Glädjande besked

Blodprovet som Marianne tog på Lill-Hjärtat var helt ok. Sköönt! Matte har gått med dåligt samvete sen i fredags. Men nu är det som vanligt igen, vi kommer att ha delade meningar under våra promenader Lill-Skruttan och jag även i fortsättningen.
Oj, vad dagarna rusar fram, det är ju dags att fixa fredagsgott igen.Imorgon blir det morotskaka.Bus-Tilda var mycket skeptisk till denna "godsak".Näpp, det blev inte godkänt!Åke-Hjärtat däremot satte gladeligen tänderna i ingrediensen.Åke-Pojken smaskade ljudligt!

Som man bäddar får man ligga

Husse får sällskap vid frukosten och eftermiddagstet. Har man börjat bjuda på ost så har man.En omsvärmad Husse.

Fot

Det börjar dra ihop sig för ett nytt försök att jobba ihop 160p och få det hett efterlängtade lp1. Vi la focus på FOT idag plus kontaktövningar:Braa, Hjärtat mitt!Yes, fortsätt så!Duuktig, tjej!Hmm, vad gör högerhanden?Det blev ett par köttbullar, så när vi kom in blev det trångt vid vattenskålen.

Trivselvikt

-Det gör inget om hon går ner ett kilo.
Ja, Matte förstod vinken när veterinären klämde och kände på Vilda-Tilda i fredags. Vågen visade 8 kg Gull-Fia, så nu får vi inte ligga på latsidan:Jaa, det är ju dumt att bära på ett extra kilo när det är tungt ändå. Så det blev en promenad i rask takt på eftermiddagen.

Eftersom Snygg-Åke ska ut och visa upp sig om ett par veckor så håller vi hårt på motionen:Idag blev det inte Fårhagen utan en långpromenad istället.

Vattenapportering

Idag tog vi sikte på Dormen och tränade vattenapportering:Nicks Matte gör sig beredd på att kasta, Apporterings-Åke väntar snällt.APPORT!BRAAA!!Lill-Fia lovade att vakta godiset.Dom finns överallt!Men Sim-Åke hämtar sin dummy och struntar i gässen.Medan Matte tränar apportering, blir frästelsen för stor för Godis-Tilda.För att Bad-Pojken ska få torka innan vi drar hem igen, blir det ett besök på kusin Miltons gräsmatta.Härligt!För varmt!Tjoohoo!!Ingen hemma?!


Skolkade

Tilda-Vännen och Matte hoppade över hundträffen idag. Matte var uppbokad på eftermiddagen och det är såå pustigt för Lill-Fia.Det blev trångt i "skuggstolen".

Vi gjorde en chansning mot kvällningen och satte sikte på fårhagen:Yes, Vilda-Tilda gick för egen maskin hela vägen, blev till och med leksugen!Lek-Åke visar inga som helst tecken på trötthet!-STOPP DÄR!!!!-Ja, ja, jag ska bara......Mera LEK!Ta den om du kan!

Veterinärbesök

Ett nödvändigt ont, enligt Lill-Fia. Inget fel på hjärtat kunde Marianne konstatera, det var ju skönt. Hon ville även känna och klämma på Tilda-Fröken:Matte känner sin Gull-Fia och rekomenderade vissa skydd(för Marianne). Det blev även ett blodprov, för att kolla sköldkörteln. Vi håller tummarna att även den är OK.

Snygg-Åke fick en vaccinationsspruta, så han kan åka iväg och visa upp sin vackra lekamen i höst:Åke-Hjärtat kan inte förstå varför Syster-Yster inte gillar Marianne.


En i taget

På lunchvändan fick Matte vara så snäll och skjutsa hem Lill-Skruttan. Vi gjorde en vätskepaus vid kiosken men benen strejkade på Tilda-Hjärtat så hon blev hemkörd.Det blev en vända runt dammen på tumanhand med Åke-Gubben. Inga Kanadagäss så långt ögat kunde se.Lill-Skruttan följde motvilligt med.Mycket flåsande idag igen. Det blir ett veterinärbesök imorgon!

Sommarvärme

Idag på eftermiddagen hittade sommaren hit! Matte och Husse dukade fram fika ute i solen.Lill-Chilla ville göra oss sällskap, men föredrog skuggan.Matte tyckte att det var lugnast att sätta stopp på trappan.


