En vanlig lördag

Förmiddagen blev Lille-Mans. Promenad och cykeltur fick det bli. Mattes tanke var att Spring-Åke skulle bli trött till eftermiddagen då Lill-Fia och Matte skulle på hundträff.Matte var bra trött efter cykelturen. Men Spring-Åke kastade låånga blickar mot fårhagen(bushagen).

Sedan blev det hundträffdags:Irene hade båda grabbarna med sig!Matte Irene placerade "senioren" lite på sidan om. Men fick tänka om, Jack ville också vara med!Vi gick lite "huller om buller",men vi tränade också på att bara vara,och även kontaktträning.

Kamp!

Idag plockade Matte fram en ny leksak:Å hej å hå!Inte samma styrka, men ändå: hej å hå!

För mycket!

Idag var Mattes älsklingar bara för mycket på tå när vi tränade. Vilda-Tilda var först ut, hon var som en kalv på grönbete. På FRITT FÖLJ hoppade hon jämfota samtidigt som hon hade ögonkontakt med sin Matte, på APPORTERINGEN stack hon som ett jehu innan kommandot. HOPP ÖVER HINDER såg bra ut tills hon vek av och rundade hindret. PUST!
Snygg-Åke var steget före hela tiden, visste vad han skulle göra innan Matte hann öppna munnen. LÄGGANDET gjorde han snabbt och snyggt MEN innan Matte sa LIGG. Men STÄLLANDET och INKALLNINGEN och HOPP ÖVER HINDER och APPORTERINGEN gick bra. Oops, nu ser ju Matte att det var mycket som gick braa!-Vi vill mera!

Spårkurs på G!

På söndag börjar spårkursen! Så idag har vi varit och inhandlat spårselar och en spårlina.Spännande att "sätta" vovvarna på blodspår!

Motionera på olika sätt

Matte har en plan ang. Snygg-Åke. Eftersom det inte blev något LP1 för Lill-Tösen så tänker Matte göra ett nytt försök att få det efterlängtande priset med Mys-Åke! Så nu får vi inte trötta ut Lill-Grabben med ettans moment, utan jobba på med annat t ex. SPÅR, MOTION, MOMENTEN I KL.2 mm.Idag blev det cykling för Spring-Åke.Lill-Fia och Matte gjorde en vända i Engelskaparken.

VARMT!

Sommarvärme i april! Varken Matte eller vovvarna var beredda på temperaturer på 25 grader. Lill-Fia fick "värmeslag" och måste bäras hem från eftermiddagsturen.Väl hemma kom saxen fram och pälsen tunnades ur.Få se om det hjälper mot "värmeslag".

Bad-Åke och Matte traskade ner till fårhagen:Vi lekte och tjoade tills,det plaskade till och Vatten-Åke tog sig ett svalkande dopp!

Hinder!

Söndag = Solvarbo! Åke-Hjärtat var på tå även idag, kanonduktig!! Vad som behövs finputsas är Mattes LINFÖRIGHET. LÄGGANDET, STÄLLANDET, som har varit lite så där, satt idag KUUL!Sommarens första monster, plockade Harriet från Åke-Gubben. BLÄÄÄ-Du är SÅÅ duktig!! Lite för varmt, men vi klagar inte!Karin och Mumma tränar i klass två: HOPP-SITT-HOPPDUKTIGA NI!!FJÄRRDIRIGERING.Birgitta ringer och lämnar rappor från utställningen någonstans i Sverige.  Som vanligt ligger HOLLIVERA hundarna i topp. GRATTIS! Bär stolt min HOLLIVERAväst!Lill-Fröken och Karin är snart bästisar.

"Dykar Pär" är inte bara dykare han är hinderbyggare också. Stort Tack!Så klart att vi har invigt hindret!  (OOps, Matte har gjort något roligare än att kratta löv)Nu slipper jag hoppa över stuprännor. Ett extra TACK från Milda-Tilda!

