Spring-Åke på vift

Det var meningen att vi skulle ha en mysstund hemma hos Nick Nolte idag. Men det blir inte alltid som man tänkt.Matte testade om herr Nolte kom ihåg hur man går FINT. Det gjorde han, DUUKTIG!


Sedan tog Matte sina vovvar och gick en lite längre sväng,Vi hade buskul,full rulle!

MEN SEN.......Här försvann min Jakt-Åke. NEEJ, inte idag igen väste Matte. Blås i pipan, lockande med hela röstrepertoaren, INGET hjälpte! Han var BORTA!

Vad gör Matte då? - Ringer Birgitta, VAD ska hon göra?! Som vanligt (det är inte första gången Matte ringer när det kör ihop sig) lugnar hon ner Matte. Matte har redan skrämt ut Lill-Matte, sett till att Erik och Sook kör fram och tillbaka med bilen ifall Spring-Åke kommer farande utefter vägen. Själv far hon runt som en vettvlling bland träden och ser hur skymmningen sakta faller. Paniken var inte långt borta. Då ringer Nicks Matte och talar om att Lill-Matte och Bus-Åke är tillbaka!Lill-Matte plockar "skogsdelar" ur pälsen på Skogs-Åke.Erik och Sook väntar på något försenat kaffe.Lill-Fia leker obekymrat med Nicks pipsko!Dagen slutade lyckligt!

Söndagsträning

Idag har vi varit i Lisselhaga ridhus och tränat. Det var bara Mumma och Åke som kom, så det fanns gott om tid för diverse genomkörningar. Snygg-Åke och jag har ju fokuserat på LINFÖRIGHET under veckan och det känndes som om det sitter rätt bra. Vad som måste förbättras är HALTERNA, det får bli många sådan kommande dagar. Vi har även börjat titta lite på klass två. Karin och Mumma är alltid på tå. Ett ekipage som med all säkerhet kommer att gå långt!
Lill-Tilda var med bara som sällskapsdam idag.Som vanligt är det mycket LEK mellan momenten.Mumma tittar på sin Matte och undrar vad det är på gång!Ibland måste man kolla upp vad det egentligen står i vår "gula bibel".På hemvägen blev Matte sugen på pizza och i väntan på maten fick Mattes Lill-Fia ett träningspass.SIDAN.

Lördagsträning

Det känns bra att vi har kommit igång med regelbunden träning. Matte behöver ett par extra ögon på sig, idag var det Marie som höll ögonen på Matte. Tack!HOPP. Det fixar Grabben galant! BRAA!

Lill-Fia upptäckte hästarna som gick utanför ridhuset, mycket intressant tyckte damen i fråga!Märkliga varelser!

Veterinärbesök igen

Idag var det Nicks "tur" att få bli vaccinerad:Vi väntar på att det ska bli vår tur.Herr Nolte är duktig och låter Marianne även rengöra hans öron också.

Matte hade plockat med sin Lill-Kille för det har varit mycket kliande i öronen under veckan:Ja, det behövs nog lite hjälp,Matte kan INTE låta bli.....

Och så har Vilda-Tilda kvicknat till efter gårdagens bravader:Gull-Fias nya "look"

Inte kul!

Fy vad Matte fick dåligt samvete! Lill-Fia har varit till Falu djursjukhus idag för att ta bort tandsten. Det var inte "bara" tandsten som togs bort.... TVÅ TÄNDER också!! TANDLOSSNING! Åh, varför har inte Matte fått ändan ur vagnen och kollat upp Lill-Tildas tänder tidigare!!! Fick tröstas av veterinären när Mattes Gull-Fia hulkade upp blodspyor. Åhhhh. En flaska munskölj och diverse småpåsar med speciell mat skickades med hem.07.45 var vi i Falun.I väntan på veterinären.Tråååkdag! Stämningen ligger inte på topp på Klackvägen idag!


