På resande fot

Lill Matte är hemma på beök en vecka. Idag hade hon en tandläkartid i Långshyttan, så Tilda och Matte passade på att ta en tur på bruket.Lill-Fia tyckte att det var lyxigt med gångvägar, det har vi inte i Stjärnsund.Vi fick vänta en stund på Lill Matte

Sedan var det håret som skulle fixas i Hedemora, då åkte Matte och Tilda till Norberg för att hälsa på kusin Milton. Tyvärr så var han och Husse i sommarstugan, men Miltons Matte bjöd på kaffe så Tildas Matte blev nöjd.Tilda fick nöja sig med Miltons leklådaHär var det gott om plats

Sedan bar det iväg tillbaka till Hedemora, nu var det Granngården som fick ett besök.Lillasyster Yster skulle ha mer mat.

Nu var klockan mycket och Lill Mattes hår var nog lockigt nu.På väg för att lösa ut Lill MatteBorta Bra Men Hemma Bäst!Kom igen Matte!

Matte tänkte ta en mikropaus idag men Lill-Hjärtat tyckte inte att det var någon bra idé.Hallå Matte, var är du?Jippi, jag vann!

Rätt igen!

Alltså, hur kan Harriet veta ALLT? I våras så sa vår Guru: Stanna inte upp i klass ett, utan får du en första placering, så gå vidare upp i tvåan. För risken finns att Tilda tröttnar på att gå på med samma övningar. Mmm, jag ville ju SÅ gärna ha ett Lp1 och när vi gjorde så bra ifrån oss vid första tävlingen, stod jag på mig. Jaa, med facit i hand så ......
Vi är ju anmälda till en tävling i klass 1 den 11 okt. och den tänker jag göra, men sen blir det klass 2 till våren.Nu är det LINFÖRIGHET för hela slanten

Men Tilda!

Nu känns det TUNGT! Just hemkomna från tävlingen. Tilda kissade och bajsade innan vi åkte. Vi kom fram i god tid så Matte laddade med en kopp kaffe och vi hann även med ett uppvärmningspass, Matte kom ihåg att tala om att vi har handtecken på ställande. Men vad hjälpte det? Idag var Matte med till hundra men min moatje var INTE närvarande. Tänk på det positiva sjunger det i huvudet, ja det blev tre 10p men STÄLLANDE 0p. Summan av det hela, en tredje placering och 130,5p TRIST!-Var inte ledsen, Matte

Ta't lugnt

Imorgon är det den 27, oh vad vi har längtat. Matte har lovat Tilda att vara närvarande under ALLA moment, inte glömma säga till om handtecken på ställande, inte prata under momenten, inga dubbelkommandon...  Vara ute i god tid ifall vi inte hittar på direkten, se till att Lill-Fia får kissa och bajsa innan vi går ut på plan. PUST!Lill-Hjärtat får vila sig i form

Ingen Tilda?

Idag när Matte kom hem var det alldeles tyst, inga snabba tassar hördes mot golvet, ingen svansviftande hund som kom rusande runt byrån i hallen. Istället hör jag Husse säga -Nu får allt Matte vänta. VAD är det som är bättre än Matte? Svar: Blodpudding! Husse hade ätit sig mätt och det fanns lite kvar på tallriken så.......


Hmm

Tildas munhygien är inget att skryta med. Läste någonstans att "skäggiga" hundar ofta får problem med t ex tandsten. Lill-Fia får nog räknas till de skäggiga. Vår veterinär Marianne tog bort tandsten på Lill-Gumman för cirka ett år sedan. Matte strör PlaqueOff på maten, ger vovvan DentaStix ben, drar några drag med tandborsten. Men nu är det nog nödvändigt med ett nytt besök hos Marianne.Jag gillar underbettet!

Omogen? Trotsåldern?