Mot kvällningen tyckte vi att det var lagom lektemperatur:-Lek med mig!Det är en stillsam, men ändå lek.Lek-Åke leker allt annat än stillsamt.Lek-växeln ligger i!

Orolig/Lättlurad????

Tänk om det inte är terrierfasoner, det som Lill-Skruttan "roar" sig med!! Idag slutade det som igår, Matte fick bära hem Lill-Hjärtat. Matte brukar ju locka-pocka- dra- bli skogstokig m.m. m.m. men TÄNK OM HON INTE MÅR BRA????!!!! Hjärtat/lungorna? Hon är ju faktiskt flåsig även när vi är inne! Nää, Matte får ta tag i detta!Hon stretar ju på bra när hon är lös,men när vi närmar oss "stora" vägen och kopplet kommer på så........


En som är full med energi vare sig med eller utan koppel är Mattes Spring-Åke:Full fart!!Men idag uteblev badet!

Begränsade

Det känns inte helt ok att låta Mattes fyrbenta älsklingar få springa fritt längre. Vargen har nämligen varit och hälsat på i grannbyn och där vi gick förra veckan har en björnhona med två ungar varit synliga! Det återstår bara fårhagen:Familjen Kanadagås får faktiskt stå ut med att få besök lite oftare.Fågel-Åke har inget emot att ta en simtur tillsammans med gässen."Tänk inte ens tanken" bror min. Lill-Fia ogillar när Bus-Åke kastar sig ut i vattnet.Ok, jag kommer väl då.Vi kom nästan ända hem.Sista biten fick Matte allt ta Lill-Skruttan under armen.

Bäst att ta det säkra för det osäkra

Matte kopplade upp sin Sprigare:-Stopp där, Matte vill inte ha en grön hund!-Vov, vov, här brukar det inte stå några konstigheter!

"Inte mer än rätt"

Matte har varit på fest heela dagen, så nu får hon bjuda till för att komma på plussidan igen.Prinsesstårta till Mattes Lill-Prinsessa.Är man Mattes Lill-Prins så ska man så klart ha en bit prinsesstårta!"Orättvist" igen!

Tankar runt vovvarna

Äntligen har Matte fått ändan ur vagnen och anmält Tilda-Hjärtat på en förhoppningsvis kommande RALLYLYDNADS kurs. Ju mera Matte tänker på det desto säkrare blir hon på att detta är Lill-Fias grej. Vi håller tummarna för att kursen kommer igång snarast.Hoppas att du tycker som Matte min lilla Gull-Fia!

Tävlingen i Ludvika finns kvar i Mattes tankar. Det känns som vi snart har gått igenom alla fel som tänkas kan. Hur är det man säger "Det är genom sina misstag man lär sig". Matte har lärt sig att :1 tjoa upp Åke-Pojken lite lagom innan vi går ut på planen, 2 inte kolla poängen under tävlingens gång, 3 belöna lagom mycket mellan momenten! Så nu blir vi farliga!!!Nu vet vi hur vi ska jobba på!

Röd dag

Idag tog vi semester:ZzzzzGäsp

Lugnt på Klackvägen 13

Idag hängde Husse med när vi drog iväg. Det fick bli en av de många skogsvägarna där avverkningen var i våras:Lagom temperatur tyckte Lill-Fia och sprang på!Varför går ni bara på vägen?Matte blåste i pipan och vips så var Skogs-Åke på plats!Lill-Fröken och Husse lämnar inte skogsvägen.Åke-Hjärtat springer fram och tillbaka och kollar så att han har hela flocken med sig.Meen älskade Lort-Åke!!!Lill-Skruttan tar skydd bakom Husse!Han hinner med mycket på våra vändor, våran Bad Kille.Wow, ren igen.Tilda-Fröken är inte badsugen.

Men nu är det stilla på Klackvägen:

Mat i magen och skönt trött.-Nu får ni klara er utan mig ett tag!

Huuu!

Tuffade på längs järnvägen ganska långt idag. Inga bilar, inga Kanadagäss, inget lortvattenhål men NÅGOT gjorde att vi kastade om och ångade hemåt!Började så bra.Plötsligt reagerar Åke-Vännen på något!Läskigt!Även Vilda-Tilda reagerar!Nä, nu vänder vi!Vi tänker INTE kolla upp vad det var som skrämde Mattes älsklingar. Vi går till Får/lek-hagen istället.Lill-Tösen blev ordentligt rädd!Matte lovar att vi inte går så långt någon mer gång.Efter att ha skingrat tankarna går vi hem.


