Ledig fredag

Idag tog vi en ledig dag.En lugn stilla promenad genom bruket.

Positivt överraskad

Ja, jag har sagt förut och jag säger det igen "Man vet aldrig hur vovven kommer att sköta sig!" Ikväll var det dags för herr Nolte att bege sig till Skoga och Hund i Hand. Jag ska villigt erkänna att mina förväntningar var låga när vi packade bilen full med vovvar och "tjejer". Naturligtvis skulle Mattes båda älsklingar med, Lill-Matte, hennes kompis Frida och så Nicks matte förstås! Vi blev ett glatt gäng. Det var roligt att träffa de "gamla" instruktörerna som alltid möter upp med glada tillrop! Vi började med att varva ner vovvarna, bara det var tufft för Lilla Herrn. Men han chockade alla oss som nog drog lite på smilbanden när vi kom ångande. Vi fick så vi teg om ni förstår vad jag menar. Duktig Nick!-Vad ska det här vara bra för?Favoritbollen kom ofta fram som belöningSITT OCH STANNA KVAR med öppen bildörr och jag kunde lugnt gå runt bilen ett varvSnygg-Åke fick känna på en helt ny plan, här fick vi till ett STÄLLANDEHOPPTilda-Gummans favoritFOT

Ja, så här ser våra dagar ut

Eftersom Lill-Matte är hemma smyger hon med ut med kameran i högsta hugg:Hmm, fortfarande en viss tvekan på PLATS, men ligger tryggt i tre minuter.LINFÖRIGHETLIGG!STÄLLANDEINKALLNINGKampSen var det Tilda-Gummans turAPPORTDuktig tjej!INKALLANDE MED STÄLLANDEFJÄRRDIRIGERING: SittFJÄRRDIRIGERING: LiggKamp

Promenader och PLATS!

Idag har vi haft sällskap på promenaden. Åke-Hjärtat har fått träna PLATS "både här och där".Lill-Matte med Snygg-Åke tog täten.Matte och Lill-Fia låg några meter efter, men kom ikapp.Vi bytte vovve efter halva sträckan.PLATS i fårhagen,PLATS hemma på gräsmattan.

Stadsträning

Efter vår lydnadsträning här hemma (som vi tyvärr inte kan skryta med), blev det stadsträning.Många spännande dofter!Belöningen bestod av att få hem "Lill-Matte"

Klartecken!

Nu är vi två som tror på Tilda-Fröken! Vi har varit i Solvarbo och tränat. Matte fick bekräftat att Tilda har kapacitet för klass två. Ibland blir Matte blind och hoppas FÖR mycket på sina vovvar, men med träning så ÄR vi nog på banan i slutet av sommaren. Tack Harriet!
Åke-Hjärtat låg väl inte på topp idag kan jag säga. Men som vanligt ligger problemet inte BARA på jyckarna utan det mesta får nog Matte ta på sig. Skärpning Matte!En trött Åke byts ut mot en pigg Tilda!

Behöver träna på olika saker

Idag har Seppo dragit igång hundträningen här i Stjärnsund! Vi var tio ekipage, så det finns ett stort intresse för socialträning på våra vovvar. KUL!! Eftersom det går ut på att "bara" umgås. Kunna gå i ring, sitta tillsammans, gå bredvid varandra mm. utan att bry sig om andra vovvar så blir det Vilda-Tilda som får hänga med på dessa träningar. Mys-Åke är mera social, så där blir det lydnadsträningar istället.Matte fick hjälpa ner honom på PLATS idag. Det har han fixat hela veckan, så än ska vi inte ropa HEJ.LÄGGANDET blev snett, men annars var det snabbt ner!Perfekt STÄLLANDE!Vi har så klart ROLIGT också!Ingen i Stjärnsund kunde undgå att höra oss.Det tog en stund för vovvarna att varva ner.Helmer med sin Matte "går slalom"VilopausChilla har egna projekt på gång.

Speak english, please!

"Hundspråk", Kroppsspråk och nu även engelska. Ja, nu är det inte lätt för våra fyrbenta vänner, Matte blandar ihop alla språk och det kan bli riktigt krångligt ska ni veta.
Det spelar ingen roll vilket språk, Mys-Åke charmar alla! Men Tilda-Hjärtat håller sig på sin kant förstås.