Ja, vad säger man? Man vill ju gärna skylla på något. Ikväll var det sista träningen på Hund i Hand, slutprovet är det enda som är kvar- och det hoppar vi ju över. Man ska ju tänka på det som går bra, balansgången, stanna kvar i bilen och linförigheten får jag tänka på. Inkallinigen brukar gå bra, men ikväll flög det ett gäng fåglar precis som jag ropade HIT, det blev en tvär högersväng och några höga skutt i ett försök att nå fjäderfäna innan Lill-Prinsen styrde mot en uppgiven hundförare.-Tänker INTE lyssna på dig!Tilda fick komma ut på planen och träna bla. LÄGGANDE

Stadsbesök

Matte hade några ärenden in till Hedemora idag, Lill-Fia hängde förstås på. När bilen var fylld med kassar så var det socialträning på tur. Vi strosade Åsgatan fram med näsa och nos i vädret, ingen skulle minsann se att det var "Lantlollor" på stan. Tilda har en förunderlig förmåga att smälta in i omgivningen, tyst som en mus trippade hon på.Några stopp blev detKul att gå på vita strecken, bilarna stannar för oss Matte!

Vill gå vidare

Matte tycker att det börjar kännas tråkigt att "harva" på i klass 1,(även här hade Harriet rätt). Så idag bestämde Matte att vi skulle testa lite på momenten i klass 2. Vi fastnade för FJÄRRDIRIGERING-LIGG-SITT upprepas 4 gånger. Det känns att även Tilda är på tå och vill vidare, det var inga som helst problem.
Ser fram mot söndagens tävling!Belöningen uteblev inte!

Hundträff på hemmaplan

Äntligen har vi kommit igång med våra hundträffar här i Stjärnsund. Vi var inte så många idag men intresset är stort så skaran växer nog. Fokus är socialträning, passivitet och div. andra övningar. Idag kom det fram en boll som störande moment. Jaa, kul tyckte Tilda och tog ett språng efter bollen. Men till slut förstod hon att det inte var läge med lek.Seppo försöker övertyga Isa och Lisa att dom inte ska busa på planen.


Suck

Idag håller vi låg profil, Lill-Hjärtat och Matte. Matte har inte riktigt kommit över tabben med Gällivare och eftersom Tilda är som en barometer som känner in Matte så är vi två som är lite dämpade idag.Chilla tröstar

Delade meningar

I ett obevakat ögonblick under vår promenad lyckades Lill-Gumman hitta något att rulla sig i. Matte fick smyga hem med en osande vovva. Själv tyckte hon att det doftade ljuvligt!Nu blev Matte nöjd

Inser vår begränsning

Eftersom att det är torsdag, så har vi varit till Skoga på Hund i Hand. Nick och jag blev erbjudna att göra slutprovet i klass två ikväll eftersom vi ej kan komma den 27.  Visst gick det bättre den här gången, men jag tackade nej efter att unge herr Nolte rätade ut sin annars så knorrliknande svans och bara drog iväg under momentet godisrutan. Det hjälpte föga att det låg köttbullar lite varstans i rutan och att jag försökte göra mig så intressant.Upp med svansen, Lill-Prinsen!

Tilda jobbar i det tysta

Vi gjorde ett fikabesök uppe i Österby idag igen. När det var dax för påtåren kom Matte på att Lill-Hjärtat var ju också med. Det var alldeles tyst och stilla så Matte blev orolig. - Var är Tilda?Lill-Gumman bara älskar mjuka, gosiga garnnystan, så det var inte svårt att hitta henne.Hon kan sköta sig också!


Höst

Tilda tycker att det är märkligt att det blir så tomt helt plötsligt. Matte försöker förklara att folk och fä har lämnat Stjärnsund för att bege sig till annan ort nu när hösten är här.Kanske, kanske att sommarflirten Balder finns där någonstansNää, fy vad tråkigt. Vänta ett helt år gör ingen glad!

Åh, vilken tabbe!

