Tilda kan

Världens duktigaste hund, det har Matte. Idag körde vi igenom alla momenten för klass 1, tyvärr utan åskådare. Har vi en sådan här dag den 25, så får vi ett Rött band med oss hem från Valbo! Med risk för att låta tjatig så är det STÄLLANDET som vi får jobba med. Det får bli hårdkörning!


Vi orkade faktiskt med att busa med bollen idag

Siesta

Kom just in från en skön kvällspromenad. Lill Hjärtat tycker att det är alldelens för varmt om dagarna. Matte tyckte att vi skulle gå en sväng i sen eftermiddag solen värmde gott tyckte hon. Men se där tyckte vi olika Lill Gumman och jag, efter att ha lockat och pockat ner till bruket blev det tvärstopp. Ja, det var bara för Matte att ta Jycken under armen och masa sig hem.



Tilda tycker att vi ska ta siesta

Tildas semesterbilder

Nu är vi på hemmaplanen igen. Visar några kort:



Många vattenpauser har det blivit



Nya promenadstigar att utforska



Vad ska vi hitta på i värmen?



Strandpromenad svalkar skönt



Skuggigt och skönt



Matte fyndade på loppis



Carma från Hallstahammar kom på besök



Bodde i kappsäck i en vecka



Tilda väntar på färjan över till Norrbyskär



Svalkande fotbad



Kul med sand och vatten



Myser på altanen



Matte köpte en "kylfilt" inför hemresan



Packning

Chilla vill också på semester!



Tilda kollar så att allt blir med!




Har blivit lovad att följa, men Matte har inte världens bästa minne. Bäst att packa själv!


Semester

Imorgon åker Tilda och Matte på semester. Vi åker till stugan vid havet i norr, där fungerar ingen dator så det blir inget på bloggen kommande vecka. Men kameran blir med så förhoppningsvis kommer det semesterbilder lite senare.



Mattes och Tildas resväskor



Vi träffade ljuvliga Jana med Matte nere på bruket

Midsommar

Tilda och Nick har firat midsommar tillsammans. Först bus sen mera bus och sedan gos och sedan mera gos. Efter allt det där gick vi till folkets hus och tittade på majstångsresningen. Där var det många hundar, stora som små, Tilda och Nick skötte sig galant!

Matte får tyvärr inte fram några bilder, stackars er som inte får se de två jyckarna!

Fullt upp!

Oops, midsommarafton imorgon, Matte pustar: Nu är det för mycket! Vi har bakat tårta, fått tvätten torr, hunnit en promenad (innan regnet kom), tränat STÄLLANDE,har bullar i ugnen. STÄLLANDET verkar fungera med handtecken, det svåraste är att få Matte att vara tyst!




Lill Gumman festar i gräddskålen

Handtecken

Nu har det hänt igen! Som vi har tragglat på med momentet STÄLLANDE och Lill Fia har inte tagit det till sig. Idag har vi varit till Harriet. Efter att hon sett vårt problem säger hon så här: Kör med handtecken istället. Tilda fattade snabbare än vad Matte gjorde. Halleluja!



Översvämning

På grund av översvämning så fick vi gå genom Engelska parken för att komma hem.




Loss

Det är APPORT som gäller. Matte bestämmer när man får släppa taget.

Busväder

Regn, regn..... Idag var det meningen att vi skulle till Harriet och få påfyllning med energi, och tips på hur vi går vidare. Men vi flyttade fram träffen till på onsdag på grund av regnet.
Vi har lekt och busat runt, tränat på STÅ (som fortfarande är svårt), busat och lekt, det får bli en busdag idag.


Soffväder

Borta bra men hemma bäst!  Så sant, så sant.
Jag tycker att vi har varit tappra idag som trotsat vädret och traskat runt i regnet. Men nu har Lill Gumman slagit rot i soffan.

Skärp dig Matte

Har varit och lämnat Lill Gumman hos Milton, rår inte för det men det blir lite suddigt i ögonen. Matte ska vara borta i ett par dagar (så nu blir det inget på bloggen förrän till helgen) så Lill Fia får bo hos Milton. Jag vet att hon blir väl omhändertagen, men det är väldigt tomt här hemma.


Nick var också hos stor kusinen, men blir nog snart hämtad



Milton tycker att det kan bli lite för mycket med två halvfigurer, så han drar sig tillbaka

Åh, nej!

Hur har Matte kunnat undgå att se det här odjuret?

Blickar framåt

Börjar kännas tjatigt med att "harva" på med samma moment. Blädrade därför fram en sida i Bestämmelserboken till Klass 2. FJÄRRDIRIGERING provade vi på, ja, det gick kanonbra. Men det fanns en hel del att bita i. Vi vände snabbt tillbaka till Klass 1.

FJÄRRDIRIGERING: Ligg-sitt, upprepas 4 gånger

Söndagsaktiviteter

Vi började med vår dagliga promenad. Idag var det mycket att nosa på.

Tilda "läser" senaste nytt

Sedan har vi varit på tjejlunch i Österby.

Lill Fia hittade ett gosedjur och tog plats i soffan

Det var sista träffen för den socialaträningen här på hemmaplan. Tilda skötte sig utmärkt. Mollys Matte fick titta på tänderna utan någon som helst tvekan från Tilda. Det känns som att vi är på banan igen!



Babben och Molly med sina Mattar

Vi ser dig!

Matte behöver aldrig känna sig ensam. Pysslade lite i trädgården idag.

Tilda kikar på matte

Chilla har koll

Leksugna

Våra fyrbenta småfröknar fick ett busryck idag.

Tråk väder

Eftersom regnet öser ner så har det inte blivit så långa promenader idag. Matte försöker trötta ut Lill Gumman med diverse övningar istället. Det är inte det lättaste ska jag säga. Till slut fick Höna Pöna rycka in.


Regnskurar

Vi hann nästan hem innan regnet kom.

Vi nöter på.

Vi tjatar på med, STÅ, APPORT och TANDVISNING. På STÅ har vi lite kvar, jag tänker inte forcera, det är inte 25 juli imorgon. APPORT helt OK. TANDVISNINGEN är fortfarande ett orosmoln.

Tränar STÅ med hjälp av godis.


Husse

Det gick fel någonstans på vägen med tandvisningen. Fröken i fråga blev helhispig. När besökare gick ner på knä framför oss, reste hon sig, skakade, kröp mot besökaren, reste sig på bakbenen. Ja, det såg inte bra ut!  Då kommer den räddande ängeln, i skepnad av Husse. Vi byter roller var hans förslag. Sagt och gjort, Husse med klickern och godis och Matte ner på knä. Tilda sitter som en stenstod medan Matte säger TÄNDER och får titta i på alla gaddarna!



RSS 2.0