskar Åke-Hjärtat.Stiligt tycker Matte.Nådde inte ända fram, slutade som tvåa idag. Puss på er!Marianne med sin Milo, står redo.De som fick ett hederspris skulle in igen. Jennifer putsar en blöt Åke.Väntar på sin tur.Frida och Åke-Vännen ställer upp i gruppen "Barn o Hund".Frida går i moster Linneas fotspår!Det gjorde ni bra!!

Lill-Skruttan gillade inte att Matte drog med henne på en promenad.Sökte skydd där det gick.Försökte ta sig in.Smög runt husväggarna.För att Matte skulle komma på plussidan igen, fick Lill-Hjärtat ett nytt halsband.
Tur-Karin!(vann på lotteri)Smaskig avslutning på helgen.  TACK!


Cert nr 2!!!!

Snart har vi papper på att Mattes Go-Åke är både VACKER o KLOK!En till och det bor en champion på Klackvägen 13!

Vad gjorde det att det var ihållande regn?! Snygg-Åke tog sitt andra certifikat idag!Linnea och Snyggingen i mitten!Herr Domare "går igenom" Snyggingen.Stiligt ekipage!Springväxeln är ipetad.Matte står med tårar i ögonen.Här kommer dom springande med rosetten. (tårarna rinner)PUSS på dig Snygg-Åke och tack till "bästaste" HANDLERN LINNEA!!!!Marie var Matte till Åke-Pojkens mamma Tindra. Marie och Matte kan ta varandra i hand när det gäller tårfyllda ögon.

Vad är det som blixtrar-åskar det????Nää, det är Karin som fotar!Plötsligt kommer Matilda med stora flaskan.Birgitta har smusslat med något under hela förmiddagen, Matte börjar förstå.Det skulle firas att vi tagit vårt efterlängtade Lp1 och nu även cert nr 2.Tack, Hollivera!!!Matte hade tänkt ta med Lill-Fia in på området MEN Lill-Skruttan gillade INTE vädret, så hon stannade i bilen.Matte köpte en present till Lill-Fröken. Varsågod!Mys-Tilda!

Invigning/Fredagsgott

Det kan inte hjälpas, voffarna MÅSTE få vara med på invigningen av vårt soldäck. Vi har hållit hårt på mat/godis-intaget på båda vovvarna. Lill-Tilda ska ju försöka få bort lite överflöd och Snygg-Åke ska upp i utställningsringen både lördag o söndag.Smaskens!!!

Apportering klass II

I klass II ska föraren kasta apportbocken ca 10 m, vovven sitta och invänta kommandot APPORT- hämta apportbocken och komma in och sätta sig vid föraren- invänta kommandot LOSS.

Matte får lov (i vanlig ordning "styv i korken") att säga att Åke-Hjärtat fattade galoppen snabbt:Vi började med att lattja med apportbocken,STANNAAPPORT! BRA!!!! Matte nöjer sig med att Åke-Vännen springer och tar apportbocken.

Lill-Hjärtat har ju tjuvtränat:SITTSTANNAAPPORT. BRAA!!!

Som sig brukar avslutade vi med LEK!HOPP o LEK!Lill-Fröken nöjer sig med PIIP!!

Sällskap

Matte har aldrig ångrat att det finns två voffar på Klackvägen 13. Speciellt inte när Mattes tid inte riktigt räcker till.
Skönt att de har varandra!

Nya mål

Tyvärr blev RALLYLYDNADEN inställd idag. Men nästa tisdag gör vi ett nytt försök.Det fick bli teori, istället. Mattes mål med Lill-Tilda är RLD N (Rallylydnadsdiplom nybörjarklass).Lydnadsdiplomet klass 1 skickas efter. Nu blir det klass II-träning för Åke-Hjärtat.

En dag på tu man hand

Matte har inte fått sommarlov än, men Lill-Matte är ju hemma och har hand om vovvarna.-Kan vi gå nu?Lill-Fia intar först ryggläge.Efter promenaden blev det altanen.Mys!Chilla myser heela dagen!

En Holliveradag

Söndagen tillbringades i Borlänge med Holliverakenneln:Ljudet av mat samlade valparna runt Birgittas fötter.Det blev också lite finputs på Snygg-Åke inför helgens utställning.Även Milo ska visas upp i Avesta, blir här fönad av sin Matte.sen även friserad.Matte och Lill-Tilda gjorde en snoa runt Lergärdet.Lite senare skulle det bli VATTENAPPORTERING.Milo var väldigt intresserad.Karin och Mumma var först ut.Mumma hämtar gladeligen in anden,Men Matte fick själv plocka upp fågeln från vattnet.Clapton med sin familj var också där.Lite läskigt tyckte en vovve.Bad-Åke hade inga problem med att komma i vattnet. MEN liksom Mumma tyckte han att han gjort sitt när han hade hämtat anden.Så sen fick Birgitta rycka ut.Efter badet åkte badrocken på.Närmare vattnet än så kom inte Lill-Fröken.