Om det fanns tävlingar i virrighet, så är Matte en solklar kandidat. Vi skulle glida upp i elitklassen som överlägsna vinnare.
Matte har anmält oss till en tävling i GÄLLIVARE nu på lördag! Inte Gävle som vi trodde.  Hur gick det till?? Ja, Matte har ringt och tackat nej. -Det är i längsta laget, hördes en röst låångt bort.
Snälla Harriet tröstade med "att det är sånt som kan hända".  Matte har anmält oss till Sandviken den 11 okt. istället. Men först blir det den 27 sept, det är dubbelkollat.


Inga krusiduller

Idag tog vi sovmorgon, Matte vaknade av en ljuvlig kaffedoft. Husse vet att det är ett säkert kort för att få upp Matte. Lill-Fia tiggde till sig en mysstund innan Matte kastade av sig täcket.
Det blir kräftskiva här idag, så det blir inga stora utsvävningar för Lill-Fröken.Det blev en sen morgonrunda. Tilda väntar på att Matte ska bli klar.Tilda väntar troget medan Matte inhandlar det sista inför kräftskivan

Leker katt

Idag har Matte och Lill-Gumman våldgästat i Österby. Det blir alltid ommöblering när vi anländer, kattlådan flyttas ut, stickkorgen flyttas upp. Det vanliga är att katternas matskålar också flyttas upp. Men idag förvandlades min terrier till en katt för katternas Matte tyckte att Tilda gott kunde få smaska på kattmaten.Mm, va gottInte en smula kvarTitta, jag fångade en råtta!

Sköna fredag

Efter en lugn och skön promenad, blev det fredagsfika på altanen.

Lill-Hjärtat fascineras av vattnet som porlar fram.
Fredagsfika till Matte, Husse och Tilda

Två år i varje klass

Knäck i lurarna, Motvals kärring, Kärringen mot strömmen, Slog dövörat till etc. etc. Pust, just hemkomna från Skoga och Hund i Hand, Nick Nolte var inte alls med på noterna i kväll. Det känns som att det var meningen att slutprovet blir den 27 sept. för då kan jag inte vara med och avlägga provet med herr Nolte. Den 27 ska ju Matte och Tilda till Hofors och tävla, så vi fortsätter i klass två till våren. ( men det är ju några träningskvällar till nu i höst).
Herr Nolte: Dumma dig!
Herr Nolte: Varför ska jag ligga här??

Kärt besvär

Matte brukar stoppa undan blanketter och tänka, jag fyller i sedan. Men ibland så kan det vara riktigt trevligt.

Lekpass

Vi tränar inte bara lydnad, vi lektränar också. Lill-Hjärtat gör även där stora framsteg:EttTvåTre!!

Bildbevis

Aha, nu förstår jag varför vår Lill-Fia alltid vill ha Husse till bordskavaljer!Ni är avslöjade!

Inte lätt att vara liten

Så har det hänt igen, det som inte får hända. På vår promenad ner till bruket kom en inte alltför vänlig hund tog tag i min Lill-Fia ruskade om henne, släppte taget, viftade på svansen och gick. Kvar stod en gråtande Matte och en nerbajsad vovva.Nu hänger vi med huvudet

Hopp o Lek!

Efter att vi dragit igenom alla momenten i klass 1, utan några poängavdrag ( dagens domare må ha varit lite partisk), så blev det Hopp o Lek.


Tar dom aldrig slut?

Den här veckan har Matte plockat fästingar varje dag! Så även idag.


Smörgåsställe

Smultronställe har man ju hört talas om, men idag nosade Tilda upp ett smörgåsställe!Någons tappade smörgås

Vackert och gott

På eftermiddagen kom det mera blommor till Matte. Tilda och Matte gillar verkligen blommor, fast på olika sätt. En tycker det smakar gott och en tycker att det är vackert att titta på.Se men inte röra!

Sen bar det iväg ut i skogen, där sprang vi på ett gäng godingar:Ikväll blir det svampsmörgås

Matte fyller år

Idag fyller Matte år, en av gratulanterna var Nick.Grattis tant EvaDet är roligare med Tilda

RSS 2.0