Lite lugnare tempo, tack!

Matte har verkligen haft hårdkörning denna vecka. Vilket resulterade i en inte så intensiv dag idag:Somliga intog ryggläge på kökssoffan,andra sträcker ut sig framför kakelugnen,Chilla har inget emot att mysa i TV-soffan.

Inte bara träning

Matte blir riktigt varm i hjärtat när Lill-Fia leker för sig själv och ser ut att tycka att det är buskul. Vi har ju faktiskt tränat på att leka, hur konstigt det än låter. Matte har sina små funderingar på om det inte är så att det är Mys-Åke som är lekledare. Puss på er!Heja på!Men att leka med Åke-Hjärtat är BÄST!

Vad är det för dag idag? Jo, det är Tildas födelsedag idag!

Mattes Lill-Fia fyller fyra år idag! Så klart måste det firas. Matte hade köpt en present till födelsedagsvovven och även en till Lillebror. Nu blev det inte "rätt" paket, som de valde. Men de verkade nöjda med sitt val.Chilla-Tösen fick "grädde på säng"Detta paket var menat till Åke-Vännen,och detta var menat till födelsevovvan.Men, så här blev det,huvudsaken är väl att dom blev nöjda?!


Nu har Matte gått i spinn!

Idag har vi jobbat på som bara den. Eftermiddagen började med långpromenader en kaffepaus och ett rejält träningspass. Efter det gick vi in och borstade/kammade igenom båda vovvarna och tog det lugnt. Men Matte kunde inte koppla av. Nej, hon kände plötsligt ett behov av Harriet. Matte KAN inte släppa Tilda-Gummans iver att få visa vad hon kan i klass 2. Så tanken just nu är att vi tränar momenten och gör ett försök. Därav Mattes iver att få rådgöra med Gurun. DÅ svarar hon inte. Hmm, måste försöka lugna mig, det kommer ju en ny dag imorgon.
Det blev ytterligare ett träningspass nu mot kvällningen, men nu är vi trötta!En trött vovveEn till trött vovve.

Känns som hemma

Idag var det premiär på träningsplanen hemma hos Harriet och Bosse, det kändes bra att vara tillbaka där vi började en gång Tilda-Gumman och jag. Visst är det en bit kvar innan vi känner oss redo för tävlandet Åke-Gubben och jag. Men för att ha kännt varandra i ett halv år så är Snyggingen jätteduktig.Sophie har tagit plats vid ratten.Milo med sin Matte Marianne får instruktioner av Harriet.KaffepausVälbehövlig vilopaus för Mattes Go-ÅkeHarriet, Hjalmar och Birgitta funderar på någotFröken Mumma njuter i solenLill-Fia kastar blickar in mot planen. Hon fick agera sällskapsdam idag.Birgitta och Hjalmar på en provtur med cykel.

Myshundar!

Vilken tur att vi hann med både promenader och träning innan himlen öppnade sig. Medan Matte lagade mat låg hennes älsklingar och myste och lyssnade på hur regnet slog mot fönstret. Mysisar!
Matte börjar bli lite smått ivrig.

Hej och hå vad veckorna rusar fram, 15 maj kommer med jätte kliv. Snygg-Åke och Matte är inte riktigt redo, så nu börjar hårdkörningen!! LIGG och STÅ har ekat mellan husen här på Klacken, Lill-Tilda får hålla tillgodo med ett lugnare tempo.-Kommer du?-Här kommer jag!INKALLNINGLIGG!

Herr Grankvist

När vi kom in efter vår långprommis hade Snygg-Åke en stor "granboll" i pälsen. Lugn Birgitta vi snurrade och lirkade så vi fick borta allt utan att använda saxen.
Det har inte blivit så mycket träning denna vecka, mest de vanliga promenaderna bara.Det blev lika mycket till innan vi var klara.Som vanligt har Matte städhjälp.

Inte kul!

Sådana här dagar vill vi inte ha, Matte har pysslat FÖR mycket med de tvåbenta i flocken tycker Tilda och Åke. Ja, det är bara att inse att Mattes flock är ganska stor. Men det kommer ny tid!
Eftersom Matte alltid har kameran tillgänglig så fångade hon detta bildbevis igår kväll! Vet inte vem av dom som myser mest.