Rallylydnad?

Mötte Jana med sin Matte och Husse idag. Jana hade varit med på sin första tävling i RALLYLYDNAD, de pratade så gott om denna typ av tävling. Vilda-Tilda och Matte var ju på väg att gå en sådan kurs för något år sedan men det rann ut i sanden. Efter att ha hört Matte Kristina berätta om tävlingen så triggade Matte igån igen!!! Eftersom Matte får bromsa Lill-Fia i LYDNADSTRÄNINGEN så kanske Rallylydnaden passar henne som handsken!? Jana blev godkänd på sitt första försök GRATTIS!!!!

Matte delade upp vändorna idag.Tilda-Gumman och Matte ångade på längs järnvägen!Idag var det inget fel på "flåset"!Var ska Lek-Åke vara om inte i Lekhagen?!Full fart!

Bara varit

"Tänk på vilodagen........". Ja, det är väl vad vi gjort idag. Matte stoppade fickorna fulla med leksaker och sedan begav vi oss till Fårhagen:Brorsan hade ju sönder Lill-Fias boll, så Matte letade på en gammal leksak. I största laget kanske.Nej då!Flygar-Åke svävar fram.Bad-Åke tar sig även ett dopp.

På hemvägen så:blev det tvärstopp!Nästa stopp blev vid dammen. Kanadagässen har nu blivit föräldrar kan vi meddela.

Silvermedaljörer

Japp, upp på pallen kom vi, ytterligare en pokal på Åke-Hjärtats hylla, 34p mera än förra tävlingen MEEN ingen första placering, 154p.Karin och Tintin lotsade oss genom Ludvika. TACK!!Matte lider av muntorrhet och det blir ett evinnerligt springande till toaletten vid varje tävlingstillfälle. Karin tar hand om Snygg-Åke så Matte hinner med allt.LINFÖRIGHET (höger om)HALTMatte försöker att inte titta på poängen.LÄGGANDE (undrar vad som pockade på uppmärksamheten??)Puh, 8p!!INKALLANDE (Race-Åke gör ett extra varv runt Matte)-Nu är jag här!8,5p, Tack det var snällt!Väntar på APPORTBOCKENMatte kramar APPORTBOCKEN hårtAPPORT!Väntar på LOSS-Kommandot  9pHOPPStiligt, Hjärtat Mitt. 10pTack för oss.

Medan vi väntade på resultatet gick Matte och Lill-Fia en vända:
Oj,oj, såå många spännande dofter. Tyvärr hann vi få ett par fästingar på oss under denna vända. BLÄÄ!!-STOPP!!Ooops, vad försigår där nere på planen?

Sen var det prisutdelning:

Detta var vad vi jobbade ihop.
Jo, vi är nöjda med dagen.


PS Matte har anmält oss till Avesta den 6 juni, då...........

Vi hoppas

Om vi kniper en första placering imorgon lovar Matte Vovvarna att det även blir LÖRDAGSGOTT.Fredagsgott serveras.Lill-Fia hoppas att brorsan fixar en "portion" till imorgon!Vi är laddade.


Lilla herr Nolte kom på besök idag:Herrn hålls kort av Mattes Lill-Fia.

Vilodag

Nää, idag blev det bara det nödvändiga:Två blöta sötnosar!

Med risk att bli tjatig

Ja, Matte kan förstå att det blir lite tradigt med all raportering om vår träning. Men nu var det väl själva den om vi inte fixar en första placering på lördag! Hade tänkt vila idag, men hittade på en i mitt tycke bra anledning att köra ett pass. Det kan ju regna på lördag så Matte ville se hur Åke-Hjärtat reagerade på det. Reaktionen på regnvädret uteblev(visste väl det). Till Mattes stora förvåning betydde inte regnet något för Lill-Snuttan heller.UTGÅNGSSTÄLLNINGFOT ( JA, Matte har fått upp huvudet, BRAA)HALTVi har pipleksaken istället för bollen. Fungerar bättre.

Vilda-Tilda överraskade idag:INKALLNINGBRAA!Dagens sensation, Tilda-Fröken lägger sig i blött gräs!!! Undrens tid är ej förbi!Vilda-Tilda föredrar också pipleksaken.

Grattis!