Härlig vinterdag

Lill-Matte är hem och ser till oss ett par dagar till vovvarnas STORA förtjusning. Så idag det blev det en rolig vinterpromenad:Fast Lill-Fia var som vanligt tröög i starten.Men för Åke-Pojken blev det en flygande start.Två blås i pipan, Spring-Åke var snabbast menkolla här. Man har väl sett hur brorsan gör!Mattes Snygg-Åke!Mattes Gull-Fia!

Hoppsan!

Matte gillar de flesta av skogens djur, dock ej älgen. Det blev verkligen bekräftat idag. Så här var det: Spring-Åke och Matte gjorde sin eftermiddags promenad i skogen för att slippa blåsvädret. Plötsligt sticker min Lill-Kille med SPRÅNG in i täta granskogen och skäller. Jag hör på skallet att det är något utöver det vanliga. Blås i pipan, men inget som helst gensvar! Då plockar Matte fram den ilsknaste rösten ÅÅÅKKKKEEE!!! Då kommer han minsann med lång tunga. Medan Matte morrar och tar fram kopplet ser hon i ögonvrån TVÅ STORA ÄLGAR! Ca 20 meter framför oss travar dessa mastodonter, Matte blev plötsligt väldigt liten och len på rösten. SITT och STANNA kvar. Det var inte läge att börja fumla efter kameran tyckte Matte utan höll koll på sin vovve. Med lite darr på handen fotade hon det som lämnades kvar:


Herre i sitt eget hus

Matte känner sig rätt så nöjd med dagens aktiviteter. Åke-Pojken har tränat FOT: små korta sträckor-bollen som belöning, LIGG-"skojsiga" och LOV-träningar med leverpastej som belöning. Vi hade en rolig tränings stund.
Det blev bara LEK för Lill-Fia. Eftersom hon sticker iväg med SIN leksak, gärna under matsalsbordet dit hon vet att inte Matte tar sig så blev det LEK ute. På med koppel så att Matte kunde hiva in sin lekkompis och kasta iväg bollen och hiva in Kompisen osv osv. Matte tror att det gick upp ett ljus för Lill-Tjejen. Kul.Vilda-Tilda var så uppe i varv när vi kom in så hon nappade tag i Mys-Åkes Höna-Pöna för att fortsätta leken,men då tyckte Brorsan att hon gick lite för långt! Vänligt men bestämt visade han det.

Tillbaka till ruta ett

Nu har det hänt IGEN! Matte forcerar fram och stackars vovvarna blir som frågetecken, hmm. Den här veckan har jag lovat Snygg-Åke att vi ska träna-leka-träna. För Lill-Fia blir det handbromsen i och en övertydlig Matte.
Idag var vi ett stort gäng som tränade i Lisselhaga ridhus:PLATSLIGGNINGKarin och Mumma tar en lekpaus.Clapton, en ny liten Holliverakille,Olga, en ny liten Holliverafröken.Såklart att Mattes Lill-Tilda var med och fick sand i skägget.

Lek

Vi har tränat i ridhus idag igen. Det blev väl inga stående ovationer, men vi jobbar på. Lill-Fia var med och kände lite på tvåans moment. Som vanligt tjuvstartar hon när hon förstår vad Matte vill att hon ska göra. Åke-Pojken jobbade på bra tyckte Matte.
Det blev en lugn eftermiddag, men nu på kvällskvisten blev det lekstuga på Klacken:-Vill du leka med mig?-Matte får inte vara med!

Sköna fredag

Det blev pälsvård med MYS här på eftermiddagen:Matte började med Lill-Fröken,då smög Lill-Grabben iväg och hämtade lill-Mattes toffla, abstinens efter favorit Matte(lugn Hannah jag har gömt undan tofflorna på ett nytt bra ställe).Två avslappnade vovvar. Puss på er!


Virr-Matte

Körde igenom klass 1 med Tilda-Hjärtat, hon gjorde verkligen bra ifrån sig. Det enda som blev helt snurrigt var STÄLLANDET. Sjutton också tänkte Matte, tills hon kom på att vi hade ju HANDTECKEN till just det momentet!! VIRR-MATTE!!!! När Matte gjorde rätt så var det inga problem. Förlåt Lill-Fia.
Åke-Pojken har tränat på "LOVAR" och LIGG, nu var Matte mer koncentrerad så det gick riktigt bra.Efter all träning blev Vilda-Tilda LEK-sugen, då kastar hon omkull sig och gläfser i Snygg-Åkes öra!