Hundträff

Idag blev det hundträff:Kristina och Jana visade några moment från RALLYLYDNADEN."FRONT"  Kanonduktiga.Berit och Rollex testar HALTER.Mycket bygger på kontakten mellan HUND/FÖRARE."Vardagspromenad" blev det också genom bruket.Lek-Åke var INTE på lekhumör.Det blev en "vardagspromenad" istället.

Nähä!

Nu kan vi inte springa av oss i fårhagen längre:Inte mycket att säga om detta. Klart att fåren får vara i fårhagen!

Vi busar av oss på hemmaplan istället:Lek-Åke kan leka både här och där!Full fart på Åke-Hjärtat, i vanlig ordning!Lill-Fröken kollar in brorsan sin.Det går lika bra att leka på stället, enligt Gull-Fia.

Hemlis

Matte har burit på en överraskning, ikväll kom överraskningen hem!!Chilla var först.
Meen, är det sant?!VAR har du varit?Som vanligt måste Lill-Fia kolla väskorna,medan Åke-Grabben inte kan slita sig från Lill-Matte.


Flaggan i topp!!!

YES, YES, IDAG GREJADE VI ÄNTLIGEN VÅRT LP1!!!!Hurra, hurra, hurra, hurra!!!!!

Som vi har längtat efter detta. HELT GALET!!!!Det känndes som Matte fixade allt som hon tjatat om: inte kolla poängen mellan momenten, bara fokusera på ett moment i taget och inte släppa kontakten med Åke-Hjärtat.Så klart att Vilda-Tilda också var med, det blev en stilla promenad med henne först av allt.Kul att se hur hon skärmar av allt och alla för att bara kolla in Matte. Duktig tjej!Matte drog sig tillbaka med en fika. Här började "uppladdningen".Sen blev det en promenad och lite uppvärmning för Åke-Hjärtat, typ LIGG och STÅ. Som avslutning bjöds det på köttbullar och vatten.En ny bekantskap blev det idag: en jättego Äster med sin Matte. De höll koll på våra poäng, TACK!Eftersom vi startade som nummer 2, blev det en skön stund i gröngräset medan vi väntade på resultatet.Maria med sin Snygging diskuterade dagens tävling.På skakiga ben och med tårarna rinnande nerför kinderna stapplade Matte fram för att ta emot  två rosetter, en för klassvinst och en för L P 1!!!!!! (Fatta vilken känsla)Oj, oj, oj en sån STOLT Matte!!!!!!Snart ser man inte Mattes Guld-Åke!!!!!!!!!!

Ljusa kvällar

Tur att kvällarna är ljusa, när dagarna inte räcker till. Matte ville köra ett träningspass innan tävlingen imorgon och vips var klockan 21.30. Kunde inte hjälpas, så ut i sena kvällen! Det blev lite "kvitter" men alla momenten gick bra. Ska försöka få bort fjärilarna som fladdrar runt i Mattes mage. Lovar att vi ska vara fokuserade imorgon!!!
På lunchen när vi gjorde vår runda runt Klacken var det precis som vanligt:Lill-Fia måste bara lukta klart!Åke-Hjärtat väntar tålmodigt.STOPP!!!Meen, kom nu!!!

Trimning

I helgen ska Snygg-Åke ut i ringen för att visa såå fiin han är! En första trimning var inbokad idag:Birgitta klipper fram Snygg-Åke!

Jag kan lova att det finns gott om sötnosar på Lergärdsv:Inka har en ängels tålamod.Matte blev knäsvag när hon såg dessa ljuvliga valpar!Eftersom de är "flygfärdiga" och ska sätta eget bo, blev även de trimade.-Är det min tur nu?Åhhh!

När vi kom hem var det Vilda-Tildas tur:Även Flås-Tilda blir av med lite päls.

Oj,oj

Eftersom Matte försöker leva "Här och NU" händer det allt som oftast att vissa planerade aktiviteter kommer väldans snabbt på. Vår nästa tävling är en sådan aktivitet. Matte hade inte förväntat sig att det är redan på ONSDAG som vi ska ut på tävlingsplanen! Oj, oj, det hade ju varit bra med en riktig genomkörare innan det var dags.
På med regnställ och ut:FOTLIGG

Lite snett, men ett snabbt LÄGGANDE! Problem med STÄLLANDET, PIRRIGT kan jag lova!!!

Lill-Fia "slapp" träningen, men vi jobbar ju med volangerna runt lilla midjan:så det blev motionsspåret för Lill-Hjärtat.Inte mycket att göra

Regn, blåst och 4 grader. Inget vidare väder med andra ord.Arm/huvud-stöd.Slö-Tilda

På eftermiddagen gjorde vi ett ryck:Lek-Åke var med på noterna,medan Lill-Fia tydligt visade att hon inte gillar detta.

Fredagsmys

Jag tror nog att voffarna känner att Matte är fredagstrött och att hon inte har några som helst planer för sina jyckar.Vi får roa oss så gott vi kan.Dom är bra på det!Mattes Mys-Vovvar!

RSS 2.0