Idag har vi haft anledning att fira. Åke-Hjärtat har ju namnsdag och Matte har gått ner på arbetstiden!!!! Förhoppningsvis så kommer energin tillbaka till Matte så att hon får mera ork till vovvarna. När Matte kom hem tog hon namnsdagsbarnet med sig och gick till Engelska parken:Spring-Åke tjöt av glädje!Det fanns EN vattensamling och naturligtvis dök Åke-Pojken i!Har man namnsdag så får man faktiskt fira.

Sen gick Matte hem och det blev Lill-Fias tur:Ja, hon bara går så där, inget kommando.Matte vet att Lill-Tösen njuter av att ta det "lilla lugna".Så klart att Syster-Yster också fick glass.

Nöjd Matte

Idag var det Mattes "tur" att gå till tandläkaren för att få bort tandsten. Ingen höjdare! Men det blev ett kanonbra träningspass när Matte kom hem! Åke-Hjärtat visade att han kan jobba i det tysta. Alla momenten x 2 utan något skall, det ni! Efter passet kom pipleksaken fram och vi lekte så att grästuvorna flög! Lill-Tösen gjorde också bra ifrån sig. Vi jobbade på att få FRITT FÖLJ att "hålla" längre. Ibland tror jag att det är något som inte står rätt till, när hon trippar på så fint. Ty hon börjar fnysa och nysa, kan det vara något som gör att det irriterar i nosen när hon håller upp huvudet för länge??
Så här såg det ut när Matte kom hem från Hedemora:Sko-Åke nappar alltid till sig en sko när han blir glad!Medan Lill-Fia måste kolla om Matte köpt något spännande.

Ligger på plus igen!

Om Matte låg på minus igår så har hon kommit på plussidan idag.

Lill-Fia och Matte gjorde en vända runt elljusspåret:
Vi gick tidigt för att slippa värmeslag.Härligt att se hur Skrutt-Fia gladeligen trippar över vattnet. (Matte har inte glömt vårt vinterbad)På hemvägen ville Charm-Tilda lifta med Inga-Britt.

Åke-Hjärtat och Matte har dragit runt på alla tänkbara träningsplaner här på bruket:Vi har lekt på SAIFs fina fotbollsplan!Vi har lekt bakom skolhuset.
Duschflaskan tog bort gläfset.
Vi kände oss iaktagna-och hittade Chilla-Fröken på altanen.

Matte på vift

Idag svek Matte sina voffar och drog till Gävle. De resterande timmarna av denna dag ser ut så här:Soffmys HELA kvällen!

Jippii/ Nää

Tänk att Mattes voffar tycker så olika. Imorse blev vi påminda om det igen:Jippii!
Nää!

Skam den som ger sig!

Nu har Åke-Hjärtat och Matte en vecka på sig innan det är dags för ett nytt försök på tävlingsplanen. Det känns lite pressande eftersom Matte ska operera ännu en tå. Det innebär ju att vi blir borta från träning/tävling även denna sommar, TRIST! Men vi åker till Ludvika med förhoppningar om ett första pris. Nu har vi tränat utan boll och då uteblir gläfsandet, belöningen har varvats med korv och en rolig Matte!FRITT FÖLJ    Åh, Matte ser ut som en ostbåge och huvudet MÅSTE UPP!
HALT


Skutt-Fia studsar fram:Men, meen, Matte måste nog tänka på HUR hon går!!!Och UPP med huvudet! Det är inte kul att se sig själv, men säkert nyttigt!

Hur ska det bli?

På vår eftermiddagsvända fick Tilda-Hjärtat värmeslag. Hon kastade omkull sig och ålade runt i gräset, sedan blev hon "DÖD HUND". Matte försökte med alla medel att få upp Lill-Stintan på fötter men icke. Till slut var hon redo för hemgång. Vi hann inte så långt förrän hon mådde illa och till slut kräktes hon! Kan det vara värmen? Hon har ju mycket päls, så när vi kom hem tunnade Matte ur pälsen:Hur ska det bli i sommar om du redan mår dåligt av värmen, Hjärtat mitt?Spanar-Åke har superkoll på Kanadagässen som envisas med att ha landningsbana intill vår tomt!
Mattes Fågelskådare

På spåret

Idag har vi ångat fram på "järnvägen":Vilda-Tilda lade i högsta växeln.Men sedan tog farten slut.

Fast det fanns tydligen reservkrafter kvar. Snurr-Fia blev helvild när kompisen Helmer dök upp!


Åke-Pojken fick ett träningspass längs spåret:INKALLNING, STANNAHIT!LIGG   DUKTIG kille!!

RSS 2.0