Mer eller mindre social

På Klackvägen 13 hölls det avskedsmiddag nu på kvällen. En i vår flock reser till Korea imorgon, den som det var svårast att ta adjö av var Mys-Åke.Det är alltid svårt med avsked.Tilda-Gumman håller distans i vanlig ordning.

"Kväller" på Klacken

Efter promenader och två träningspass sjunker vi ner framför tvn.
Snygg-Åke gillar att krypa upp i tv-soffan medan Matte och Husse dricker sitt kvällskaffe.Lill-Fia i sin favoritfåtölj.

Nu har han kommit!

Nu har vi fått hem Snygg-Åke i miniatyr!Så fiiin!

Mattes älsklingar:TACK, Bojan!

Idag blev det ett nytt sätt att träna på LÄGGANDE för Åke-Hjärtat. Som vanligt går det ju kanon när vi tränar hemma.

Lill-Fia kom tydligt ihåg att godiset låg bakom henne när vi tränade på FJÄRREN!

Nu är det gjort!

Matte är "en sån" som måste ha blåslampan efter sig! Så idag skickade hon iväg anmälningen till säsongens första tävling, den blir SÖNDAGEN den 13 MARS i Fagersta. Vi har en hel del kvar att jobba med Snygg-Åke och jag, men jag lovar att vi inte kommer att ligga på latsidan. Vilda-Tilda kommer att få träna momenten i klass två tills vi kommer igång med SPÅR.Söndagen började med LEK.

Eftersom första tävlingen blir i ett ridhus så gäller det att få till så många träningstillfällen som möjligt i just ridhus.Idag blev det Lisselhaga ridhus. Karin med sin Mumma får en genomkörare av Gurun från Solvarbo.

Det kan bara bli bättre!

Vi har tränat i Långshyttans ridhus idag, det gick väl sådär.....  De moment som gick bra var lätträknade: PLATS, TANDVISNING, APPORT och HOPP. Märkligt LÄGGANDE och STÄLLANDE som Matte har tyckt gått strålande, dom hade vi glömt helt, LINFÖRIGHETEN var seeeg. Såklart att problemet ligger hos Matte - hon måste vara MERA på tå och vara tydligare i sina kommenderingar!PLATS

Lill-Tilda var förstås också med. Hon har ju varit där många gånger men hon tyckte att det var jätteläskigt så nu har Matte två trötta vovvar.Räkna inte med mig.

Veterinärbesök

Det var dags att fylla på Snygg-Åkes rabiesvaccination, så vi har varit till vår duktiga veterinär Marianne. Som vanligt berömde Marianne Snyggingen för hans stabila psyke. En som väl inte är lika stabil är ju Mattes Lill-Fia, men hon fick hänga med för Matte tycker att Lill-Fia inte har världens fräschaste andedräkt. Det var som Matte anade, så nu blir det Falu Djursjukhus för borttagning av tandsten och behandling av tandköttsinflamation.Mattes Mys-Åke väntar snällt på sin tur.Vilda-Tilda tycker inte att det är latjo lajban att hälsa på i Stigsbo!

"Tyst det är i huset"

Torsdagar är Mattes långdagar, så det har inte blivit så mycket mer än de vanliga idag. Typ DISK och TVÄTT för Matte. Det blev väldigt tyst här på Klackvägen så Matte gick för att kolla sin vovvar.Skönt med en ledig kväll.

Olika träningsbehov

Matte bestämde idag att Vilda-Tilda skulle ha socialträning, så vi knatade ner mot bruket. Dom enda som vi stötte på det var Igor med Matte. Igor och Lill-Fia är "gamla" polare, så där är det inga konstigheter. Vad som gladde Matte var att min Lill-Föken hälsade lika hjärtligt på Igors Matte som på Igor.Vilda-Tilda med en av hennes manliga bekanta.