Älskade vovvar

Sitter med en kopp kaffe och ler åt mina älskade vovvar som ligger vid mina fötter. Matte är säker på att även vovvarna är nöjda med dagen. Eftersom det är lördag så började vi med hundträffen.Pojkvännen från Långshyttan kom.Vi arrangerade hundmöten,inte ett skall från våra fyrbenta vänner!Jana passade på att svalka sig.Det tog en stund innan vovvarna slappnade av.-Alla vovvar upp på sten!Lite läskigt, tyckte Lill-Hjärtat.

När Lill-Fröken och Matte kom hem hittade vi spår efter Bus-Åke:Smyg-Åke bedyrade att han inget visste angående "olyckan".

Matte vet inte om det är träningsuppehållet eller veterinärbesöket som fick Go-Åke på tå. Oj, vad han jobbade på idag. Vi hade kommenderat ut Husse som publik och han gav stående ovationer!Som vanligt avslutade vi träningspasset med LEK.Ja, kom igen dååå!!Hej och Hå!Slut för idag!

En vanlig syn

Så här ser det oftast ut när vi gör våra vändor:Snabb-Åke är gärna steget före,Lill-Fia drar ofta i bromsen!

"Bytt, bytt kommer aldrig igen"

Vovvarna böt presenter igen, tänk att Matte aldrig lär sig att Lill-Fia gillar Snygg-Åkes presenter och tvärtom.Den hade ju Matte köpt till Mys-Åke.-Mm, gissa vad jag har i munnen!Min, bara min!Min, bara min!

Spring-Åke och Matte gick till fårhagen och busade:Äntligen får vi härja runt!Oh, vad vi har längtat hit!

Milda-Tilda gillar inte fårhagen så vi tog vändan runt Klacken:Tänk att vi gick därute för några veckor sedan.Lite mysigt med vatten tycker nog Lill-Skruttan att det är.

Ingen vanlig dag idag.......

Mattes Lill-Fia fyller fem år idag!!!Grattis Go-Fia!!!! HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!Jaa, vad kul!

Även Mattes Lill-Kille fick present:Det är klart att Mys-Åke också ska få något!Just nu är det lekstuga på Klackvägen 13!

Veterinärbesök

Åke-Vännen fick göra ett besök hos farbror doktorn idag. Förhudskatarr och en förstorad prostata var problemet. Ganska vanligt tydligen att det kan bli så om det finns gott om löptikar i närheten. En spolning och en spruta och vi blir av med problemen. Som vanligt charmar Snygg-Åke alla i vår väg, idag var det vet. Sören som blev överförtjust i Snyggingen.Vi väntar på vår tur.Prima vovve!

Milda-Tilda(ja, du läste rätt:Milda-Tilda) var förstås med:Vi drog ett varv runt kvarteret i väntan på att klockan skulle bli två.

När vi kom hem fick vi besök av herr Nolte med Matte:Full fart som vanligt!Nick bjöd upp till dans.

Matte stålsätter sig

Nu har vi snart klarat av måndagen och ingen träning för någon av oss. Matte har bestämt att även hon tar ledigt ett par dagar.Lill-Fröken raggades upp av Helmer när vi gick en sväng runt bruket.Åke-Hjärtat följer Matte och undrar NÄR ska vi ut och latja på baksidan. På onsdag vännen min!

Söndagsträning

Det var många vovvar som kom till Solvarbo idag, kul, kul! Även om Matte och Snygg-Åke inte hade världens bästa dag så är vi nöjda. Som vanligt så kände sig Matte säker på LÄGGANDET men det skulle hon inte varit. Åke-Hjärtat blev osäker och drog till med ett STÄLLANDE istället. Om vänstersvängarna kan man väl säga att det var något bättre än förra veckan MEN vi har en bit kvar på LINFÖRIGHETEN. Men nu har vi träningsförbud fram till på onsdag, HUR ska vi klara det?? Tanken med det är att Åke-Hjärtat ska vara lika mycket på tå som sin Matte!PLATSLIGGNINGEN är det inget att klaga på.Axa med sin Matte.Amie med sin Matte.Mumma med sin Matte och vår Guru.Edith med sin Matte.-Jag har fått ledigt i tre dagar!!!Lill-Hjärtat var med i publiken men fokuset var på godiset i Mattes ryggsäck.Inka, Snygg-Åkes tilltänkta till vintern. Spännande!!

