Hela flocken hemma!!!

Det är inte ofta som Matte kan räkna in HELA flocken. Men nu på kvällen lyckades hon med det konststycket! Det har ju varit Lill Matte som har varit ute på vift, men idag fångade Matte upp henne på Skavsta! Gissa om glädjen stod högt i taket på Klackvägen nu ikväll!MIN Hannah!Kom inte hit, nu är JAG hos Hannah!

Hmm

Idag tyckte Lill-Fia att det var ett nödvändigt ont att bege sig ut. Inte på grund av snö, nej idag var det kylan som bara var för mycket! På morgonen när termometern hade sjunkit under -20 grader så kom vovvarnas kappor fram. Den är lika med tvångströja anser Vilda-Tilda, hon kan inte röra sig tycker hon utan tar små skutt när hon måste förflytta sig.
Snygg-Åke däremot kryper gärna in i sin vinterkappa. Vet inte vad som skulle hindra honom från att gladeligen hänga med på en promenad. Så vi tog en extra sväng på eftermiddagen Mys-Åke och Matte, Lill-Fröken kissade nedanför trappan och bad sen att få gå in även fast kylan slagit något. Tro inte att Åke-Hjärtat har glömt av sin träning-nejdå vi tränar på med STÅ-FOT-INKALLNINGAR osv.Friskus!Hm,hm, avslöjade! Husse var nog inte beredd på att Matte var så snabb med kameran!

Vittring på julen

Nu går det undan. Första advent idag då står det inte på förrän julen knackar på. Enligt traditionen så ska det bakas pepparkakor idag, mycket för den underbara doften. Ja, den doften lockade Mattes älsklingar till bakbordet:Mmm,Nej du, Go-Åke tänk inte ens tanken!

Sen bar det iväg ut i det fina vintervädret:Hej mitt vinterland.....Buskul!Åke-Snögubbe!

Vintern är inte lika populär för Lill-Tösen:Måste lukta häroch därMatte blev riktigt arg innan Lill-Fia lämnade trappen!Till slut kom vi iväg.

Godmorgon

Mysigt/Ruggigt, ja Matte har som vanigt en av varje. Lill-Tilda njuter när det är helg och hon får krypa upp i Mattes säng och ligga där och morna sig medans snöstormen viner runt husknuten. Spring-Åke däremot hoppar gladeligen ner från sängen när Matte masar sig upp. Jiipii mera snö!-Öhh, måste vi ut i snöstormen??-Ta på dig stövlarna nu så vi kommer UT i snön!

Hopp och Lek

Matte tror nog att Mys-Åkes leklust börjar ge resultat. När vi gick skogsvändan idag så var det som om även Lill-Fia tyckte att det var kul med snö.Två blås i pipan och vips så sitter dom där!Oops, Lill-Fia lämnar den upptrampade stigen. Nyfikenheten tog över, Spring-Åke hastade just in där.Jaa, kommer du?!Nja, lite läskig är nog Prins Bus.Kom nu, vi ska gå hem.

"Plats i vardagen"

Idag blev det PLATS lite här och där. Eftersom det blivit mörkt innan Matte kommit hem så fick det bli inomhusträning.PLATS. Braa, grabben!LIGG och STANNA KVAR= PLATS för Lill-Fia. Duuktig tjej!

En helt vanlig onsdag

Ja, vi traskar på här på Klacken med omnejd. När Matte hänger pipan runt halsen vet vovvarna att det blir det blir fritt fram för spring i skog och mark. Jag kan lova att det längsta benet kommer först! Tack och Lov för pipan förresten utan den är det svårt att få kontakt med Spring-Åke. Men två blås i pipan så kommer han som en raket. Tilda-Gumman gör ju inte så stora utsvävningar så där räcker Mattes röst, men hon reagerar också med blixtens hastighet på pipan. Duktiga vovvar!Efter allt spring drar de sig tillbaka upp i Mattes säng.

Avslöjad

Matte har inte riktigt vant sig med att det kan hända saker på högre nivåer nu sedan Bus-Åke ingår i vår flock:Hi,hi, reflekterade inte ens på att Lill-Husses sko låg där förrän jag såg den på kortet. Det är tydligen en vanlig företeelse.