Någon som inte behöver någon som helst träning på att vara social är Mattes Mys-Åke. Nää, den träningen hoppar vi snabbt över. Det blev PLATS-LOV-träning för Lill-Killen:PLATS var det.

Något begränsad

Idag tyckte Spring-Åke att det var lite besvärligt, ibland gick det bra att springa på skaren och ibland inte. För Lill-Fia var det ingen skillnad hon håller ju bara till i skoterspåren, skare eller ej.Inte lika roligt när man måste hålla sig på spåret.Kommer du?

Planeringskväll

Nu är vi på G! Delar av Hollivera gänget har varit i Borlänge hos Birgitta och planerat lite inför kommande säsong. Som alltid när vi träffas har vi jätteroligt och så har vi smaskat i oss godsaker, vad sägs om persikopaj mmm! Första tävlingen för Åke-Hjärtat blir i början av mars, det blir en innomhustävling, det blir en ny erfarenhet för oss! Så nu har vi lagt in några träningar i ridhus.Karin med "små" gosiga valpar omkring sig. Hon och Mumma har siktet inne på lydnadsklass två!Linnea med Nelson i famnen. Kul att även Linnea tänker träna lydnad med sin sötis!Lite läskigt tyckte fröken Maja det var med koppel. Harriet övertygar henne om att det är inte farligt.Bosse the KingMed mig hem fick jag detta fiina bokmärke, TACK Harriet!

Mentalt trötta

Eftersom termometern visade på plusgrader och med tanke på alla snöbollar som Snygg-Åke samlar på sig fick det bli hjärngympa idag.PLATSSTÄLLANDE

Lill-Fia fick leta fram sina kunskaper:LÄGGANDESTÄLLANDE

Vi har även träffat på andra "godingar":Ståtliga Jana med sin Matte

Och så har det kommit en till charmknutte till trakten:nämligen Niki, här med sin Matte Margaretha.

En som fick hjälp ut idag var Chilla:Matte ligger INTE på plussidan!

Drar snart igång igen

På måndag är det dags att ta händerna ur byxfickorna, det är nämligen slut på jullovet. Äsch,det är nog bra att få lite ordning på dagarna igen. Vad som blir jobbigast är att behöva vakna av väckarklockan. Vad jag ser fram emot mest är att komma igång med träningen med mina älskade vovvar. Det ska bli kanon att få sätta fötter och tassar på lydnadsplanen, jag har stora förhoppningar på min Go-Åke. Låter som vanligt styv i korken, men jag vill verkligen lyckas denna säsong!! MÅSTE bara komma på något vettigt för Vilda-Tilda också, har lite dåligt samvete för henne.Snart slut på våra "mysmornar"

Men Tilda!

Det blev en riktig mysig familjekväll. Fullt med ungdomar runt matsalsbordet, jättetrevligt. Med runt bordet var även Snygg-Åke, som vanligt charmar Gossen Åke alla. Och som vanligt låg Vilda-Tilda i buren i hallen. Det som sedan hände var inte lika trevligt: Camilla blev påhoppad av Fröken i buren. Allt gick väldans fort så Matte hann inte på Morrhoppan!! Hon gjorde det hon INTE får göra, nämligen rusade efter Camilla, hoppar upp och håller sig fast med frambenen. Till saken hör att Camilla är hundrädd så av naturliga skäl skriker hon av rädsla. Matte får tag i sin Argbigga och ser till att hon hamnar i buren och dörren åker igen. TRÅKIGT!Mys-Åke och Camilla "hittade" varandra under kvällen.När ungdomarna åkte hem, så blev Fröken upplagd för ett parti schack. Men hon hade bränt sina segel för ikväll.

Charmtroll

Matte har två charmtroll, tyvärr så är det bara ett av trollen som har socialkompetens enlig övriga flockmedlemmar. Ja, ja Mattes Lill-Fia har lite svårt att uppföra sig ibland.Charmtrollet Åke har inga som helst svårigheter med att göra sig förstådd men,Matte tycker att det är lugnast att Vilda-Tilda STANNAR i buren.