VÅR!!!

Nu känns det att våren är här:Tänk att få ha dörren på vid gavel!

Ett annat säkert vårtecken är att hundträffarna började idag! För lov att säga att det var den lugnaste träff vi har haft!Mattes Lill-Hjärta var nära att krypa ur skinnet när en av hennes favoritkillar från Långshyttan kom!!Joanna med lilla ljuvliga Mimosa!Kristina med ståtliga Jana!Hela duktiga gänget.

Trött - Inte så trött

Matte känner sig nöjd med cyklingen. Spring-Åke och Matte har cyklat fyra dagar denna vecka, OCH vi har inte vurpat en enda gång! Vi har sneglat in mot fårhagen och snart, snart har isen försvunnit. Då blir det träning och lekhage tills fåren kommer.Det gäller på, det där med cyklingen!

Lill-Fia har traskat med Matte utmed Grycken varje dag. Så hon är inte lika trött:Matte blir så glad när Vilda-Tilda LEKER!

Åkeee, Tiiilda!

Det blev en runda runt bruket mot kvällningen. Från skolgården hördes glada rop: Åkee, Tiilda!Charmknutte nr 1!-Jag vill leka med dig!

Tyst träning

Under träningen idag kom inte ett pip från Mattes Go-Åke! Tyst som en mus under LÄGGANDET, STÄLLANDET!! BRAAAA!Lill-Fia får vänta på sin tur.HOPP och LEK efter träningen!

Tilda-Hjärtats LÄGGANDE ger Matte 10p för:Du är också duktig!Så var det Åke-Hjärtats tur att vara publik!

Lite läskigt!

Lill-Skruttan och Matte gjorde ett försök att gå vår favoritrunda utmed Grycken. Det visade sig att all snö var borta så det var inga problem alls. Matte ser att Lill-Hjärtat tittar ut över isen och jag är säker på att minnet finns kvar av vårt vinterbad för några år sedan.Du behöver inte vara orolig, vi ska inte bege oss ut på isen.

En som har varit sprickfärdig av spring i benen är Mattes Spring-Åke. Matte litar inte till hundra på honom så det är slutsprunget på isen och skogen är full av rådjur. Så det är bara att glömma vurpan vi gjorde ifjol och leta fram cykeln.Åke-Vännen litar inte riktigt på cykeln.

Vissa dagar kör det ihop sig!

Två föreläsningar på en dag= en föreläsning för mycket! Min kloka dotter sa en gång: Men mamma måste du vara med på allt? Eftersom dottern och maken inte är hemma så passade Matte/ mamma på att boka upp HELA måndagen. Ooops, hur gör jag med vovvarna slog det mig imorse!! Tur att sönerna är på hemmaplan och aldrig nobbar en hundpromenad. En liten vink om att ta kameran med på promenaden så att det kunde bli något till bloggen också. Tack Erik!Matte ler, hon förstår varför Lill-Fia är så högt upp! (vägrade väl att gå!)Jag kan lova att dessa två har funnits med i Mattes tankar under hela dagen!

Gått troll i vänstersvängarna!

Mm, Matte har fortfarande svårt med vänstersvängarna.Både Harriet och Bosse kommenderade Matte och försökte hitta på sätt för att få ordning på Mattes ben. TÄNK ATT DU HAR EN SNÄV KJOL PÅ DIG, ATT DU HAR EN TULO MELLAN KNÄNA men NÄÄ....Ligg där du Vännen min medan Matte jobbar på.Som vanligt är Lill-Fia på tå och vill visa att hon minsann också kan! Väntar tåligt på sin tur.Mumma släpper inte Matte med blicken.Karin triggar Sessan sin med piip!