Skänker en sådan glädje!

Tänk om alla hade möjlighet att vara hundägare: Frisk luft varje dag, långa/korta promenader, alltid mottagen av en svansviftande välkomst kommitte när man kommer innanför dörren, någon som alltid tar sig tid att lyssna, sänder iväg ögonkast som rör en till tårar. Ja, listan blir låång.Världens goaste ÅKE!Världens goaste TILDA!

Än slank han hit och än slank han dit.......

Ja, Mattes Lill-Kille är än här och än där när vi går våra vändor. Lill-Fia däremot får giraffhals om det är någon spännande doft på sidan om den upptrampade stigen.Nyss uppkommen från diket.Dit men inte längre.

Med risk att bli tjatig

Dagarna rullar på: promenader, diverse träningar typ: STÅ, LIGG. Men just nu mycket LEK inne och ute i snön. Medan Matte lagade mat var det full rulle på köksgolvet:Började som gosmen såklart att det övergick i lek.Tänk om man hade hälften av deras energisom sagt!

Jodå, vi lever och mår bra!

Igår så var vi på kant med varandra min dator och jag. Hur jag än försökte så stod det ERROR, vid midnatt gav jag upp. Vad var det vi hade gjort då? Jo, APPORT, nu även liggande och stående. Det har vi grejjat med idag också. För Åke-Hjärtat var det ju första gången, han hade ju alltid kommandot SITT först, så det tog en stund innan han upptäckte att man kunde ju faktiskt även ligga och ha APPORTBOCKEN i munnen. BRAAA!
Lill-Fia har ju tränat APPORTERING i klass två så det var inte så konstigt att röra på sig med APPORTBOCKEN i munnen. Hon fick även repetera FJÄRRDIRIGERING.STÅLIGG Det var nog svårast.LIGGLIGG (FJÄRRDIRIGERINGEN)

Lata

Ja, idag tycker nog Matte att vi har varit lata. Såklart att vi har haft långa sköna promenader, men inte mycket mer.Matte kröp upp i soffan och njöt av elden i kakelugnen. Det dröjde inte många sekunder förrän hon fick sällskap.Lill-Fia föredrog att ligga så nära värmekällan som möjligt.

Skogspromenad/Strandpromenad

Idag la vi all träning på hyllan och tog härliga vinterpromenader istället. Eftersom Matte inte vågar ha Spring-Åke springa i närheten av vatten så blir det skogen för honom. Lill-Fia däremot litar jag stenhårt på att hon inte ens tänker tanken att ge sig ut på svag is.Vilken glädje!Piiip  Piiiiip. Två blås i pipan och Matte har sin Springare på vänster sida! BRAAA!Piiip Piiiip. -Japp jag kommer!  BRAAA!Lill-Fröken gör ingen brådska, så Matte kan njuta i det fina vintervädret.

Lite av varje

Efter att vovvarna fått sin eftermiddagspromenad tränade vi på APPORT, STÄLLANDE och FOT alla momenten x 3.FOTSTÄLLANDESIDAN=FOT för Lill-Fia fråga mig inte varför.Hi,hi, vad lömsk hon ser ut. Men hennes LÄGGANDE är supersnabbt, kan det bero på avståndet till golvet?!

Sedan dök Matte ner i diskbaljan och vovvarna drog sig tillbaka:Ni behöver inte se så skyldiga ut, Matte ville bara se vart ni tog vägen, PUSS!!

Äsch, ingen rosett idag

Snygg-Åke var verkligen snygg idag på utställningen i Falun. Inga överflödiga gram runt midjan och en skinande blank päls. Men vad hjälpte det? Domaren tyckte att Prinsen hade för hög svans i rörelse, hmmm. En andra placering var vad vi fick. En eloge till Linnea dock, och där håller vi ihop Herr Domare och Matte. Längst ner på papperet stod nämligen: Välvisad!Svårt att låta bliFin putsningUppladdningHär går det undan, imponerande!Snygg-Moya (Snygg-Åkes syster, visst är de lika?)Linnea fixar det sista innan Elin och Moya ska in i ringen.Jättesöta!