Såklart att det blev två olika vändor idag igen:Matte önskar att hon kände samma glädje med snön som Snö-Åke.Lill-Fia och Matte tycker att det kan räcka med snö NU!!

Olika aktiviteter

Eftersom vi "fick" mera snö idag hade Matte inte hjärta att ta båda vovvarna på samma skogspromenad. Lill-Fia hade inget emot att gå en sväng nere på bruket, där var det nyplogat och fint.Lill-Fia har inte glömt hur man går fint.

Nere på bruket hörde vi glada tillrop:Det var Freja med sin Matte.

Åke-Pojken och Matte hittade nygjorda skoterspår till skogen:Men Snö-Åke hamnade allt som oftast utanför spåren!


Varit på besök

Idag bar det iväg hem till herr Nolte och hans Matte. Innan vi åkte försökte Matte få ut Chilla:Kanske man ska ta och gå ut en sväng,vaa, är det fortfarande snö?!Nä, då får det allt vara.

Sedan drog vi andra iväg till Kättsbo:Tilda-Fröken rusade glatt in,men Matte och Åke-Flygare tog en vända ut i snön.Kul att få springa på andra vägar.Nick välkomnar!Tilda-Gumman "lånar" ut sin Husse en stund.Tänk att det är så mycket roligare att LEKA med andras leksaker!Vilda-Tilda hittar leksaker överallt!Åke-Pojken höll Mormor sällskap,Jag hjälper mormor med fikat.Nick vill gärna vara med när det vankas fika,här kommer en till.Ok, Matte/mormor får också plats!

Känner sitt ansvar

Idag på vår promenad såg Matte något som värmde hjärtat. Som vanligt flyger Åke-Hjärtat fram när vi kommer till Fästingvägen och som vanligt vill Lill-Fia helst stanna vid bilen. Men med blås i pipan och diverse kommandon så kommer vi iväg. När vi sedan vänder får Lill-Fia bråttom tillbaka till bilen det är då Matte ser hur Spring-Åke känner sitt ansvar att få med sig hela flocken hem. För nu är det Matte som inte hänger med.Vi väntar på att få åka till Fästingvägen!Är du snäll och hjälper mig upp!Hjäälp!Måste jag........Flygande-Åke!

När vi sedan vänder så:Spring-Åke springer fram och tillbaka mellan sina "tjejer",sedan blockerar han vägen för Lill-Fröken tills Matte hunnit ifatt. Vilda-Tilda sneglar otåligt, kommer du inte snart Matte? Detta upprepades flera gånger. Och Mattes Hjärta värmdes förstås.Hela flocken är framme!

Tandvisning

Ett moment som Matte glömmer bort när hon tränar Snygg-Åke inför kommande lydnadstävlingar är TANDVISNINGEN. Anledning till det är nog att jag litar till hundra på Pojken min. Annat var det med Vilda-Tilda, TANDVISNINGEN var nog det moment som bekymrade Matte mest. Lill-Fia visade med "glädje" tänderna, men att låta en främmande person lyfta på läppen DET kostade på. Men med Gurun från Solvarbos träningar blev det full pott på just TANDVISNINGEN varje gång.Mellan-Husse kollar på Snygg-Åkes tänder.  Matte ger ekipaget 10p.Sedan blev det HOPP o LEK!Åke-Hjärtat får aldrig nog av snön!Lill-Tilda nappade åt sig sin LEKBOLL men ville inte att Matte skulle se det!Sedan åkte Lill-Fia och Matte på en tjejträff, (Mellan-Husse tog med sig Åke-Pojken hem till sig).Neej du, den ska man inte LEKA med!

Trötta

Idag har vi inte gjort många knop. Gått våra vändor och skottat snö är vad vi gjort första dagen på nya året. Vovvarna är ju inte vana vid att vi är uppe hela natten så det har sett ut så här på Klackvägen idag:Ska bara vila en liten stund.Lite "Dagen Efter"?

RSS 2.0