Det låter om oss!

Redan från tidig morgon var det liv och rörelse i flocken:Två morgonpigga voffar!

Matte och Åke-Hjärtat drog iväg och letade upp en snöfri plan för att gå igenom några träningsmoment:LOV-träningINKALLNING

Ja, det gick ju bra, MEN det kom en hel del SKALL!!! Vi får nog lägga focus på att bli "ljudlösa".

Lill-Fröken fick springa bort lite energi utmed "järnvägen":Det kan vara skönt att få springa och slippa att vara rädd att Lokomotiv-Åke kommer dundrande.Här kliver vi ur spår.

Fredagstrött

Veckan och orken är slut. Men imorgon hoppas vi att vi är på G igen.Medan Husse fixade till maten sjönk resten av flocken ner i soffan.När det blev dags för kaffekokandet föll den lotten  på Matte, då drog vovvarna till Husse. SOFFMYS tror jag att det kallas för.

Chillar

Nä, idag blev det en vilodag:Lill-Fia har inget emot att ta det lugnt!Mys-Åke accepterar beslutet.Chilla-Fröken var social idag.Ville gärna bli kliad på "lilla" magen.

Vi fortsätter

Efter en micropaus(efter jobbet) och ett par stärkande muggar med kaffe, bar det iväg ut med Åke-Pojken:Det är MYCKET LOV-träningar. Husse knäpper kort så att Matte får se hur vi ser ut!LINFÖRIGHETEN jobbar vi också med.Mmm, snyggt Åke-Hjärtat!APPORTERINGEN får vi jobba mer med. Matte vill få ett aktivare grepp!"FRYS" Här är det STÅ!Så här slutade vi.

Matte har upptäckt att det är påsk nästa vecka, så Lill-Skruttan fick hänga med för att plocka in lite vår:Vi passade på att träna FRITT FÖLJ.Men sen blev det bara FRITTSolen jobbade sig fram och det blev plötsligt "kanon" väder, så vi tog en omväg till björkriset.En glad liten Skrutt-Fia!Matte ville ha blåbärsris också.Nöjda trallar vi hemåt!

Protest

Idag var det en sådan där lång jobbardag igen. Vovvarna visar sitt missnöje så här:Även om Matte misstänker att bara en av älsklingarna åstadkommit detta, så blev "han" nog påhejad av "hon med de korta benen".Matte "smörade" lite och sen var det frid och fröjd igen.

HOPP och TARGET-TRÄNING

Ett moment som gav runt 8p för ca ett år sedan, MEN som vi sedan nollade ett par gånger var HOPPET.Nu får Hopp-Åke sitta närmare hindret,Ingen tendens till tvekan! BRAAAA!!!

Det blev även LOV-träning och LIGG. Tyvärr så kom ett par skall, men Matte nonchalerade dessa.Vi avslutade med ett HOPP. KOLLA Flygar-Åke såå högt över hindret han svävar fram!!!  Nu lägger vi Hoppet i vila.

Matte vet inte hur hon ska få Snabb-Tilda att ta det LUGNT. Hon skuttar som en kalv på grönbete när hon förstår att det är träning på gång.Targeten kom fram. Lill-Hjärtat var med på noterna!Belöning TACK!!!

Trötta men nöjda

Söndagen började med att Matte la två blodspår. Sedan drog vi till Nick Nolte:Lilla herr Nolte blir alltid stormande glad när han får besök!Men lilla fröken Tråk-Fia vill inte ens vara nere på golvet.

Det visade sig att även stor kusinen Milton med Matte och Husse hade planerat ett besök hos Nick och hans Matte.Då blev det annat ljud i skällan.Plötsligt så dög det att vara på golvet,men nej, Miltons Husse fick besök i soffan.


Matte tänker träna med Åke-Hjärtat på så många olika platser hon kommer åt. Nicks gräsmatta blev det idag:Det har hänt att Åke-Pojken har lagt sig innan Matte kommenderat PLATS. Nu blir det att träna bort det.Inga mera LÄGGANDE, utan bara LIGG!Matte tränar inte SITT FINToch hon skicker inte upp raketen.Nej, hon tränar LINFÖRIGHET!!!

När vi kom hem blev det SPÅRTRÄNING:Det gick betydligt lugnare idag.Mattes duktiga Spår-Åke!!!Lill-Snuttan jobbar sig sakta fram.BRAAA!!Stolta traskar vi hemåt!

Energi-injektion

Idag bar det iväg till Solvarbo,oh så behövligt! Det har varit lite "uppförsbacke" på vår träning här hemma. Men efter en timme hos vår Guru, så känns det att nu jä.......... är vårt lp1 inte långt borta!Harriet med sin goa Mach-One.Karin med sin sötnos Tintin, kom också till Solvarbo.Tack för en givande förmiddag!

Matte tänker låta Lill-Hjärtat vänta med att köra igång med sin träning tills brorsan är klar med klass 1.Men visst ville Lill-Skruttan in på planen!

Fredag igen!