Var är Åke?

Vår nya träningsplan blev en hit. Mys-Åke hittar man numera i soffan, där står han och trånar och vill ut. Lill-Gumman förstår inte riktigt brorsans iver.-Jag vill ut!-Äsch.

Äntligen!

Som Matte har väntat på att få ta ut vovvarna på baksidan för att få träna på en större yta! Idag var det premiär, Lill-Fia tyckte att det var för tidigt, det var ju jätteblött tyckte hon. Åke-Vännen däremot blev positivt överraskad, han har ju aldrig varit där. Buskul lyste det i hans ögon. Törs knappt skriva det, men PLATS och STÄLLANDE fixade han som ingenting. Det gäller för Matte att lägga gårdagen bakom sig och se framåt!Idag var det Lill-Tildas tur att vänta.PLATSLIGGNINGSTÄLLANDETvå trötta vovvar

Man kan aldrig vara riktigt säker!

Hm, Matte lär sig aldrig. De momenten som vi trodde att vi kunde, visade sig idag vara något som vi inte riktigt  behärskade.  Även fast jag vet att det kan bli hjärnsläpp, så blir jag lika förvånad varje gång det händer. T ex. PLATSLIGGNINGEN, Snygg-Åke har imponerat i veckan med att ha kastat ner sig snabbt när Matte kommenderat  PLATS och lagt handen på ryggen på Åke-Vännen. Idag provade vi med enbart kommandot, inget hände, men bara han kom ner så låg han trots diverse störningar. Så Matte får väl vara nöjd ändå. Vi får flytta runt med våra träningspass, ute-inne-hemma-borta  med störningar-utan störningar osv.Karin och Mumma var så duktiga!Fina är vi iallafall!

Vad hände?

Blir mer och mer övertygad om att det är spår som Vilda-Tilda får pyssla med i fortsättninden. Idag när vi tränade vet Matte inte vad som hände i huvudet på Lill-Fröken. Hon blir jätte ivrig och vill verkligen visa att hon kan(hon ÄR duktig) men ibland så blir det inte riktigt som vi tänkt oss. Gull-Fia min!
Då känns Snygg-Åke mera stabil. Han imponerar mer och mer. Gull-Åke min!Åke väntar på sin tur.Det är sådana här snesteg som få Matte att tänka bort tävlingslydnad för Virr-Tilda. (hon var på väg till Matte men.......)

Snö/barmark

Nu är det bara att välja. Matte vet vem som väljer vad. Åke-Gubben väljer "snöföre" och Tilda-Gumman föredrar barmark, på våra promenader. Men snart är det slut med våra snöprommisar. Känns som att våren äntligen är här. Annars tränar vi på som vanligt, måste bara försöka få till längre sträckor med FOT med Mys-Åke. Har mest tränat starter med honom.Snö-Åke skuttar på i snön.Lill-Fia njuter av att ha barmark under tassarna.

Kroppspeeling

Bland Lill-Mattes toalettartiklar finns en flaska med diverse korn och aprikoskärnor för kroppspeeling. Någon sådan flaska behöver inte Matte inhandla. Det är bara att krypa ner i sängen så har vovvarna sett till att det blir kroppspeeling med naturlig sand från Klacklandet.Nåja, kul har dom haft iallafall!

Dödens, dödens!

Japp, Matte är ganska säker på att hennes fyrbenta älsklingar kan "Dödens, dödens" det vill säga PLATS! Uttrycket kommer från gurun i Solvarbo, det för att riktigt förstå att PLATS ÄR PLATS, Gud nåde dig om du reser dig......   Tilda-Hjärtat får smaka på en PLATSLIGGNING i klass 2 där Matte går iväg ur synhåll. Lill-Tilda ligger snällt kvar i tre minuter! Mys-Åke får till ett fint och snabbt nedläggande och suckar tungt, tycker nog att det är tre timmar som han måste ligga och vänta på Matte. Duuuktiga vovvar!Här är det INKALLNING som gäller!Yes, jag kommer!