Hungriga vovvar

Matte har varit ute och förlustat sig. Skönt att veta att det finns fler tvåbenta i flocken som ser till Mattes fyrbenta älsklingar! TACK Sook och Erik!
Maten serverades något senare:ÄntligenI ett huj var maten i magen!

Premiär!

Äntligen kunde vi vara på tomten och träna. Träningsmässigt hade det kunnat gå bättre. LINFÖRIGHETEN vill Matte glömma, på LÄGGANDET la Bus-Åke på SKALL. Däremot är Matte nöjd med RUTAN(klass 2 moment).PLATSLIGGNINGEN fungerar till belåtenhet.Måste vänta till Matte kommer och säger RUTAN. Duktig kille!Avslutningen är LEK!

När det blev dags för Lill-Tilda drog det ihop sig till regn. Matte påmindes om Vilda-Tildas motvilja att överhuvudtaget lyssna på vad Matte vill om: det regnar, är blött i gräset, FÖR varmt, FÖR kallt osv.Det blev en vända runt Bruket. Lill-Fias LINFÖRIGHET går iallafall i alla väder. Duktig tjej!Vi hann med att busa runt med bollen innan vi blev för blöta.APPORTERINGEN fick bli på hallgolvet.

En konkurrent

En som kommer fram varje dag och som Matte drar omkring med och dessutom ger 100% uppmärksammhet:En rival?

Känns bättre

Matte tycker nog att vänstersvängarna börjar fungera. Nu är det "bara" att få med sig Snygg-Åke också, tror nog att jag väntar en dag till med det. Fegar lite.Eftersom all träning fungerar när vi är inne så blir det mycket utomhusträningar. LÄGGANDESTÄLLANDEEn bekant dök upp när Tilda-Gumman och Matte gick runt herrgården.Sötnosar!Som vanligt gjorde Lill-Fia ett försök att ta sig in i herrgården.


I spår- ur spår

Matte ser verkligen kontrasterna i sina älskade vovvar:Spring-Åke älskar att hoppa och springa omkring i de få snöhögar som finns kvar.Lill-Fia håller sig i traktorspåren.Åke-Hjärtat rullar runt och tycker att det är häärligt med snö!Lill-Skruttan håller sig kvar i spåren!

Matte jobbar på!

Tänk att det ska vara såå svårt att vrida på huvudet åt vänster samtidigt som man vinklar vänster fot! Det är vad Matte jobbat med nu på eftermiddagen. Nu ger jag upp, ska nog inte tänka för mycket. Medans Matte har pysslat med vänstervridningar så har vovvarna pysslat med sitt:En populär sysselsättning,det finns mer kvar.Hm, nu är det slut!Hur var det nu då?Ge dig inte vännen!Braa!

Hundväder

Det blir inte alltid som man planerar. Planen för idag var att komma igång med träningen på riktigt i Solvarbo. Vädrets makter tyckte inte det. Men för att hindra hundfolk när dom bestämt sig för något krävs mer än hällande regn. Karin såg till att vi fick en timme i Lisselhagas ridhus, bra jobbat Karin!Mattes Lill-Fia slokade i vårregnet.Åke-Hjärtat hade inget emot att flytta in träningen. Mattes läxa till nästa vecka är VÄNSTERSVÄNGAR!

Fy vad tråkigt!

Matte har varit ute på egen hand idag. Detta gillas INTE av vovvarna.Ja, ja, Matte har dåligt samvete.Åke-Pojken parkerade på Mattes fötter så att hon inte skulle försvinna igen.

Fredagsmys på köksmattan

Medan Matte och Husse tog sitt fredagsfika låg vovvarna på köksmattan och gullade med varandra:Mys-PysMatte är säker på att Mys-Åke viskade något jätteroligt till Mys-Tilda!

RSS 2.0