Oj, oj, tänk att det är helg IGEN! Är det bara Matte som inte riktigt hinner med? Kan det vara så att det är vår första tävling som blir den 22 april som kommer med raketfart? Vi är lite ringrostiga fortfarande, men som på beställning fick Matte ett sms från Gurun om att det blir ett träningspass imorgon!!Men det är fortfarande FREDAG.Dagens "Fredagsgott" blev varsin klick vaniljvisp.

Polarna

Vi kom just in från vår efter-jobbet-promenad, Matte känner allt av att det är slutklämmen på denna vecka. Lägger upp två trötta fötter på köksstolen, blir road av två pigga vovvar:Njuter att se på dessa två!På Klacken är det ON-OFF som gäller.

Munsanering

Gårdagen slutade med två ny duschade vovvar. Kan avslöja att Matte ångrade den sena tidpunkten:Mmm, den blicken talar ju sitt eget språk!Det var bara för Matte att kasta sig åt sidan när lokomotiv-Åke kom ångande!Det var en vild jakt på nattkröken!Nästa rengöring kommer att läggas på dagtid!

Om det gick villt tillväga igår så är det betydligt lugnare idag. MUNSANERING stod det i almanackan:8.30 satt Slank-Åke (vågen hos Sören visade 24,7 kg) och väntade på att få bort tandsten.Vi kämpar på trots en del protester.

Vårdagjämning

Matte har två riktigt lortiga voffar. MEN det börjar så saktiliga torka upp här på Klacken, så nu jäklar ska vi börja vårrengöringen!Vi började med att klippa klorna. Och efter kvällsvändan blir det bad!

NÄÄÄÄ

Matte har setat på en föreläsning heeela dagen. I bilen hem kom alla tänkbara träningstips för vovvarna, så alla kloka ord som sagts under dagen lämnades i Hedemora. En mycket förväntansfull Matte stoppade köttbullar och boll i fickan och ut med vovvarna. FEL, FEL, FEL!!! Vi var INTE på samma våglängd. Slarv-Åke ville bara göra undan momenten,för att få bollen! Lill-Fia ville åt köttbullarna så på FRITT FÖLJ bestämde hon sig för att gå på bakbenen. Och sist men inte minst Virr-Matte som upptäckte att hon var trött efter en stillasittande dag!Inga stilpoäng på LÄGGANDET,Matte tyckte att det var klokast att lägga ner träningen.Det blev en fullträff STÄLLANDE ( finns inte med i klass II, men snyggt ändå)Det blev mest lek!

Jaa, snöfritt!

Ooops, Matte upptäckte att det faktiskt var snöfritt i skogen, så upp med skånkar och blod! Ett av Mattes mål är ju att få två VILTSPÅRSCHAMPION i sin ägo. Så det är bara att kavla upp ärmarna:Snabb-Åke var först ut.Matte hade glömt HUR ivrig hennes Springare är: BROOMSA!!Det var inga problem, förutom att det gick i racerfart!En "taggad" Spår-Tilda.Kom ur spår ett par gånger, men letade sig sakta och säkert tillbaka och hittade sin "skånk".En stolt liten Fia skuttar hemåt!

Upp med hakan!

Har sagt det förr och säger det igen: Matte borde rigga upp en filmkamera så att hon fick se alla hyss hon har för sig!

Finn Fem Fel:Sanningen kan vara tuff ibland. VAD gör Mattes högra hand, UPP med hakan.........Är det NÅGON av oss som har fokus på FOT????

Städdag

Det är inte bara godsaker en sådan här dag, neej, det ska även städas. Man får känslan av att gå på jordtrampat golv här hemma. Det hinns inte med någon grundlig rengörelse av voffarna under veckan. Äsch lite skit i hörnen....., men med två jyckar som bor på Geggvägen just nu räcker inte hörnen till.Det är bara att gilla läget!

I tidig morgonstund

Matte har ju inte världens bästa morgonhumör. Men det finns två andra på Klackvägen som ger järnet från tidig morgon:Charmören Åke bjuder upp till lek.Lill Tösen tackar inte nej!

Plats

Det blev en PLATSLIGGNING idag:Tjusigt!

Vi går och går......

Det blir inte så mycket mer än att gå ut och gå nuförtiden. Men Matte tröstar sig med att hon kanske skulle tjata sönder Snygg-Åke med klass ett momenten. Förhoppningsvis så ligger ju alla momenten klara bara att plocka fram.
När vi är ute och går ser det ut så här:Åke-Grabben kommer först, sen Matte ochsist och minst Tilda-Tjejen.


Två händer- två hundar

Idag blev det inte mycket mer än så här:Husse "hittade" oss på köksgolvet.Mattes Lill-Hjärta!-Du och jag!

Samlade kring frukostbordet

Husse står högt i kurs vid frukostbordet varje morgon:Samma rutiner varje morgon,det blir inte lugnt förrän vovvarna fått sin ostbit.