Var är strumpan min.....Jag är säker på jag hade den igår

Det kan ta sin lilla tid innan vi är redo för promenaderna. Mattes sockor och skor är sällan där hon tog av sig dom. Det har blivit lite av en sport för Bus-Åke att gömma just sockor och skor. När Matte sent om sider har hittat vad hon behöver så gör Lill-Tilda vad hon kan för att solen ska hinna försvinna in i molnen innan vi kan gå.Åh, DÄR är dom ju!När vi äntligen är klara, så måste Tilda-Gumman mysa med Chilla-Fröken.

Kloklippar dags

Idag packade vi in oss i bilen och drog iväg hem till herr Nolte, med klotången i fickan. Vädret var passande för att hitta på en inomhusaktivitet. Nick blir utom sig av lycka när Tilda-Gumman kommer, att Mys-Åke är med gör han ingen notis om. Herr Nolte är verkligen en sorglös liten individ. Dom gånger Tilda-Hjärtat fräser ifrån åt honom så tar han en vända runt matsalsbordet, liknar då en trimmad köttbulle! Sedan är han på och vill busa med Fröken igen. Åke-Pojken tar det hela med ro, han ligger i köket och kikar på dom små liven.Herr Nolte med "näsan" i vädret.Lill-Fia myser i värmen.Snygg-Åke på charmoffensiv i köket.

Nu är det gjort!

Nu du Mys-Åke ska vi visa upp vad vi kan! Matte har nämligen anmält oss till Sandvikens lydnadstävling den 15 maj! Det ska bli väldans spännande.
Vad vi ska hitta på till Lill-Fia återstår att se. Efter gårdagens plump vet Matte varken ut eller in. Just nu i denna stund lutar det åt spår.Matte vet att det går att få fart på Gos-Åke.Lite mer komplicerad är denna Tösabit!

Välkommen ner på jorden, Matte!

Lill-Tilda är överraskningarnas väsen. Matte har varit jättenöjd med Tildas träningar. Idag skulle Harriet kommendera oss. VAD händer? Jo, Matte får en helvirrig liten tuss till hund som irrar fram och tillbaka och har noll koll på Matte! Vad som får största uppmärksamheten är ett gäng påsklovslediga barn med fäder som sätter igång ett snöbollskrig vid sidan om. Sedan blir Fia bara såå glad i Harriet och Bosse. Längesedan sist tror jag att hon tänker- vad Matte ryar om det struntar hon blankt i!
Mys-Åke skötte sig betydligt bättre. Där det blev ett par missar var vid hoppet, men det har vi ju inte tränat så mycket på, så Matte tog det med ro. Matte har bestämt sig för att inte ha handtecken på STÄLLANDET, Åke vill gärna hänga på och gå vidare med nosen mot Mattes hand istället för att tvärstanna.Vi hann träna lite innan de andra kom, det gick ju så bra. Men sen........Karin och Mumma får tips av Harriet.Vi måste träna mer på själva kommandot PLATSHarriet får det att bli så lätt!Dajm ligger snällt och väntar på att Husse ska kalla på honom.

Vilodag

Långfredagen började väldigt stillsamt, men tog fart ju längre dagen led.Vid frukostbordet var det fridfullt, som vanligt.Efter frukosten var det bus som gällde!Lillebror tycker att storasyster är för liten, han måste ner på knäna får att kunna busa på riktigt.Tilda-Gumman älskar att gosa in sig i Åke-Pojkens päls.Fräcka-Tilda, hon kan konsten att retas. Här kommer hon med Åkes bästa leksak!Men, man är väl karl i sitt eget hus!Nu infinner sig lugnet igen.

Färskvara

Matte vet ju att det man lyckas pränta in i vovvarna är färskvara, och måste hållas vid liv. Men att bäst före datumet skulle gå ut såå snabbt blev en ny upptäckt för Matte. Den nya strategin för Vilda-Tilda är ju återigen daglig träning. Hon fixade PLATS, LÄGGANDE, INKALLANDE MED STÄLLANDE, FJÄRRDIRIGERING galant. Men APPORT fanns inte kvar på hårddisken! Matte fick lov att backa ett steg, innan poletten föll på plats.
Åke-Hjärtat är fortfarande seg på PLATSLIGGANDET. Men har ett perfekt LIGG!Tilda fick hänga med på  PLATSLIGGANDE i klass ett.-Vad vill du att jag ska göra nu? Här tog "kom ihåget" slut.Vi fick friska upp minnet lite.Snyggt, Snygging!

RSS 2.0