Vi ställde även upp i UPPFÖDARGRUPP:Oj, oj, ORDNING I LEDET, TACK!!Såja, mycket bättre! Det blev en tredje placering.En som hade väntat heela dagen!

Nick Noltes Matte fyllde år idag, så vi fick kvällsfika hemma hos dom:Lill-Prinsen är nykastrerad, så Mattes älsklingar fick inte hänga med på grund av BUSVARNING!(inte bra får såret)

Vilodag

Idag har vi inte gjort många knop. Tilda-Fröken och Matte tog en promenad genom Stjärnsund, mycket på grund av att där var det ok att gå enligt Lill-Fia. Spring-Åke och Matte gick en vända i skogen, Hej Och Hå såå mycket spring det finns i Mattes Lill-Kille!Det gäller att ordna för sig.Är man liten är det bara att slå sig ner.

Nej, vad tråkigt!

Det här gillar inte Matte: först så mycket fin vit kallsnö-nu tö och blötsnö! Lill-Fia vill inte gå i denna sörja, jag kan förstå henne, magen hennes var blöt och kall nu när vi gått en vända. Åke-Mannen travar gladeligen på utan betänkligheter.
Medan den tvåbenta flocken hade sitt fredagsfika(eftersom det är utställning i helgen och vi jagar gram,så drogs det in på godsakerna för vovvarna), busade de små:Nacksving, typOj, vilken blick!Sedan blev Matte bara så FREDAGSTRÖTT. Detta gillades inte av Åke-Hjärtat.

APPORT, LIGG och STÅ

Torsdagar är låånga jobbardagar för Matte, så det var för mörkt att träna ute idag:Tilda-Hjärtat tränar APPORTERING"Vad gör man inte för en korvbit?"-Du är duktig Tilda!

Snygg-Åke hade en varierande träning:APPORT. Matte får inte föra in apportbocken i munnen. Kan själv!LIGG. Matte är säker på att Lill-Grabben kan LIGG! Braaaa!STÅ, det finns en gnutta osäkerhet här. MEN snart så......

Vinterkul!

Matte kunde inte låta bli att skratta när hon såg glädjen i vovvarnas ögon då de upptäte att marken var vit av snö.Till en början ville Lill-Fia hålla sig hjulspåren, lite läskigt alltså.Men efter lite lockande och pockande kunde hon inte hålla sig. Det var ju faktiskt mysigt!Åke-Hjärtat gjorde glädjeskutt på direkten!Sedan flög han fram!

Stormvarning

Matte och Husse är på språng ner till Arlanda för att hämta hem en av sönerna. Men först måste ju vovvarna få sin springtid. Matte trotsade all björnvarning och stoppade in vovvarna och drog till skogs. Eftersom Matte var rädd att Lill-Fia skull bli uppfångad av någon stormvind så var det lugnast att hålla till i skogen.Spring-Åke har full gas redan från start medan Lill-Fröken har lite längre startsträcka.Det blir inga större utsvävningar för Lill-Fia,det blir det däremot för Snygg-Åke!Men ibland korsas deras stigar.

Hela huset stormar

Mattes älsklingar fick ett busanfall här på eftermiddagen, det känndes som om hela huset kom i gungning:-Får jag lov? Charmören Åke bjuder uppLill-Tida är inte den som tackar nej.Efter några stormiga minuter är allt överallt är tyst och lugnt igen på Klackvägen.

En nöjd trio

Det har varit en bra helg:fint höstväder, uppvilad efter ett par lovdagar och ett par toppen dagar med vovvarna. Igår var det ju Vilda-Tildas dag och idag har det varit Åke-Hjärtats dag.  Vi packade in oss i bilen med siktet på Solvarbo. På vägen dit stannade vi till i Skoga och Tilda-Gumman fick gå några vändor på hennes "favoplan".INKALLNINGFRITT FÖLJ

Nästa stopp blev Solvarbo. Vi körde igenom klass 1 och det känndes rätt så ok. Matte hade koll på sina skånkar och Snygg-Åke höll koll på Matte.PLATSLIGGNINGMedan Snygg-Åkes älskling Mumma var på plan passade vi på att njuta i höstsolen.FJÄRRDIRIGERINGS-träningMumma släpper inte Matte Karin med blicken.