En bekant ringde och berättade att han sett en stor varg ca 1,5 mil härifrån. Även om Matte har bestämt att skogens rovdjur inte ska få sätta gränserna på våra promenader, så känns det ju så där......
Så vi drog till skogs idag igen:Spring-Åke måsta få springa av sig.Matte sjunger och tjoar, allt för att Snyggingen ska få bli av med lite spring i benen.Tilda-Hjärtat trippar bakom sin Matte.eller håller jämna steg med Matte.
Pettersson/Grankvist

Nu är det svårt att hitta isfria ytor där vovvarna kan springa utan att riskera brutna ben. Som tur är så har inte solen förvandlat Fästingvägen till isbana ännu så in i bilen med älsklingarna och iväg.Härligt!Lill-Fia håller sig på banan medan Skogs-Åke vidgar lovarna.Men dyker alltid upp för att kolla så att alla är med.Vilda-Tilda tar längsta benet före.

När vi kom hem blev det pälsvård:Åke Grankvists hög,Tilda Petterssons hög.

Bara att gilla läget

Visst är det härligt med våren, att man får två lortgrisar med sig hem från promenaderna är smällar man får ta. Vi har lagt in en lekstund efter våra promisar, bara för att få bort den värsta smutsen:
Liten Lort-Fia,modell större.

Fredagsgott:Hmm, Matte ser nog vad som Snabb-Åke upptäckt på bordet!!

Förändringarnas vindar

Tyvärr så är det försämringar på gång på Mattes jobb. Och detta drabbar inte bara Matte utan Mattes fyrbenta vänner får också känna av detta. Har tappat räkningen på alla kvällsmöten som har varit under årets två första månader. Så klart att det inte går någon nöd på vovvarna MEN så mycket stimulans har det ju inte blivit:Puss på er!!!

Nja....

Fick till ett träningspass här på eftermiddagen, "det gick väl så där". Snabb-Tilda tjuvstartar hur jag än blandar momenten, är hon en tankeläsare måntro? Kvitter-Åke lät mest som en kanariefågel i stort sett hur jag än gjorde. PUST!På snöfria ställen slår Lill-Fia ner rumpan perfekt på halterna.LÄGGANDET finns inget att klaga på.Även om apportbocken kom på sne så håller hon hårt om den.Matte gillar att se Lill-Tilda busaoch visst har hon roligt!INKALLNINGARNA går kanonbra, inga långa lovar bakom Matte, utan kommer fint in till sidan.Ett skall under LÄGGANDET. Morrr!Ett stadigt grepp, BRAAA!Det bästa var nog LEK iallafall!-Snälla Matte, mera lek!!!
Inte mycket att skryta med

Inte så kul att vara hund på Klackvägen 13 idag. Det enda Matte bjuder på denna dag är "kiss o bajsvändor". Vovvarna får roa sig själva så gott det går:Lill-Tilda letade fram Höna-Pöna,det tyckte Fågelhunden-Åke var lite besynnerligt,men höll till godo med apan istället!

Två viljor

Matte har en timmes lunch mitt på dan. När hon då kommer hem möts hon oftast så här:Åke-Pojken är pigg på att gå ut,medan Slö-Fia parkerat på en solig plats och nästan gäspar käkarna ur led när Matte kommer.

STOPP!!!!

Matte vet inte HUR det gick till, men idag hamnade Åke-Hjärtat i en kund/hund-korg på nätet!!! MEN HAN ÄR INTE TILL SALU!! För att ta det från början så skulle Matte anmäla oss till lydnadstävlingen den 22 april. SBK har gjort om allt så att det ska vara så lätt att anmäla sig. Hmpf!!!! Ringde support i Ludvika som lyckades förklara och det blev solklart! MEN sen lyckades alltså Matte stoppa Snyggingen i någon slags vagn!??? Efter några inte allför trevliga ord hamnade jag rätt. MEN nu får jag inte iväg anmälningen. KARIN jag hör troligen av mig imorgon!!!Tänk att det ska vara så svårt!

Siktar högt

Som vanligt när voffarna visar att dom är med på noterna, svävar Matte iväg med tankarna. Lp1, två vovvar i klass 2 och 2 viltspårschampion. Ja,ja, siktar man högt kommer man halvvägs, eller hur är det man säger?
Vi letar snöfria ytor, men vi får nog lugna oss ett par veckor.Men leka kan man ju!Det var ju ett tag sedan, så det blev en vägran innan Hopp-Åke kom på att han kan!

Lilla Fröken Försiktig gillar inte dagens vårslask:Det blev balansgång på grusranden.

Synd att Tilda-Hjärtat inte är mycket att lita på. Hon skulle komma långt om det alltid var gynnsamma underlag på tävlingsplanen.Ett snabbt LÄGGANDE, (tack vare bra underlag enligt Tok-Fia).

Sundare vanor?

Nu har det hänt igen, Frukt-Åke tog sig ett äpple idag:Åke-Hjärtat har lagt sig till med sundare vanor,Den som spar han har.Fruktskålen gapar tom.Lill-Fia proppsar inte på att gå på samma linje,utan väntar till Matte vispat klart "Fredagskakan".

Vår!

Våra vändor runt Klacken är väldigt spännande, kommer vi hem med alla benen i behåll?-Gå försiktigt!

Matte måste bara busa lite med vovvarna innan plikten kallar:Snö-Åke skuttar gladeligen fram i den snö som finns kvarmedan Lill-Fia letar upp snöfria ytor!

RSS 2.0