Äntligen en dag enligt planeringen

Äntligen kom Tilda-Hjärtat och Matte iväg på hundträffen här i Stjärnsund, vi har missat flera tillfällen. Men idag kom vi iväg. Tyvärr var vi inte så många. Men Vilda-Tilda fick träffa älsklingen från Långshyttan: JUNIOR!! Freja med sin Husse kom också och så fort Freja kom för nära Junior gick Virr-Tilda igång. Matte försökte klargöra för Lill-Fia att hon inte har ensamrätt på Junior men hon ville inte lyssna på det!Frid och FröjdLilla Konstapeln Pettersson!

Innan hundträffen var Matte och Åke-Vännen i fårhagen och tränade. Idag lät det om oss, Matte har en teori om varför. Nu har vi inte tränat på någon dag, kan det vara så att Åke-Grabben blir såå till sig när vi äntligen sätter igång med träningen? Får höra med Gurun imorgon.PLATSLIGGNINGEN verkar sitta, inga konstigheter där. BRAAA!

Vi tränade vänstersnurr så Matte nästan dansade omkull. LÄGGANDE och STÄLLANDE gick bra om man bortser från ett och annat skall.Såklart blev det tid över till Hopp Och Lek också!

Reservdelsåldern

Mm, både Matte och Husse befinner sig i reservdelsåldern. Det har inte varit annat än sjukhus-tandläkarbesök dom senaste dagarna och tyvärr så blir Mattes älskade vovvar lidande för det. Det har bara blivit kiss och bajsvändor. Men det står HUNDTRÄFF(Tilda) på lördag och LYDNADSTRÄNING(Åke) på söndag i Mattes kalender så vi är nog på banan igen!!
"Tråkvändor"

Det blir inte alltid som man tänkt

Matte och Husse hade planerat in en gemensam shopping-ut och äta dag, men vi fick skjuta upp den dagen. Hur som helst så kom Matte iväg och med i kassen hem ett nytt hundgodis!(Ingen fara:Naturliga råvaror, låg fetthalt och inget socker)Låång väntanMmmmMmmm

Höstrusk

Regn och åter regn, ja så har det varit HELA dagen. Det är inget som stör Snygg-Åke han är på alerten i alla väder. Men Lill-Tilda gillar inte regn och rusk. Matte sympatiserar nog mest med Lill-Fia, så de flesta aktiviteterna blev innomhus idag.Bland det bästa Tilda-Gumman vet är SÖKAlla godisar är upphittade!Åke-Hjärtat väntar på kommandot: APPORTHmm, väntar på kommandot: LOSS

Valpar, Trimmning, Ringträning och "Stryka Medhårs"

Det blev en händelserik kväll: Eftersom det börjar dra ihop sig till utställning för Snygg-Åke behövdes pälsen trimmas och det blev även ringträning. Även om det blir Linnea som visar upp Snyggingen så skadar det väl aldrig att Matte får träna och dessutom så blir det en UPPFÖDARGRUPP och då får Matte försöka hålla jämna steg med Spring-Åke. Extra kul var det ikväll när Åke-Hjärtats syster var med!
Hemma hos Birgitta var det full fart:Hedvig och Nelsson tog sig ann Mattes sko,Majas valpar hade vuxit på sig rejält sen sist!En ängels tålamodSååå söööt!Sååå stiilig!Snygg-Åke tyckte att det var skönt att vara på behörigt avstånd till en början,men sedan tyckte även "farbror" Åke att de små liven var helt ok!En som inte tyckte det var en ok kväll var Mattes Lill-Fia! (hon blev kvar hemma med Husse)Nu har Matte fått fjäska och stryka Lill-Tilda medhårs. Matte lovar bättring imorgon, PUSS,PUSSAPPORT X två

APPORT-träningen går bra, Matte får tänka på att Åke-Vännen måsta "hugga" innan Matte trycker in Apportbocken i munnen på honom. Nu har vi tränat på att ta Apportbocken: stående och sittandes.APPORT

RSS 2.0